- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Marlena, gratuluje udanych zakupow, pewnie ciesza oko. U mnie zamowienie wozka w sklepie wynosilo 2 tyg, ale na pewno zdazysz go kupic.
Majeczka tobie rozwniez gratuluje, juz masz z glowy.
Moni a no cycus teraz teraz bedzie nawet wymuszony zeby sie poprzytulac.
Roma nie stety to prawda co piszesz o niedozywieniu wielu rodzin.
Loca to sie w szpitalu juz nasluchac placzu dzieci dzienn za dniem ucieka i bedziesz swoje nie dlugo piescic.
Annlu, objawy jak najbardziej wskazuja na prod, a tym ze one moga potrwac 3 tyg albo 2 dni, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.
Porto, ja mam jeden recznik mniejszy drugi wiekszy, ten miejszy to starczy na okolo 1-1,5 roku a ten duzy to moj Kacper do tej pory uzywa.
A u mnie dzis byla pobotka od 6-40, wstalam o 7ej, bo juz koniec ferii...maz pojechal to do ostatniego lutego spadlo to na mnie i musze ogarniac wszytsko.
Wiecie co chodzi z Kacprem do szkoly chlpczyk, nie najlepiej sobie radzi w nauce a mama z nim wyjechala do Niemiec do meza i ma zamiar wrocic za miesiac ...normalnie co za nieodpowiedzialnosc, to w koncu szkola a nie przedszkole.
Ide na sniadanko, naszlo mnie na kanpki z dzemem pomaranczowym i kubem mleka. Rozpiescimy troche brzuszek a co ...
Milego dnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Darmag, gratuluje zdanych egzaminow
Ja tak tylko na chwile napisac co nie co, okazuje sie ze wg innego lekarza moja szyjka jest super dluga i ma 29 mm wow!
A wg badan moja szyjka jest ekstremalnie krotka, maluszek wazy 2250g wiec rosnie, ale lozysko zaczyna mi sie starzec i ma 2 st.
Tu w tym szpitalu to cuda sie dzieja, na 3 marca umowie sie z moja lekrka to zobacze co ona mi powie bo ja tu wesze podstep i juz nikomu nie ufam!
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moni przez sen mamusia i tak wszystko uslyszy.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
ROMA na późno uporacie się że wszystkim i wozio będzie na czas! Mam nadzieje że po porodzie się wyśpisz i ja też. Denerwują mnie te teksty śpij teraz bo potem to już w ogóle nie ma szans.... Fakt bo teraz się wysypiam że hej, a na zapas i tak się nie da!
DARMAG to jest skrajna patologia żeby dziecko w początkowym wieku szkolnym zabierać ze szkoły....głupie zachowanie matki, tylko szkoda ze chłopiec ucierpi najbardziej. Do końca lutego nie zostało dużo więc dasz radę ogarnąć wszystko jak i swoje zdane egzaminy-gratuluje!
LOCA moim zdaniem nie ma co słuchać tych lekarzy, bo czy nasz długa czy krótką szyjkę i tak Twoim zagadnień jest dociągnąć do tego 36 tygodnia czy 37! Więc co zmieni informacja o 5 mm czy 27mm skoro jak widać tu chyba nie ma znaczenia dla maleństwa bo jak zechce to się urodzi...
MONI to, dziś same na posterunku zostajecie czy nasz jakieś wsparcie? Powodzenia!
A my dziś wkraczamy w 39 tydzień
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ete planowo 14 dni ci zostalo , woooo, mi 21, dzis wkraczamy w 38 tydz
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Darmag, po egzaminach to ulge czujesz pewnie wiec juz teraz nic tylko na porodzie mozna sie skupic
Moni, ja sie Tobie wcale nie dziwie ze padnieta jestes teraz to juz tak bedzie
Ete, tylko po co stresowac nas biedne kobiety w ciazy, przeciez ja tu malo nie plakalam jak mi zaczeli mowic ze wczesniej urodze, teaz tego taka pewna nie jestem, co lekarz to inna opinia.
23 lata i 3 dzieci, eh... to mloda dziewczyna wziela sobie na glowe, nie powiem, szkoda tylko ze nieporadnosc i brak odpowiedzialnosci matki odbija sie na dzieciach
Te wasze terminy zaczynaja mnie stresowac bo widze ze jak u was jest tak blisko rozwiazania to u mnientez juz coraz blizej...
Porto, wchodzmy dzis w 36 tydz
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zleci wam dziewczyny ten 36 tydzien a poziej juz na spokojnie.
Uciekam po zakupy i po Kacpra bo dzis tylko 4 godziny ma.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Darmag gratuluję sukcesów na uczelni oby ostatni egzamin poszedł też jak z płatka
Loca myślałam, że padnę po tym co napisałaś. Czyli wychodzi na to, że Twoja szyjka przechodzi cudowne skracanie i wydłużanie no ale przetrwałyśmy kolejny tydzień i zaczynamy 36, więc jeszcze troszkę. Myślę, że jednak po coś te leki na podtrzymanie dają i powiem Ci, że ja od wczoraj jakoś taka odprężona jestem, zauważyłam, że nie myślę tylko żeby dotrzymać mam nadzieję, że tym też coś zdziałam no i ani się obejrzymy a już będziemy zaczynały 37 tc
Najgorsze jest to, że co lekarz to inna opinia, człowiek nie wie co ma myśleć, ale najważniejsze jest pozytywne nastawienie. A dostałaś sterydy? Ja też mam 2 stopnień łożyska, a czytałam, że są 4, więc chyba nie jest tak źle
Moni dasz sobie świetnie radę, jestem tego pewna w 1000%
Ete ale masz już blisko termin albo się szybko zacznie, albo poczekamy na maluszka jeszcze po terminie
Ja wczoraj zamówiłam kocyk gruby i okrycia kąpielowe: jedno 76x76 i drugie 100x100, w razie czego zamówimy później jeszcze jedno jak będzie trzeba. A jak nie to się powie komuś, kto będzie chciał przyjść z prezentem co ma kupić Zamówiłam sobie też ten peeling, bo ja mam takie odstające skórki po strupkach, bo jak sobie coś wycisnę, to później takie zostają i jeszcze moją ukochaną maskę z glinki, której w sumie nigdy nie miałam swojej, bo zawsze podkradałam od mamy, a teraz nie ma jak, a jakoś trzeba wyglądać no chociaż dla samej siebie
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
PORTO pewnie będzie trochę odwiedzających, więc to jest dobry patent żeby przychodzili z, tym czego nam trzeba!
I LOCA gratuluje wkroczenia w kolejny tydzień!
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sporo mam do nadrobienia, ale tak pokrótce na ostatnią stronę tylko odpiszę bo wysiedzieć nie mogę tak mnie krzyż boli :/
Darmag gratuluję zdanych egzaminów
Faktycznie nieodpowiedzialne zachowanie, zabierać dziecko ze szkoły tym bardziej jak nie jest jakimś orłem ... Szkoda dzieciaczka bo to na nim się odbije :/ To młodo zaczęła skoro ma syna w wieku szkolnym i 23 lata.. po za tym jeszcze dwójka, odpowiedzialność ją pewnie przerasta, tylko szkoda że to własnie dzieci przez to cierpią najbardziej :/
Loca nie dziwie Ci się że już nie masz zaufania do nikogo w szpitalu skoro każdy mówi co innego ... Nie wiadomo komu wierzyć :/ Ale tak czy siak zacskaj nogi i wytrzymaj jeszcze trochę w dwupaku
Moni swoje maleństwo mama chyba zawsze usłyszy Ja ostatnio też sie obudziłam przez płacz Z tym że mój był we śnie a mnie obudził
Śniło mi się że już urodziłam, ale córke i leżałam z nią w łóżku i próbowałam karmić, ale nie miałam pokarmu, a tak długo próbowałam że ona była tak głodna i tak głośno płakała że aż mnie obudziła :/ Dziwny sen... :/
Roma co do zamawiania z internetu to ja z allegro wózek zamówiłam w piątek wieczorem, wiadomo pieniądze dostał dopiero w poniedziałek i pewnie wtedy też wysłał, a wózek miałam już na czwartek Także długo to nie trwa
A to nasz pojazd bo jeszcze sie nie chwaliłam : allegro.pl/nowosc-eco-allivio-fotel-3w1-...aty-i3885773654.html , kolor czarny+popiel
Ete 39 tydz! Kto wie czy jeszcze nie przenosisz ;P Ale bym chciała już być na Twoim etapie
Porto to pewnie teraz się za paczką nie możesz doczekać Przynajmniej ja tak mam że co zamówię do małego to później się niecierpliwie bo już bym chciała, oglądać dotykać
Miało być krótko z ostatniej strony a i tak mały tasiemiec wyszedł No nic, zmykam teraz się położyć i film sobie włącze bo co tu innego robić, jeszcze z tym moim kręgosłupem :/ Wrrr.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Ete no pozazdrościć 39tyd ja dopiero mam 36 tydz no ale penie dotrwam do 40 jak nic ja to czuję , czyli macie szanse Ty , Anula ,Ulisia swoją drogą coś jej nie ma na forum ,Mama mikołaja i Darmag chyba jak się nie mylę to przodujecie .Ete no właśnie czemu psychiatra wchodzi w grę?
Porto ja czuje ,ze dotrzymasz musisz przestać o tym myśleć podobnie jak Loca , bo takie zamartwianie zle wychodzi
Loca no powiem Tobie ,że jestem pod wrażeniem Twoich lekarzy co jeden to inna opinia , szok
Baśka no właśnie nie martwię się byle by kasa była to zamówić to już nie problem, ale Twój śliczny
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ete, przeraża mnie Twój licznik Teoretycznie jesteś bardzo blisko. Jeśli chcesz urodzić jak najprędzej, to Ci tego życzę. Może wyszoruj podłogę na kolanach albo idź na dłuuugi spacer, powinno pomóc. Ja to w drugą stronę, chcę jak najdłużej wytrzymać z brzuchem, bo mam domek nie skończony i mąż wraca dopiero 6 marca. No ale wiadomo, chcieć to sobie możemy.
Loca, wiesz co, szkoda słów na tych lekarzy. Na pewno każdy uważa, że to właśnie on ma rację. Ale z drugiej strony może tak się tym nie przejmuj. Wydaje mi się, że powinnaś słuchać swojego organizmu. Zresztą, intuicja nieraz już Ci dobrze podpowiedziała, więc teraz też tak pewnie będzie. Leż i się nie denerwuj tą szyjką. Póki maluch nie wychodzi, jest ok. A swoją drogą, nie wiem w jakim stadium mam łożysko. Nic mi lekarz nie mówił.
Darmag, gratuluję zakończenia sesji!
Wiecie, miałam dziś sen, że dziecku 2 dni nie zmieniłam pieluszki, bo zapomniałam. Co za durnoty mi się śnią!
Dziewczyny, w piątek będę mieć schody, koniec włażenia po drabinie!
A wczoraj pojechałam kupić materacyk i wróciłam z niczym. Macałam wszystkie i żaden mi nie pasował w 100%. Ja dalej upieram się przy twardej piance, widziałam taki jeden, ale kosztował 200zł. Stwierdziłam, że tyle nie dam, po czym miałam wyrzuty sumienia, że dziecku żałuję. Te wszystkie kokos-gryka mnie nie przekonują. Wydaje mi się, że dziecko mi to zaleje i się tam jakieś grzybory wyhodują albo inne świństwa. Bleh.
Jakie macie materacyki? Doradźcie coś.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
miałam zapytać. Macie takie uczucie kłucia tak bardzo nisko i w pachwinie, że nie możecie wyprostować nogi? Bo u mnie parę razy się taki ból pojawia. Wydaje mi się, że to mała główką mnie tak uciska. Ale to trwa chwilę, zaraz jakby się przekręca, a ja odzyskuję władzę w nogach. Zdarzyło Wam się coś takiego?