- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Porto dobrze, że jakoś leżysz domyślam sie ,ze jest ciężko.Też czekam na kuriera zamówiłam narzutę na łóżko i dla małej fieranki ,a że na 13 mam dentystę a na 16 zebranie u Victorii to nie wiem czy to do mnie dzisiaj dojdzie
Ete u mnie tez piękna pogoda aż miło
Loca współczuje Tobie tego pobytu w szpitalu no ale jeszcze trochę to dzidziuś podrośnie skoro nie ma już szyjki to poród powinien być łatwiejszy ,ale nigdy nic nie wiadomo
Darmag słyszałam ,ze zima ma już w wydaniu mroznym niby nie wrócić zobaczymy...
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Roma niech juz taka pogoda bedzie, super w taka pogode z wozeczkiem spacerowac.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Fajnie, ze udało Ci się zrobić zakupki u jednego sprzedawcy, a jeszcze lepiej będzie jak już przyjda i będziesz mogła się nimi cieszyć! Pilingu z ziaji do twarzy w prawdzie nie używam, ale niejednokrotnie traktowałam twarz pilingiem owocowym z Joanny i efekt super, skóra jak pupcia niemowlaczka! Tylko nie wiem jak ten z ziaji czy faktycznie jest bardzo grudkowy, bo z Joanny jest przyjemny! Daj znać jak tam z celulitem na lewym boku!!! Dobre, dobre!
MM no właśnie ile jeszcze urośnie?
Loca czyli jak widać co mama i co szyjka to inne poLuteinowe akcje. No musisz jeszcze troszkę wytrzymać, dla dobra maleństwa! No i chociaż tyle dobrego, że te skurcze się wyciszyły w tym KTG! Loca jeszcze z tydzień i będzie dobrze!
Darmag, ja jednak mam nadzieję, ze nie przenoszę, bo już szczerze mówiąc wymiękam! Pocieszam resztę mam, ale tak naprawdę sama powinnam sobie obkleić ściany karteczkami „jeszcze trochę” , „Trzeba być twardą, a nie….” I takie tam… Jedne mamy modlą się żeby jednak dotrwać do bezpiecznego terminu, a ja żeby się w końcu na dniach jakoś mały zdecydował…eh Moja pogoda pokazuje, ze do planowego mojego porodu czyli 5.03 ma być w okolicach 10 st w dzień i 3 w nocy….więc oby zima nie wróciłą z podwojona moca w kwietniu!
Marlena trzeba było wycelować w męża jakiegoś sierpowego, jak mu tak strasznie źle!
Oj Roma, ale masz napięty grafik na dziś! A ty jakiś czas temu też miałaś jakieś zebranie? O lepiej żeby mróz nie wrócił!
Moni nie dość, ze rodowita Gdynianka, to jeszcze urodzona w urodziny Gdyni (komunikacja miejska powinna być za free)! No i mała Lenka ma już 7 dni ponad! wow!
Annlu daj znać jak po wizycie!
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jutro sie dowiem ile skrocila sie w ciagu tyg.
Wiec dziewczyny, jak lekarz mowi zeby lezec to lezec, bo ja glupia madrzejsza bylam.
Porto, lekarka ktora w szpitalu stwierdzila ze szyjke mam ok na wymioty i bol watrobowy kazala mi rennie brac, a na uczucie parcia, co sie okazalo ze to glowka dziecka kazala mi brac lekarstwa na zaparcia na ktorych bylo napisane ze moga wystapic wymioty i biegunka....a ja od pt latam do kibelka ze sraczka za przeproszeniem fakt mialam zaparcia, do czwartku, po czopku jak sie rozchulalo tak przestac nie moze...
Wierze w slusznosc Twojej teorii dotyczacej cellulitu! tez go prasuje!
Powiem wam ze nie lubie tej baby, jak ja widze to mnie trzesie, kiedys bylam u niej na kontroli ginekologicznej, jak w ciazy nie bylam, to na dzien dobry powciskala mi milion ulotek z tabletkami antykoncepcyjnymi i jakimis krazkami.... mowiac, jak pani przyjdzie nastepnym razem to wybierzemy dla pani tabletki albo krazek....
Bez komentarza... nie znosze takiego nacisku, tym bardziej ze nie potrzeowalam wtedy brania tego typu specyfikow.
Ete, a ja ciagle zastaanwiam sie kiedy u ciebie maluszek wyskoczy, przy tak krotkiej szyjce to wszystko jest mozliwe
Co do rozpakowan to podejrzewam ze u nas do marca bedzie spokoj, chyba ze Ulisia nam niespodzianke zrobi albo Annlu...
Dobra moze nie byc jednak spokojnie do marca
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Loca no widzisz ja sie nie znam jak to jest z ta luteina bo nigdy tego nie bralam.
Porto, tego pilingu nie mialam, ale inne stosowalam i bylam zawsze zadowolona, jak masz problemy to 2-3 razy w tygodniu mozesz stosowac, potem nawilzyc skore i powinno byc lepiej.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Witamy sie i my po pierwszej wspolnie spedzonej razem nocy:D Tak jak myslalam wczoraj popoludniu wyszlam do domu, malenstwo ani raz nawet nie pisnelo w samochodzie:) te ubranka ktore dla niej mam i kombonezon 62 raczej do kpnca zimy bedzie za duzy, topila sie w nim i ledwo ja bylo widac:) wychodzac ze szpitala mialysmy 2930g i nasze 49 cm wiec nie ma sie co dziwic ze 62 za duze:p tesciowa poratowala i dostalysmy sliczne pajacyki i body 50 i 56 wiec tak w nich nie giniemy:) najmniejsze pieluszki niestety sa na nas caly czas za duze i musimy zawijac zeby uwazac na pepek:)
W domu jest cudownie:) jemy ladnie i spimy:) nie mam jeszcze na tyle pokarmu zeby caly czas tylko na moim byla ale juz kupilismy herbatke laktacyjna i walczymy:) dokarmiamy sie mm jakie bylo w szpitalu:) dzisiaj zdazylam juz posprzatac kuchnie po swojemu mimo ze maz bardzo staral sie utrzymac porzadek:p
Wczoraj tez sciagneli mi szwy , nie jest tak zle, brzuch maleje a na wadze -6kg no coz mogloby byc lepiej ale czekamy cierpliwie zeby moc sie juz czyms wspomoc w walce z kg:)
Zalatwilismy dzisiaj pediatre, za tydzien mamy pierwsza wizyte a jutro przyjdzie polozna srodowiskowa ktora wybralismy:)
Teraz maz pojechal do urzedu i Lena bedzie juz naprawde Lena
Poki spi mam chwile czasu ale chcialam jeszcze wypeasowac nowe ubranka i doprowadzic sie do porzadku po szpitalu:)
Przez te paee dni wiem, ze butelek mam troche za malo i potrzebuje lozeczka turystycznego do duzego pokoju zeby nie nasluchowac czy w sypialni gdzie niunia spi jest wszystko dobrze i pp drugie zeby nie klasc jej na kanapie bo nisko strasznie jest. A nie ma co tyle tych majtow kupowac ani podkladow, u mnie juz prawie nic sie nie leje zuzylam jedna paczke tych wielgachnych teraz zwykle podpaski wystarcza a majtki jednorazowe wcale mi sie nie przydaly, pare siatkowych zuzylam tylko.
Eh jak teraz czytam o waszych dolegliwosciach to czuje sie tak daleko jakos:p:) u mnoe wrocily zimne dlonie, musze grzac woda do zmiany pieluszki, moge spokojnie spac, na wieczor troche jeszcze brzuch mi przeszkadza ale powiwm wam ze zaeys pepka juz jest z dnia na dzien widac jak sie zmniejsza chociaz efekt narazie dla mnie jest mizerny:)
Ciekawa jestem czy teraz jakis kawaler sie do nas pospieszy:D
Uciekam odlozyc kruszynke do lozeczka i konczyc sprzatanie:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
W ogóle podczytuje sobie lutowki i przeraża mnie to co piesza odnośnie współżycia po porodzie... Nie mieści mi się w głowie żeby w tydzień po współżyć... Okres połogu czyli te 6 tygodni to minimum trzeba odczekać...bo można wiele złego sobie wyrządzić... No może jestem nie normalna ale takie mam zdanie....
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Darmag dziekuje:) chcialabym juz czytac u was takie rewelacje:D wierze, ze nie mozecie sie doczekac konca, jak ja pomysle, ze fopiero dzisiaj mialabym isc do szpitala na rozwiazanie to zaraz przestaje o tym myslec ciesze sie, ze malenstwo jest wczesniej z nami:)
Ete ja juz ich nie czytam bo jak kiedys ktoras napisala ze mogly sie do nas zapisac to rodzilyby pierwsze a nie na ostatnie a ja im napisalam zartem ze pierwsze miejsca juz zajete niestety to mi jakas napisala, ze dziwnie pisze bo to przeciez nie jakies zawody, no opadlam lol
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moni, Pala, ale macie fajnie. Mam nadzieję, że z pozostałymi naszymi dziećmi też będzie tak super. Cieszę się, że macie na razie dobre doświadczenia. Zawsze lepiej posłuchać, że jest dobrze i pięknie, niż na odwrót. Przez to ja się nie boję porodu i tego co ma być po i pewnie inne mamy też tak mają.
Roma, oby pan dentysta był łaskawy i żeby nie bolało Też liczę na to, że zima już nie wróci…
Ete, wyczytałam, że brzuchy rosną do 38 tygodnia. Także mój już powinien przestać. Potem zmniejsza się ilość płynu owodniowego, ale dziecko może nadal przybierać na wadze. a podobno na przyspieszenie porodu pomaga chodzenie po schodach i seks, także Ete do roboty, może pomoże
Loca i tak jesteś dzielna, że leżysz i nie narzekasz. A piszesz, że sama sobie jesteś winna, bo spacery, sprzątanie. Mnie dziś wzięło na szorowanie kuchni. I się teraz zastanawiam, czy nie przesadziłam. Wiem, ze ja już mogę rodzić, ale biorę leki na tarczycę i chce je jeszcze pobrać, żeby zadziałały. Jeśli w ogóle to coś pomoże.
Darmag, to masz mieć cc? Czy masz takie podejrzenia? Pewnie się dowiesz na wizycie?
a ja dziś szaleję ze sprzątaniem. kiedyś któraś z Was wspomniała o syndromie wicia gniazda, chyba mi sie to włączyło a zaraz idę złapać wiosennego powietrza
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jejku, Pala uwielbiam czytac Twoje posty!!! Sa naladowane taka pozytywna energia bardzo sa budujace, tym bardziej ze mialysmy co do macierzynstwa te same obawy, a tu widze ze pierwsza noc razem juz jestes w domku u cudnie sobie radzisz trzymam kciuki iby tak dalej
Darmag, z ta luteina to wydaje mi sie ze co lekarz to inna opinia, jeden by trzymal do 36 tyg a moja uznala ze juz jest wszystko ok i nic zlego nie powinno sie dziac. Przyznam szczerze, ze za tymi lekarzami to ja juz niezadazam, najgorsza jest ta rozbieznosc zdan....
Co do lutowek, to tez zwrocilam uwage, na te dziwne wyscigi....troche to bez sensu
Ete, tydzien po urodzeniu seks!!! O matko co te kobiety krzywde chca sobie zrobic?
Roma, ja tez dentyste mialam zalatwic na 27 lutego umowiona bylam i dupa, szpital wyskoczyl.
Obys miala racje co do tej zimy w sumie to my rodzic bedziemy w super okresie
Nie jest za goraco i nie ma tez super mrozow wiec
Wlasnie polozna powiedziala ze mam czysty wymaz ufff
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Właśnie Pala, jak się czyta Twoje posty to od razu chciałoby się mieć dzidziusia przy sobie, a tu my musimy jeszcze czekać
MamaMikolaja ja miałam zawsze problemy z cerą, ale w ciąży peeling mechaniczny mi pomagał, tylko że się skończył i muszę kupić coś nowego, a czytałam, że ten jest fajny.
Dziewczyny nie przemęczajcie się!!!!!!
Loca jak fajnie, że wyszło wszystko dobrze. Ja z tego zamieszania ostatnio u lekarza nie zrobiłam i nie zapytałam o badania na następną wizytę, zajęliśmy się krótką szyjką, ktg i szpitalem, no w sumie tamto było wtedy najważniejsze.
Darmag, właśnie ja sobie robiłam tak minimum 2 peelingi w tygodniu, ale w tamtym tygodniu przez ten szpital się nie udało
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ete, w szok jestem, musze tam wejsc i poczytac.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Moni no to gratulacje córka oficjalnie istnieje w statystykach
Drmag o tym samym myślałam,ze będzie fajnie jak pogoda się poprawi bo ja musze małą do przedszkola zaprowadzać a mam kawałek więc wyjdzie to mi i małemu na zdrowie
loca fajnie ,że wymaz ok, a co do tego ,ze nie leżałaś a sprzątałaś to normalne ,że chciałaś sama po swojemu poukładać skąd miałaś wiedzieć że szyjka się skróci , a swoją drogę te terminy porodu które mamy są nie złe bo już bezie chyba ładnie w miarę
MamaMikołaja a po dentyście jestem super zadowolona bardzo przyjemny pan i w dodatku nic nie bolała i mam juz koniec leczenia
Pala jak ty świetnie piszesz o córeczce , a ż mi żal że ja nie mam drugiej tylko chłopak będzie mam nadzieję ,że go pokocham jak ty od pierwszego spojrzenia
Ete jak to tydzień po porodzie? przecież to sie nie da? zresztą jaka to przyjemność ? żadna moim zdaniem ,chyba ktoś przesadził
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c