BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #830792 przez ete21
Mózg mi się kurczy! Przecież wiem,.że ROMA ma śliczna córeczkę księżniczkę, a Ty DARMAG synka przystojniaka-więc w takim razie życzę wam udanych ferii!
Dziewczyny kupujcie się! Zdrówka!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #830806 przez Porto1987
Dzień dobry :)

Ja dziś nawet mam słońce jakieś :) ja dziś pospałam troszkę, bo na siku wstałam dopiero o 7 :P i później jeszcze godzinkę snu złapałam :) ale dalej bym spała, ale daje sobie spokój :D

Darmag to pewnie Kacper się cieszy, że będzie miał wolne aż 2 tygodnie :)

10 lata 11 miesiąc temu #830815 przez pala813
Witam mamusie :)
Ja nie narzekam narazie na spanie :) codziennie przed mąż serwuje mi ciepłe kakao i wierze, że to dlatego :P raz jak sobie sama zrobiłam to nie mogłam spać i go sfuczałam że mi nie zrobił i to dlatego :D:) Ja lepiej się czuje pomogła herbata z miodem i cytryna :) o malinach nic takiego nie słyszałam ale nawet ich nie mam w domu :) Czasem dodaje drzem truskawkowy zamiast miodu :) Rano już tylko trochę gardło mnie bolało ale już jest ok :) U nas dzisiaj WIELKIE sprzątanie :) jak popatrzyłam ile jeszcze rzeczy do zrobienia jest to opadłam a czasu tak mało. Zaczynamy od dużego pokoju, kurzyska jest tyle, że nie moge patrzeć na telewizor :P skąd ten brud się bierze skoro kurz ścieram dwa razy w tygodniu ? Jutro planuje generalnie posprzątać kuchnie, potem przedpokój i szafe, pokój małej i sypialnia narazie spełnia me standardy :):D a łazienka to wiadomo co chwile się sprząta :) Ale mieszkanie ogólnie całe do ogarnięcia :)
Marlena spróbuj cieplego mleka może akurat Ci pomoże :)
Ete dokładnie z tymi terminami to nigdy nic nie wiadomo ale różnie to bywa :)
Darmag to super, odpoczniesz od tego jeżdzenia samochodem a Kapcer napewno szczęśliwy, że wolnego trochę będzie:) Hehe mam to samo z łóżeczkiem :) Co do magnezu to ja biore 3x2 dziennie i brzuch tak czy tak twardnieje a skurcze mniejsze ale czuje bóle podbrzusza, nawet dzisiaj w nocy jak wstawałam dwa razy to tak nieprzyjemnie bolało.
Moni z tymi terminami to loteria jednej się uda doczekać, jedna przenosi a druga miesiąc przed urodzi :) Pogadaj z małą może będzie chciała posiedzieć do urodzin taty o ile dobrze pamiętam :):P
Roma faktycznie jak Marlena pisze jakaś epidemia nam się tu robi :D Kuruj się :) Cieszę się, że na wizycie wszystko ok:) ja odebrałam wczoraj wyniki i oczywiście też wszystko albo za niskie albo za wysokie :P
Baśka tez miałam taki czas, że sie zastanawiałam czy wszystko jest ok bo to małe tak brykało :) Dobrze, że wizyta przebiegła w porządku :) a o luteine zadzwoń do swojego lekarza czy nie mozesz przyjść tylko po recepte albo tak jak mówi Ete podejdz do rodzinnego :) Co do wymieniania kart u mnie to samo, tylko nerwa człowieka bierze. Na dodatek skończyła mi sie ważność starej karty i nie moge zamówić nowej dopóki nie dostane nowego dowodu. mogę tylko do męża przesylać pieniądze i z nim wybierać. Porażka.
Ani-ta Ty też co ten mróz z nami robi :) kuruj się kochana :) Super, że kolejna mamusia zadowolona z wizyty :) Ja juz sie swojej nie mogę doczekać a tu jeszcze ile czasu do poniedziałku :)
Claudii to ciekawe weekend Ci się zapowiada :) powodzenia z teściową :)
Porto dzięki za informacje od Kojki :) faktycznie duży chłopak może być, najważniejsze, że wszystko u nich w porządku jest :)
Annlu miłe słowo zawsze cieszy :) Myślimy pozytywnie u mnie jakoś się nie sprawdza :P łatwo tak mówić gorzej zrobić :) Co chwile cos innego musze znaleźć sobie do martwienia się :P Najbardziej to chcialabym pstryknąc palcem i miec małą przy sobie :D
MamaMikołaja mam nadzieję, że wszystko sie wyjaśniło, mi lekarz tez kiedyś mówił, że mogę plamić po badaniu ale nic takiego się nie stało a wiadomo tak jak Loca mówi nie ma co bagatelizować sprawy.

No nadrobilam tyle na ile mi czas pozwolił :) Ide rozwiesić zaslony i kolejne pranie wstawić :) Forum strasznie muli od kilku dni zauważyłyście?

Miłego dnia dziewczynki :)

10 lata 11 miesiąc temu #830829 przez ulisia84
witam
u mnie dziś na termometrze aż +8 stopni myślałam ze może się termometr zepsuł ale jak mój wrócił z nocki to mówił ze jest ciepło ja już obiadek ugotowała trochę mieszkanie ogarnęłam jeszcze bym okna umyłam ale mam zakaz a już prawie przerznie nie widzę teraz odpoczywam po potem obiecałam małemu że pójdziemy kaczki karmić muszę nabrać trochę siły a dziś nawet dobrze spałam tylko te parcia na pęcherz mnie budził chyba z 5 razy wstawał ale zaraz zasypiał dziewczyny kurujcie się pozdrawiam i miłego dnia życzę

10 lata 11 miesiąc temu #830833 przez MamaMikołaja
hej dziewczynki, jestem. Wczoraj zadzwoniłam do lekarza i powiedział, że plamienia się zdarzają, bo nabłonek jest bardzo delikatny i jakby mi się to nasiliło, to szpital. A ja jestem wrażliwsza, bo zawsze po cytologii plamiłam, a teraz miałam robiony ten wymaz, więc pewnie dlatego. Póki co się uspokoiło. Wczoraj położyłam się wcześniej spac, bo nie miałam na nic siły. A noc miałam straszną. co godzinę się budziłam i sprawdzałam,czy wszystko ok. a od 3 do 5 w ogóle nie spałam. Ale maluszek aktywny jak zawsze, także jest ok :)

A tak w ogóle to na wizycie po raz kolejny lekarz mi powtarzał, że 35 tydzień jest już bezpieczny w razie porodu. I że w Polsce za poród w terminie uznaje się poród po 38 tyg, a w krajach zachodnich jest to nawet 36 tydzień.

10 lata 11 miesiąc temu #830925 przez Ani-ta
Witam mamusie,
U mnie noc tragiczna dosyc ze nos zatkany to jeszcze na zadnym boku nie bylo wygodnie. U mnie ten katar to raczej od zatok jest bo strasznie boli mnie glowa i katar z krwia ;)

MamoMikolaja to dobrze ze to krwawienie tylko od badania

Pala widze ze u ciebie wicie gniazda pelna para mnie tez by sie przydalo

10 lata 11 miesiąc temu #830926 przez Ani-ta
Witam mamusie,
U mnie noc tragiczna dosyc ze nos zatkany to jeszcze na zadnym boku nie bylo wygodnie. U mnie ten katar to raczej od zatok jest bo strasznie boli mnie glowa i katar z krwia ;)

MamoMikolaja to dobrze ze to krwawienie tylko od badania

Pala widze ze u ciebie wicie gniazda pelna para mnie tez by sie przydalo

10 lata 11 miesiąc temu #830930 przez roma4
Ulisia u Ciebie +4 a u mnie 14 minus ale różnica nie?

MamaMikołaja dobrze ,ze to nic groznego może rzeczywiście jesteś trochę wrażliwsza na badanie i dlatego tak masz

Pala fakt forum się zacina strasznie , wyrzuca posty .No to masz dzisiaj pracowity dzień ja tylko trochę posprzątałam a teraz gotuję zupę buraczaną moja mała ją uwielbia , no i ja trochę zjem. Dobrze ,ze przeziębienie przechodzi u mnie też owiele lepiej niż było wieczorem

Porto jak nie musisz wstawać i lubisz poleżeć to leniuchuj bo pózniej już nie będzie tyle wolnego mojej koleżanki córcia 3 miesięczna ostatnio co 2 godz w nocy się budzi mówi ,że ma dość

10 lata 11 miesiąc temu #830932 przez roma4
Anita współczuje choroby mam nadzieję ,że niedługo Tobie przejdzie :)

10 lata 11 miesiąc temu #830936 przez moni91
Hej kochane ja tez nie wieże za bardzo Ginowi z tymi terminami ale zobaczymy:):) ni gadaliśmy już z córcią ale zobaczymy:):)Pala dobrze pamiętasz:):):)Ciesze się że że u wszystkich oki :):) ja właśnie wcinam śniadanko:):)

10 lata 11 miesiąc temu #830983 przez Loca
Witam :)

Jej dziewczyny, co was tak porozkładało? kurujcie się tam dzielnie.

Darmag, no to teraz Kacperek będzie odpoczywał razem z mamą :D dwa tyg lenistwa :)

Cieszę się, że u wszystkich na wizytach wszystko ok, dzisiaj chyba też dwie dziewczyny miały wizyty z tego co pamiętam i coś mi się Domi po głowie plącze.

Ja wizytę mam w pn, dzisiaj byłam na pobieraniu krwi :) po drodze poszłam do baru i kupiłam pierogi ruskie i...fasolkę po bretońsku, zjadłam ją 1,5 h temu i czekam na atak wątroby...oby do niego nie doszło, bo nie wytrzymam.

Roma, to u Ciebie zima pełną gębą u mnie +5 st, choć rano wypizgało mnie strasznie.

MamoMikołaja, dobrze że się wszystko wyjaśniło, ale pilnuj tych plamień :) o ile da się je upilnować :P

Porto, zgadzam się z Romą, ja korzystam i leżę, śpię i odpoczywam ile się da.

Moni, no proszę dwa tyg :) jak ten czas leci.

Później jeszcze mam nadzieję, że was nadrobię, muszę lecieć mieszkanie ogarnąć, panie puścić, po południu do znajomych jedziemy więc chce ze wszystkim zdążyć przed 16...

10 lata 11 miesiąc temu #830999 przez pala813
MamoMikolaja dobrze, ze to nic groznego obserwuj sie i odpoczywaj :)
Ani-ta musisz sie wygrzac moze wtedy przejdzie, wspolczuje zatkany nos i zatoki to straszna meka. Mnie jak zatoki wlasnie dopadna to umieram prawie jak z migrena, odpukac w ciazy bol glowy nie lapie mnie czesto :)
Roma u mnie tez -12 sie utrzymuje ale sloneczko cudne do okien zaglada :)
Loca to widze, ze na poniedzialek tez pare wizyt sie szykuje :) ja tez mam i chyba Pietruszka o ile dobrze pamietam. Mam nadzieje, ze dziewczyny bede zadowolone jak od lekarzy dzisiaj wroca :)

U mnie po sprzataniu, maz musial pojechac do Lublina wroci wieczorem a ja znowu bede sama :( a sama nic nie zrobie, nie moge dlugo sie schylac ani stac, wkurza mnie to bo ledwo cos zaczne a zaraz brzuch twardnieje, stawia sie, boli albo mi slabo. A jak patrze na ten kurz i brud to mnie az trzesie ! Jezeli chodzi o dom to jestem straszna pedantka i lubie porzadek, najbardziej nie lubie zostawionej i niedokonczonej roboty a tetaz w ciazy czesto tak mam, ze nie daje rady skonczyc tego co zaczelam chyba ze sie poloze i za jakis czas wracam do danego zajecia.

10 lata 11 miesiąc temu #831009 przez MamaMikołaja
Kobietki nie szalejcie tak z tym sprzątaniem. wiem, że samo się nie zrobi, ale teraz to najlepiej się oszczędzać. ja też się wkurzam, że wszystko na głowie męża i że ciągle musi coś robić. póki co jest wyrozumiały...
ja dziś odpoczywam i palcem nie ruszam ;)

10 lata 11 miesiąc temu #831020 przez pietruszka
Hej dziewczyny,

dzisiaj na szczęście nie musiałam nadrabiać 5 stron! :blink:

Widzę, że chyba Was pozarażałam :blink: Ja od 10 dni popijam syrop z cebuli. Biorę też rutinoscorbin, jak gardło mnie bolało to szałwią płukałam. No i oczywiście herbatka z miodem i cytryną. I już mi prawie przeszło :) Czego i Wam życzę.

U mnie maleństwo ma jakiś ruchliwszy dzień. Co 2 godz. daje popisy.

Mamo Mikołaja, dobrze że te plamienia to nic groźnego :)

Pala, tak, ja mam w poniedziałek o 14 wizytę. Mam mieć szczegółowe USG, więc się nie mogę doczekać.

Wiecie, dziś mam taką labę. Pierwszy raz w tym tyg. nie musiałam jechać na budowę :woohoo:
A wcześniej zdarzało się 2 razy dziennie, że coś musiałam dokupić i dowieźć.

Mnie się podoba szczególnie jeden naturalny sposób na wywołanie porodu. Czekam na ten moment, abyśmy mogli go zastosować :silly:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 11 miesiąc temu #831022 przez pietruszka
Aaaaaa, trzasnęłam sobie nogi balsamem brązującym, bo już nie mogłam na siebie patrzeć. Od razu lepiej się czuję :woohoo:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka