BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #844100 przez ete21
ROMA probowałaś dać małej do picia wygazowana cole, świetnie działa na wymioty i na jakaś wirusowke właśnie!
A pogotowie to dobre wyjście i na pewno wezwanie uzasadnione!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #844136 przez Kasztanowa
A właśnie, jak jest z pogotowiem? Bo chyba wtedy po prostu do najbliższego terytorialnie szpitala wiozą?

11 lata 1 miesiąc temu #844159 przez ete21
Kasztanowa jeśli wzywasz pogotowie, bo zaczęłaś rodzić, to zazwyczaj jest tak, że jak w okolicy nie ma szpitala z porodówką, to wiozą do najbliższego szpitala. A jak mieszkasz np w Warszawie, to możesz wskazać do jakiego szpitala mają Cie zawieść, bo tam masz zamiar rodzić.

11 lata 1 miesiąc temu #844179 przez MamaMikołaja
Ulisia, GRATULACJE, dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka!

Baska, a może masz hemoroida i zaczął Ci krwawić przy podcieraniu. Mi co jakiś czas wychodzi i jak go narusze to też troszkę krwi poleci, ale to przy zaparciach…

Loca, a mi lekarz mówił, że wiarygodniejsze jest badanie usg (jeśli chodzi o długość szyjki). Bo jak mnie badał „ręcznie” to stwierdził, że bardzo krótka, po czym zrobił usg i stwierdził, że myślał, że jest gorzej. Tak więc nie ma co na to patrzeć. Pewnie to też zależy od doświadczenia lekarza.A an ostatniej wizycie nawet nie chciał mi zmierzyć, bo powiedział, że teraz to już nie ma znaczenia. Ale oby do czwartku, zleci Ci szybko.

Kasztanowa, a czemu masz mieć ktg? Ja już zaczynam 38 tydzień i nie miałam ani razu robionego. Mam iść dopiero jak będzie termin porodu, a nie urodzę jeszcze…

Majeczka, jak dla mnie nic się nie zestarzałaś

Claudii, czyli ciśnienie się uspokoiło to odpoczywaj teraz

Ete, dzięki za pozdrowienia dla siostry, ona Was wszystkie też pozdrawia. A ta historia ze stażu dobra! Podziwiam jak można zasnąć na takim mebelku :lol: A o pogotowiu nie wiedziałam, że można wzywać. Dobrze wiedzieć, jakby co.

Roma, biedna córeczka. Biedactwo się męczy. Niech dużo pije, bo przy wymiotach łatwo o odwodnienie

Widzę, że w weekend spokojniej na forum. No i dobrze, odpoczywajcie mamusie i miłego wieczoru!

11 lata 1 miesiąc temu #844204 przez baska007 2
Od tamtego czasu nic juz się nie działo i mały się rusza, także myśle że się obtarłam czy coś przez to że tak często latam do łazienki, tym bardziej że na początku po tym piekło przy sikaniu :/

Mama Mikołaja to nie to, tam mnie nic nie boli i nic takiego się nie dzieje, tym bardziej że ostatnio to raczej nie mam problemów z wypróżnieniem i mam raczej luźne ;P

Roma współczuje córeczce i życzę zdrówka. Niech dużo pije żeby się nie odwodniła.

11 lata 1 miesiąc temu #844258 przez roma4
s1.zmniejszacz.pl/117/sam_1380__905206.jpg

To dzieło mojej córki ,prezent dla marcelka

Baśka mała już lepiej nawet przed chwilą coś zjadła, dobrze ,ze nic Ci sie nie dzieje

Ete ona nie chce nawet do ust wziąść coli nie lubi, ale dzięki :)

Mama Mikołaja mam nadzieję,ze do poniedziałku małej mini, a fakt dzisiaj cicho na forum

11 lata 1 miesiąc temu #844285 przez Loca
Roma, piekne dzielo zmalowala Twoja corcia :)

MamaMikolaja, widac co lekarz to inna opinia, mi akurat tlumaczyl to tym ze na badaniu usg lekarz nie ma wyczucia czy przycisnal szyjke czy nie, a do tego kazdy mierzy szyjke od innego punktu, u mnie szyjka mierzona byla przez 3 lekarzy i zawsze wychodzi inna dlugosc roznica byla nawet o 1 cm, powiedzial mi tylko tyle, ze jakby nie patrzec szyjke mam prawie calkowicie zgladzona i jest rozwarcie, wiec nie zaleznie od tego czy wyszlo mi na usg 29 mm czy 16 mm ta szyjka jest miekka i w zaniku.
Tak to jest w szpitalu jak bada nas milion lekarzy i kazdy mowi co innego, czekam na wizyte u mojej lekarki, moze ona w koncu powie jaki jest stan i ile mi zostalo jeszcze do porodu, bo tutaj zaczynam glupiec.

11 lata 1 miesiąc temu #844303 przez Ani-ta
Witam wieczornie,
Gratulacje dla Annlu i Ulisi duzi chlopcy w porownaniu do Lenek.

Roma zdrowka dla coreczki i piekne dzielo dla braciszka narysowala.

Loca to faktycznie dziwne z tym mierzeniem szyjki a kiedy masz wizyte u swej lekarki?
Ete to faktycznie terminator z ciebie ze nie czujesz skurczy tylko nie przegap porodu :P

A.wiecie ze my jeszcze nie wybralismy imienia dla synka nie mozemy sie zdecydowac :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #844313 przez ete21
Roma to teraz do porodu nie mozesz myć brzuszka żeby braciszek, zobaczył co mu siostra zmalowała? Mała artystka rośnie!

Annlu dziś cały dzień nie dała znaku życia, ale pewnie jak to młoda mama odpoczywa, albo zapomniała o bożym świecie!

A mój mały dziś (mówiąc po cichu) nadwyraz spokojny....ale pewnie zaraz nadrobi!
Po wczorajszej wizycie, dalej muszę korzystać z wkładek (taki brązowy śluz) no a dziś to sobie odnajduje za każdym razem na papierku tzw. smarki. Więc albo to po badaniu, albo czop mi odchodzi, tak czy owak boli wzgórek łonowy, że ciężko podnieść nogę, żeby zdjąć skarpetki czy majty....coś się święci kto wie?

Lecę oglądać GRAWITACJĘ!

11 lata 1 miesiąc temu #844318 przez moni91
Hej mamusie ja i Lenka odsypiałyśmy ciężka noc:D:)podczytujemy was na bieżąco ale teraz tak cieżko odpisać wszystkim :) Ulisia gratuluje:-* duży chłopak:):):)to teraz Ete czekamy na ciebie :):)

11 lata 1 miesiąc temu #844343 przez domi2907
Witam was mamusie.

Milo sie was czytamoni i pala. :) jak ja wamz azdroszcze ze juz po...i juz dochodzicie do siebie. Ja juz bym chciala mojego malucha na raczkach...

Nowym mamusiom gratuluje serdecznie :) dajcie znac jak porod jak sie pozbieracie.

Umnie dzis dzien spokojny, rano pojechalam po wyniki badan krwi, wszytsko ok. W poniedzialek musze je zabrac do lekarki. I strasznie nerowowa juz jestem przed wizyta..ciekawe co zdecyduje. Mnie maly wogole na dole nie naciska...tylko jak kopie toboli przy pecherzu. Ale cala gora brzucha masakra...strasznie mnie boli jak on sie rusza. Takze obracanie sie chyba mu sie nie widzi. Ciekawa na kiedy mi ta cc wyznacza. Darmag ciebie zostawili do dnia terminu? Ja wczoraj poczytalam i dowiedzialam sie ze na ok 38 lub 39 tydzien (skonczony) wyznaczaja takze moze juz za dwa tygodnie...
Ah, i kregoslup mnie boli strasznie...mam wrazenie ze sie z lozka nie bede mogla pozbierac.

Jutro niedziela. Jak znam zycie nic mi sie nie bedzie chcialo.. Ale coz..moge sie lenic,..to beda ostatnie tygodnie lenistwa..potem to juz tylko latanie w te i we wte:)

Majeczka, nic sie nie zmienilas :)

Reszta mamus, mam nadzieje ze nasze objawy nie zpesuja weekendu i ze dotrzymamy niektore do marca :) bo widze ze moze byc roznie. :) buziaki

11 lata 1 miesiąc temu #844378 przez MamaMikołaja
Baska, dobrze, że Ci minęło, ale uważaj...

Roma, Twoja córka jest dzieckiem, więc rozumiem, że sprawiło jej frajdę malowanie Twojego brzucha. A moja siostra ma 24 lata i zrobiła mi to samo, co Tobie córeczka :) nie może się już doczekać Mikołaja może uda mi się wstawić zdjęcie

Ete, coś się chyba u Ciebie kroi. spokojnej nocy życzę ;)

Loca, lekarz Ci nie powie ile masz do porodu…Niestety. Tylko przy cesarce znasz termin, a tak to loteria. Ciąża jednak uczy trochę cierpliwości

Anita, a jakie macie imiona do wyboru?

Moni, odsypiałyście noc, to teraz wypoczęte i zadowolone. A na pewno nabrałyście sił na kolejną noc i dzień :)

Domi, wyniki ok, więc nie stresuj się wizytą. A z bólem na górze to niedługo minie. Jak zacznie Ci się brzuchol opuszczać to będzie dól bardziej bolał (no raczej Cie nie pocieszyłam :)). A plecy też mi ostatnio dokuczają . No takie uroki ciąży ;)

A mój mąż i siostra pojechali właśnie na kebaba, bo im się zachciało. Bleee, dziś nie lubie kebabów, więc sobie odpuściłam. Bym chyba umarła, jakbym miała zjeść...

11 lata 1 miesiąc temu #844382 przez MamaMikołaja
Hotel Mikołaja :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #844388 przez MamaMikołaja
no i chyba wstawienie zdjęcia mnie przerosło :dry:
a teraz mi wyskakuje error...

11 lata 1 miesiąc temu #844437 przez ete21
Dobrej nocy :-*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka