BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #843343 przez moni91
Witam mamusie i czekamy na nastepne maluszki:D trzymam kciuki Anula tez mi eska napisała:D my juz od 9 na nogach mój skarb przespał od 6do 9 bez przerwy:):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843346 przez Loca
Hej ;)

Jakie wiesci! Trzymamy kciki za rodzace :D!

Marcoweczki sie rozkrecily :D

Darmag, no to piekna waga maluszka :) jak widzisz jestesmy juz na takim etapie ciazy ze wszystko zdazyc sie moze.

Ja dalej w szpitalu sobie leze, na ktg od paru dni ani pol skurcza mi nie wychodzi...no chyba ze w lydkach :silly:

Moni, no to super :) ah mamusia pelna geba ;)

10 lata 10 miesiąc temu #843347 przez ete21
ROMA zdrówka dla córci!
DARMAG to ładnie tak w tym twoim brzuszku się dzieje, pewnie małemu się ciężko przekręcić bo ma słuszna wagę, tak czy owak pozostało czekać!
Będę informować o sytuacji ANNLU, i małego klocusia Dawidka!
MONI widzisz jak ładnie mała daje co odpocząć!

10 lata 10 miesiąc temu #843365 przez pietruszka
No to Annlu będzie niedługo mamą :lol:

Darmag, ale duży chłopak! Uparciuszek, ale może jeszcze jakoś się odwróci.
Ty w sumie 3 dni przede mną, ciekawe ile moja cora waży. U mnie wczoraj znów tak bolesne kopy szły, że szok. Aż poslalam tacie filmik, żeby zobaczył co cora wyprawia.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843366 przez moni91
Kurcze przez poród naturalny i cewnikowanie to mi cewka moczowa dokucza :( delikatnie piecze i jeszcze jestem na dole troche opuchnięta:( mam nadzieje ze wróci wszystko do normy juz niedługo :(
Moja prawie 2 tygodniowa Kruszynka:)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843380 przez baska007 2
Witam :)

Ete no nie powiedziane, Damianek może zrobić na złość i wyjść jeszcze po terminie :D Ale mam nadzieje, że tak nie będzie i wyjdzie jak tylko będzie gotowy już :)

Moni dasz sobie radę! Wszystko będzie dobrze :) Wrazie co na pewno mama czy ktoś Ci pomoże, zresztą sama sobie doskonale poradzisz :) I Ete dobrze napisała :)
Śliczna Lenka! Jak słodko śpi :)

Darmag film na prawdę wzruszający :)
3060! Wow, to już duży :) Jestem ciekawa ile mój waży, mam nadzieje że za tydzień w końcu zrobi USG i się dowiem.

Pietruszka fajne zakupy :)

Ojej, Ete dzięki za informacje :) To dwie dziewczynki mamy, a dziś dołączy dwóch chłopaków :) Trzymam kciuki za Ulisie i Annlu.

Porto fajnie tak przespać noc bez pobudek :) Ja dziś też taką miałam, pierwszą od niepamiętnych czasów :D

Roma zdrówka dla córci :)

Loca to może w końcu Cie puszczą do domu :)

Pamiętam, że któraś kiedyś pisała że do szitala musi wziąść swoje ciuszki dla dziecka tak jak ja. I mam pytanie co spakowała, bo ja wzięłam kilka body, koszulek, śpiochów, pajacyków, skarpetek, niedrapek, i czapeczek i tak jakoś dużo mi się tego wydaje... Do tego wiadomo chusteczki, pampersy, podkłady do przewijania itd no i rzeczy dla mnie i torba wygląda jakbym na wczasy wyjeżdzała a nie do szpitala na 3 dni :P I zastanawiam sie czy okrycie kąpielowe i kosmetyki dla małego też brać.. Na razie z takich rzeczy spakowałam tylko krem do pupy i OcteniSept do pępusia.

I kolejne pytanie, ale to dla mam które mają już dzieciaczki przy sobie i które miały USG 3D, czy maluszki są podobne do tych z USG? Jestem taka ciekawa czy Damianek ze zdjęć będzie podobny do siebie po urodzeniu :)

10 lata 10 miesiąc temu #843385 przez roma4
Pietruszka no będe dobrze zostawiłam ja ale widzę ,ze nie jest zle teraz w dzień sie rozkręciła

Ete dzięki za zdrówko dla małej, ale wieści od Anuli czyli dzisiaj czekamy na 2 bobaski, jak nie będzie miała skurczy to wywołają znam to...

Darmag dzięki za zdrówko, hej no to Twój maluszek już ma dobrą wagę , dobrze że wszytko gra coś mi się wydaje ,ze poczekacie do terminu :) :)

Loca jak tam zdrówko ? rozumiem ,ze skurczy narazie nie ma no my mamy podobne tygodnie ja to myślę ,że też do terminu wytrzymam ,a w twojej sytuacji moze być podobnie najpierw pilnują żeby wytrzymać a potem sie rodzi często po terminie no zobaczymy ...

Ja już w sumie wszystko mam i jestem spakowana w sumie jestem gotowa ale mój maluszek raczej nie mógłby za 2 tyg już się pozbierać w 38tyg mogłabym rodzić

Moni wróci wróci do normy , moja kochana ja pękłam przy vice równo z odbytem to był ból ani siadać ,że już nie wspomnę o wypróżnianiu się , podmywaj sie mydłem szarym , myślę że w przyszłym tygodniu już ci wszystko ustąpi :)

10 lata 10 miesiąc temu #843390 przez darmag21
Moni ale cudna Lenka i tak nas kusisz tym maluszkiem a my jeszcze w dwupakach... napewno wszystko sie unormuje.

Baska ja mialam tez robione badanie usg 3 d, no ale dopiero tez przede mna ocena czy bedzie podobny do tego ze zdjecia. Pytalam kolezanke i powiedziala ze bardzo podobna byla corcia do zdjecia. Co do ubranek to moj szpital zapewna wszystko wiec w tej kwestii nie pomoge za duzo.

Pisalam z Kojka, za tydz ma sciagany krazek i ma nadzieje ze cos sie rozwinie bo jest zmeczona, lata co chwile do wc na siusi, tak jak juz chyba kazda z nas ... po za tym ok.

10 lata 10 miesiąc temu #843400 przez roma4
Moni córcia wspaniała , jak miło się na nią patrzy :) :)

Baśka dzięki , co do ciuszków u mnie sie nie zabiera do szpitala żadnych ciuszków dla dzidziusia szpital tylko w swoje ubiera tylko chusteczki i pampersy środki do mycia też nie , ja nie mam tych ciuchów ale i tak moja torba pełna ....

Darmag czyli narazie u Kojki wszytko gra , ciekawe jak u Agness? no i Anity coś nie ma

No myślę ,że pod koniec marca to większość już wrzuci zdjęcia maluszków :)

10 lata 10 miesiąc temu #843401 przez Porto1987
Moni ale Lenka pięknie śpi :) zakochać się można :kiss: wszystko będzie dobrze, dojdziesz do wprawy i jesteś już super mamusią :)

Baska ja też jestem ciekawa czy moja córeczka będzie podobna z tym zdjęciem 3d :S

Ale Annlu trzyma nas w niepewności :P i będziemy się zastanawiały czy to dziś czy jutro :P

A mi odpisała pani w związku z tym kocykiem, ale chyba będę chciała zwrot, jakoś strasznie drogi nie był, ale dlaczego mam mieć coś wadliwego :unsure: jeszcze mi pani pisała żebym spróbowała go naciągnąć, ale to nie jest kwestia 1 cm, tylko ok 5 cm i to bardzo widać, że jest krzywy :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #843403 przez ete21
Kurcze nie ma co gdybać, kiedy nasze pociechy wyskoczą! Zwyczajnie pozostaje nam czekać....
MONI może kup sobie zurawine, jak ci doskwiera pęcherz, jest bezpieczna i można brać gdy mama karmi! Jej ale kobieta z Lenki!
Coś PALA milczy....
DARMAG też będę oceniać efekt 3d tam mały miał zadarty nosek niczym jak mama i dużo włosów, raczej nie po tacie....bo łysy....
BASKA mi nie wydaje się ze dużo, z reszta połowa rzeczy po porodzie zniknie, typu podkłady, pampersy i takie tam!

10 lata 10 miesiąc temu #843406 przez moni91
Co do podobieństwa z usg 3D to tak jest to bardzo wiarygodne Usg i wygląda identycznie:) co do ciuszków do szpitala to zawsze jest lepiej mieć wiecej niż miało by ci zabraknąć co do czapek to hmmm ja nie używałam wogule bo u nas na sali było goraco co do podkładów do przewijania tez nie miałam :D na pewno weście majtki jednorazowe są bardzo przydatne i podkłady poporodowe z belli są najwygodniejsze :D hmm Niewiem jak u was ale u nas codziennie w szpitalu przychodziły pobożne ważyły maluchy odkażały pępki i smarowały oliwka całe ciałko i kąpiel dopiero w domu bo tam nie kapały wiec tylko krem do pupki sie przydał :) to na tyle hyba:)

10 lata 10 miesiąc temu #843410 przez Porto1987
A ja zrobiłam jeszcze fotkę domku mojej córeczki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #843411 przez MamaMikołaja
Witam!
ale dużo dobrych wieści z rana :) a Annlu miała termin dzień po mnie i już u niej się zaczęło :ohmy: a tak się bała, że przenosi :) u mnie objawów brak, więc albo się zacznie z zaskoczenia albo przenoszę :angry:

a ja się tyle napisałam i mi się forum zbuntowało :(

10 lata 10 miesiąc temu #843413 przez roma4
Porto śliczny brzuszek i nie jest jakiś wielki , zgrabniutki

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka