BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #831024 przez moni91
Ja mam tak samo kochane przed chwilą tylko pozamiatałam w 2 pokojach i już kręgosłup boli i brzuch twardy:(:( aj masakra

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #831028 przez Porto1987
Ja chciałam odkurzyć piach w przedpokoju, bo strasznie się nanosi i wymiękłam po chwili z odkurzaczem :( tak mnie bolał kręgosłup :dry: a po jakimś czasie moje kochane maleństwo zasunęło mamie kopniaka gdzieś w okolice żeber. Ja nie mam siły na nic, za to Ona bawi się na całego ;)

10 lata 11 miesiąc temu #831031 przez pala813
Pietruszka ja co smaruje soe zwyklym basamem to patrze na samoopalacz i mam ochote sie wysmarowac ale obawiam sie, ze zasapie sie po jednej calej nodze :):p ja tez nie moge sie doczekac poniedzialku ide na 15 45 :) wtedy juz umawiamy sie z lekarka na konkretny termin porodu i dopinamy wszystko na ostatni guzik :) starsznie jestem ciekawa czy zostanie ten 15 luty :) fajnie, ze leniuchujesz nalezy Ci sie :)
MamaMikolaja niestety nie potrafie tak patrzec i jak sie lepiej poczuje zaraz za cos sie biore :)
Moni no wlasnie ledwo rusze miotla i zaraz musze usiasc albo sie polozyc.

10 lata 11 miesiąc temu #831034 przez Loca
Moja wątroba jeszcze jakoś się trzyma :D będę wam relacjonować dzisiaj :S

Pietruszka, ja też czekam na ten moment :P już mężowi powiedziała "czekam na 38 tydzień i przysięgam, nie dam Ci spokoju" :silly:

Porto, ja też już siły nie mam na bieganie z odkurzaczem, no ale co zrobić jak trzeba to trzeba, mnie ostatnio nawet męczy wyciąganie naczyń ze zmywarki.

Moni, nie wiem co gorsze, czy machanie miotłą czy odkurzaczem.

Lecę łazienkę wyszorować :D jutro przynajmniej bede miała wolne dla mężula mego.

10 lata 11 miesiąc temu #831064 przez roma4
No dziewczyny czytam ,ze chyba wszystkie dzisiaj mają dzień sprzątający fajnie :)

Pietruszka no to jednym słowem robisz się na bóstwo, mi to się nawet nie chce jak idę się kąpać i widzę jak wyglądam to tylko zwykły balsamem i tyle , jakoś ostatnio zle się czuje z tym wyglądam no ale cóż dziecko przynajmniej ma swój "domek" odpowiedni

Loca czyli jak narazie to nie wymiotowałaś rozumiem? jeżeli tak to moje gratulacje

Pala ja też sama sprzątam tym bardziej ,ze większości dni jestem sama i jakbym czekała jak facet wraca to nie mogłabym wypatrzeć

ale fakt tak jak pisze Moni ,że też mam straszne bółe kręgosła

10 lata 11 miesiąc temu #831073 przez Loca
Tak Roma, póki co nic mnie nie boli i nie wymiotuje :blink: czekam aż głodna się zrobię, to dwa pierogi zjem :blush:

Pala, teraz doczytałam, ja w poniedziałek też na 15 45 idę :D już się doczekać nie mogę, obstawiam, że mały będzie ważył 1700 :) więc teraz leżę i motywuję synka do wzrostu :D

Nie wspominałam, ale w nocy obudziły mnie skurcze i ból w kroczu...w ogóle znów od kilku dni mnie krocze pobolewa i coś czuję że znów mi szyjka zaczęła się skracać.

10 lata 11 miesiąc temu #831078 przez baska007 2
Hej, ja dziś się grzeje w wyrku bo łapie mnie jakieś przeziębienie:/ Kurcze nie chce znowu się rozchorować :/

Ete mam na wypisie ze szpitala że mam brać luteine, mam nadzieję że to wystarczy :) W poniedziałek pójdę.

Pala do mojego lekarza nie bardzo jechac po samą receptę bo kawałek do niego dojezdzam.. zreszta przyjmuje tylko dwa dni w tyg i kolejki są straszne :/
Ja się kuruję herbatką z cytrynką na zmiane z herbatką z sokiem malinowym :D Mam nadzieję że pomoże :D
Tyle sprzątanie :cheer: Rozłóż sobie to na raty bo za dużo robić też nie dobrze :P

Ulisia buu w takie zimno okna myć :/ Dla mnie nawet 8 stopni to zimno straszne :D U mnie mróz i wiatr straszny:/ wcale nie wychodzę z domu.

Mama Mikołaja to super że się wyjaśniło i że wszystko jest dobrze :)

Ani ta też się dziś męczyłam w nocy:/ Najpierw zasnąć nie mogłam przez ból pleców:/ Pozniej budziłąm się na siku i jedzenie wygłodniała jak wilk :/ No ale za to na koniec dopiero po 10 sie obudziłam :D

Pietruszka co do syropu z cebuli to ostrożnie bo mi kiedyś jeden lekarz powiedział że w ciąży nie jest wskazany bo przenika przez łożysko. Nie wiem co robi czy cos, tylko tyle że się nie powinno bo przenika.

Porto u mnie podobnie, ja nie mam sił a mój synuś podskakuje, kręci sie i kopie :D

Loca to się oszczędzaj i zadzwoń może do lekarza co z tym bólem.

10 lata 11 miesiąc temu #831095 przez MamaMikołaja
właśnie oglądałam porodówkę, jakie te dzieci śliczne. przy każdym porodzie się bardzo wzruszałam. jak urodzę swojego to pewnie będę ryczała jak głupia :)
Pala, ale masz fajnie, że poznasz datę porodu.

a jak to jest z Waszymi partnerami, chcą być przy porodzie? mój chce mnie wspierac przez okres skurczów, w ostatniej fazie porodu nie chce zbytnio uczestniczyc- boi się krwi i tego wszystkiego :) (ja też wolę, żeby go nie było), chociaż znam takie przypadki, że facet nie chciał byc w ogóle przy porodzie, a zostawał do końca...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #831108 przez ete21
Pala bardzo się ciesze, ze lepiej się czujesz! I to prawda, ze jak nam coś przygotuje m to lepiej smakuje:) Tylko nie przemęcz się za bardzo!
Porto, jak mozesz sobie pozwolić na lenistwo, to z tego korzystaj!
Ulisia u mnie dzisiaj tez cieplo, choc deszcz pada.
MamoMikołaja dobrze, ze zadzwoniłas do lekarza, bo przynajmniej upewniłaś się, ze tak po cytologii może być, no ale oczywiście miej się na baczności, zeby w razie w nic nie przegapić!
Anita w aptece mozna kupić krople dla kobiet w ciąży, na pewno coś by Ci doradzili, zeby jakos łągodnie przejść to przeziębienie, chciaż ja polecam nasiadówki pod z garkiem z gorącą wodą z ziołami i miętą pod ręcznikiem tak się człowiek pod tą para oczyści głowę, ze razem z mózgiem i maść majerankowa pod nosek. A krwawienia, rzecz normalna przy katarze, po pierwsze ciąża teraz sprzyja, bo śluzówka rozpulchniona a po drugie naczynka w nosie osłabione przez katarek. Bedzie lepiej zobaczysz!A i przypomniało mi się, że dobrym patentem jest rozgrzać na patelni grubą sól kuchenna, zawinąć w szmatkę i takie ciepło przykładać w okolicę zatok, podobno rewelacyjny sposób na zatoki !!! Ogólnie ciepło szybciej stan zapalny wyciąga!
Moni to Ty tak długo spałaś, czy sniadanie jadłaś z opóźnieniem?
Loca nie umrzesz od tych pierogów, albo co gorsza od fasolki po bretońsku, bo to w końcu ciężkostrawna potrawa i wzdymająca....
Pietruszka, syropek z cebulki zdrowy więc nie zaszkodzi! Widze, że brakuje Ci lata....i jak faktycznie balsam brązujący poprawił Ci samopoczucie, to wylewaj na siebie nawet i tonę!

No ja jeszcze trochę i będę się szykować do podróży do lekarza....Niestety, tym razem za kierowcę będzie robił mój tato, bo niestety mąż z osoby chodzącej zrobił sie leżącą....eh dobrze, że chociaż przywiozłam kiedyś od rodziców moje kule, bo byłby biedak uziemiony....A ci mały usłyszał: Ty to teraz nie próbuj przez najbliższe 2 tyg. wychodzić, bo tata troche nie domaga....a ja no zabawne. A w ogóle się udałam. Mówie do męża, że pierwsze L4 od 3 lat, i że jestem lepsza, bo ja w tym roku jeszcze nie bhyłam na L4, a za chwilę jak to nie przecież od lipca z tego prawa korzystam - no coraz mniejszy mi sie ten mózg robi.....:)
Jej jeszcze po wizycie muszę do pracy dostarczyć zwolnienie i pewnie znów będę w domu koło 22:/Ale co zrobić!

10 lata 11 miesiąc temu #831114 przez darmag21
Witam mamusie, ale zasuwacie z tym pisaniem.

Postaram sie odpisac.

MamaMikolaja,co do porodu z partnerem, uwazam ze nie powinno sie go do tego zmuszac, fajnie zeby byl przez I, II okres porodu ale juz III finalny to zalezy... ma to swoje zle i moze dobre strony, wiem ze oni tez sa wspoluczestnikami tego ze w ciazy jestsmy, ale uwazam, ze jesli facet nie chce to nie...bo zmuszanie moze nie skonczyc sie skonczyc dobrze. To jest inny gatunek i ciezko rozumie pewne prawy, maja inna wyobraznie.

Baska ty kolejna z przeziebieniem ? eh, co sie dzieje, jakas epidemia panuje, obyscie wszystkie sie szybko wykaraskaly z tymi wirusami.

Roma, ja sie nie zaliczam dzis do tych sprzatajacych,bo ogolnie mialam malo czasu. Dopiero teraz co usiadlam, pisalam prace zaliczeniowa i dlugo mi zajelo to czasu.

Pala u mnie z tym kurzem to samo, nie wiem z kad sie bierze.

Loca, tak ferie, az sama nie wierze,ciesze sie jak dziecko, slodkie lenistwo... aczkolwiek w tym terminie mam sesje, wiectak nie dokonca, ale chociaz bedemiala czasu wiecej zeby to ogarnac.

Nie mam jakos dzis weny do niczego. Nawet zakupy lezaly w rekalamowkach godzine bo jak je polozylam tak mialam dosyc... no nic, trzeba sie ruszyc i cos ogarnac. Dzis maz przyjedza wiec bede wykorzystywac co do cna...

10 lata 11 miesiąc temu #831127 przez ulisia84
my już po spacerku tak cieplutko że się nie chciało nam wracać do domku tylko żeby ta pogoda nas nie wykończył wczoraj -6 a dziś +8

mamamikołaja mój to w ogóle nie chce słyszeć o wspólnym porodzie a ja go nie naciskam

eta życzę powodzenia na wizycie

loca ja tez mam bóle krocza prawie cały czas a nocą się nasilają

10 lata 11 miesiąc temu #831156 przez domi2907
Hej dziewczyny. Ja sie tylko witam z wami.

Nie mam dzis weny na nic..naczeklam sie zas u lekarza , dla odmiany godzina opoznienia. Wlasciwie na wizycie nic, tylko pogladala wyniki i wypisala receprty na witaminy i leki na nadcisnienie.
Mimo ze nie ma jakis specjalnych wskazan to powiedziala zeby powtorzyc tamto usg..zobaczymy w jakiej bedzie pozycji i ile przytyl bo stwierdziala ze jest chudziutki mimo tego ze w normie. nastepne 20 euro nie moje. Mam dzis fatalny humor.

W sumie to ide sobie poryczec bez powodu..moze mi przejdzie. Jak nie to maz bedzie mial ciezki wieczor...

10 lata 11 miesiąc temu #831179 przez darmag21
Domi, ja tez mam podly humor, wiec lacze sie z taba w bol.
Skoro wymiary sa w normie to po co lekarka chce je powturzyc? i tak nic to nie zmieni, jedne dzieci maja, 2700, drugie 3500 inne 4200... wiec nie przejmuj sie, wazne ze jest zdrowy. Aaaa i nie becz ...dobrze bedzie.

10 lata 11 miesiąc temu #831183 przez ete21
DOMI głowa do góry, a jak masz ochotę popłakać, to płacz może będzie ci lżej a malenstwo niech sobie waży tyle ile trzeba grunt, że zdrowy!

A ja jeszcze w domu lekarz ma godz. opóźnienia czyli wizytę mam na 20 :-\

10 lata 11 miesiąc temu #831211 przez pala813
Roma no właśnie skąd ja to znam :P tyle co mąz dzwonił i mówił żebym nic nie ruszała bo on przyjedzie o 21 to poodkurza a ja do niego że juz dawno poodkurzane jest :P:D
Loca to jeżeli tyle by Twoje maleństwo ważyło to miał by dokładnie tyle co moja w 33 tygodniu właśnie :) Ciekawe ile mi w poniedziałek lekarka powie może 2700 już będzie :P:) mam nadzieję, że końcowo dobije do 3 kg :) ale wiadomo jak z ta waga jest wszystko okaże się dopiero jak się urodzi:)
Baśka no to skoro tak to faktycznie spróbuj do rodzinnego z tymi papierami ze szpitala podjechać, myślę, że nie powinnas mieć problemu z receptą :) Sprzątanie to mi tydzień zajmie co chwile musze odpocząc :P Moja mala też daje czadu dzisiaj i przeciąga się a ja ledwo żyje :D
MamaMikołaja ja tez bardzo emocjonalnie reaguje zobaczymy co będzie :) Co do wspólnych porodów jestem zdania, że nie wolno nikomu nic narzucać, jak chce to super jak nie to nie, faceci są różni :) mój np bardzo chciałby być ze mna ale ja nie bardzo przy naturalnym chcialabym żeby się mi tam gdzies plątał :D chyba, że na samym początku jak te skurcze są potem nie ma mowy, byłaby to dla mnie bardzo niekomfortowa sytuacja za to on mówi że go nic nie rusza :D za to bardzo chciałabym żeby był przy głowie i trzymal mnie za ręke na cc, żeby był przy mnie jak będą dawać mi znieczulenie bo może być panika, żeby razem ze mna zobaczył mała, wiem że napewno sie strasznie wzruszy. Bardzo żałuje, że nie będzie to możliwe.
Ete poczułam sie tak lepiej, że dzisiaj juz latałam z mokrą ścierką, odkurzaczem i mopem a teraz mi znowu zimno na wieczór się robi ale herbatka gorąca już czeka i zaraz wskakuje pod kocyk :) Współczuje z powodu męża oby się szybko wykaraskał :) Jak będzie Ci się chciało napisz do nas po wizycie co i jak :) a z tym L4 dobre :D cóż ciąża :):D Ale masz późno tą wizytę, ja też kiedys po 22 wyszłam z gabinetu bo takie opóźnienia były a miałam na 19 30 :(
Darmag odpoczywaj i ciesz sie wolnymi dniami :) Mąz przyjedzie pomoże więc możesz pozwolić sobie na słodkie lenistwo :) Mam nadzieję, że z sesją uwiniesz sie raz dwa :)
Ulisia straszne wahania temperatury masz tam u siebie żebyś się nie przeziębiła uważaj bo tu u nas epidemia się zaczeła. W Rzeszowie -11 ale odczuwalna UWAGA podobno -27!!
Domi biedna skoro potrzebujesz wypłacz się może akurat Ci to pomoże, te nasze wstętne hormony muszą mieć gdzieś ujście. Swoją drogą dziwna ta Twoja lekarka nic nie powie ale każe każde usg powtórzyć na zapas? Najgorsze jest takie rozczarowanie po wizycie też to przerabiałam . Trzymaj sie kochana :)

No a ja uciekam pod kocyk tylko pomarańcza jeszcze wciągne i jabłko :) Powiem wam mamusie że po tej mojej pseudo zgadze zostało tylko wspomnienie :):D więc sama nie wiem czy to było to, może sie uaktywniło bo mala coś uciskała, sama nie wiem ważne, żę raptem dwa razy się powtórzyło :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka