BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #830415 przez annlu
Hej mamusie ! :)

Marl3na
Czekam na zdjęcie brzuszka ! :)
Piękne ubranka ! :) Ciasto czekoladowe mmm – daj troche ! :D

Pala
No może o tej 3 będzie się budził... kto wie :) Niedługo się okaże co to za prorocza godzina 3:38 :)
Ale piękny pokoik ! Uwielbiam Kubusia Puchatka ! :)
To super miałaś sen :)

MamaMikołaja
Jakoś od dłuższego czasu mam „przeczucie” , że urodzę w nocy, więc może coś w tej 3:38 jest... Kto to wie... :)
Niestety nie pomogę Ci, bo nie miałam takiej sytuacji....
Spokojnie.... Trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku ! :)

Domi
Wagą się nie przejmuj ! Jesteś chudzinka i po ciąży na pewno też będziesz :) !
Czekamy na zdjęcie mebelków :)
Ja już też ostatnio postanowiłam zaufać lekarce i skoro mówi, że jest dobrze to dobrze.

Moni
Trochę więcej zaufania do maluszka ! Rusza się tyle ile potrzebuje. Spokojnie ! :)

Porto
OOOO to widzę, że tej proroczej godziny 3 jest więcej niż moja ! :)
Oj czemu noc beznadziejna ?? Co się działo ? :(

Claudii
Frytki + ryba mmmm jak ja uwielbiam takie połączenie :D

Baska
Oj ja też już mam dosyć zimy a zwłaszcza tego ubierania się warstwami... ;/ Chcę już te czasy kiedy zakłada się jedną bluzę na wierzch i wychodzi ! :) Miejmy tylko nadzieję, że jak nasze maluszki przyjdą na świat to razem z nimi przyjdzie ciepełko ! :)
Nie martw się – mój mały też jest baaaaaardzo aktywny :) Może za mamusią, bo ja kiedyś byłam sportowcem heh :D

Darmag
Na zebraniu na pewno wszystko dobrze będzie i nasłuchasz się samych komplementów kochana :) Powodzenia !
Jakie słodkie zdjęcie !! AAA przepiękny piesio i przepiękny brzuszek ! :)
Super, że wizyta położnej udana :)

Pietruszka
No to faktycznie się nasłuchałyście... Jak lekarz może mieć takie zwierzęce podejście ! Masakra. Życzę Ci, abyś Ty trafiła na ludzkiego lekarza a nie takiego kogoś.... Nie bierz tego co powiedział do siebie.... Spokojnie.... I zawsze pisz wszystko co Ci leży na duszy... My zawsze wysłuchamy i wesprzemy ! :)

Loca
Piękny bujaczek i jeszcze z moim znakiem zodiaku ! Lewkiem ! :)
Twój synuś na pewno urodzi się zdrowiutki – Ja też w to wierzę i trzymam kciuki ! :)
Nie przejmuj się kochana :)

Mam nadzieję, że na wszystkich wizytach wszystko idealnie ! :) Piszcie od razu dziewczyny co i jak :)

Co do porodu
To słyszałam, że pozytywne nastawienie i spokój ( w miarę możliwości oczywiście ) to już POŁOWA SUKCESU ! :) Bo podobno wtedy nasze mięśnie są bardziej rozluźnione itp.
Więc dziewczyny : MYŚLMY POZYTYWNIE ! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #830417 przez annlu
Dzisiaj mój tata przyniósł stetoskop, bo mój braciszek przebiera się za lekarza jutro na bal karnawałowy :)
Mała rzecz a jak ucieszyła ! :) Jaką miałam frajdę to nie uwierzycie :)

A dwa... Wiecie co... Dzisiaj usłyszałam, że pięknie wyglądam w ciąży i, że ciąża mi służy... SZOK...

A tu parę zdjęć mojej kuleczki :D
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #830425 przez pietruszka
Mamo Mikołaja, możliwe że plamisz przez to badanie. Ale lepiej nie lekceważyć takiej sytuacji. Ja bym się na Twoim miejscu chyba zgłosiła do szpitala, albo chociaż zadzwoniła do lekarza.

Annlu, ale masz wysoko ten brzuszek i bardzo ładny okrąglaczek :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 11 miesiąc temu #830438 przez roma4
Hej dziewczyny wróciłam z wizyty a ziąb straszny jutro nigdzie nie wychodzę , okazało się że spadał hemoglobina więc musiałam wykupić żelazo no ale to się często zdarza więc ,aż tak sie nie martwię . Widziałam małego na usg no duży mówiła że według usg wygląda na skończony 34tydz , mówiła że jeszcze nie zeszły mu jąderka i powinny do porodu zejść czego wogóle nie wiedziałam prędzej, rusza się i leży główką w dół czyli przygotowany ważę 67 no cóż.... a tak ogólnie jest dobrze, a jak się upomniałam dostałam ten plan porodu do wypełnienia

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie wizyty

Ete masz rację Tweety już dawno nas opuściła pewnie tam się czuje dobrze więc myślę ,że można ją z naszej tabelki wypisać

Darmag nie złe zdjęcie ,ale będzie pamiątka, pisałaś ,ze do ciebie przychodzi położna pierwsze słyszę żeby do domu przyszła przed porodem musisz do fajnej przychodni należeć

Pietruszka jestem w wielkim szoku jaki Wam się lekarz trafił w tej szkole , on wogóle nie powinien nikomu nic opowiadać a napewno nie kobietą w ciąży

Pala miłej imprezy urodzinowej trochę zmian sie przyda moze będzie fajnie i się trochę odprężysz

Loca świetny bujaczek ,koleżanka moja ma taki sam więc już z nią jestem umówiona jak jej wyrośnie to ja od niej odkupię , ja miałam przy małej to bardzo przydatna rzecz

Baśka powodzenia na wizycie, może mały Twój tak kopie bo chłopak z temperamentem bedzie co? :)

MamaMikołaja ja nie miałam żadnych plamień ale najlepiej zadzwoń do tego swojego lekarza a jak nie to zgadzam się z Locą jedz do szpitala będziesz spokojniejsza

Anula fajnie usłyszeć miły komplement zwłaszcza od najbliższych , świetne zdjęcia

10 lata 11 miesiąc temu #830444 przez majeczka22
hej dziewczynki :)

Teraz ja Wam trochę posmęcę: wróciłam właśnie od lekarza. Do 14 siedziałam jak na szpilkach i się denerwowałam ale nie miałam powodów bo lekarz bardzo sympatyczny był. Usg wyszło prawidłowe co najbardziej mnie ucieszyło że nie ma żadnych zmian u mnie i że owulacja pięknie występuje. Ale mam jakąś infekcję którą muszę wyleczyć i za miesiąc na kolejne badania mam się zgłosić po leczeniu :)

Nie taki straszny diabeł jak go malują i do wszystkiego można się przekonać a że ja jestem strasznym tchórzem to trochę paniki musiałam posiać

I endokrynolog mam kolejny dowód na to że moja wysoka prolaktyna nie jest związana z zespołem policystycznych jajników i będzie musiał szukać dalej źródła :P

10 lata 11 miesiąc temu #830446 przez moni91
Hej mamusie ja już po wizycie miałam zrobiony wymaz nie przyjemnie strasznie zapomniałam i zrobić cytologii ale weźmie za 2 tygodnie:) Malutka oki serducho bije dobrze i uwaga
ZA 2 TYGODNIE MOGĘ ZOSTAĆ MAMĄ malutka już jest niziutko ujście zamknięte ale szyjka się skraca :):) Z tego przejęcia zapomniała mi wypisać receptę:( ale mam nadzieje że to nie przeszkodzi że za 2 tygodnie to zrobi :) Ruchami mam się nie martwić bo jest tak jak mówiłyście mała nie ma pola manewru:)
DZIĘKUJĘ KOCHANE ZA SŁOWA OTUCHY:):)

10 lata 11 miesiąc temu #830456 przez roma4
Moni to super ,że wszystko gra ,jeny za 2 tygodnie ,aż się wierzyć nie chce no proszę czyli w lutym jednak :)

Majeczka dobrze ,że masz dobre wyniki to już coś , będzie dobrze :)

10 lata 11 miesiąc temu #830508 przez Porto1987
Przybywam z informacjami od Kojki :)

U niej wszystko ok :) "Maluch" waży prawie 2,5 kg w 33tc i 2 dniu :) :) :) A krążek będzie miała zdejmowany 27.02 i wtedy to już co będzie :P :P
Kojka kazała Was ucałować, co niniejszym czynię :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #830529 przez claudii09853
Wszystkim mamuśką gratuluję udanych dzisiejszych wizyt:)

A do mnie dzisiaj przyjechało łóżeczko nie umiałam się powstrzymać i musiałam ten karton rozerwać i kuknąć co się w środku znajduje haha:D wszystko mi się podoba już pościel wyciągłam i baldachim i jutro pranie a w sobotę składanie łóżeczka z M:) :)

O boszzzz jeszcze w sobotę albo w niedzielę przyjeżdża teściowa,siostra M i jej mąż i dziecko o matuluuu a ja ich tak trawie że masakra teściowa to już w ogóle czarownica:)

10 lata 11 miesiąc temu #830533 przez ete21
Widzę, że mamusie, które dziś miały wizyty są z nich zadowolone, to bardzo cieszy :laugh:
Jak już nam stuknie luty, to wszystko może się wydarzyć :laugh:
Roma ja żelazo łykam od 13 tygodnia...uważaj przy braniu żelaza, nie można spożywać herbaty, nabiału po wzięciu albo przed wzięciem zelaza, bo mozna mieć przykre spotkanie z toaletą...no i ogólne po zelazie ma się zaparcia....więc dużo błonnika spożywaj! A i lepiej się żelazo wchłania jak dostarczysz dużo cytrusów do organizmu, ja zawsze wcinam po tabletce żelaza jedno pomarańczko:) A hemoglobiną się nie przejmuj, bo przecież i tak wszystko dla maleństwa widać, że bierze od Ciebie, to co najlepsze :laugh:

miłego wieczorku:)

10 lata 11 miesiąc temu #830552 przez pietruszka
Moni, to się możesz pierwsza rozpakować, skoro Twoja pannica już gotowa do wyjścia :blink:

A maluch Kojki, wcale mały nie jest! Klocek z niego :)

Claudi, nie dziwię się, że rozerwałaś to pudło. Też bym umarła z ciekawości! Pokaż łóżeczko, jak złożycie. A wizytę na pewno jakoś przeżyjesz, jakby co, to powiedz że Cię brzuch boli i musisz się położyć i zniknij :blink:

A jeśli idzie o żelazo, co lekarz to opinia. Mnie jeden kazał brać przy hemoglobinie 12,1. Potem mi się podniosła do 12,5 to drugi stwierdził, że mam już nie brać, bo po co. A tak w ogóle to on przepisuje jak spada poniżej 11. Więc nie biorę.

A u mnie znowu pojawiły się symptomy jak na okres. Bólem tego nie można nazwać, ale takie uczucie właśnie. Jak wezmę magnez, to przechodzi.
Po tych Waszych wizytach już się nie mogę doczekać swojej. A to dopiero w poniedziałek.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #830567 przez darmag21
Dziewczynki przeczytalam wszystko, ale tyle nadrukowaliscie ze nie mam juz weny odpisywac. Przyjechalam z zebrania o 17ej (mamusia zadowolona) musialam poogarniac, Kacpra wykapac, kolacja, idt ... i czas zlecial. Ja juz leze i odpoczywam.

Gratuluje wszystkim mamuska udanych wizyt, dobrze ze u Kojki oki no i ciekawe co u MamyMikolaja.

Spokojnej i przespanej nocy.

10 lata 11 miesiąc temu #830571 przez roma4
Ete dziękuje za radę będę brała , wiesz ja od jakiegoś miesiąca jem około 2 mandarynek dziennie i co jakiś czas pomarańcza czego przed ciążą nie robiłam najwyrazniej za mało no ale już kupiła to żelazo oby działało

Porto dzięki za wiadomości od Kojki dobrze ,że u niej wszystko gra

Pietruszka to pewnie takie małe przepowiadające bóle ja narazie nie mam i dobrze bo jestem w 33tyg a jeszcze mam 7 tyg mam nadzieję ,że dociągnę do tego 40 tyg

Claudi super że już masz łóżeczko w domu, no to zapowiada się Tobie sobota ciekawa

Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach dobrze nie pamiętam ale chyba ma Domi i jeszcze ktoś

10 lata 11 miesiąc temu #830597 przez marl3na
Mamo Mikołaja mi kiedyś ginekolog po cytologii mówił, że może wystąpić lekkie krwawienie. Ale akurat u mnie nie wystąpiło. Szyjka teraz wrażliwsza. Ale lepiej się skonsultować.

Annlu dziękuję ;) Miałam akurat ochotę wczoraj na W-Z-tkę, ale pani powiedziała, żebym wybrała inne... były świeższe. Łatwo się mówi - spokój przy porodzie. Nie wiadomo co nas czeka. Ale musi być dobrze :)
No jasne, że fajnie wyglądasz. Brzuszek tylko dodaje urody ;)

Roma tylko się cieszyć z udanej wizyty :) Hemoglobina pewnie spada, bo dzidzia coraz więcej dobrego ciągnie.

Majeczka tylko się cieszyć z dobrych wyników. Mi przed ciążą jedna lekarka też mówiła o policystycznych jajnikach, ale lekarz, który prowadzi moją ciążę powiedział, że są OK.

Moni to jeszcze zdążysz urodzić w lutym. Ale fajnie!! Szybciutko zleci. Mam nadzieję, że Cie lekarka uspokoiła, jeśli chodzi o ruchy maluszka ;)

Porto
dzięki za info. Dużego ma Kojka mieszkańca :) Czyli też się jeszcze może załapać na luty :)

Claudi nie zazdroszczę. Pewnie teściowa wszystko będzie chciała zobaczyć ;) Jakoś przeżyjesz wizytę ;) Nie dziwię się, że od razu zajrzałaś do pudełeczka ;) Też bym tak zrobiła.

Pietruszka czyli u Ciebie zaczynają się skurcze. Do poniedziałku niedaleko. Ja mam dopiero wizytę za 2 tyg we wtorek.

Ja dziś padam. Chyba się dzisiaj przeforsowałam. Ale Mała szaleje, więc się nie martwię. Dobrej nocki dziewczyny ;)

10 lata 11 miesiąc temu #830603 przez moni91
Dobrej nocy Mamusie :)Dobranoc

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka