BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844448 przez Loca
Hej dziewczyny :)

Domi, faktyczyne niedziele to takie nudnawe sa ;) no to czekamy, na kiedy wyznaczy Ci lekarz termin ;)

Ete, o kurka no to u Ciebie moze nawet na dniach cos sie pojawic :) ja po badaniach nie plamie, nawet jak legendarny pan ordynator mnie badal, ten jak zbada to wszystkie rodzic zaczynaja :P

MamoMikolaja, no ale przynajmniej bede miala jakis punkt odniesienia, wiesz jak to z lekarzami, mnie to strasznie irytuje, ze kazdy sobie i swoje.

Anita, spokojnie pojawi sie maluszek to i bedzie imie ;)

Co do wizyty u mojej lekarki to musze z nia sie umowic, a zrobie to jak wyjde ze szpitala, masakra we wt bedzie bite 2 tyg jak mnie tu trzymaja i boje sie ze wymysla zebym lezala do skonczonego 37 tyg, wzystkie sie tu zmieniaja tylko ja leze jak lezalam :S pomalu zaczna sie o robic dolujace.

No nic dziewczeta, zycze wam slonecznej i piekne niedzieli :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #844452 przez roma4
witam :)

Jak wam noc upłynęła? moja dzisiaj ok nawet sie wyspałam ,mala nie ma temperatury i chyba wraca do normalności, no ja zaczynam 37tydz jeszcze 3 i powinien mały byc na świecie ,obym nie przenosiła, nie wiem czy słyszałyście w telewizji o tym maluchu w 41tyg zmarł mimo,ze było wszystko ok najwyrazniej za długo czekali na c.c jak zwykle u nas czekają i czekają

Mamamikołaja no to jak Twoja siostra robi malunki na brzuszku to pewnie super dzieła , bo mja narysowała coś z przypadku. A co do zdjęć to ja tez miałam problem dziewczyny mi wytłumaczyły najpierw to zdjęcie zmniejsz w zmniejszacz.pl jak juz ci zmniejsz to zrób pokaż link skopiuj go i daj w miejsce gzie piszesz do nas robiąc wklej powinno się udac

Loca nie martw się , głowa do góry będzie dobrze może cię jutro wypiszą? jak nic niepokojącego nie będzie sie działo to wyjdziesz , wiadomo,że masz jeszcze swoje sprawy do załatwienia , 2tyg jak to zleciało jeszcze 2 i wszystkie mam nadzieję zaczniemy po malu rodzic

11 lata 1 miesiąc temu #844476 przez darmag21
Witam w ten sloneczny poranek.

Wczoraj was podczytywalam, ale jakos nie mialam humoru, pozniej mama do mnie przyszla zebym sama nie sieedziala, obejrzelismy film i tak do wieczora zlecialo.

Baska
Dobrze ze sie z tym plamieniem uspokoilo, lepiej byc czujnym i obserwowac co soe dzieje z naszym cialem. Ja do szpitala daleko nie mam takze mam nadzieje ze wszytsko ogarne ze spokojem gdyby cos zaczelo sie dziac przed terminem.

Majeczka
Dzieki za tabelke, ja tez zaktualizowalam ja na 1 str.

Claudii
Bardzo fajnie ze jestes w domu a jeszcze lepiej ze sytuacja z cisnieniem sie ustabilizowala, corcia juz spora kobietka.

Ete
To juz masz praktyke w lezeniu na lozku porodowym, hehe ... tak sobie myslesz ze na dniach urodzisz, ja to z 3 cm rozwarciem to jechalam do szpitala juz na porod bo tak bolalo wiec przypuszczam ze moze pojedziesz jak juz maly konkretnie bedzie sie na swiat pchal, wtedy podor 15 min i Igorek bedzie na swiecie.

MM
To ci sie w weekend nie nudzilo co do szyjki to tez zawsze mialam mierzona "recznie" ze tak powiem.

Roma
To cora miala frajde ze mogla mamie po brzuszku porysowac, wazne ze tepmp przeszla bo chore dzieci to najgorsze co moze byc... a co do coli to prawda co Ete pisala, szkoda ze mala nie lubi bo bardzo pomaga. Co do nocki, to moja byla srednia, poszlam spac po 21ej i zasnelam odrazu ale pozniej budzilam sie, krzyze bolaly ze nawet na druga strone mialam problem zeby sie przekrecic.

Anita
No wlasnie a macie jakies imiona juz do wyboru ?

Domi
No mam cc 13ego jesli sie sam nie bedzie pchal na swiat, co szpital to inny obaczaj, ale co mam zrobic ? malo mi sie to podoba bo tydz wczesniej moglaby byc, ale tutaj tak jest ze do poki nic sie nie dzieje i nic dzieciatku nie zagraza to trzymaja do terminu, u mnie jeszcze rozwarcia nie bylo, tylko szyjka miekka wiec stwierdzila ze nie ma koniecznosc rozwiazywania ciazy wczesniej, no nic musze byc cierpliwa. Moze zlituje sie nad mamusia i zechce wczesniej wyjsc na swiat. Ledwo co chodze, boli mnie kregoslup ze tez z lozka zwlec sie nie moge, zebra mnie bola od wpychania glowki a dol caly skopany.
Co do twojej wizyty to sie nie denerwuj, przyjdziesz do nas z dobrymi wiadomosciami.

Loca
Trzymam kciuki zebys jednak wyszla ze szpitala, bo wiem ze jestes juz nim zmeczona, ale w domu tez musisz sie oszczedzac. Co do lekarzy to potwierdzam fakt ze kazdy mowi co innego, najwazniejsze ze to koncowka i mete juz widaC, DASZ RADE.

To bylo by na tyle... milej niedzieli mamusie.

11 lata 1 miesiąc temu #844503 przez baska007 2
Witam :)

Roma to Ci artystka rośnie :) Teraz myć się nie możesz :P
Nie słyszałam o tym, muszę poczytać, masakra ile się ostatnio słyszy że takie maleństwa umierają zanim świat zobaczą :( Plaga jakaś, albo teraz akurat aż tak na to uwagę zwracam, nie wiem.

Loca co do szyjki to ja przez USG miałam tylko raz mierzoną jak w szpitalu byłam z tymi skurczami w 29tyg, to wtedy wyszło że szyjka 36mm i miękka, a po za tym to mój lekarz bada tylko "ręcznie". I nie nigdy nie mówi ile ma, także nie mam pojęcia.

Anit my też długo nie mogliśmy się zdecydować na imię :) Długi czas co tydzień inne było na pierwszym miejscu, później zostały dwa Damian i Oskar, a jak później zaczęły inne dochodzić jeszcze to stwierdziliśmy że tak to nigdy nie wybierzemy i został Damian :P a teraz to już się przyzwyczaiłam do Damianka i jak inaczej bym dała to by mi chyba nie pasowało :P

Ete pewnie to już czop, teraz Ty w każdej chwili możesz zacząć rodzić. No i tym bardziej jak mały spokojny, pamiętam że Moni przed porodem własnie tymi rzadkimi ruchami się martwiła :P Mój ostatnio jest strasznie ruchliwy, żebra mam non stop obolałe i cały brzuch faluje i podskakuje :P Czasami mam wrażenie że mi żebra połamie albo przez skórę się przebije :D

Domi na kręgosłup też strasznie cierpię :/ Mam nadzieję że po porodzie to przejdzie bo nie wiem jak dam radę nosić maleństwo, schylać się i w ogóle :/

Mama Mikołaja, mnie na samą myśl o kebabie skręca, blee, ale pizze bym sobie zjadła :P

Loca życzę żeby Cię w końcu na trochę chociaż wypuścili, a jeśli będą trzymać to widocznie tak trzeba i lepiej poleżeć trochę dłużej dla dobra maleństwa. Chociaż wiem jak szpital odbiera energię i dołuję, a leżałam ostatnio tylko 3 dni... Także współczuję.bo

Darmag no ja niestety mam kawałek bo nie chcę rodzić w szpitalu najbliższym tylko w innej miejscowości, tam gdzie do lekarza jeżdzę. Przez wzgląd na lekarzy i położne, wyposażenie i w ogóle. Ten szpital na miejscu to nie dość że lekarze, położne jakby łaske robili że są w ogóle to jeszcze wszystko stare, brzydkie, zapyziałe, fuj.

A ja wczoraj jak nigdy o 22 się położyłam i moment zasnęłam, ale za to o 3 sie obudziłam i do ok 5 nie mogłam zasnąć :( Ostatecznie wstałam już po 7 i znowu jak zombi :P
A co do upławów, miałyście takie żółtawe, albo białawe i sporo tego że chwilami czuje jakbym się posikała.. Konsystencja albo taka serkowata jakaś, albo jogurtowa, wybaczcie za opis, ale inaczej nie da rady napisać o co mi chodzi :P Tak myślę czy to jest ok czy to przez luteinę, może to ona tak wypływa..

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844523 przez Loca
Baska, mi jak luteina wyplywa to tez mam wrazenie jakbym sie posikala.
:silly:
W ogole ja sie boje, ze czyms zaraze sie w tym szpitalu, bo poki co bylam zdrowa a teraz stres czy nie przyniose jakiegos swinstwa stad, wiecie jak jest....
Mi przy manualnym badaniu mowia ze szyjka skrocona w 80% albo ze jest w zaniku....cokolwiek autor ma na mysli :P

Darmag, a u Ciebie mniej jak 20 dni juz zostalo!! :D

Ete, trzymaj reke na pulsie :P ja to sie stresjuje za Ciebie, zzebys nie przeoczyla porodu :P

11 lata 1 miesiąc temu #844530 przez Ani-ta
Witam niedzielni,
U mnie super sloneczko swieci chyba zaraz chlopakow wyciagne na spacer.

Co do imion to od poczatku rozwazamy miedzy Szymon a Marcin chociaz mi sie podoba jeszcze Mikolaj ale maz nie dokonca jest przekonany a chce aby nam obojgu sie podobalo. A wam ktore sie bardziej podoba?

Baska ja mam wiecej wydzieliny i czesto mam wrazenie ze sie posikalam.
Ete cos dzis nie pisze moze ja ruszylo? A lekarze nieraz przed porodem robi takie badanie aby wlasnie sie cos ruszylo moze przez to byl taki nie delikatny.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844532 przez darmag21
A ja sie zastanawiam czy polozenie posladkowe ma jakis wplyw na to czy ciaze sie przenosi, czy nie ... wiem ze mam termin na cc i przeniszenie mi nie grozi ale rozchodzi mi sie o to czy jesli glowka nie napiera na szyjke tylko nozki to nie ma co liczyc na wczesniejszy znak sygnal porodu ? Z drugiej strony szyjka juz miekka ....

Baska ja luteiny nie bralam ale inny lek dowcipnie i tez mi taka jakby woda wyplywala z resztkami rozpuszczonej tabletki co wygladalo podobnie jak piszesz do tego serka. W

Loca no max za 17 dni Olinek ujzy swiatlo dzienne.

Roma to co gadaj w tv o tej smiertelnisc dzieci to mi spokoju nie daje, straszne to jest. Caly czas mysle zeby urodzil sue zdrowy i chce uslyszec ten upragniony pierwszy krzyk ...

11 lata 1 miesiąc temu #844535 przez moni91
Hej mamusie my na nogach od 8 dziś idziemy na 1 spacerek bo jest śliczne słoneczko :):):) buziaki kochane :)

11 lata 1 miesiąc temu #844536 przez darmag21
Anita jesli chodzi o mnie ja bym wybrala Szymka.

Moni przyjemnego spacerku.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844540 przez Loca
Anita, no u mnie Mikolaj bedzie :) a wybierac pomiedzy Szymkiem a Marcinem to mialabym problem :)

Dadmag, nie mam pojecia czy polozenie posladkowe ma jakis wplyw na terminowosc porodu, ja niby czuje ze glowka bardzo mi. Napiera na szyjke, ale wdaje mi sie ze wieksze znaczenie ma aktywnosc macicy, niz ulozenie dziecka.

Moni, ah zazdroszcze spacerku ;)

11 lata 1 miesiąc temu #844555 przez Ani-ta
My juz po spacerku super wiosena pogoda, mowie mezowi ze mogli bysmy pchac juz wozek a nie zebym ja musiala sie jeszcze toczyc.

Moni udanego rodzinnego spacerku :laugh:

Co do imienia to chyba bedzie Szymon na nie przemawia tylko fakt ze jest ono w pierwszej 5 najpopularniejszych imion ;)

Darmag moze tak byc jak piszesz skoro maly nie napiera na szyjke moze nie ruszyc cala akcja porodowa i dlatego lekarze sie nie spiesza z cc.

11 lata 1 miesiąc temu #844557 przez darmag21
No jakby nie patrzec to spekulacje moga byc rozne a ja nie zapytalam teraz lekarza jak to sie ma do akcji porodowej. Domi jesli bys pamietala to zapytaj swoja lekarke.

11 lata 1 miesiąc temu #844565 przez roma4
Hej dziewczyny , u mnie też piękne słoneczko , mała poszła z tatusiem trochę na spacer bo od czwartku w domu siedziała, a ja jakoś nie mam ochoty , ciężko mi ostatnio jak nie musze nigdzie nie chodzę no i w kurtce zimowej ciepło a w inne nie mogę się zmieścić

Baśka no mam córkę artystkę to fakt.... ja też mam jakieś upławy moja ginekolog zapisała mi 6 tabl dopochwowych chyba tak na wszelki wypadek , więc biore jak skończę zobaczę czy sie coś zmieni ale myślę,że nie

Anita ciężki wybór z tymi imionami ja też maiła ciężko bo ustawiłam się na kolejną dziewczynkę a mam chłopaka wiec wymyśliłam imię które gdzieś usłyszałam i nikogo nie znam o tym, imieniu przynajmniej mi się nie skojarzy w żaden sposób. A Ete pisała jak nie pomyliłam dni ,ze dzisiaj będzie zajęta pewnie dlatego jej nie ma

Darmag no masz rację najważniejszy pierwszy krzyk dziecka wtedy człowiek się uspakaja , mam nadzieję ,ze nie przenoszę bo to dodatkowe nerwy i stres

Moni pewnie spacer jest wskazany Lenka się dotleni no i wy przy okazji

No według tabelki to teraz pomału czas na Mamamikołaja,Ete, Faza chociaż ona się nie odzywa no i Darmag , myślę ,ze Twwety możemy wykasować bo ona jest i sie udziela w lutowych tak uważam. No zobaczymy jak to pójdzie :)

11 lata 1 miesiąc temu #844568 przez majeczka22
przy następnej aktualizacji tabelki wykasuje tweety1992 bo czytałam że wczoraj urodziła więc jest lutówka na 100 %. do fazy pisałam sms z wiadomościom że są już 4 dzieciaczki na świecie ale nie dostałam żadnej odpowiedzi niestety

11 lata 1 miesiąc temu #844569 przez darmag21
Roma masz racje ja kiedys tez pomyslalam o tabeli, ze powinno sie usunac mamusie ktore raz pijawily sie na samym poczatu watku i znikly na dobre. Bylo by przejzysciej.

Roma, fakt pogoda jest cudowna, chyba juz sniego nie zawita aczkolwiek tamten rok pokazal ze wszystko mozliwe.

Cos Ete nie ma... czy cos przegapilam ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka