- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
A i jeszcze co do pępuszka to nie koniecznie trzeba podwijać pieluszkę, nawet jak Ci się wydaje, że podrażniany jest to Lenkę to na pewno nie boli, bo kikut jest martwy!!! I jak odpadnie też nie boli! Ah te Twoje opisy, takie nasycone maminymi uczuciami:)
Zgadzam się Porto z MM co do cery jak masz krostki, to lepiej podziękować za piling, bo możesz sobie roznieść na całą buźkę. Mi jak już jakiś pryszcz wyskoczy taki z żółtym dziubkiem to zazwyczaj go delikatnie wycisnę, a potem kremem z cynkiem na noc go potraktuję, i jest ok.! Na szczęście nie mam problemu z cerą i sporadycznie przed miesiączką 1 czy 2 oznaki wyskoczyły, a teraz to mam taką wysuszoną więc muszę pamiętac o kremie!
MM to mówisz, ze już nie urosnę wow no to dobiłam w brzuszku do 100 cm:) Najważniejsze, żeby mały rósł! W domu mam schody i od początku ciąży trzeba z nich korzystać Wiem, że sex niby przyspiesza poród, ale jak sobie pomyslę, że teraz, to już mnie boli z resztą jak lekarz mnie badał to miał problem bo mały był tak nisko, więc no way….
Co ma być to będzie!
Loca jak pościemniasz, że Cię ząb boli, to szpital powinien wysłac cię na konsultację z tym zębem! Super, że wynik wymazu ok.!
Porto jak Ty to robisz, ze fundujesz sobie drzemki w dzień?
Darmag nie wchodź tam bo się zgorszysz….
Roma, dla niektórych nie ma jak widac problemu…..(gęsia skórka) Fajnie, ze dentysta sadysta Cię łagodnie potraktował i, że wszystkie ząbki już zdrowe!
Na przykładzie Moni potwierdzenie, że przed ciążą lepiej nie odkładajmy dentysty, bo i po strasznie się zęby sypią….
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Roma wiesz dobrze, ze tak bedzie:) To Ty mi powtarzalas ze jak zobacze mala to sie zakocham i dokladnie tak jest:)
Darmag powiem Ci, ze dopiero teraz po cc wylazi mi bol lregoslupa po znieczuleniu:( co jakis czas sie pojawia ale znika tylko ze jest dosc dotkliwy i nieraz trzeba usiasc.
Dziewczyny bardzo sie ciesze, ze to co pisze wam rowniez sie podoba i moge was naladowac pozytywna energia:) Ale jak ma byc inaczej kiedy patrze na ta moja kruszynke a ona co chwile takie smieszne miny robi i dalabym sobie reke uciac ze czasem usmiecha sie przez sen:D
Co do spraw urzedowych to moge juz oficjalnie Paniom przedstawic Lene Aleksandre nowa mieszkanke Rzeszowa:)
Ps: zupa brokulowa dalej niezmiennie kroluje i dzisiaj tez bedzie na obiad:) w ciazy tyle sie jej ojadlam a w ogole mi nie obrzydla:)
Ete moja nie potrzebuje, ma bardzo silny odruch ssania wtedy boerze kciuka a ja jak to widze staram sie ka przustawic do piersi, polozna mowila, ze smoka dopiero po 4 tyg jezeli taka potrzeba jest:)
Wiecie tak teraz pomyslalam, ze jak wam sie podoba to co pisze to mpze wydrukuje to mojej kruszynce i zostawie w formie pamietnika, sama chetnie przeczytalabym co pisalam i czulam w 3 miesiacu np:D
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja sama myslalam zeby napisac list do nienarodzonego dziecka ale tak czas leci,ja zapominam ze nie wiem czy to zrobie.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ete
Zgaga ? Eh znam to uczucie... Dopiero w ciąży je poznałam i miałam od razu serdecznie dosyć. To uczucie jest bleeeee..... ;/
Drożdże ? Mmmm zrobiłaś mi smaka !!
Oj u mnie też słoneczko wyszło i cieplutko ah aż czuć wiosnę i chce się żyć
Darmag
Leniuchuj ile się da
Oj ja też bym nie chciała przenosić... Wolę niespodziewanie niż się wkurzać, że termin minął a nadal nic...
Taki kartoniki z pierwszymi rzeczami dzieciątka też genialna sprawa ! Chyba skopiuję taki pomysł hehe
Porto
Już tydzień ?? Ooo To walcz o każdy dzień, walcz, walcz !
Jak nie masz problemów ze snem to wykorzystuj to ile się da
Loca
No to walcz o każdy dzień. Mały już w dole ?? :O Ważne, że skurcze się uspokoiły
Super, że wymaz czysty
Moni
Super, że wszystkie sprawy już pozałatwiane
Trzymam kciuki, aby nic więcej poważnego z zębami się nie działo i dotrwała do końca połogu.
Super, że z malutką wszystko dobrze i już ma ponad tydzień o jeny..
Pala
Ahhh jak miło czyta się Twoje opowieści domowe. Z malutką od razu inna atmosfera w domku co ? A kg na pewno zgubisz i to szybciej niż Ci się wydaje !
OOOO jaka zbawienna wiadomość odnośnie krwawienia !!! Wracasz mi wiarę
czyli to krwawienie to nie jest taka LAWINA jak niektórzy mówią ? Super, że Ci to nie doskwiera
Wydruk postów ?? Faktycznie to może być świetna sprawa !
MamaMikołaja
Chodzenie po schodach i seks? Hm.. Po schodach chodzę non stop a i ze współżycia też nie zrezygnowałam... A na razie nic się nie dzieje hehe
Teraz co u mnie ? hm...
Nadal skurcze i parcie na dół...
Byłam na wizycie i tak :
- miałam KTG i moja ginekolog powiedziała "nie mam zastrzeżeń jak na ten etap ciąży "
- moja waga ustała w miejscu ! Czyli przytyłam w ciągu ciąży 8,300 kg
( podobno przed porodem waga staje w miejscu albo nawet spada dlatego u mnie ustała )
- usłyszałam " no to w każdej chwili może się zacząć " i " jak pani nie urodzi w tym tygodniu to widzimy się za tydzień znowu na KTG
A no i zaleciła mi liczenie ruchów wieczorną porą i, że jak będzie ich minimum 10 na godzinę to wszystko dobrze a jeżeli będzie ich wyjątkowo mało to znak, że mały się szykuje do wyjścia
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po schodach chodze codziennie po kilka razy, sex juz od dawna poszedl w odstawke, nawet moj maz uwaza ze przyjdzie pora, poki co nie czuje potrzeby wspolzycia, czekam az malenstwo zdrowo sie urodzi, no i minie okres pologu.
Pala slyszalam nawet ze po cc mniej sie krwawi i krocej wiec moze to prawda.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Fajne pomysly z robieniem dla maluszkow pamiatek, w sumie to chyba sobie poczytam moje posty z poczatku ciazy....
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Porto, jeśli chodzi Ci tylko o złuszczenie naskórka i chcesz mocny peeling to ten z ziaji polecam. Porównywalny jest z zabiegiem mikrodermabrazji.
Darmag, czyli niedługo pewnie poznasz datę narodzin synka
Roma, dobrze Ci, że ząbki wyleczone. Mnie nic nie boli, dlatego wstrzymuję się z wizytą kontrolną po porodzie.
Ete, też bym się nie zdecydowała na to naturalne przyspieszenie porodu (nie mówię o schodach ) . i nie wierzę, że tydzień po porodzie ma się ochotę na „przytulanie”. Ktoś chyba za bardzo fantazjuje.
Pala, pomysł z wydrukowanie postów-super. Będziesz sobie mogła do nich wrócić np. w chwilach kryzysu (o ile takie nastąpią ). A jak Lenka dorośnie to jej pokażesz
Annlu, same dobre wieści u lekarza. Cieszę się. Też wolę urodzić wcześniej niż się denerwować, że termin mija, a tu nic. Ale to nie od nas zależy. A na ktg wyszły Ci skurcze?
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale stwierdzila ze w kazdej chwili moge urodzic bo czuc parcie na dole i odczuwam te BOLESNE bole brzucha...
No ale moge urodzic jutro a moge za 2 tygodnie... :/
Ta niepewność mnie dobija...
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Annlu ja to mam zgagę odkąd pamiętam, ale wczoraj przesadziłam i dlatego tak się skończyło jak skończyło, bo już od miesiąca miałam spokój!
Fajnie, że wizyta się udała i, że lekarz nie ma zastrzeżeń. No i może w Twoim przypadku się sprawdzą te przewidywania i wcześniejsze rozpakowanie. A co do wagi to chyba też różnie bywa, ja od listopada do końca stycznia stałam w miejscu, a teraz nagle kg na plusie znów:) ale to pewnie mały nabiera tłuszczyku:) Krótko mówiąc nie będziesz miała praktycznie co zrzucać! No i powodzenia w liczeniu ruchów! Ukochana niepewność!
Darmag tak mówią, że mniej, to raczej logiczne. Podczas porodu SN macica sama musi się oczyścić, a podczas cc to mechanicznie wyskrobią to co trzeba i finto!
MM nie aż tak nie zagłębiałam się w to co czytałam, nawet jak ktoś ma taka fantazję to żal….
A co do krwawienia to chyba jeszcze zależy jakie miało się miesiączki przed ciążą. Ja miałam cykle od 23 do 45 dni (trzeba było poddać się leczeniu) a jak zaczęła się @ to 2 dni rozpędzania, 3 dni lania i 2 dni zanikania….albo i lepiej. A przy endometriozie to różnie może być. Więc wolę się nastawić na długie chlapu chlapu, będzie milej się rozczarować
Moni fajnie, ze Tobie również jakoś pomału ustaje krwawienie, bo to faktycznie może wymęczyć!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie bylo podobnie 2 dni rozpedzania sie @ ...dalej jak u cb.
Ciekawe czy ktores dzieciatko urodzi sie na 8 marca,bylby prezent na dzien kobiet.