- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca

Baśka, jak to głównie z rana, to faktycznie duże prawdopodobieństwo, że to po Luteinie się tak zbiera....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Jutro badana nie bede, mam uwazac na zaparcia, bo to moze wywolac porod.... byle do konca 36 tyg ciazya jak bedzie pelen 38 to mozna rodzic....czyli jakies 2,5 tyg trzeba przetrzymac.
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Baska mi też dziś wyleciało rano takie coś i chyba to była tabletka po nocy

Loca ja też bym chciała tak ze 2,5 tygodnia jeszcze dać radę

Jutro mój mąż jedzie do Lublina po rzeczy dla malutkiej i zostaję sama

- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Porto, lez i sie nie ruszaj ;P zebys nie byla pierwsza ktora urodzi w autobusie

Co do tej mojej skandalicznej szyjki

Porto, na cale szczescie problem zaparcia/ biegunka mi minal :)bo u mnie bylo jak nie w jedna to w druga strone, oszalc szlo

Ete, no wiem ze lepiej powiedzic, ale poczulam sie tak jakbym przesadzala i panikowala, ale kuzwa, w szpitalu to ja za duzo mysle

Dwa tyg to za duzo! Juz zaczyna mnie wszystko bolec i mysle sobie....WYMYSLASZ ALICJO!
Chce do domu ;(
Dobranoc mamusie

- iwonka_wwa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja czasami zaglądam do was, podczytuje jak czas pozwoli, ale z odpisaniem ciężko bo jakoś wogóle weny nie mam. Osobiście mam już dość tej ciąży, brak humoru, czuje się jak wieloryb, na nic nie mam siły, ciągle mi słabo, tyle planów, a brak możliwości. Ubranka nie poprasowane, torba nie spakowana, materaca i pościeli do łóżeczka brak :/ Właśnie - jaki materac wybrałyście do łóżeczka? Bo przy Michasiu najlepsze rzekomo były termoelastyczne i taki kupiliśmy, teraz czytam że termoelastyczne są złe dla noworodków i najlepsze lateksowe. Ale nie chce wydać kasu a za 1,5 roku usłyszeć że lateksowe też są złe i sama nie wiem.
majeczka strzymaj się jeszcze z kasowaniem mnie, postaram się zaglądać częściej.
Wogóle PRZEDE WSZYSTKIM pala, ulisia, moni, annlu GRATULUJE CUDOWNYCH BOBASKÓW!!!!
My mieliśmy usg w środe wszystko w porządku, synek wielkością 2 tyg do przodu i koło 3400 już ma :O Aż sie boje ze znów przenoszę i do 4kg dobije :/
Anita my też jeszcze imienia nie mamy, wczoraj ustaliliśmy że może Karol albo Lew ;P
Ale Szymon też bardzo ładne, ja też myslałam o Marcinie ale mąż był przeciwny.
Agness ja co prawda poprzedni poród miałam wywoływany, więc czop mi nie odchodił, i skurcze dopiero po kroplówce, ale z opisu wygląda jakby coś u Ciebie zaczynało się dziać. Bądź dzielna!
Loca 2 tygodnie w szpitalu, ja bym się załamała, także naprawdę dzielna jesteś. ja siedzę w domu, ciezko mi sie ruszac i tez juz fiksuje. Marzy mi się odpoczynek, ale Michas ostatnimi czasy jest nie do wytrzymania - albo ja już przez hormony taka nerwowa jestem, ale Ty się naprawde dzielnie trzymasz. A jeszcze pisałaś że zaparcia mogą przyspieszyć poród? Ciekawe, myślałam włąśnie że biegunka.
Porto Ja nawet nie mam kiedy poleżeć Michas nie chce spać w dzień i nie odstępuje mnie na krok, do ubikacji nie mogę pójsc sama tylko idzie ze mną i jeszcze krzyczy zeby go na kolanka brac..hehe . A z drugiej strony rozumiem, bo lezenie tyle czasu tez może się znudzić - tak żle tak niedobrze.
Baska ja luteiny nie biore a ostatnio moje upławy tez są takie gestawe białawe lub żółtawe i bardzo obfite. jak wkładki nie założe to mam mokro jakbym się zsiusiała. ale nic nie swedzi nie piecze, wiec mysle ze to normalne.
Kochane jak kogoś pominełam to przepraszam najmocniej.
Co do mnie to tak jak pisałam nerwy już mi puszczają. Kręgosłup z prawej strony to chyba do wymiany. Miałam już kilka takich sytuacji że usiadłam na toalecie i podnieść się nie mogłam bo tak bolało. Wczoraj tak mnie złapało w sklepie - nie mogłam kroka zrobić bo jak cieżar ciała na prawą stronę przenosiłam to ból taki że az wyc mi sie chciało. I stwierdziłam ze sama już nie sie nie moge nigdzie wypuszczac, a z Michasiem zwłaszcza bo mnie paraliżuje a on biegnie dale, więc zeby krzywdy sobie nie zrobił.
Ostatnio Michas przestał jesć, jakos apetyt stracił co przysporzyło mi dodatkowych zmartwien. Gotowałam po 3 obiady, na kolacje placuszki, cokolwiek żeby zjadł i chyba tak sie odrobiłam z tym kregosłupem i wogóle. A on nic, na słodko nie, na słono nie, bez przypraw nie, mieso be, warzywa be - masakra. W tym tyg jest troche lepiej, ale zobaczymy czy to nie chwilowe.
Chcemy tez z mezem zmienic samochód na jakiegos vana albo kombi bo z dwójką dzieci to już cos wiekszego by sie przydalo i tak tez cały czas coś.
No to posmuciłam troche za co przepraszam, może jak zrzuciląm to i owo z siebie to troche ulżyło i kolejny post bedzie bardziej pozytywny.
Spokojnej nocki mamusie, a jak cos edzie sie działo to bądzcie dzielne!
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Iwonka to sie ciesze ze nasze posty o poprawce w tabelce poskutkowaly i napewno majeczka cie nie usunie. Myslelismy ze opuscilas nas na dobre.
Loca ty biedulko, jeszcze pare dni dasz rade.
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Agness fajnie ,ze jesteś i że wszystko u ciebie ok , może jednak uda ci się jeszcze trochę poczekać
Iwonka no już myślałysmy,że poprostu jak inne osoby juz tu nie wchodzisz , ale się ciesze ,że się jednak odezwałaś .Rozumiem maluch w domu a tu brzuch można wpaść w doły ale z tego co wyczytałam z suwaczka to zaraz rodzisz może będzie łatwiej
Porto no to leż jutro i czekaj na męża ,żeby nie potrzebnie się nie przesilać
Loca moze po wstępnych badaniach uda Ci się wyjść , zobaczysz jak wypadnie usg, wiesz oni chcą Cię przetrzymać jak najdłużej, a jak bedziesz miała wszystkiego dość to pisz my cię wysłuchamy i odpiszemy myślę ,że wszystkie tak uważają .Dobrej nocy
ciekawe co u Kojki?
Ja dzisiaj poszłam do sklepu i pierwszy raz złapały mnie takie bóle przerywane w podbrzuszu ,że musiałam przystawać jak wróciłam wzięłam nospę i przeszło nie wiem bo przy victorii nie miałam żadnych bóli i skurczy przed porodem może to skurcze? jakies poprzedzajace?w sumie juz w przyszłym tyg mogłabym rodzic ale lepiej niech jeszcze poczeka ze 2 tygodnie
No to nie smucę dobrej nocy
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
[/url
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dobrej nocy mamusie!
Majeczka tabelka pobrana

- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jak wstałam to się trochę zdziwiłam wczoraj piękna pogoda, a dzisiaj mały mrozek mam nadzieję ,że to chwilowe. Idę dzisiaj na badanie krwi pod względem mojego konfliktu
Mam nadzieję,że wyspane mamusie

[/url
- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Roma tez sobie w ktorys dzien pomyslalam ze zawsze moni witala nowy dzien.
Ja tez w pierwszej ciazy nie mialam zadnych skurczy przepowiadajacych a teraz cos sie dzieje ale az nie wiem co to?
Iwonka dobrze ze sie.odezwalas. Ja rozumie cie doskonale z tym brakiem czasu i sil tez tak mam, ale staram sie chociaz czasem odezwac

Agnes z tego co piszesz to porod zbliza sie do ciebie co raz bardziej. Ale skoro lekarka uwaza ze juz mozesz rodzic i nic nie grozi.malenkiej to sie nie stresuj.
Porto uwazaj dzis na siebie
Ja dzis zaczynam 38 tc jeszcze 21 dni do terminu

Postaram sie pozniej jeszcze zajrzec pa