- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ete, ty cyborgu! Jak ty to robisz, że skurczu o sile 60 nie czujesz? No to mam nadzieję, że nie przegapisz
A waga Igora słuszna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
GRATULACJE ANULA DUŻY BOBAS
no to jeszcze Ulisia
Ete dobrze że wszytko ok cos czuje ,ze teraz to ty pojedziesz i to szybciej niz myślimy, Twój maluch według usg tez nie mały
Moni nie denerwuj się tak bardzo na mame ,wiesz one chcą dobrze tylko ,że my jak rodzimy i juz mamy szkraba to nie lubimy jak nam ktos radzi wiem to z autopsji, nieraz lepiej przemilczec i tak zrobisz po swojemu bo to Twoje dziecko
Majeczka dla mnie na każdej jest ok
Pala super ,że bycie matką tak na ciebie wpływa wiedziałam ,że się w małej zakochasz
jeny chciałabym juz tez być po , no ale jeszcze trochę
Dobrej nocy ,
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ete, czekamy na ciebie teraz ty kolejna, tylko faktycznie porodu nir przegap, maluszek spory chlopak. Tylko rodzic.
Moni mama pewnie chce pomoc a my czasem tak reagujemy, nie przejmuj sie.
Majeczka jak dla mnie super nic sie nie zmieniasz w pozytywnym znaczeniu tego slowa.
Roma ja sie przebudzilam na siusi i musialam wejsc bo spodziewalam sie juz dobrych wiadomisc.
Ciekawe czy teraz uda sie zasnac.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
A co do reszty to zobaczymy dziewczyny jak to będzie najważniejsze, żeby ten mój słodki leniwiec urodził się zdrowy!
Ciekawe jak tam ANNLU pierwsza noc zniosła? Pewnie dziś więcej się dowiemy no i jak ULISIA ?
Postaram się do was zaglądać!
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Przystojniak to się okaże;p Sama się dziwie, ze tak jakoś "lajtowo" z tymi skurczami, ale pewnie jestem w jakiś tam sposób zahartowana przez przeszłość, a to tylko działa na plus! Choć jak mnie przypizga pow 120 albo cuś to może być moc...
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ete,moze bedziesz miala szybki i bezbolesny porod, skoro takie skurcze a ty ich nie czujesz.
Moni, nie jedna nocka taka przed nami, ale maluszki to wynagradzaja swoim usmiechem. Dacie rade.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Na wstepie gratuluje nowej mamusi duzy chlopak, Annlu pewnie odpoczywa teraz
Moni, musisz zacisnac zabki i przetrwac te slabsze dni, niestety kazda z nas musi przez to przejsc, ale pozniej bedzie dobrze
Ciekawe jak tam Ulisia czekamy na wiesci.
Ete, Ty jak tak troche pobiegasz to mozliwe ze maluch Ci szybciutko wyskoczy
No nic jaki mamy bilans na ostatni weekend Lutego?
Juz sa 3/4 mamusie a marzec sie jeszcze nie zaczal szybko nam to idzie.
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tak na chwilkę, bo już siostra u mnie jest :)odpiszę, to co pamiętam, nie gniewajcie się...
Annlu GRATULACJE! taka kruszynka z Ciebie, taki mały brzusio, a tyle szczęścia pomieścił
Ete, fajnie, masz skurcze, rozwarcie i tego nie czujesz. Może ja też tak mam? oj jak by było fajnie tak odczuwać ból.
Darmag, ja przez ucisk na odbyt zasnąć wczoraj nie mogłam (a w sumie byłam wypróżniona). ostatnio cos czesto mi to dokucza
Moni, Lenka miała gorszą noc, może za mało jedzonka dostała? nie umiem Ci pomóc, bo nie wiem jak to jest
Dziewczyny, jeszcze niecały tydzień lutego, damy radę do tego marca
Zajrzę do Was po południu, trzymajcie się, buziaki....
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moni nie przejmuj się za wiele, tak jak piszesz to Twoje dziecko, a mama chce po prostu pomóc i nie odczuwa tego pewnie jak wtrącanie się Jak za bardzo naciska czy coś to spokojnie pogadaj, albo wpuść jednym uchem a drugim wypuść To Twoje dziecko i Ty decydujesz, a czasy się zmieniają i tak jak kiedyś coś się robiło, teraz tego nie ma, ale to nie zmienia faktu że mama nie ma złych intencji
Też się obawiam tego wtrącania się po porodzie, ale wiadomo że tego się nie uniknie raczej, tym bardziej że to nasze pierwsze dziecko, pierwszy wnuk moich rodziców..
Pietruszka super że już masz schody
Majeczka prawie nic się nie zmieniłaś.
Gratulacje dla Annlu!
Ciekawe jak tam Ulisia.
Pala jak czytam Twoje posty to najchętniej już bym jechała na porodówkę i rodziła żeby mieć mojego Damianka Naprawdę fajnie się czyta jak piszesz o Lence
Ete to faktycznie terminator jesteś No ale jak tak się sprawy mają to będziesz pewnie następna
Darmag to faktycznie się nie przemęczaj żebyś wytrzymała tydzień, Tobie tez już nie wiele zostało
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja czekam na ktg, pewnie nic nie wyjdzie, a kisnac bede musiala.
Nie wiem czy pisalam, ale wczoraj na ktg prawie zemdlalam, polozylam sie na plecach i malo z fotela porodowego nie zjechalam, bo na ktg na porodowke musialam isc...smieje sie ze ten fotel zrobil na mnie takie wrazenie, ze przytomnisc tracilam hehe
Co do parcia na odbyt, to ja z tym zmagam sie juz prawie 2 tydz. Podejrzewam ze gdybym nie trafila do szpitala, to maluch moglby byc juz na swiecie....tym bardziej ze jak u Ete, dziecko jest juz w kanale.
Rozmawialam jeszcze z lekarzem i on mi powiedzial, ze nie ufaja badania usg jesli chodzi o szyjke, bardziej wiarygodne sa badania manualne, bo z usg to zalezy od lekarza, stad u mnie ta rozbierznosc ze dla jednej lekarki moja szyjka ma 16 mm a dla innej 29 mm, powiedzial tak " wypuscimy pania jak skonczy pani 36 tydz, bedzie bezpiecznie, szyjke pani ma bardzo skrocona i jest rozwarcie" byle do czwartku.....
Jakas nieogarnieta przez ten szpital jestem....
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
no to mamy dzidziusia nastepnego i pewnie o Ulisi też
loca jak tam / no ładnie może pozycja leżąca na plecach wpłynęła tak na to że sie poczułaś
Mamamikołaja no mam nadzieję ,że do trwamy ,przynajmniej te z pózniejsza data porodu
Moni wiesz a maluchami tak bywa nie raz przesypiają całą noc ,a nie raz nie takie uroki a ona poznaje swit i zanim się dostosuje do pory dnia to potrwa
Baska fakt nikt nielubi ftrącania ale rodzicie juz tak mają
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Loca, jak ma wyjść to i tak wyjdzie czy pobiegam czy poodpoczywam, z resztą schody kilka razy dziennie zaliczam w domu, i na zakupy jakies trzeba też się wybrać…
Jak marzec się zacznie, to dopiero będzie się działo, pewnie codziennie ktoś! To mają ruch w interesie:) Oj to tam nie mdlej zawczasu. Loca zleci………..
MM to pozdrowienia dla siostry! No może właśnie też tak masz? Kto to wie jak to z nami jest…miłego dnia MM
Baśka propo wtrącania ostatnio gdzieś na fb ktoś wrzucił demota takiego: Teściowo nie potrzebuję twoich rad i wtracania się bo od lat jestem z Twoim synem i jak widać ma wielę do pooprawniena….coś w ten deseń to było….
Kochana jeszcze nie wybieraj się na porodówkę!
A teraz zabawna historia!
Z życia studentki pielęgniarstwa na praktykach z położnictwa i ginekologii. Generalnie jako student za wiele się nie robi, i moje zajęcia w szpitalu polegał głównie na składaniu ligniny, podstawowej pielęgnacji położnic, inna sprawa to zajęcia na noworodkowym…
Pewnego razu miałyśmy z kumpelą misję lignina a że spac nam się zachciało, i byłyśmy same w gabinecie jakimś tam. No to ja wpadłam na pomysł, ze wygodnie mi będzie korzystać z fotela położniczego i się na nim rozłożyłam z nogami do góry jak do badania i była drzemka…. Po pół godziny drzemki chcę wstac i co nie mogę jak już ściągnęłam nogi z których odpłynęła krew to wylądowałam na podłodze, smiechu by ło nia miara, bo ja jak sparaliżowana.
Buziaki!
- ulisia84
- Wylogowany
- gaworzenie
Mój mały 3600i 57cm narazie jest w inkubatorze bo mu zimno było czekam o 12 mają. Go przywieść