BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #845796 przez ete21
Domi mięta wprawdzie dobra na żołądek, ale może powodować pieszy tym biegunki, bo zwiększa wydzielanie soków i ruchy jelit, może powodować skurcze np jelit

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #845852 przez majeczka22
Hej
Przybywam z wiadomością od Fazy - wypuścili ją na tydzień do domu ze szpitala ale w czwartek do niego znowu powraca i już nie wypuszczą dopóki maluszek się nie urodzi.
Pozdrawia Was wszystkie :) a w szczególności świeżo upieczone mamy :*

10 lata 9 miesiąc temu #845866 przez marl3na
Agness miała termin po mnie... Jednak nie znamy dnia ani godziny :) Ale duża ta jej mała jak na ten tydzień. Ja się zastanawiam ile już moja waży... Za tydzień się dowiem :)

Wpadłam tylko życzyć spokojnej nocy :)

10 lata 9 miesiąc temu #845868 przez ete21
Spokojnej nocy mamusie!

10 lata 9 miesiąc temu #845871 przez pietruszka
Oooo, wieści od Agness. Kolejna dziewczynka na świecie :woohoo: Czekam na szczegóły.

To do jutra mamuśki.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

10 lata 9 miesiąc temu #845882 przez ete21
No, to by było na tyle z mojego spania...
Dzień dobry mamusie!

10 lata 9 miesiąc temu #845886 przez Porto1987
Bry.

Oj u mnie też ciężko dziś ze spaniem :(

Agness moje gratulacje!!!!

Ja coś czuję, że gdzieś z tydzień mi zostało :( i to max :dry: Loca dziś startujemy z 37 ;)

10 lata 9 miesiąc temu #845887 przez ulisia84
Hej dziewczyn my nadal w szpitalu może nas dziś wypuszcza jak mały będzie miał dobre wyniki czekamy do 12 i jesteśmy pełni nadzieji

Agness gratulacje

10 lata 9 miesiąc temu #845888 przez ete21
Porto pewnie była pełnia (jakoś trzeba sobie tłumaczyć, choć wiem ze nie było) jakoś tak lżej jak się na coś zrzuci! To jeszcze troszkę z tydzień i będzie ok!

A u mnie mimo ze 40 wskoczył, nic się spektakularnego nie dzieje...

Miłego dnia!

10 lata 9 miesiąc temu #845890 przez darmag21
Witam, Ete dzis chyba w nocy panowala nie przyjazna aura do spania bo ja tez strasznie sie meczylam i czuje sie zmeczona.

Ja dzis witam 39 tydz.

Dzieki za wiadomosc od Fazy. Faza trzymaj sie dzielnie.

Porto ja mialam przeczucie ze urodze wczesniej a teraz mysle sobie ze jednak chyba dotrwam do tego 13 ego...ale jak ktoras z was pisala, nie znamy dnia ani godziny.

Domi koncowka ciazy daje sie we znaki, jeszcze troszke i wszystkie z nas bedziemy po, u mnie z humorem ostatnio tez nie najlepiej no ale...kto jak nie my da rade.

Lece ogarnac mlodego i zawiesc do szkoly.

10 lata 9 miesiąc temu #845893 przez Ani-ta
Dzien dobry mamusie!
Gratulacje Agnes
U nas rodza sie dzieciaczki z konca tabelki a te ktorym wrozono szybkie wyjscie na swiat grzecznie czekaja na termin.

Kojka plan ma niezly tylko oby sie nie zawiodla moja znajoma po sciagnieciu krazka przenosila malucha i musiala miec wywolywany porod.

U mnie noc spokojna Bartus pomimo kataru przespal cala noc teraz cos kaszle napewno splynal mu ten jatar na gardlo.
Ete ja mu w pokoju na jakas maskotke daje kilka kropli olbas oil. A co do tych plasterkow nie wiem jakby sie sprawdzily bo on spi na brzuchu.
Szybko dzis witasz dzien

Milego dnia mamusie

10 lata 9 miesiąc temu #845897 przez Porto1987
O a ja właśnie zauważyłam, że Darmag wprowadziła zmiany w forum ;) ;) ;)

No my z Locą wkraczamy dziś w 37. Mam nadzieję, że już bezpieczny. Od którego jest ciąża donoszona
?

Ulisia trzymam kciuki żeby w takim razie Was wypuścili ;)

Czyli nie tylko ja miałam kiepską noc :(

10 lata 9 miesiąc temu #845902 przez roma4
Witam się i ja :) :)

Majeczka dzięki za info od Fazy , pozdrawiam ją i życzę cierpliwości

Marlena no fakt Agness urodziła przed nami a w terminach to jesteśmy bliżej no cóż trzeba być przygotowanym na wszystko

Porto no to jeszcze co najmniej tydzień byłoby dobrze wytrzymać , a ciąża donoszona w terminie donoszona liczy się w już w 38tyg skończony

Ulisia no to powodzenia może uda sie Wam wyjść jakby co daj znać jaka waga maluszka itd

Anita no to mały podziębiony , mojej niby lepiej ale też chwilami kaszle no ale jutro idzie do przedszkola , zdrówka dla Bartusia

Ete no super 40tydz w sumie zaczynasz i nic się nie dzieje , aj czuje,że będzie u mnie tak samo ,ale i tak myślę,że teraz Twoja kolej wprawdzie życie nam pokazało,że nie koniecznie wszystko idzie zgodnie z harmonogramem , ale tak czuje i co nic nie czujesz ?,żadnych skurczy drobnych czy co kolwiek?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #845916 przez darmag21
Anita u mnie jest taka sama kolejnosc, tzn u Kacperka, najpierw katar a pozniej kaszel, co do plastrów raz mielismy ale u nas sie nie sprawdzily, mam wrazenie ze pachna tymi roznymi aromatami ale tylko przez 5 minut no i druga strona medalu ze moje dziecko spi tez na brzuchu albo przykryje sie koldra po uszy. Na karat bardzo dobry syrop ktory wciaz kupuje to ACTITRIN syrop - leczenie objawowe w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych (grypa, przeziębienie i inne infekcje górnych dróg oddechowych)przebiegających z kaszlem, obrzękiem błony śluzowej nosa i wodnistym wysiękiem z nosa. U mnie sprawdzony i niezawodny.

Porto a dobrze zauwazylas... wczoraj sie nudzilam i tak sobie grzebalam i male zmiany wprowadzilam. Porto jak wytrzymasz tydzien to mysle ze juz bedzie oki.

Ete ja mysle ze porod u ciebie bedzie z zaskoczenia.

10 lata 9 miesiąc temu #845958 przez domi2907
Hej dziewczyny,

Przylaczam sie do kiepskiej nocki. Tez cis zle spalam.

Oj z ty i tygodniami to jakas masakra, ja juz licze tak jak w szpitalu czyli skonczonymi. A ciaza donoszona to u nas skonczony 37 tydzien. Takze dziewczyny jeszcze troche. A pewnie i tak przenosicie :):) bo widze ze u nas to wszystko na opak idzie :) ja bym juz teraz chciala dotrzymac do terminu cc. Tobedzie 38t 6 d..no zobaczymy. Poki co u mnie spokojnie ibez skurczy..no chyba ze w lykach czasem :):)

Milego dnia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka