BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846059 przez Porto1987
Ete to nas wzięłaś z zaskoczenia :P już wiem czemu nie mogłaś spać w nocy :P :P :P tak się nam tu tajniaczyć, oj nie ładnie :S bądź dzielna kochana. Na pewno wszystko pójdzie dobrze i już nie długo przytulisz Igorka :)

Czyli my z Locą za tydzień mamy ciążę donoszoną, a za dwa w terminie. No to ja czuję, że nie urodzę w terminie. Może jest szansa na donoszenie, ale nie na termin :P :P

Agness gratulacje raz jeszcze :) najważniejsze, żeby było u Was wszystko ok :) zdrówka dla Ciebie i Milenki :kiss: ja też w szpitalu miałam fenoterol, ale bardzo źle go znosiłam :dry:

Ete pisz do nas :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #846076 przez ete21
Pietruszka na dziś miałam planowe przyjęcie do szpitala a jutro miałam mieć cięcie, ale pobadali, pomyśleli i stwierdzili ze spróbujemy dziś naturalnie bo rozwarcie 4 cm, przebili pęcherz i czekam na częstsze skurcze. W razie w będziemy się kroić!

Loca życzę ci wyjścia do domku jutro:-)

A ja już wiem jak to " fajnie boli" i debil zamiast się rozluźnić to jak mam skurcz to wciągam do siebie i się spinam jakaś taktykę musze opracować, a pisze do was bo mi lżej wtedy....

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846089 przez Loca
Ete, nadajesz nam relacje z porodowki na zywo :D trzymaj sie tam dzielnie, my marcowe to cos na luty sie uparlysmy :P

Agness, widzialam zdjecie Twojego malenstwa, sliczna jest Milenka :) jeszcze raz gratulacje, dalas rade :kiss:

Baska, to czekamy na informacje, jaktam sytuacja wyglada u Ciebie.

Teraz to praktycznie co tydzien ktoras rodzi ;) jeszcze sie okaze, ze na koniec marca nikt nie zostanie :silly:

Porto, a ja caly czas zastanawiam sie ktora pierwsza scisnie :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #846093 przez darmag21
Ete, no to sie dzieje, tak niespodziewanie, mialam nosa, ze porod z zaskoczenia, ale dla nas bo my nic nie wiedzielismy, ze dalas rade wytrzymac i slowka nie pisnac, a badanie rozwarcia... hm, tez utkwilo mi to w glowie jako nieziemski bol, no ale za chwile przytulisz Igorka.

Agnesss pewnie ze trzeba byc z siebie dumnym, jeszcze raz gratuluje.

Baska dobrze ze dzis lepiej sie czujesz. Jutro wizyte masz to sie juz cos dowiesz co tam sie dzieje.

Loca super ze jutro wychodzisz, ale nie szalej.

10 lata 9 miesiąc temu #846102 przez moni91
Ete te badania rozwarcia jest masakryczne mnie to strasznie bolało:( trzymaj sie kochana i oddychaj spokojnie jak masz skurcz to oddychaj nosem a buzia wypuszczaj:-*:-*:-*trzymaj sie kochana jestem z tobą:-*:-*:-*

10 lata 9 miesiąc temu #846107 przez MamaMikołaja
Nie mam dziś na nic siły, więc posiedzę sobie z Wami :)

Baska, dobrze, że dziś lepiej się czujesz, ale dzisiaj nic nie rób, tylko leż
Pietruszka, nawet zapamiętałaś dokładną wagę, jaka Ci się śniła hehe. Może to jakies szczęśliwe numery i zagraj w lotka:) Mi się dziś śniło, że karmię piersią 2 chłopców, około 2-3 lata. Że jeden to mój syn, ale go nie urodziłam, powalone te sny
Porto, to już teraz wyluzuj i co ma być to będzie. Ja też gadałam, ze urodzę wcześniej. Liczyłam, że najpóźniej urodzę w połowie lutego, a mamy już koniec i o, żadnych objawów. Także luzik, bo jakby co to poród masz już bezpieczny
Ulisia, czekamy na dobre wieści, że wypisują Was do domku i że mały zdrowy
Darmag, chyba wszystkie tak mamy, że najpierw przeczucie, że wcześniej urodzimy, a potem, że przenosimy. Jak widać intuicja w ciąży coś zawodzi, na pewno jeśli chodzi o mnie ;)
No właśnie Anita, nie ma co patrzeć na terminy, ważne, żeby dzieciaczki się zdrowe rodziły. Chociaż czekanie na swój termin zaczyna mnie stresować
Domi, ja mam blisko porodu i też żadnych skurczów. Czasem cos zaboli, ale to sporadycznie. Myślę, że dotrwasz do swojego terminu.
Loca, w końcu doczekałaś wyjścia do domku, widzisz jak szybko zleciało. Tylko z radości, żebyś nie urodziła :blink: Będą Ci robić jeszcze usg, żeby sprawdzić jak tam mały?
Roma, śliczną masz córeczkę
Agness trzymamy kciuki za Ciebie i małą
Ete, Igorek jest już blisko, także trzymaj się i myśl pozytywnie!

10 lata 9 miesiąc temu #846110 przez MamaMikołaja
Dziewczyny, to na czym polega to badanie rozwarcia? zwykłe badanie ginekologiczne, ale że jest rozwarcie i skurcze to tak boli?

10 lata 9 miesiąc temu #846116 przez ete21
MM nie pytaj na czym polega to badanie!

W ogóle co za debil wymyślił poród ?

10 lata 9 miesiąc temu #846133 przez MamaMikołaja
Ete, jakie masz już rozwarcie? może o znieczulenie poproś?

10 lata 9 miesiąc temu #846134 przez darmag21
Hehe Ete, nie moge z Ciebie.

10 lata 9 miesiąc temu #846140 przez claudii09853
Witam:-)

ja dzisiaj pojechałam do szpitala na kontrole usg i ktg dobre ale jak mnie lekarz zbadał na fotelu to okazalo się że mam 1 cm rozwarcia i jak mu powiedziałam o bólach podbrzusza to skierował mnie na oddział.
Teraz czekam na decyzję o cc bo jak ból zniknie to w piatek mnie wpisza
I będę tak latać co tydzień na oddział:-( ohhhhh... ja chcę być już po....

10 lata 9 miesiąc temu #846145 przez marl3na
Ete no to nieźle. Tak sobie poszłaś rodzić. Pchaj tam mocno. Będzie dobrze.

Biorę się za obiad a później nadrobie :-)

10 lata 9 miesiąc temu #846151 przez Loca
Ete, to wyjatkowo pozytywna postac u nas na forum :P nawet jak rodzi to trzyma sie jej humor :silly:

Claudii, na ktg nie wszystkie skurcze sie pojawiaja, dadza Ci kroplowke, plezysz to moze przejdzie, ja z 1 cm rozwarciem juz drugi tydzien sie klam :)

10 lata 9 miesiąc temu #846177 przez roma4
MM dzięki raczej mała do mnie nie podobna :)

Ete Ty to jesteś agentka w sumie na porodówce a dasz radę żartować zazdroszczę Ci optymizu i poczucia humoru no nic czekamy na maluszka

No Proto czyli z Locą możecie spokojnie jakby co za tydzien rodzić ,a kto wie moze nawet dotrzymacie terminów tak też się często zadarza

Claudi no trzymaj sie zobaczą jak tam będzie po kroplówce moze ci przyspieszą ,a jak nic się nie zmieni to odeślą do terminu c.c do do domu

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846180 przez annlu
Hej ja tylko na chwilkę :) A tu mój Dawidek ! :)

Moje największe szczęście :) 21 lutego 2014 o 21:05 :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka