BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #844783 przez Porto1987
Dzień dobry :) :) :) :)

No to rozpoczynamy kolejny tydzień zaciskania nóg ;) prawda Loca :unsure:

Oj ja dziś w miarę dobrze spałam. Mamy piękną pogodę nic tylko leżeć :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #844818 przez MamaMikołaja
Witam z rana, ja dziś wcześniej, ale szybko się wyspałam, bo wczoraj wcześniej się położyłam. Wczoraj strasznie dużo chodziłam, byliśmy na spacerze, na lodach, na zakupach...myślałam, że będzie mnie wszystko bolało, ale jest ok :)
ja dziś zaczynam 39 tydzień, brzmi poważnie :)
a mój mąż zaczyna malowanie. oby ktoś mu nie przerwał :P będę mu kibicować, więc zajrzę potem :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844821 przez Loca
Witam :)

Otoz to Porto, my zaciskamy nogi! Czasem sobie mysle ze jak tak dalej pojdzie to przenosze :P

Ja dzis na USG chyba ide....czekam na karte goraczkowa.

Iwonko, dobrze ze sie odezwalas, wszystkie powoli mamy juz dosc, ale nie dlugo :) marzec zbliza sie wielkimi krokami.

Anita, ah bol bioder ;) temat rzeka, ja od tego lezenia w szpitalu to sie juz ruszac nie moge, bo wszystkie kosci mnie bola.
38 tydzien, to maluszek jest juz gotowy na przyjscie na swiat ;)

Roma, my to chyba wszystkie troche ucichniemy po tym jak dzieciaczki nam sie pojawia, nooo...ja na pewno bede rzadziej na forum zwlaszcza w pierwszych tyg, a pozniej zaczna sie spacery itd.

MM juz 39 tydzien! :D coraz blizej te nasze terminy, ja w tym tyg bede miala z Porto pelen 36 i wchodzimy w 37 ;) byle do przodu, w naszym przypadku walczymy o kazdy dzien.

Agness, jak tam sytuacja na froncie?

Porto, 30 dni mamy przed soba do terminu ;)

11 lata 1 miesiąc temu #844832 przez darmag21
Hej mamusie za oknem slonko ale z rana chyba bylo mroznie. Ja na sen teraz narzekac nie moge, nie jest super idealnie ale wiem ze mogloby byc gorzej.

No wlasnie, rozpoczynamy nowy tydzien, my w srode zaczynamy 39 tydz a na dzien dzisiejszy zostalo 16 dni, niby tak malo ale jak sie czeka to mam wrazenie ze to wiecznosc.

Porto, Loca juz nie duzo wam zostalo i nie dlugo nozki poscic bedziecie mogly. Ja tez mysle ze jak dzieciaczki sie pojawia to kazda z nas mnie bedzie aktywna na forum, kiedy maluch bedzie spal zawsze bedzie cis do zrobienia. Pogoda robi sie piekna wiec i spacerki beda krolowaly.

Bioda tez mnie bola, ehhh ... ale jeszcze roche bedzie mozna plackiem polozyc sie na brzuchu, w moim przypadku jak sie blizna zagoi. A wlasnie jak Pala sie czujesz na dzien dzisiejszy po cc ?

Domi czy ty mas dzis wizyte ? Tak cos kojaze wiec w razie co trzymam kciuki.

Anita mozemy rece sibie podac moja pierwsza ciaza tez byla bez objawowa, nie wiedzialam co to skurcz dopiero na porodowce sie dowiedzialam.

Ide umyc wlosy i lozka poscielic, dzis Kacper idzie na poludnie, pozniej po zajeciach ma bal karnawalowo-walentynkowy.
Ciekawe jak tam Mlode mamusie, moze w koncu sie odezwa i podziela swoim doswiadczeniem.

Milego dnia

11 lata 1 miesiąc temu #844859 przez ete21
Cześć mamusie ! Dziś chyba faktycznie aura kiepska na zewnątrz :-( noc minęła mi średnio na jeża, co 2 godziny na konkretne siusiu, ale jakoś się nawet wyspalam.
MONI teraz śpi do 8 więc ma w pewien sposób dłuższy wypoczynek!
LOCA, PORTO, zadbajcie o okolice swoich pachwin, bo boję się ze od tego zaciskania nóżek się odparzycie! A tak na poważnie jesteście super dzielne!

Ja tak krótko bo z telefonu.
Widzę ze czas szybko umyka, ciekawe która z nas będzie następna? Pamiętam jak miałam 21 dni na liczniku a dziś mam 9 :-)
Dziś mam wycieczkę do poznania, musze zawieść L 4 szkoda ze mi się nie chce.

No właśnie jak to jest z L4 dostajesz np na 3 dni i po 3 dniach rodzisz jesteś w szpitalu wychodzisz po tygodniu czyli przez, tydzień nie było L4 wtedy jakieś zaświadczenie jest potrzebne o pobycie w szpitalu?
chyba musze dziewczyn w pracy popytać, bo jak to się mówi szewc bez butów chodzi...
Miłego dnia!

11 lata 1 miesiąc temu #844875 przez Porto1987
Ete jaka kiepska aura :unsure: piękne słońce świeci :) przewietrzysz się, dotlenicie się z Igorkiem, a ja tylko mam uchylone okno :(

No to mężul pojechał a ja zaciskam nóżki :) przyjedzie pewnie z napakowanym samochodem po sam dach :) :)

Darmag to pewnie się Kacper wytańcuje z przyjaciółmi :) fajnie mu :) ja pamiętam te moje pierwsze zabawy w szkole no i w przedszkolu, gdzie jeszcze się przebierało :) ach fajnie było, dobrze powspominać :S :S

Loca też tak czasami myślę, że jak wytrzymam te 2,5 tygodnia, to później przenoszę :P ciekawe czego się dziś dowiesz :unsure: ja muszę czekać do czwartku. Dziś tak sobie pomyślałam, że pewnie gdyby nie ta Luteina, to pewnie miałabym już malutką przy sobie :P ale niech siedzi w swojej willi, bo lepiej jej nie będzie na zewnątrz :) teraz może sobie robić co chce, a później już tak różowo nie będzie miała :P

Ete jak będziesz wiedziała coś o tym zwolnieniu, to powiedz i nam, myślę, że niejednej z nas się to przyda :)

Dziewczynki a co myślicie o takim krześle do kuchni :unsure: biuroline.pl/wp-content/uploads/2012/05/...lo-tulipan-plus1.jpg

11 lata 1 miesiąc temu #844881 przez moni91
Hej kochanie o nas dobrze znowu malutka w nocy świrowała ale daje rade:D w końcu to moja kruszynka dla niej wszystko:D:D Ete co do zwolnienia jak urodzisz to automatycznie wskakujesz na macierzyńskie niewazne ile leżysz w szpitalu i do kiedy miałaś L4 :) z dniem kiedy maluch wyjdzie ty juz masz macierzyńskie:)
Co byście chciały wiedzieć kochane:D Zdjęcia z wczoraj wstawie potem bo teraz na telefonie śmigam:D

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844886 przez Loca
No to wazymy 2413 g :) wreszcie zobaczylam twarz mojego dziecka! Moj synus jest sliczny :D
Przeplywy mam dobre, maluch jest troche za maly zwlaszcza nozki i brzuszek, wiec ciagle mam byc pod kontrola czy hipotofii nie ma, no i okazalo sie ze mam malo wod ale wszystko miesci sie w granicach normy.

Porto jestem tego samego zdania :) niech siedzi poki moze :) pozniej juz tak wesolo ie bedzie;)

11 lata 1 miesiąc temu #844894 przez pietruszka
Hej dziewczyny,

u mnie było spanie na raty, bo musiałam męża na dworzec odwieźć, o 6 miał busa. A potem jeszcze pospalam. A, dziś byłam pierwszą klientka w sklepie, o 6.30 :blink:
My spędziliśmy fajny weekend, mąż miał urodziny, więc byliśmy w knajpie na pysznej kolacji, zamówiłam też tort i smakowal mi jak nigdy :blink:
Byliśmy wczoraj na spacerku na wałach, bo piękna pogoda. A potem miałam z 10 min boli, tak nisko, w spojeniu lonowym. Ale przeszlo. Chyba mała sie tak wiercila.
No nic, jadę na budowę, a potem smaze naleśniki, będą ze szpinakiem

Przepraszam, że tylko o sobie, ale piszę z tel. Jak odpale kompa, to ładnie odpisze.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 miesiąc temu #844905 przez ete21
PORTO Zwracam honor pogoda piękna, mąż zasłonił okna całe i nic nie było widać jak leżałam. Jak coś będę wiedzieć o zwolnieniu dam znać.
LOCA to jak maluszek będzie miał 2500 to jUż spokojnie kawał ciała!

11 lata 1 miesiąc temu #844925 przez Porto1987
Loca ja jak zobaczyłam moją księżniczkę, to się popłakałam i też uważam, że jest najpiękniejsza :P :P ale Twój Mikołaj ma już niezłą tą wagę :) goni chłopaczek :) no ale każde dziecko rośnie swoim tempem :)

Pietruszka to spędziłaś miły weekend :)

A mnie wkurzył mój mąż. Wymyślił, że będziemy używali zwykłych pieluch za miast pampersów. Zwariował chyba, a ja nie mogę się denerwować, tylko jak tu się nie denerwować :unsure:

Moni, cierpliwie poczekamy na te fotki :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #844926 przez Ani-ta
Ete z tym zwolnieniem to jest tak jak moni napisala, pamietam jak z Bartkiem bylam w ciazy to lekarka wystawila mi dluzej zwolnienie w razie gdybym nie urodzila a ur i to L4 zostalo anulowane na rzecz macirzynskiego.

Ja juz z Bartusiem bylam na spacerze i niby slonko swieci ale jest wiatr takze wczoraj bylo cieplej

Loca no to Mikolaj ma juz ladna wage.

Porto ale ci maz wymyslil z tymi pieluchami

11 lata 1 miesiąc temu #844936 przez agnesss
Cześć mamusie.

Weszłam ,by napisać Wam co się u mnie dzieje... Otóż ,ok 1:00 w nocy zaczęłam mieć skurcze, na tyle mocne i częste ,że nie dały spać ( więc od 1:00 nie śpię ).
Mąż do pracy już nie poszedł, siedzi ze mną i pomaga, bo boli coraz mocniej... Skurcze mam co 5 , 7 lub 10 minut, różnie. Ale bolą coraz bardziej. Czop odszedł mi z krwią do końca , teraz mam krwawe upławy, biegunka też już była. Czekamy tylko aż odejdą wody, tak jak kazała moja lekarka (ewentualnie na skurcze co 2-3 min.) i migiem do szpitala. Trzymajcie kciuki za naszą malutką kruszynkę :)
Nie wiem jak się to dalej potoczy, więc dałam do tabelki mój nr telefonu jak coś. Całuję

11 lata 1 miesiąc temu #844950 przez marl3na
Hej.

Coś nie miałam weny w weekend, ale już się melduję. U mnie w porządku, chociaż czasami zaczyna mnie pobolewać podbrzusze. Chyba to te pierwsze skurcze, o których już dziewczyny pisały. Dzisiaj u mnie też piękna pogoda, więc na szkołę rodzenia pójdę pieszo. Ubranka już uprasowałam, planuje dzisiaj zacząć pakować torbę.

Agness powodzenia!!

Miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #844958 przez Loca
Marlena, Ty mialas juz ze 2 tyg temu sie pakowac :) hehe

Agness, czekamy na wiesci kochana :* trzymaj sie

Porto, kazesz mezowi prac i gotowac pieluchy tetrowe to przezuci sie na pampersy :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka