BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #841049 przez roma4
No Anula w sumie u Ciebie zaczyna się 38 tydz może to już powoli sie zaczyna zobaczysz jutro na KTG

Ete masz rację narazie mąż pierwsze miejsce ale to napewno się zmieni jak maluszek będzie

Porto mi też sie brzuch napina ale skurczy nie mam

No ciekawe ,która teraz będzie rodzic po naszych Lenkach kto sie pojawi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #841068 przez moni91
Nio ciekawe kto następny sie rozpakuje:D:D

10 lata 10 miesiąc temu #841075 przez darmag21
Porto ja po nocy wstaje obolala, kazdy bok boli a gdzie tutaj tak jak ty, ale czego sie nie robi dla zdrowka naszych malenstw.

Ja juz po kompieli w lozku leze ... jutro maz juz jedzie a bylo mi tak dobrze ... nic nie robilam a teraz tego mi brakowalo.

Spijcie dobrze.

10 lata 10 miesiąc temu #841121 przez ete21
jej myślałam, że umrę takie boleści po tym moim obżarstwie mnie złapały, że dychać nie mogłam...ale po godzinie przeszło, płakać mi sie z niemocy chciało....i od 2 godzin lezę w łóżku, bo jakoś prąd mi odcieło....

10 lata 10 miesiąc temu #841153 przez ete21
No to dzisiaj raczej nie pospie, w oczach czuje jakbym miała piasek, a spać się nie chce, mały jakiś niespokojny, mnie zgaga zabija -efekt uboczny obiadu.... wszystko stoi w przełyku.... Napilam się wody z soda, to może ugasze ten pożar....i jakoś usne....

10 lata 10 miesiąc temu #841159 przez roma4
Dzień dobry :) :)

O widzę Ete ,że raczej nici ze spania współczuje wiem co to znaczy ja często tak mam chociaż wprawdzie wczoraj szłam wyjątkowo około 23.00 to już od 5.00 nie śpię

No to zaczynamy kolejny dzień :)

10 lata 10 miesiąc temu #841170 przez darmag21
Czesc brzuchatki.

Widze ze tu nocne marki buszowaly... ja jeszcze wyleguje sie w lozku ale ostatni dzien mam tak dobrze. Najgorzej nie spalam,ale przed 6 juz na czuja, maz przywiuzl cieple byleczki wiec trzeba wstac na sniadanie.

Do zas...

Milego dnia.

10 lata 10 miesiąc temu #841199 przez ete21
Cześć dwupaki i nie :-) zaliczyłam 5 godzin snu :-) soda pomogła ;-) zawsze sobie obiecuje że nie będę jadła nic na drożdżach bo potem zdycham i co zawsze kończy się tak samo ....eh kara boska!
Ale u mnie pięknie słońce świeci :-) to miłego dnia mamusie!

10 lata 10 miesiąc temu #841217 przez Porto1987
Cześć dziewczynki :kiss:

Przetrwałam już tydzień w dwupaku od trafienia do szpitala, więc już mam powód do radości, bo walczę o każdy dzień. A jeszcze sama się nakręcam, że się może zacząć coś dziać mimo leków. Zamiast się uspokoić, to ja się zadręczam :( muszę się jakoś wyciszyć :S

Ja też mam piękne słoneczko. Czekam na kuriera, bo ma mi przywieźć termometr dla malutkiej. No i zrobiłam dość spore zakupy na allegro od jednego sprzedawcy, ale od niego jeszcze nie mam info żeby wysłał, a myślałam, że dziś już będę miała pieluszki i tą całą resztę.

Powiem Wam, że ja to nie mam problemów ze spaniem póki co. Pewnie malutka daje mi teraz pospać, a później da mi do wiwatu :P

I jeszcze pytanie z innej beczki. Czy któraś używa peeling Ziaja pro do twarzy?

10 lata 10 miesiąc temu #841218 przez MamaMikołaja
hej Mamusie te wyspane i te trochę mniej,
u mnie bez zmian. żadnych skurczów itp, tylko żebra bolą. Mały mi się tam strasznie wciska. Ile on jeszcze urośnie? :)
Moni, Twoja Lenka ma juz tydzień i 1 dzień, wow jak to zleciało....

dziś za oknem taka wiosna, że na siłę wyganiam lenia i na spacer. do potem Mamusie....

10 lata 10 miesiąc temu #841224 przez MamaMikołaja
Porto, luteina jest naprawdę dobra. ja brałam prawie całą ciąże. teraz już chyba mija z 2 tygodnie jak odstawiłam i nic się nie dzieje. a brałam na szyjkę. też myślałam, że po odstawieniu urodzę, a teraz myślę, że przenoszę :)
co do peelingu to używałam takiego przed ciążą. teraz sobie odpuściłam bo wydaje się być za mocny...

10 lata 10 miesiąc temu #841238 przez Loca
Hej dziewczynki :)

Mnie od tego lezenia tez juz kosci bola, no ale jak mus to mus :)

MamaMikolaja, ja po odstawienu luteiny w ciagu tyg praktycznie szyjki sie pozbylam :silly: wiec to chyba zalezy od organizmu.

Ooo, racja Lenka Moni ma juz ponad tydzien :laugh: jak te tygodnie leca.

Porto, trudno sie nie stresowac, wiem cos o tym, w nocy mnie 2x obudzily silne skurcze brzucha pronieniujace na krzyz, kuzwa, porod to bedzie cholernie bolesna sprawa.

U mnie tez wiosenna pogoda...az na spacer chcialoby sie isc, no ale coz nakaz lezenia jest wiec lezymy :)

Darmag, zazdroszcze cieplyc buleczek :)

Annlu, jak tam na wizyce?

No a ja dzisiaj znow na badaniu bylam, szyjke mam praktycznie calkowicie zgladzona i glowka juz wstawia sie w kanal rodny, stad to moje ciagle uczucie parcia, jak to lekarz okresll "glowka w kontakcie", tyle dobrze ze dzisiaj na ktg jest kolejny dzien bez skurczy, wiec jak Porto i Agness walczymy o kazdy dzien :)
Juto usg wiec dowiemy sie ile maluch wazy.

A ja dzisiaj w nocy tak mocno spalam ze polozna nie umiala mnie dobudzic jak serduszka chciala posluchac :S

10 lata 10 miesiąc temu #841251 przez darmag21
Porto kochana ty sie juz takvnie zamartwiaj,zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze, dotrzymasz do bezpiecznego terminu a pozniej jeszcze sie okaze tak jak Ete i MM mowia ze sie przenosi... ale nam slonko swieci co ? Piekna pogoda ciekawe czy zima jeszcze wroci, ktorej i tak za duzo nie bylo. Wiem ze latwo sie mowi badz spokojna, ale nerwy na nic sie nie zdadAlza, musisz byc dobrej mysli.

Loca swoja droga to zastanawiam sie dlaczego ta luteine kaza odstawic skoro pozniej sa problemy i trzeba lezec, nie latwiej bylo by ja przeciagnac do konca 36 tyg, to tylko takie moje spostrzezenia, chyba ze nie wolno.

10 lata 10 miesiąc temu #841258 przez Porto1987
Loca no u Ciebie to czary są :D raz szyjki nie ma, później jest i znowu nie ma :D No ja nie odczuwam żadnych bolesnych skurczy, właściwie mam taki fajny brzuszek od rana, bo czuję, że nic się nie dzieje. A mi jeszcze Loca lekarz powiedział, żeby podkładać sobie coś pod biodra, żeby były wyżej, bo wtedy główka nie będzie napierała na szyjkę. Niby podkładam sobie złożony koc, ale nie wiem czy faktycznie mam tyłeczek wyżej, w każdym bądź razie na pewno mniej boli biodro. Śmiałam się wczoraj, że na lewym boku nie będę miała cellulitu, bo się wygniecie :P :P Ja to bym chciała co drugi dzień wiedzieć jak sytuacja wygląda :P a tu muszę czekać do 27 lutego :S Ale powiem Ci, że te Twoje bóle, to takie ciekawe są :P Ale Ty sterydy dostałaś prawda?

MamaMikołaja a czemu peeling był za mocny? Ja już sobie nie daję rady z moja twarzą. chyba mi się wszystko nałożyło: hormony, paskudna woda w szpitalu i leki. Chciałam troszkę sobie poprawić, a peelingi mi na ogół pomagają. Zobaczymy jak skuteczna jest ta lutinka :P

10 lata 10 miesiąc temu #841261 przez marl3na
Witam się i ja :-)
Dziś pospałam, mąż narzekał, że nie dosc że leżałam na jego poduszce to do tego na koudrze i sam się nie mógł przykryć. Mógł mnie obudzić :-D u mnie też słońce więc spacer obowiązkowy.

Miłego dnia :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka