BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #843052 przez darmag21
Roma efekt super, corcia pewnie zachwycona.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #843059 przez domi2907
A tu moj wypiek :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #843060 przez Porto1987
Roma ale fajnie wygląda okienko :)

Tak dziewczynki, tam są dwa ręczniczki i ten zielony kocyk. Ale owszem wszystko ładnie wygląda, tylko trochę jestem zawiedziona, że na matce jest, że wyprodukowano w ChRL. szczerze, to myślałam, że kupuje polski produkt, bo do tej pory starałam się małej kupować polskie rzeczy. I wydaje mi się, że te ręczniczki są cienkie :P nie wiem, może wybrzydzam, bo mam dziś taki dzień :S

Ja też myślałam o tej krwi pępowinowej, ale stanęło na niczym.

10 lata 10 miesiąc temu #843069 przez darmag21
Domi moje oczy sie najesc nie moga ... co za wypiek, smaczny musi byc.

Porto jest dosc cienki ale wydaje mi sie chlonny i miecutki w dotyku a dla maluszka skory to bardzo dobrze ze jest delikatny. Nie ma co wybrzydzac,mysle ze sprawdza sie.

10 lata 10 miesiąc temu #843083 przez roma4
Dzięki za opinie może te moje fieranki no nie jest jakiś cud świata ale narazie mogą być

Domi super wypiek :) :)

A co do tej krwi pępowinowej mnie poprostu nie stać więc się tym za bardzo nie interesuje , pewnie ,że to super sprawa ale niestety nie dla każdego

10 lata 10 miesiąc temu #843084 przez Loca
Domi, jemy Twoje ciacho oczami :)

Roma, super te firanki wygladaja :)

Porto, a wybrzydzaj :P

10 lata 10 miesiąc temu #843087 przez baska007 2
Witam :)

Wróciłam niedawno od lekarza. USG znowu dziś nie robił :/ Także nawet nie wiem ile moje maleństwo waży teraz :/ Za tydzień kolejna wizyta przez to puchnięcie moje :/ Za 2 tyg krew, przeciwciała i mocz.. a za 3 tyg położna powiedziała że juz moge urodzić :P Jak tylko mały jest wystarczająco duży i wszystko będzie dobrze to chciałabym żeby to faktycznie było już za 3 tyg :)

Odpisze tak ogólnie co pamiętam z wcześniejszych postów bo sporo tych stron nadrukowałyście znowu, a ostatnie już normalnie postaram się nadrobić :P

Dziewczyny śliczne wózki :)

Do dupki ja kupiłam Linomag bo czytałam na jego temat dobre opinie.

Ulisia trzymam kciuki, super że już jutro będziesz mogła przytulić maleństwo :)

Dziewczyny z różnymi dolegliwościami odpoczywajcie dużo ! Co do kłucia w dole brzucha to mi też sie coś takiego zdarza, ale nie mam pojęcia od czego to jest :/

Loca i Claudii trzymajcie się w tych szpitalach tam :) Będzie dobrze :) Jeszcze trochę i wszystkie będziemy już w domach z maluchami :)

Co do krwi pępowinowej to faktycznie nie każdego stać.. :/ My też póki co nie myślimy nawet o tym bo jest wiele innych potrzeb a z kasą ciężko niestety :(

Annlu śliczne zdjęcia :)

Porto kocyk śliczny, ale faktycznie krzywy, chociaż tego raczej nie będzie widać ;)
Okrycia kąpielowe i ten zielony kocyk też śliczne i słodkie :)

Roma śliczna ta firanka:)

Domi smaka narobiłaś :P

10 lata 10 miesiąc temu #843109 przez roma4
Baśka dobrze ,że na wizycie wszytko ok , a co do wagi małego ja też nie wiem mam nadzieję ,że będzie w normie

Mój tak się rozpycha ,że mam wrażenie ,że wyjdzie sobie sam , no nic spadam
Miłego Wieczoru :)

10 lata 10 miesiąc temu #843112 przez ete21
Domi nie masz serca, więc za karę poproszę przepis na to kulinarne niebo!
Baśka czyli 3 tygodnie zleci i będzie maleństwo!

10 lata 10 miesiąc temu #843120 przez domi2907
Roma zaslonki supcio :)

Dziewczynkom w szpitalach wspolczuje ale trzymajcie sie :( (teraz doczytuje)

Ete, przepis jest super prosty ciasto na dol jest zagniatane 30 dkg maki,20 dkg margaryny i 10 dkg cukru. Wylozysz sobie to na blaszce albo w tortownicy i wrzucasz do piekarnika zeby sie troche przyrumienilo. Jablka trzesz na tarce i wrzucasz na ogien zeby puscily sok ( jak sa bardzo. Kwasne mozesz doslodzic i ja daje jeszcze cynamon) potem odsedzasz wrzucasz na ciasto i do piekarnika znow. W miedzyczasie ubijasz bialka z cukrem pudrem (ja mialam 4 ktore zostaly z czegos) na sztywna piane. I wylewasz na jablka. Wszytsko znow do piekarnika na jakies pol hodzinki zeby sie beza zrobila. Ot i juz :)

10 lata 10 miesiąc temu #843129 przez Porto1987
Baśka, dobrze, że wszystko w porządku jest :)

Coś dziś Pali nie ma :dry: przeczytałabym relację z kolejnego dnia cudownego macierzyństwa :)

10 lata 10 miesiąc temu #843146 przez moni91
Mamusie dopadł mnie dołek boje sie ze sobie nie poradze jako mama bo niunia narazie jest jak aniołek ale jak nie daj boże zacznie płakać strasznie to se nie dam rady:( aj boje sie tego wszystkiego :(:(:(

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843183 przez ete21
Domi a jaka temperatura"? pieczenia?

Moni nie myśl o tym co będzie później, ciesz się tym co masz teraz....bo jakby nie było później życie stopniowo będzie Cię do tego przygotowywać. Pewnie nie uniknie sie pierwszego katarku, kaszelku, otartej rączki czy nóżki, i wszystko będzie nas martwić, ale takie życie troskliwej mamy... Myślę, ze wiele z nas będzie albo już ma mnóstwo wątpliwości, ale trzeba będzie sobie poradzić. Do mnie np nadal nie dociera, że za chwilę w łóżeczku obok może spać największy cud świata - dziecko!

10 lata 10 miesiąc temu #843191 przez darmag21
www.sexymamy.pl/Noworodek-nie-chce-rozst...uszajacy-obraz_a4043

Obejzyjcie.

Ja tylko na chwile bo klade sie do loka.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843211 przez pietruszka
Hej dziewczyny,

Moni, nie martw się na zapas, będzie dobrze! Głowa do góry.

Annlu,to może będziesz następna.

Kasztanowa, fajny wózeczek i widać że w dobrym stanie.

Domi, ciasto wygląda super :)

Porto, fajne zakupy. Nie przejmuj się krzywym kocykiem. To pierdoła, nie będzie widać.

Roma, ładna firanka, córa na pewno się ucieszy. Wiesz, nasza chałupka jest blisko teściów, góra 1,5km. A jutro będę mieć schody montowane i drabinie mówimy bye bye :lol:

Claudi, trzymam kciuki, żeby ciśnienie się unormowało. Ale dobrze, że jesteś pod fachową opieką i mają na Ciebie baczenie.

To i ja się pochwalę dzisiejszymi zakupami. Wpadłam do Pepco po torebkę prezentową i wyszłam z ozdobnymi ptaszkami do pokoju małej i z bluzką dla siebie - uwaga - za 10zł.
Z moich przedciążowych bluzek brzuchol od dołu wygląda i czuję się głupio. I wzięłam sobie do przymierzalni rozmiar M, jak zawsze, a wyszłam ze sklepu z XL! Jakoś nie mogę się przestawić, że jestem wielorybkiem :blink:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka