- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie jest wielkim cudem
Pietruszka, eh ta budowa... ale wkoncu bedzie wlasne gniazdko, my juz mamy na szczescie papierkowe sprawy pozalatwane teraz czekamy na kredyt i tez zaczynamy, mam nadzieje ze na jesien juz bedziemy u siebie i jak czytam to trzeba sie uzbroic w anielska cierpliwosc. A widze ze zakupy udane...
Baska z tego co piszesz to wydaja mi sie to objawy przed porodowe, bole brzucha i to rozwolnienie, organizm sie oczyszcza ... moze warto z lekarzem to przedyskutowac, niby do czwartku nie daleko ale wnaszym przypadku nie wiadomo co za godzine moze sie wydarzyc.
MM dobrze ze z kolorem oki, ja tez czasem odczowam takie mokro miedzy nogami.
Marlena co do sutkow to rzeczywiscie pocieranie i masowanie pomaga w wydzielaniu oksytocyny. Czesto lekarze zalecaja ta metode gdy chcemy naturalnie przyspieszyc opuzniajacy sie porod.
Ete ja wniedziele naogrodzie grzalam sie na sloneczku,bujalamsie na hustawce niemal nie zasnelam

Roma, chcialabym zdazyc jednak posprzatac z mezem, zaczne od poniedzialku, wtedy juz moge rodzic, teraz czekamy zeby jednak byc razem,mam nadzieje ze damy rade.
Anita jajuz tez pity mam zlozone dokladnie dwa tyg temu to zrobilam i zero kolejek, jednak czasem warto zrobic cos wczesniej. Oby katarek szybko minal i maly wyzdrowial.
Porto,u ciebie tez zakupy pelna para, pochwal sie krzeslami i stolem.
Kasztanowa to trzymam kciuki za dobre wiadomosci na wizycie

Napisaliscie o torbie i znowu przypomnialy mi sie te nieszczesne klapki pod prysznic, az wkoncu pojade bez nich.
Pala jakmilo sie czyta o Twojej Lence , to aniol, tyle mozesz zrobic w ciagu dnia i pelna energii jestes, super sobie radzisz, a co domleka, to sie nie przejmuj, wiem jak to jest i cie naprawde rozumie, nie kazdemu dane jest karmic malenstwo, wazne ze mala nie jest glodna nie ma problemow z brzuszkiem, pieknie spi wiec zdrowy okaz z niej.
Moni, Twoja Lenka tez okaz zdrowia, to najwazniejsze.
A u mnie... jak nie zaparcia to tez rozwolnienie, noi dzis sie z tym zmagam, nie zebym liczyla ale dzis na kibelku siedzialam 4 razy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Waga: 2840g
Wzrost: 54cm
Agnesss KOCHANA, sliczna Milenka ,zdjecie przepiękne,,, GRATULACJE !!!
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Agnesss GRATULUJE:-*:-*:-*:-*:-*
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- marl3na
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wózek zamówiony. Już się nie mogę go doczekać

Roma tak myślałam o tych sutkach dlatego pytałam wczoraj położnej

Porto zamiast się uspokoić, to skurcze nawracają... Trzymaj jeszcze troszkę malutką

Pietruszka no różna pozycja może Ci podpasować. Zobaczymy jak to będzie

Moni to super, że z Lenką wszystko w porządku

Kasztanowa pakuj, bo jeszcze się dużo rzeczy nawinie i trzeba dorzucić do torby

Baska to dobrze, że jest Ci lepiej. Musisz wytrzymać do tej wizyty, skoro nie masz innego wyjścia.
MM jak już pisałam wózek zamówiony. Teraz czekamy około tygodnia

Pala coraz bardziej Ci zazdroszczę. Te Twoje posty są dowodem, że naprawdę jesteś szczęśliwą mamusią

O i jakie miłe zakończenie postu... GRATULACJE AGNESS!!!
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
GRATULUJE AGNESS
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
m.facebook.com/NaszeKwatery?refsrc=http%...r#!/monika.soszynska
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Pietruszka, to mała niezła gwiazdeczka będzie jak ja ubierze w te zakupione cudeńka!
Pietruszka poród na fotelu nie jest w fizjologicznej pozycji, bo nie ma grawitacji w dół, więc najlepiej na kucaka, czworaka w pozycji takiej jak do toalety… Pietruszka ja mam spakowaną torbę chyba od 1,5 miesiąca i nic….
Anita moja siostra która ma 3,5 letniego synka chwali sobie te plasterki Aromactiv! Stosowała już praktycznie je od 2 roku życia. Dziecko lepiej spi i Katarek przechodzi!
Loca z tymi skurczami to możemy podac sobie rekę, ja miałam wrażenie że pojawiały się na ktg kiedy nic mnie nie bolało, a gdy bolało to też cisza…dziwne to wszystko. Ta Loca łatwy i szybki i na przedwczoraj….jakoś trudno mi w to uwierzyc, jak wezmę swoją osobe pod uwagę….
Kojka ma dobry plan, w czwartek krążek a w piątek poród….jakoś trudno mi uwierzyć, ze zaraz po sciągnięciu urodzi, chyba że w nastepny piątek, no ale czas pokaże. A nawet jak urodzi na drugi dzień, to ukłony dla lekarza, który zdecydował o krążku!
Moni rozumiem, ze byłaś z małą na wizycie u pediatry? Super, ze z małą wszytsko ok.! Moni to jakieś kwatery wyskakują….
Majeczka głos oddany! Słodka fota!
Kasztanowa dobre rozeznanie to połowa sukcesu, bo w stresie to ciężko było by trafić na tę porodówkę! Więc fajnie, ze zaznajomiłaś się z otoczeniem.
Też mam taką koszulę do karmienia z zakładkami, dobre są też zwykłe koszule, które są zapinane na guziki pod szyją czy dekoldzie bo też spokojnie można w nich karmić.
Powodzenia na wizycie jutro!
Baśka mięta może też pobudzać perystaltykę jelit….ale dobrze, ze jest mimo wszystko lepiej!
Mało tego magnezu bierzesz szczerze mowiąc jak na moje oko. Standardowo gdy nie jest się w ciąży powinno się brać 3 tabl na dzień, a w ciąży to i 2 razy tyle nawet. Ja brałam magnez a potasem forte 6 na dzień.
MM żebyś nie sfiksowała, przy każdym objawie, który będziesz brtała, ze to „to”
Posprzątałam łazienki, pokój małego, ogarnęłam łóżeczko, a resztę zostawiłam mężowi, jak stwierdził jak będę w szpitalu, to zrobi resztę bo i tak się nakurzy przez ten kominek.
Więc i posprzątałam i odpoczęłam, a teraz do Was skrobie i oglądam kwalifikacje do jutrzejszych zawodów w skokach! Jak facet ma ochotę coś zrobić, to niech robi, bo to rzadko się zdarza…
Pala też miałaś widze napięty grafik? Super, że mała Ci pozwoliła, ci te zajęcia zrealizować. Ja już z 2 tygodnie temu pochowałam ciążową odzież zostawiłam tylko jedne spodnie, i jakieś tam brzuszkowe bluzeczki. Już mam przytarganą do garderoby odzież wiosenną normalną

Z leżeniem na brzuszku, to krótko, bo takie noworodki oddychaja torem brzuszkowym i ta pozycja jest dla nich wyzwaniem! To szybko kikut odpadł!
Pala daj sobie jeszcze trochę czasu na ten pokarm, może akurat jutro czy za parę dni się pojawi go więcej. O to super Nanie macie w postaci Miśki! Piękne podejście do macierzyństwa!
Darmag dzięki za info o Agness.
Agness gratulacje!!!!!! Zdrówka!
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- MamaMikołaja
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
http://s1.zmniejszacz.pl/117/mamusie_marcowe__585969.bmp
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Po wizycie w czwartek będę spokojniejsza ja się dowiem ile maluszek waży, czy jest dość duży, czy się nie przekręcił jakoś, bo czasami mam wrażenie że jakoś w poprzek się ułożył.
Pala tak pięknnie opisujesz wrażenia z bycia mamą, że my przez to mamy różne objawy i juz chcemy też mieć nasze maleństwa

Super że malutka zdrowa i daje Ci tyle radości

Darmag jak na razie jest lepiej i mam nadzieję że jutro już nic takiego się nie powtórzy, a w czwartek na pewno powiem o tym lekarzowi.
Też się dziś oczyszczasz, ale już masz bezpieczny tydzień w razie co

AGNESS GRATULUJĘ !!! Mam nadzieje że malutka zdrowa i szybko wyjdziecie ze szpitala.
Moni to dobrze że sie z malutką "dogadujecie"

Marlena to teraz oczekiwanie na karoce

Ete w takim razie nie piję więcej mięty. A co do magnezu to biorę tak jak w szpitalu mi kazali i mój lekarz też. Nie wiem czemu tak mało.
Mama Mikołaja pewnie Ty lub Ete

- darmag21
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Baśka to wypoczywaj do wizyty.
- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)
U mnie dzis nuda. Rano pojechalam do zusu..doprowadza mnie do szalu...ale nic, trzeba wszytsko pozalatwiac zeby potem nie latac z maluchem.
Zrobilysmy z mama karpatke, taka se wyszla bo u nas nie ma takiego typowego budyniu ale w smaku dobra, tylko krem troche bardziej plynny. Wczoraj naprawde mialam dosc...chyba jak sobie nie pospimy z malym to jestesmy nieznosni. Dzis juz troche pospalam..boze jak ja lubie spac...to chyba bedzie dla mnie najciezsze...te nieprzespane nocki. Ale damy rade. Wogole zaczyna mnie stres przedporodowy brac, nie o mnie ale o malucha..mam nadzieje ze bedzie wszytsko ok i bez komplikacji. No i ciekawe czy on zmieni pozycje do daty cesarki. Nie wiem czy za dwa tyg tez zrobi usg czy dopiero w dniu przewidywanej cesarki. Wiem ze mam zrobic ktg jak pojde zaraz z rana.
A teaz wam sprobuje poodpisywac.
Porto, no ciezko sie czasem zrelaksowac ale dla dobra malucha musimy. I wierze ze lezenie cie meczy kochana ale pomysl ze jeszcze ze 3 tygodnie i bedzie maluszek i wtedy na lezenie za bardzo czasu nie bedzie.

Pietruszka, ja tez juz o tych roznych pozycjach slyszalam..ale taka klasyczna na siedzaca/ pollezaco wydaje mi sie najodpowiedniejsza...ja wczoraj juz w szkole rodzenia nie bylam bo czulam sie strasznie padnieta. I poszlam spac wczesnie. Dzis mieli znow mowic o tej krwi peopowinowej a my juz to mamy zalatwione i nie chcialo mi sie znow na tym samym siedziec wiec tez nie poszlam.
Anita, jak ja çie rozumiem z ta skarbowka...to samo dzis mialam..wyobrazam sobie ze katar u dziecka to masakra jakas ...jak doroslego zlapie to sie umiera...a co dopiero dziecko..a mama zawsze ta zla jest bo nie moze sie tylko bawic ale tez dbac..ja juz sie mentalizuje.
Moni super ze mala zdrowiutka. I jak slicznie na spacerku wygladalyscie. Cukierek.

Pala, twoje relacje sa przecudne

Loca no wszytsko mozliwe ze jeszcze przenosicie

Kasztanowa..ja tez sie oswajam ze szpitalem..co mnie troszke wytraca to to ze tam tylu stazystow jest..w sumie nigdy nie mam sam na sam z lekarzem..ciagle uczniowie sluchaja i sie ucza. Z jednej strony jako nauczyciel wiem ze taki proces z drugiej troche mnie to zbija z tropu. Moje koszule do szpitala to w sumie zwykle koszule..tylko maja dekolt szerszy. Powinnam jeszcze jedna jakas miec ale nie bardzo mam juz kase.
Baska u ciebie jeszcze wczesnie na takie objawy...mam nadziej ze jednak wirus.. Bo pamietam ze annlu i moni tak mialy podobnie przed porodem. Lepiej zadzwon do lekarza.
Mama mikolaja, super ze malowanie sie udalo i maz zadwowoloiny..i lepiej pozno niz wcale

Darmag, jednocze sie z toba..tez mam jak nie zaparcia to 4 razy do lazienki latam...a mi maly strasznie po watrobie daje....normalnie tylko na boku bym lezala a co usiade to sie denerwuje i zaczyna mi glowe wpychac coz..
Agness, serdeczne gratulacje. Nie spodziewalam sie ze bedzie tak szybko

Marlena super ze wozek juz zamowiony. Teraz tylko czekac.
Ee zazroszcze slonka...i jak tam plany na dzis? Zrealizowane?

Buziaczki na mila nocke.