BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842264 przez ete21
Moni jak Lenka ma czkawkę, to ją do cyca przystaw…

Porto to mam nadzieję, że po praniu też będzie taki sweetaśny!

Loca niestety menu szpitalne, to dla grubasów typowo odchudzające i te kolacje przed 17… To smacznych pierożków!

Darmag dzięki za informacje!

Pala zgubisz te kg. Proszę Cię nie forsuj brzuszka – bo dostaniesz PRZEPUKLINY w ranie pooperacyjnej i będzie dopiero problem! Daj sobie troszkę czasu i super, ze będziesz miała pas! Mówią też, że jakie dziecko w brzuchu to takie i na zewnątrz albo, że się ożywia na zewnątrz wtedy gdy w brzuszku buszowało. Ile z tego prawdy??? Długi, fajny i okrągły, jak to m mówi, znów połknęłaś piłkę?

Loca nie przejmuj się kg, najważniejsze żeby maleństwo miało tyle co trzeba!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842300 przez roma4
Porto śliczny kocyk napewno bedziesz z niego zadowolona , z pewnością jutrzejsze zakupy też będą udane

Ete fakt ty wyglądasz na szczupłą osobę nawet w ciąży też myślę,że od razu Ci spadną kg , a na zdjęciu ładnie wyglądasz, indyjska kuchnia super

Kasztanowa miło,że się odezwałaś i ,że u Was już wszystko się unormowało i mąż ma pracę , zakupy zrobione no to czekamy na dzidziusia

Pala nie forsuj się tak przecież dopiero co urodziłaś , będzie dobrze i jak już tyle spadło to reszta zleci w mgnieniu oka

moni faktycznie jak Lenka ma czkawkę to najlepiej pomaga cycek

loca czyli szykuje się "wyżerka" pierogi super trochę Cię mama podkarmi

Coś nie ma Domi i Ulisia nie? o Fazie już nie wspomnę ....

A my po obiadku tak się objadłam ,ze nie chce mi się ruszać, jutro idę zakupić resztę drobiazgów i bedzie koniec

Mam pytanie co kupiłyście do dupki dla dzieciaczków? bo nie moge się zdecydować

10 lata 10 miesiąc temu #842309 przez Porto1987
Roma ja mam bepanthen, bo jak robiłam zakupy na allegro, to akurat ten sprzedawca to miał ;)

10 lata 10 miesiąc temu #842315 przez pala813
Nie dziewczyny zeby nie bylo, ze ja sie odchudzam czy cos:p i ze mam nasrane w glowie z tym brzuchem:D to dopiero 5 dni wiem, ze musze dac mu czas ale normalnie wszystko chcialabym juz robic bo energia mnie rozpiera i takie pozytywne emocje i zloszcze sie kiedy mp ciezko mi wstac z lozka albo kiedy nie moge sie wyprostowac:) cwiczyc narazie nie zamierzam:) wiem, zw swoje musze odczekac. Rana podobno bardzo ladnie wyglada, polozna ja ogladala dzisiaj. A co do kg same leca nawet nie wiwm kiedy z kazdym dniem na wadze mniej i nawet mowilam do meza dzisiaj, ze taka taka diete to moglabym miec nic nie robie a kg w dol:)

Musze sie pochwalic, ze dzisiaj moja cora jest raz na moim mleku raz na mm :) czyli prawiw do kazdego karmienia cos uda mi sie sciagnac:) bardzo sie ciesze bo chcialabym zeby mojego pokarmu jadla jak najwiecej a narazie marnie z tym.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842337 przez ete21
Roma jedzonko było przednie i nawet się z deka rozczarowałam, bo nie ostre;/ A co do reszty to życie pokaże jak to będzie z tym zbędnym balastem! Fakt dziewczyny coś się obijają, albo są w szpitalu i stąd ta nieobecność!
Do pupy mam w spadku pudło sudokremu, kupiłam małą ziajkę na odparzenia do torby na wózek i z Jonsona też jakis kremik na odparzenia, więc zobaczymy co się sprawdzi :) Słyszałam, że bepanten jest dobry i wszelkie kremy z linomagiem.

Pala a jakąś specjalna dietę masz z tytułu karmienia piersią. Szczerze mówiąc fajnie jakby mamy, które już mają maleństwa i karmią co nie co ze swojego jadłospisu tu przemyciły…
A pijesz herbatkę laktacyjną te gortowe mieszanki? Choć wiem, ze bardzo dobry jest kminek taka przyprawa – zaparzasz i wypijasz – wspomaga laktację! Moja znajoma która urodziła 3 miesiace temu, to pokarm jej się pojawił w wystarczającej ilości po 2 tygodniach, a o mały włos by się poddała….

Z innej beczki BECIKOWE. Może Mi ktoś wytłumaczyć dlaczego lutówki piszą, ze do becikowego im liczą dochody z 2012 roku??? Bo ja tego nie kumam. Monia ty chyba masz ogarniać tę sprawę? W sumie wszędzie powinno być tak samo!

Właśnie przeglądałam ofertę Rossman i znalazłam herbatkę dla mam karmiących za 6,50zł
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842346 przez Porto1987
Ete właśnie też to widziałam dzisiaj. Ja wyczytałam przed chwilą, że: Becikowe rządowe od 2013 roku opiera się nowym kryterium dochodowym. Aby rodzice mogli ubiegać się o to świadczeni, dochód na osobę w rodzinie nie może być większy niż 1922 zł netto. Rodziny o wyższych dochodach prawa do becikowego zostaną pozbawione. Pamiętajmy, że mowa o dochodach w roku kalendarzowym poprzedzającym rok złożenia wniosku o becikowe 2014.
No a wniosek można składać do roku czasu.

edit:
Znalazłam jeszcze coś takiego: Jeśli o becikowe staramy się w roku 2014, pod uwagę brane są obecnie dochody za 2012 rok. Trzeba jednak pamiętać, że jeśli w roku 2013 uzyskaliśmy nowe źródła dochodu (np. nowa umowa o pracę, nowa własna firma itp) powinniśmy złożyć w tej sprawie odpowiednie oświadczenie, te dochody wówczas także będą brane pod uwagę. Podobnie - jeśli po roku 2012 straciliśmy któreś źródło dochodu, należy złożyć w tej sprawie oświadczenie - wówczas dochody te nie będą brane pod uwagę przy rozpatrywaniu wniosku o becikowe.

I bądź tu człowieku mądry :P

edit nr 2 :p
www.gazetawroclawska.pl/artykul/3302758,...k,id,t.html?cookie=1

10 lata 10 miesiąc temu #842355 przez pala813
Roma ja mam sudocream ale nie stosowalam przy zmianie pieluszki smaruje mala kremem nivea przeciw odparzeniom bo dostalam od tesciowej ponoc super, a polozna linomag polecala jeszcze:)
Ete dostalam wytyczne przy wypisie ze szpitala, nie dalam sie zwariowac, rzeczy z piekarnika, takie pieczone w rekawie i smazone na oleju rzepakowym zostawiam, moze nie tyle co wczesniej ale nie usuwam calkiem, zrezygnowalam z owocow cytrusowych, orzechow, serow plesniowych, truskawek chipsow i rzeczy wzdymajacych. Cala reszte w rozsadnych ilosciach planuje zachowac:) Pije herbatki laktacyjne te gotowe o robie cieple oklady na piersi tak polecila polozna. Staram sie przustawiac mala zeby pobudzala bo ponoc to lepiej dziala niz laktator ale malo co leci i ona sie denerwuje wiec odciagam zeby w ogole cos mojego dostala. O kminku nie slyszalam, nie lubie go ale jak ma pomoc to wyprobuje:) Dalas mi troche otychy tez bym chciala zeby pokarm sie pojawil ale polozna mowila ze moze tak zostac albo nawet zaniknac bo szalu nie ma:(
Jezeli chodzi o becikowe to tam jest brane pod uwage rozliczenie z 2012 roku bo teraz mamy 2013/2014. Zapytam meza bo sie orientowal i jak nikt nie napisze to dam znac. Ale faktycznie 2012 sie podaje my sie nie lapiemy dzieki temu:/ w sumie pewnie nic Ci nie pomoglam:p zapytam i wroce bo teraz go nie ma:)

10 lata 10 miesiąc temu #842361 przez marl3na
Hej.

Wyszłam z domu na 30 min... od razu lepiej :) Ale dzisiaj mam lenia strasznego.

Ete no nigdy nic nie wiadomo. Wolałabym koło 15-stego się rozpakować. 4.03 mam wizytę :) Super brzuszek :) Jeśli chodzi o becikowe to kiedyś w programie śniadaniowym mówili... Jakiś tam limit jest, po przekroczeni którego chyba się nie dostaje.

Claudi żeby Cię jeszcze na oddział nie położyli...

Porto super są te kocyki. Też się nad takim zastanawiam.

Pala na pogodę zaczniesz niedługo zwracać uwagę, jak się zaczną spacerki :)

Loca też o tym spadku wagi dzisiaj myślałam. I ciekawe jak ta końcówka wygląda :) A w szpitalu menu kiepskie... Mi też donosili. Najlepsze było to, że rano przed obchodem zdążyłam polecieć do sklepiku po bułkę, bo taka byłam głodna :D I co obchód wchodził to ja jadłam.

Roma ja też właśnie jeszcze do dupki nic nie mam. A chyba w szpitalu w tych pudełkach dostaje się próbki... Może warto poczekać i przetestować :)

A dzisiaj na kolację jemy frytki :D

Miłego wieczorku :)

10 lata 10 miesiąc temu #842371 przez ete21
Pochrzanione to wszystko z tym becikowym i co wtedy też dzieli sie na 3 osoby rodzice i dziecko dochód? eh jak cos będziecie wiedziały to dajcie znać....
Pala ja nie cierpie kminku, ale musiałam pić, bo niweluje zastoje w nerkach, i zawsze sobie dodawałam jakiegoś soczku do herbatki albo torebke owocowej i dało radę wypić!
Porto to mi trochę łepek rozjaśniłaś! Linomag też jest super na spękane pięty;p
i na wszelkie zmiany trądzikowego pochodzenia....
Marlena to smacznej kolacji!
Ja zrobiłam sobie sałatę lodową z żółtym serem i sosem do sałatki:) pewnie później jeszcze wciągne jakieś pomarańczko, bo jak po porodzie czasem będę tylko wąchać cytrusy to będzie ciężko....

jej jak fajnie, że już 19:)

p.s. a wiecie, ze dzieciom dopóki nie zaczną chodzić nie powinno sie zakładać bucików, bo maja same ćwiczyć i wzmacniać swój aparat "chodny". A ja myslałam, ze jak maluszkowi sie ubierze odpowiednie butki to że lepiej i zdrowiej, a tu zonk....

10 lata 10 miesiąc temu #842384 przez roma4
Słyszałam o tym becikowym ,że są nowe przepisy , ja jestem zarejestrowana w U.P więc raczej dostanę

Dzięki za odpowiedz
A czyli do dupki w sumie każda z Was ma coś innego no nie wiem może zobacze ten linomag

Marlena u mnie w szpitalu nic nie dają , więc nie mam na co liczyć mam próbkę z Nivea więc ją na wyjścia naszykuje

A niby na przyrost pokarmu działa herbatka z mlekiem , ja nigdy nie piłam bo nie lubię ,ale ponoć działa

Ete to prawda z tymi bucikami po prostu mamy zakładają dla ozdoby bo tylko do tego się one nadają też mam prę sztuk takie mini śliczne wkółko je oglądam już się nie mogę dzidziusia doczekać ...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842393 przez majeczka22
dziewczyny - myślałam że po napisaniu pracy odpocznę a tu du..pa :) właśnie siedzę w jakich durnych pytaniach które dotyczą kół zębatych, automatyki, przekładni, masakra jakaś :) ale byle do przodu jeszcze tylko 15 pytań i jeden zestaw za mną :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842418 przez ete21
No teraz to już wiem ROMA ze głównie służą do ozdoby, ale za to tyle cudnych skarpetek jest...
MAJECZKA dasz radę!

W ogóle poszukuje takich rekawiczek na łapki z grzechotkami, ale nie wiem jak się za to zabrać czy to rękawiczki czy pacynki....

A ja znów z termoforem na plecach....nerunia szwankuje, albo rwa kulszowa dokazuje, tak czy owak boli....

10 lata 10 miesiąc temu #842447 przez moni91
Z tym becikowym to dla mnie czarna magja:(:(

10 lata 10 miesiąc temu #842468 przez pietruszka
Rzeczywiście, przy becikowym papierów a papierów. Tak samo jest z odliczeniem vat-u za materiały budowlane. Nie idzie zrozumieć o co chodzi. A wszystko po to, żeby jak najwięcej ludzi machnęło ręką na tę kasę, widząc ile jest formalności.
Co do dochodów, wygląda na to, że rzeczywiście biorą pod uwagę 2012 rok. Mnie to akurat i tak nie robi różnicy.

A, ja mam do pupala sudocrem.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 10 miesiąc temu #842518 przez marl3na
Ete to Ty zdrowiej niż ja. Ale pomarancza też dziś jadlam.

Roma no to musisz coś kupić. Ta próbkę z nivea też mam.

A o butach też czytałam, że się zakłada jak już dziecko chodzi.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka