BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #843750 przez ete21
MARLENA to masz faktycznie napiety plan, wyprawka prawie gotowa super, spakujesz torbę i będzie wszystko gotowe!
Dawno nie było MARIOLI czy mi się zdaję?

To do potem pomału się zbieram do podróży oby wrócić przed 24 chociaż!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #843766 przez MamaMikołaja
Roma, no właśnie, kolejny dzień do odliczenia…już niewiele ich zostało, a na mnie to na razie nie robi wrażenia :) Jakoś w to nie wierzę! Fajnie, ze mąż przyjeżdża, naciesz się nim przez ten weekend

Pala, nie odpuszczaj z karmieniem. Ja też chce być twarda i karmić piersią, nawet jak będzie trudno.

Oj Ete, oby wizyta się udała przed 24, nie wytrzymam tyle, bo o tej godzinie to ja już w łóżeczku szukam odpowiedniej pozycji do snu :laugh:

Marlena, fajnie, że szpital prawie wszystko zapewnia. Ja muszę wszystko wziąć, przez co moja torba wygląda jakbym jechała na 2 tyg wczasy :silly:

Baska, już mi trochę lepiej :)
Byłam z mężem na zakupach. Oprócz spożywki kupiliśmy też farbę do malowania. Zaczniemy pewnie w poniedziałek, bo jutro mąż idzie do pracy. Ale na pocieszenie jutro przyjeżdża do mnie siostra, a w niedzielę dołączy brat, więc będę miała na weekend towarzystwo :blink:
i tak się nakręciłam na szarlotkę, dzięki Domi, że jutro z siostrą pieczemy :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #843777 przez marl3na
Wszystko uprane, teraz tylko góra prasowania. Nie polecam Wam bodów ze smyka. Kupiłam w 3-paku i się rozciagnely w praniu. Szczególnie pod szyją.

Ete wracaj szybko z dobrymi wiadomościami

MM jak musisz wszystko zabrać to się nie dziwię że aż taka duza torba. Też bym zjadła szarlotke :-)

10 lata 10 miesiąc temu #843816 przez ete21
MARLENA bo smyk to przereklamowany sklep, czasem lepsze rzeczy są w kolekcji tesco. A tak w ogóle to ja nowych ubranek nie pralam, bo kupione były w hermetycznie pakowanych workach! Tylko je poprasowalam na max temperaturze.

No ja u ginek czekam na ktg jeszcze z jakieś 30 minut i mnie podłącza a potem jeszcze poczekam na wejście do gabinetu

O ANNLU nic nie wiem, ale pewnie rodzi, bo milczy....

10 lata 10 miesiąc temu #843817 przez moni91
Hej mamusie ja dzis z mama sie posprzeczałam wiem ze ona chce dobrze ale mnie denerwuje tym ze coś źle robie :/to w końcu moje dziecko i wiem co mam robić nie raz opiekowałam sie niemowlakami:/ mam dość takiego obserwowania i kontroli:/:/:/

10 lata 10 miesiąc temu #843823 przez pietruszka
O matko, ale jestem zmęczona. Dzisiaj 3 wizyty na budowie, ale uwaga, mam już piękne schody! :laugh:
Panowie mi powiedzieli, że przyspieszyli realizację ze względu na mój stan i mam tydzień wcześniej :lol:
Jeszcze muszę po męża na dworzec jechać. Ale to ok. 22.

Marlena, możesz podrzucić mi ciuszki, to ci wyprasuję :blink: Bardzo lubię tę czynność. U mnie z bodziakami ze smyka nic się nie stało. W ogóle to ostatnio mój ulubiony sklep. Strasznie lubię tam buszować :)

Ete, koniecznie napisz jak na wizycie. Zresztą, przecież i tak musisz się pojawić na forum, w końcu jesteś korespondentem! :silly:

Oooo, MM u Ciebie malowanko będzie. Fajnie.

Pala, ale słodziak z Twojej Lenki. I taka malutka kruszynka.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843875 przez majeczka22
A u mnie w dziekanacie jest taki straszny bałagan że szok- dzisiaj dostałam list polecony że obronę mam w maju :p czyli ma spokojnie mam dużo czasu na odpoczynek :)

10 lata 10 miesiąc temu #843898 przez ete21
ANNLU: 3,420 kg i 53 cm :)

10 lata 10 miesiąc temu #843903 przez Porto1987
Ale super wieści :) Annlu gratulacje :) dochodźcie do siebie :kiss: ale się cieszę :)

To teraz jeszcze czekamy na info od Ulisi :)

Majeczka ja widzę prawie same różnice :P

Ete jak tam wizyta?

10 lata 10 miesiąc temu #843905 przez ete21
PORTO jak będę domu napisze co i jak! Z grubsza jestem jednak terminator!

10 lata 10 miesiąc temu #843917 przez Kasztanowa
Gratulacje dla Annlu :)

10 lata 10 miesiąc temu #843919 przez pala813
Witam wieczornie:)
Wlasnie czekam zeby mala mi sie obudzila, akurat zaraz 3 godziny beda mijac wiec korzystajac cos napisze:) tylko jestem na tel wiec pewnie krotko:)
Darmag dokladnie masz racje:) nigdy bym nie powiedziala, ze tak to dziala:) zreszta widzialyscie co pisalam kiedy Lencia byla jeszcze w brzuchu, ile mialam watpliwosci i pytan i nagle wszystko minelo, poczulam ogromna sile i wiem, ze sobie poradze, ze musze byc silna dla niej:) jest taka malutka, bezbronna i tak calkowicie zalezna ode mnie a ja chcialabym jej nieba uchylic:) Napeqno nie bylo by tak gdyby nie pomoc ze strony meza:) jestem mu niewyobrazalnie wdzieczna za wsparcie, pomoc i opieke:)
Ete no miejmy nadzieje, ze Annlu nie bedzie sie dlugo meczyc:) A wizyta faktycznie o genialnej godzinie:) mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze:)
Marlena pajacyk jest z tesco:) super, ze Ci sie podoba:)

Mamulki musialam was opuscic bo dziecie wzywalo i wiecej dzisiaj nie napisze (minela godzinka)
Spokojnej nocy:)
Dobranoc:)

10 lata 10 miesiąc temu #843921 przez marl3na
Annlu gratulacje!!!

Oj szkoda że nie mam u mnie tesco... W tych sklepach dziecięcych nic nowego a brakuje mi pajacow właśnie.
Ete pisz co tam na wizycie.

Dobranoc mamusie :-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843922 przez ete21
Moni, mama na pewno nie chce dla Ciebie źle, a zwracając uwagę, nie znaczy że neguje to co robisz, tylko może dzięki jej radom będzie ci łatwiej jak cos do serducha sobie weźmiesz….
A że świeżo jesteś w sumie po porodzie, to możesz źle interpretować zamiary mamy, więc jakby co jednym uchem wpuść a drugim wypuść!

Pietruszka, ale masz już super schody!

Majeczka, dla Ciebie to chyba czas się zatrzymał….:)

Tak jak napisałam wcześniej Annlu urodziła!!! Pewnie jutro dowiemy się więcej, teraz niech odpoczywają!

WIZYTA:
Całkiem szybko się uporaliśmy. W ktg wyszły mi same skurcze fakt faktem nie jakieś mocne ale 60 były….Najlepsze jest to, ze ja ich praktycznie nie odczuwam, bo tylko gapiąc się w zapis wiedziałam że coś się zbliża. W związku z powyższym mam podwyższony próg bólowy, a to działa na moją korzyść i jak to lekarz stwierdził, żeby pani nie przegapiła porodu;p W badaniu, które dziś wyjątkowo było nieprzyjemne - wnętrze jak pergamin i rozwarcie na 3 cm. Teraz z deka plamie, ale po dzisiejszym badaniu wcale mnie to nie dziwi! Mały na podstawie USG waży nie mniej niż 3430g więc jest dobrze, głową wciśnięty w kanał. Reasumując taki stan może potrwać 2 godziny, 2 dni albo 2 tygodnie, kwestia tego kiedy pergamin puści….więc czekamy!

To tyle!
Jutro może mnie nie być za często na forum bo mam akcję wykończeniową montażu dodatkowych szafek w domku i innych bajerów. Ale w chwili wolnej na pewno do Was zajrzę!
Dobrej nocy!

10 lata 10 miesiąc temu #843924 przez marl3na
Pietruszka ja mogę prasować ale ilość mnie przeraża. Musiałam trafić na kiepską partie tych bodów.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka