BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #843221 przez pietruszka
A, wiecie co, nie jestem zbyt uczuciowa, ale dzisiaj na wiadomościach się poryczałam, oglądając relacje z Ukrainy.
Jestem w szoku, byłam na Ukrainie, normalny cywilizowany kraj, wiadomo w niektórych rejonach zrusyfikowany. Ale tam giną ludzie, a ten kraj jest tak blisko nas. Mamy XXI wiek, a tu takie rzeczy się dzieją. Ciężko na to patrzeć, ja na przykład czuję wielką bezsilność i złość.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #843223 przez ete21
Darmag no cudne to video, aż serducho się kraje, jak się patrzy na to płaczące maleństwo!

Pietruszka pamiętam tę radość jak do nas dotarła ekipa montująca schody, wprawdzie nie miałam potrzeby chodzić po drabinie, ale jak tylko musiałam z niej skorzystać to majty miałam pełne strachu….Fajne zakupki, potem też będziesz mogła skorzystać z tej bluzki,kto powiedział, ze nie może być przewiewna na lato!

A ja miałam twórcze zajęcie, z m graliśmy na Kurniku w kalambury;p ale sie uśmiałam!

10 lata 10 miesiąc temu #843226 przez majeczka22
witam wieczorową porą :)

Jutro pokażę Wam dwa zdjęcia i powiecie mi czy przez 4 ostatnie lata coś się zmieniłam :)

10 lata 10 miesiąc temu #843267 przez ete21
Dobranoc!

10 lata 10 miesiąc temu #843270 przez ete21
Hej! No to dziś powitany raczej 2 maleństwa! ANNLU w szpitalu, odeszły jej wody i czeka na rozwój sytuacji :-) Będzie bobas!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843274 przez darmag21
Ete... co za wiadomosc od Annlu, az mnie ciarki przeszly, ja mam termin dzien pozniej. Ona na 11 a ja na 12. Jak wiadac kazdego dnia moze sie wszystko zdazyc.

Ja sie szykuje na wizyte mam o 8 ej... mam nadzieje ze uslysze dobre wiadomosci.

Trzymam kciuki za dzisiejsze rodzace.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843279 przez Porto1987
No to super wiadomości z rana :) Dziewczyny bądźcie dzielne! Trzymamy kciuki!
A ja się dziś wyspałam jak nie wiem ;) ani jednej pobudki :) to będzie lepszy dzień od wczorajszego.

No to teraz czekamy na info :) :) :)

Darmag powodzenia na wizycie!

10 lata 10 miesiąc temu #843280 przez ete21
ANNLU póki co leży na patologii ciąży, robią niezbędne badania. Jak będę coś wiedzieć więcej dam znać! DARMAG powodzenia na wizycie, mam nadzieje, ze będą te dobre wieści!

10 lata 10 miesiąc temu #843281 przez roma4
Witam wszystkie mamusie :) :)

My dzisiaj do przedszkola nie poszłyśmy bo taki kaszel mała dostała,że ją zostawiłam oby się w nic poważniejszego nie rozwinęło

Ete a to wiadomość od Anuli pewnie bedzie rodzić tak myślałyśmy z opisu jej ostatnich dni , ale mimo to dreszczyk emocji jest, jakby co trzymam za nią kciuki :)

Porto dobrze ,że się wyspałaś ja tak średnio ale nie najgorzej , zupełnie inaczej dzień wygląda jak człowiek się wyśpi

Pietruszka czyli roboty posuwają sie do przodu jak już będą schody to inaczej wygląda , a niestety jak nie zdążą to rozumiem ,że u teściów bedziecie razem jakos wytrzymasz oby szybko się zakończyły .Ciuszek ładny ja nic sobie nie kupuje oprócz bielizny bo w swoją się nie mieszczę , a tak to czekam po porodzie sobie może coś zakupię .A co do Ukrainy zgadzam się z Tobą moze w końcu ktoś mądrzejszy ustąpi i jakoś się dogadają chociaż te strony to zawzięty naród

Darmag filmik super , wzruszający :) powodzenia na wizycie :)

Moni dlaczego miałabyś sobie nie poradzić , to Twoje pierwsze dziecko i pewnie dlatego masz takie obawy , najważniejsze ,że ją kochasz i zobaczysz zbiegiem dni bedzie dla Ciebie najważniejsza i wszystko jej podporządkujesz , nawet jak maż będzie w pracy to nabierzesz takiej wprawy nad opieką przy małej , że sama się zdziwisz jak to pójdzie jestem pewna :)

10 lata 10 miesiąc temu #843282 przez roma4
A no i trzymam kciuki za Ulisie :) :)

Ete a jak u Ciebie też już mało ci zostało , masz jakieś objawy?

10 lata 10 miesiąc temu #843286 przez ete21
ROMA u mnie cisza, a do całodobowego teardego brzucha się przyzwyczaiłam, boli kręgosłup na wysokości miednicy, jakieś v skurcze mam na pewno ale chyba to bagatelizuje, bo skoro do tej pory cisza to trzeba czekać...

10 lata 10 miesiąc temu #843297 przez pietruszka
Co za wiadomość z rana! Ale swoją drogą, szybko Annlu wzięło, prawie 3 tyg wcześniej. Czekamy na wieści jaki rozwój sytuacji.

Roma, oby Viki szybko przeszło, dziś piątek, niech posiedzi w domku.

Darmag, napisz jak po wizycie. Trzymam kciuki.

Ale zauwazylyscie że przyszłych mamusiek intuicja nie zawodzi? Chyba jak się ten poród zbliża, to czuć w kościach :blink:

Ete, no ciekawe kiedy Twój maluch postanowi przejść na drugą stronę brzucha.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843326 przez darmag21
Hej mamcie, ja wrocilam.

Wiec u Nas: Mój mały uparciuszek nadal jest w położeniu miednicowym, więc chyba ani mu się śni fikołka zrobić, wazy 3060, co do cc u mnie wyglada to tak, ze jak jakies bole zlapia mam nie czekac na rozowj sytuacji tylko odrazu jechac, jeśli Olinek będzie kurczowo siedział w brzuszku do terminu to 13ego mam stawić się do szpitala. Co do szyjki, jest miekka ale ujście jeszcze zamknięte. Wyniki na GBS - nie stwierdzono obecnosci.

To chyba bylo by na tyle.

Ciekawe jak tam Annlu i Ulisia, Trzymam kciuki za obie mamusie. Dacie rade.

Pietruszka tez zauwazylam ze mamusie chyba jednak wyczowaja ze cos wisi w powietrzu.

Ete, nie znasz dnia ani godz, ja przy Kacprze w dniu porodu czulam sie dobrze, wielce nic nie wskazywalo ze w nocy zaczne rodzic, tak wiec sygnaly porodu nie zawsze chca sie nam wczesniej ujawnic.

Roma, zdrówka dla twojej coreczki.

Moni, obawy zawsze beda nam towarzyszyly, ale ja tu zgodze sie w 100% ze slowami Ete.

10 lata 10 miesiąc temu #843332 przez Porto1987
Darmag no to przyniosłaś nam też dobre wieści :) No i ciekawe ile będzie Olinek czekał :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu #843340 przez ete21
Od ANNLU Juz jestem po USG i badaniu. To byly wody, 1 cm rozwarcia, maly zdrowy i ok 3,5 kg... Jak do 16 nie zaczna sie juz te konkretne skurcze to podadza kroplowke z czyms tam i do jutra mam urodzic. :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka