BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842968 przez annlu
Kasztanowa
Trzymam w napięciu ?? :) to mnie mały trzyma w napięciu ! :)

Ogólnie gadałam z moją znajomą i moją mamą i okazało się, że obie miały takie same odczucia przed porodem... :O
Pytanie tylko ile :D Ah ta kochana loteria....

A tu mam coś dla Was :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842983 przez ete21
ANNLU i kto tu jest chudzina? Ślicznie wyglądasz i te Twoje wielkie oczy :-)

10 lata 10 miesiąc temu #842985 przez darmag21
Ete, fajnie ze jestes zadowolona z wygranej, jednak warto brac udzial w takich konkursach a ja zawsze myslalam ze to pic na wode.

Annlu jestes... no a tu juz obstawki robilismy. Zdjecia super.

10 lata 10 miesiąc temu #842989 przez roma4
Dziewczyny mała jest zadowolona z fieranek chciałam zrobić zdjęcie i przesłać ale coś mi nie wyszło jak się uda to wyślę

Anula b.ładnie wyglądasz , a faktycznie te Twoje objawy mogą świadczyć o zbliżającym sie wielkimi krokami porodzie

Ete no pewnie jeżeli dobry lekarz to warto czekać ,, świetna ta nagroda w pełni zasłużona

Claudi może jak ustabilizują ciśnienie to wyjdziesz przynajmniej tak myślę

10 lata 10 miesiąc temu #842994 przez Porto1987
Przyszedł do mnie kocyk, który zamówiłam i wyobraźcie sobie, że jest krzywy! I to patrzcie jak:
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #842995 przez domi2907
Hej mamusie rozpakowane i nierozpakowane :)

Ciezko waps bedzie nadrobic. Strasznie zle mi net dzialal i jak juz udalo mi sie wejsc to strnka na odpowiedz sie zawieszala a jako ze mam cierpliwosci zero o poprostu rzucalam tabletem w kat.

U nas wszystko ok..mama pomaga w porzadkach mam juz caly dom ogarniety i pokoik malego urzadzony. W sumie mam juz wszystko oprocz laktatora..zobacze czy kupie w tym miesiacu.

Wlasnie zrobiiysmy szarlotke z beza..mmm...bedzie wyzerka :)

Poza tym wszytsko ok, danielek sie wierci i jak daje z glowki w watrobe to geizdki ogladam dlatego w sumie prawie ciagle musze albo stac albo lezec bo jak siedze to mu nie pasuje. W poniedzialek mam wizyte u lekarki i wyznaczymy date cc jesli sie nie obrocil a dam sobie reke obciac ze sie nie obrocil. Takze mozliwe ze za dwa tygodnie bede miec malucha na raczkach.. :)

Ciezko mi was tak nadrobic post po poscie bo duzo tego napisalyscie. Ale generalnie ulisia moze sie jutro rozpakowac ..wowo :) gratulacje i dawaj znaki. A reszta mam, cierpliwosci nam daj ... Juz niedlugo. Buziaki

10 lata 10 miesiąc temu #843002 przez ete21
Darmag czasem coś mi się uda zgarnąć za free :)
To Roma czekamy na zdjęciowy efekt!
Porto może jak wypierzesz to się jakoś wyrówna…ale tak czy owak kocyk śliczny!
Domi witaj, no z tą nasza cierpliwością to już chyba każdej po mału nerwy wysiadają!
Fajowsko, ze pokoik urządzony i że w domku czyściutko… a resztę spokojnie pewnie zdążysz kupić! Szarlotka z bezą….mniam mniam uwielbiam bezy, w szczególności takie klejące i ciągnące….Lepiej nie dawaj sobie ręki obcinać, bo czasem ciężko by ci było w opiece nad małym! Za 2 tygodnie z maluszkiem :) przy sobie a nie w sobie – cudnie!

A ja sie przetransportowałam do sypialnianego łóżka, bo coś mi na dole było nie wygodnie....I pewnie zapodam sobie Mamo to ja z kilka odcinków! I do tego ciepła herbatka, bo coś mi chłodno!
To do później!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843004 przez darmag21
Porto faktycznie na zdjeciu widac ale a wierz ze musze swoj sprawdzic bo nie patrzylam czy prosty. Nie przejmuj sie tym, bo w uzytkowaniu tego nie bedzie widac wcale.

Domi ale ciachem kusisz. Pochawl sie pokoikiem Synka.

10 lata 10 miesiąc temu #843007 przez Porto1987
Olałabym temat jakby brakowało 1 cm, ale nie aż tyle :dry: i nie po to płacę prawie 50 zł żeby mieć towar niepełnowartościowy = wadliwy. Napisałam już do sprzedawcy, zobaczymy co powie.

Domi ja chcę Twoje ciacho :P :P o tak się ślinię do monitora :S

10 lata 10 miesiąc temu #843015 przez Loca
Annlu, Ty tez chudzina jestes ;) w ogole ja widze ze u nas wszystkie jakos tak zgrabnie tyja :D

Kasztanowa, ja mam wozek z Lonexa 3w1 i taki wozek nam tu Agness pokazywala ;)

Domi, ale masz sie super teraz z mama :) no juz wielkie przygotowania na przyjecie malucha sa :) dobrze ze masz juz wszystko, teraz mozesz spokojnie czekac na termin cc :D czekamy na informacje kiedy to bdzie.

Porto, nie wpadlabym na to zeby sprawdzic czy kocyk jest rowny :P

Sluchajcie, czego to ja dowiedzialam sie o krwi pepowinowej, podobno w ogole nie oplaca sie tego pobierac, podobno koszta utrzymania tego sa wysokie, a starcza tej krwi jedynie do 30 kg czlowieczka, malo tego jesli ma wystapic mutacja to wcale nie jest powiedziane ze ta krew bedzie ok.

Szpital to super zrodlo informacji.

P.s mnie wypuszcza do domu jak bede juz w bezpecznym tygodniu,czyli za tydzien, ordynator nie chce brac odpowiedzialnosci za to gdybym urodzila wczesniej i pojawilyby sie komplikace.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843025 przez Porto1987
To nie jest tak, że ja sprawdzałam czy jest równy :P ja chciałam go złożyć, ale się nie dało :dry:

Loca to tydzień dasz radę :) mi też ordynator mówił, że mam wytrzymać do końca lutego, a później mogę rodzić :) ale i tak chcę jeszcze poczekać :) zobaczymy tylko jak moje dziecko :P

edit:
To jeszcze Wam coś pokażę
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #843034 przez domi2907
A dziewczyny bo pisalyscie o tej krwi pepowinowej.

W portugalii jest to juz bardzo rozpowszechnione, sa trzy rozne banki krwi. I troche eam powiem o tym co u nas wiadomo. Wiec warto to zrobic jesli sa mozliwosci finansowe. U nas to koszt za krew i komorki macierzyste ok 1300 euro rozlozone na raty 24 miesiace. Bank przechowuje komorki i krew przez 25 lat i przez te 25 lat jest to do uzytku jesli odpukac bedzie potrzeba. Krew pepowinowa mozna dowolnie rozmnazac ze tak to powiem dzieki najnowszej te hnologii u nas wprowadzonej po raz pierwszy takze nie tylko dla 30 kg czlowieczka. Komorki macierzyste maja nowe zastosowania. Podsylam wam stronke banku po portugalsku ale w google jest mozliwosc tlumaczenia to mniej wiecej da sie zobaczyc. www.bebecord.pt/index/

Ja ani nie polecam ani nie odradzam..zalezy od mozliwosci kazdego. Jasne ze medycyna idzie do przodu i szkoda ze takich bankow nie ma publicznych. To jak wykupienie ubezpieczenia..masz nadzieje ze go nigdy nie uzyjesz. My sie jeszcze zastanawiamy i decyzje podejmienmy na dniach.

Ciacho juz stygnie..mniam :):):)

Zdjecie cykne zaraz to wrzuce.

10 lata 10 miesiąc temu #843043 przez roma4
s1.zmniejszacz.pl/117/sam_1373__315880.jpg

puszczam te fotkę ale nie wiem czy się udała

Porto faktycznie trochę krzywy ale może po praniu się zmieni , a pozostałe ładne

10 lata 10 miesiąc temu #843045 przez darmag21
Super zakupy Porto, to sa okrycia kompielowe ? Oprocz zielonego kocyka. Ja mam okrycie tez tej firmy jeden brazowy jeden bialy, jeden po Kacprze zielony. Slodkie sa, juz widze w nich otulone nasze maluszki. Co do tamtego koca zobaczymy co ci odpisze sprzedawca. Moze bedzie chcial wymienic ale znowu wysylac itd...

Domu tutaj w Pl to wszystko jest zacofane, szkoda gadac a jak juz to kaza sobie placic tyle ze przecietnegi Polaka poprostu na to nie stac.

10 lata 10 miesiąc temu #843048 przez ete21
Loca tak jak piszesz albo starcza tej krwi do tzw 8 roku żcia, czyli średni 30 kg. A koszty samego pobrania w granicach 2000 zł plus roczne przechowywanie około 400zł
Czyli jest nadzieja, ze jednak pójdziecie do domku jak dobijesz do bezpiecznej granicy!

Porto to tak samo jak z bodami czy śpiochami dla dziecka, prasujesz, składasz i co okazuje się, ze koślawo uszyte! 2 ręczniczki i kolejny kocyk :)

Domi niestety polska jest 100 lat za murzynami…i pewnie za 25 lat doczekamy się możliwości tak długiego przechowywania i przydatności czerwonego płynu!

Roma sweetaśnie!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka