BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #811826 przez domi2907
Dziewczynki, ja sie przylaczam do swiatecznych zyczen. Mam nadzieje ze wam te sweitazleca w milej rodzinnej atmosferze bez stresow. No i pierwsze wyjatkowe sweita bo pierwsze z maluszkami ktore naprwno na swiateczne koledy zareaguja kopniakami :):):) wesolych swiat.

Moni ja skur zy jeszcze nie malam...przynajmniej tak mi sie wydaje ze nie. Raczej skurcz bym poznala, takze nie umiem odpowiedziec. Odpocznij, moze sie przemeczylas. Buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #811828 przez annlu
Agness
Ja startowałam od wagi 60 kg a w tej chwili jest 68,200 :) Też tłumaczę sobie, że to łożysko, wody itp. w sumie też dlatego, że mi nogi ani o cm nie przybrały. Całe te 8,200 jest na brzuchu :D Taaak, po porodzie ćwiczenia, ruch i na 100% zrzucimy - zwłaszcza jak non stop będziemy za naszymi szkrabami latały :)
A co do drugiego imienia to sama nie wiem jeszcze.... Jak na razie ciężko mi z moim dojść do porozumienia odnośnie JEDNEGO imienia a co dopiero DWÓCH :D

A te żarty o teściowych - trafione w 10-tkę hehe :D

Co do zazdrości to ja jestem też meeeeega zazdrosna, chociaż w sumie mój facet jeszcze bardziej hehe :D

Roma
No lekarka też mówi, że waga w normie :) Ale wiadomo są osoby w moim otoczeniu którzy non stop mi mówią " za mało jesz ", " Ty w ogóle nie tyjesz " , " marnie wyglądasz" o jeeeny...

Pala
No mi się też wydaję, że to fajna pamiątka i dobry prezent :)

Kasztanowa
Dziękujemy za życzenia i Tobie także wszystkiego dobrego - zwłaszcza spokoju i miłoooości :)

Domi
Oj tak. Ostatni trymestr. Nie wiem jak Wam, ale mi ten czas strasznie szybko minął... Dopiero co zaczynałam... Pamiętam pierwsze miesiące a tu już końcówka...
I takich ludzi doradzających też mam wokoło siebie bardzo dużo....
Nie wiem czy Wam opowiadałam, ale siostra mojego chłopaka kiedyś zarzuciła mi, że GŁODZĘ dziecko a wiecie czemu ? Bo ona przytyła w ciąży 30kg a ja jeszcze do 10 nie dobiłam i to jest argument za tym, że głodzę dziecko... no masakra ;/

Kojka
Dla Ciebie też wszystkiego dobrego. Zdrówka, miłości i wytrwałości !

Claudii
Dobrze, że wyniki dobre :) I dla Ciebie również wszystkiego dobrego :)

Moni
Dziękuje ja i maluszek za życzenia i dla Ciebie też wszystkiego co najlepsze kochana :)

Ani-ta
Także wszystkiego dobrego :)

Darmag
Także wszystkiego dobrego i aby ten czas do marca minął tak samo szybko jak do tej pory i abyśmy mogły cieszyć się maluszkami :)

Eh... A mnie jakiś dziwny nastrój dopadł... Mój chłopak pracuje od rana do wieczora i nawet nie mamy kiedy pogadać.... Jak napisze sms to i tak tak na szybko - a wiecie jak to jest na szybko - prosto, zwięźle i bez uczucia :< A jutro wigilia. Najpierw spędzamy u niego - i też nie uśmiecha mi się siedzieć z jego rodzicami... Znowu nasłucham się, że coś robię źle... A potem wigilia u mnie to odreaguje :D
A do tego dopadł mnie nastrój, że brzydko wyglądam we wszystkim co założę :<

11 lata 2 tygodni temu #811829 przez annlu
No i oczywiście ja także życzę Wam wszystkim :

- zdrówka i aby wszystkie dolegliwości ustąpiły
- aby czas do marca minął tak szybko jak do tej pory i każda z Was ujrzała już swoje maleństwo
- miłoooooości
- bezbolesnego porodu w miarę :) i oczywiście bez komplikacji
- aby relacje z teściami itd. były jak najlepsze
- aby te święta były radosne, ciepłe i w gronie tych najbliższych
I aby ten Nowy Rok był najlepszym rokiem :)

11 lata 2 tygodni temu #811834 przez pietruszka
Cześć,

nie było mnie kilka dni, jeszcze nie zdążyłam przeczytać postów.
Więc napiszę tylko co u mnie.

Miałam dzisiaj wizytę. Nie wiem co myśleć, poprosiłam lekarza o zmierzenie małej. Wychodzi cofnięta o jakieś 2-3 tyg :(
A poza tym, od paru dni rozrywa mnie od środka. Tzn taki to ból. Lekarz mówi, że to macica rośnie. No to ja dziękuję, jak ma tak boleć :(

Ale jutro Wigila, więc spokojnych Świąt życzę.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 tygodni temu #811838 przez darmag21
Moni co do tych skorczy to ja odczowam, wydaje mi sie ze to to... taki spinajacy sie brzuch, mega twardy, trwa to kilka sekund i przechodzi no i nie boli, tylko takie dziwne uczucie. . . ale lekarka powiedziala ze one sa potrzebne juz w tym okresie wiec jesli jest z szyjka oki to chyba nie ma sie co martwic.

Agnesss pytalas o zazdrosci a ja zapomnialam o tym napisac.
Powiem tak, ze ogolnie bardzo zazdrosna nie jestem, bo mam nadzieje ze moge mu zaufac, ale reki odciac sobie chyba zadna kobieta nie da, bo to tylko faceci, teraz moze moja zazdrosc jest wieksza bo ja mam podobnie jak Domi, brak mojego libido, ale sklanalam sie aby choc raz w tygodniu sie z mezem poprzytulac, nie chcialam go odtracac, ale ostatnio pare dni temu, nie dalismy rady nie chodzi tu o mnie ale widze ze moj maz sie chyba tez zblokowal bo boi sie chyba o malenstwo tym bardziej ze ciaza juz dosc wyskoka i brzuszek juz jest duzy. Rozmawialismy o tym i niby jest oki, ale kto wie...

Anlu mi chociaz tesciowa nie mowi czy robiecos zle bojuz wogole byla by porazka i tak jak mam tam jutro jechac to mnie sciska.

11 lata 2 tygodni temu #811842 przez annlu
Pietruszka
na pewno się ułoży, nie przejmuj się....

Darmag
Mnie też ściska jak mam tam jechać a zatem łączmy się w bólu i życzę powodzenia - trzymam kciuki aby udało Ci się przetrwać jak najlepiej ! :)
Mi ciągle zarzuca, że za mało jem itp. ;/

11 lata 2 tygodni temu #811845 przez darmag21
Pietruszka,nie martw sie, te ich obliczenia sa mniej wiecej, moze nie potrzebnie sie denerwujesz, a jak nie da ci to spokoju to moze umow sie na wizyte do innego lekarza. Nie wiem co powiedziec o tej rozciaganej macicy, bo mnie w sumie wcale nie boli, ale ja juz raz nosilam w sobie dziecko wiec tez pewnie jest inaczej. Nic sie nie denerwuj, na pewno jest oki. Wypoczywaj w swieta moze jestes przemeczona.

11 lata 2 tygodni temu #811869 przez pietruszka
Dzięki dziewczyny za dobre słówko :) :)

Mam nadzieję, że będzie ok. Może jest po prostu mniejsza?

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 tygodni temu #811871 przez moni91
Pietruszka nie stresuj się zgadzam się z Darmag :) Darmag dokładnie taki skurcz i za każdym moim wstaniem z wyrka :( z szyjką jest oki więc myślę że nic się nie dzieje:)

11 lata 2 tygodni temu #811896 przez majeczka22
ja już padam na pyszczek - jedno ciasto już się piecze, mięsko na I dzień świąt też jest już gotowe, właśnie skończyłam robić makówki, a ile przy tym podjadłam to już nie liczę :) a jutro zostaje tylko ubrać choinkę i będzie wszystko na tip top :)

11 lata 2 tygodni temu #811897 przez domi2907
Pietruszka spokojie, lekarka ci powiedziala ze cos nie tak? Te obliczenia to sa takie na oko...mi do 13 tygodnia wychodzilo ze maly byl dwa tygodnie mniejszy a w 20 juz nadgonil i teraz jest ksiazkowo . Kazde dziecko rosnie indywidualnie. Jedne szybciej a drugie wolniej. Dlatego lekarka mowila ze zawsze kieruja sieglownie datami z miesiaczki bo sa najpewniejsze no i z doswiadczenia dziewczyn te wlasnie sie sprawdzaja. Bedzie dobrze. Glowa do gory.

Clauddiiii, fajnie ze do nas wrocilas no i superze na wizycie oki:):) a cos ci lekarka powiedziala na temat tych wod i wysokosci macicy?

A ja dzis w sumie nic nie zrobilam...lenichowalam....:) nie mam dla kogo gotowac bo i tak na wigilie wszyscy tu chca jesc rzeczy portugalskie. Takze sobie odpuscilam. Dzis na kolacje rybka z piekarnika ( probuje light bo wiem ze przez nastepne dwa dni tylko jedzenie bedzie) i az sie boje jak 10 pojde na wizyte to ile bedzie na wadze...bo ja juzniestety mam sporo a napewno nie chce wiecej niz 16 kg....ale pewnie podjade do 20.... Od kwietnia cwiczonka (mam bierznie w domku to wykorzystam. Teraz mi lekarka kazala sobie odpuscic. Mysleze do lipca wroce do normy. Jeszcze zdrowe jedzenko i bedzie dobrze,

Darmag i annlu mam nadzieje ze swieta mimo tesciowych beda spokojne. Moj tesciu zrobil moje ulubione jedzonko na 25, takze sie troszczy.a tesciowa gada jak zwykle tyle ze masakra, wiec wlaczam automatyczne kiwanie glowa "tak, oczywiscie". Maz mnie tego nauczyl bo on tez tak robi. :):):):) gadula z niej nieziemska. Czasem tesknie za czasem kiedy nie mowilam po portugalsku i jej nie rozumialam poporstu....eheh...dobre czasy :):) ale dobry czlowiek tylko czasem pogiety. ;);)

Buziaki, ide spac :)

11 lata 2 tygodni temu #811942 przez moni91
Witam z rana ja wlasnie wygoniłam mojego z wyrka do roboty:) i zaraz klasę sie sie spac dalej:):):) do potem:-*:-*

11 lata 2 tygodni temu #811965 przez roma4
Dzień dobry w Wigilijny Dzień :) :)

Dziewczyny życzę Wam Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkiego co naj naj lepsze , zdrówka i dużo radości ,bogatego mikołaja, dla Was i Waszych Rodzin.....

Oczywiście też życzę Wami i sobie szczęśliwych czekających nas porodów i zdrowiutkich maluszków .....

11 lata 2 tygodni temu #811981 przez pala813
Mamusie niestety nie mialam kiedy nadrobic juz tych postow tyle roboty ze hoho:)

Jezeli juz bym nie weszla na forum to zycze wam spokojnych swiat pelnych radosci i milosci:) spedzonych w rodzinnej atmosferze. Zeby wszystkie wasze troski poszly w zapomnienie i zeby spelnilo wam wszystko czego sobie zamarzycie:)
Mocno sciskam:)

11 lata 2 tygodni temu #811992 przez Kasztanowa
Dziękuję za życzenia :) Pochwalę się naszym drzewkiem w końcu, pierwsza wspólna choinka i pierwsze wspólne święta :)

pietruszka napisał:

Miałam dzisiaj wizytę. Nie wiem co myśleć, poprosiłam lekarza o zmierzenie małej. Wychodzi cofnięta o jakieś 2-3 tyg :(

Nie przejmuj się, zawsze jest jakaś tolerancja wagi i wzrostu :) Gdyby wszystko było jednakowe, to by się dzieci takich samych rozmiarów rodziły :)

annlu napisał:

A do tego dopadł mnie nastrój, że brzydko wyglądam we wszystkim co założę :<

Nie żartuj :) Podkreśl brzuszek, a nie masz szans brzydko wyglądac :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka