- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
Zaczynam doceniać że nie czekałam do terminu, i że lekarze Igiego ze mnie wykurzyli, bo pewnie też bym przenosiła. I te szyjkowe historie nie mają znaczenia.
A władek używam, tylko zawsze gdy stwierdzę ze dziś nie to się upaciam.
A my właśnie wracamy do domku.
O 15 mają wpaść znajomi z 4 miesięcznym Szymkiem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Porto milczy wiec moze cos ja ruszylo

A ja juz po obiadku, jestem dzis taka jakas wykonczona, przespalabym caly dzien, ale musze pracowac nad rozwarciem wiec ciagle czyms sie zajmuje

- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ale u mnie wiatrzysko, pada i nie fajnie....
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Matkoo...jakiego ja mam glupiego kota, chciala wskoczyc mi na kolana i nie trafila za to glowa od pufy sie odbila

No pogoda fatalna

- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Wcale się nie ruszyło. A przynajmniej nie jakoś bardzo. Odszedł mi czop, ale nie wiem czy cały i pogoniło mnie do kibelka. Położna powiedziała oooooo. Skurcze mam dalej takie jak miałam, czyli brzuch się spina i pobolewa na okres. Podobno to dalej są przepowiadające. Dopiero jak pójdzie rozwarcie to dadzą kroplówkę, ale tak to nic nie będą robić.
- Kasztanowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Posprzątałam wczoraj, a dziś jestem mega zmęczona. A za oknem wieje i leje, ciemno cały dzień. Skurcze jakieś mam, ale delikatne albo sam brzuch twardnieje (co ciekawe tylko górą) i nie boli nawet. Ale brzuch mi się sporo obniżył. Jestem już zmęczona, ale ciągle mam jakąś blokadę przed porodem i boję się kiedy się zacznie

- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dziś z rana w końcu się wzięłam i umyłam i wygotowałam laktatory, butelki , zabawki itp.
Jak skończyłam to padłam bez sił normalnie a nogi jak bańki

Roma lekarka nieźle Cię załatwiła.. powinna zbadać małą bez głupiego gadania to jej obowiązek, coś by się stało to zaś by się tłumaczyła i kota ogonem odwracała, a zbadać dziecka to się nie chce.
Domi też mam wrażenie że nigdy nie urodzę

A tak w ogóle co do terminu, ostatnio pisałyście że niektórzy lekarze kierują sie tym z om, no i mój też akurat, a niektórzy z pierwszego usg! No i sprawdziłam aż w karcie to z 1 usg w 6tyg wyszło ze mam na 3 kwietnia

Loca to od czego tak Cie boli? Mały w kanał sie tak wciska? Może to już niebawem

To mówisz że chodzenie i robienie czegos ma niby przyspieszyć poród? Kurcze i co ja mam zrobić jak chwilę chociaż posiedzę, albo pochodze i nogi jak bańki :/ wrr chyba oleje to puchnięcie i zacznę po schodach chodzic

Moni to dobrze że mała silna i grzeczna

Porto może zamiast znaleźć się w domu znajdziesz się na porodówce

Ooo widze że Loca zawszę Cię wywoła

Ete to jeszcze troche i mały będzie pełzał jak zaczię się nogami odpychać

Anta mnie też coś głowa boli, mozliwe że od pogody, albo przez to ciągłe myślenie. No oby ta pełnia na Ciebie dziś podziałała. Trzymam kciuki

Iwonka Tobie życzę tak jak Anicie żeby w końcu coś się ruszyło. Może jutro jak pojedziesz to nagle w szpitalu coś się ruszy

Wysłałam Ci zaproszenie na fb.
Kasztanowa czyżbyś w końcu już też chciała mieć to za sobą

Posiedziałam trochę, nadrobiłam, a teraz dalej się trochę położe bo nogi aż mi mrowieją :/ Już nie wiem co mam ze sobą zrobić :/ Zanudzić na smierć się idzie no i do tego tak strasznie bolą te nogi :/ Później troche pospaceruję po mieszkaniu, boję się że ood tego leżenia przenoszę i tak na raty będę odpoczywać po trochu i chodzić

- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Porto, powiem jak polozna "oooo..." ja tez mam ciagle przepowiadajace ale szalu nie ma, tyle tylko ze czasem mocniej zaboli.
Baska, ja Ci wspolczuje tej opuchlizny, slyszalam ze jak cos sie robi to przyspiesza sie porod...u mnie jakos nic efektow nie daje...sex, pelnia, spacery itd ns mnie nie dzialaja

Kasztanowa, ja pewnie tez bym blokowala sir przed porodem, ale chce juz miec to za soba bo fizycznie juz pomalu nie daje rady, jak nie wymiotowanie, to ledwo chodze ehh... niech to sie ruszy.
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Aktualną tabelkę z terminami i tabelkę z numerami telefonów zamieściłam na poczcie
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marl3na
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Malutka poszła się kąpać, więc napiszę Wam jak to było...
O 2.20 zaczęły się bóle jak na okres i trwały co 10 min. Po 1.5h wstalam i zaczęłam się szykować. Od 5 przez prawie 45 min leżałam pod ktg, później badanie i zostałam z rozwarciem 2.5 cm. Słabo szło więc dostałam oksytocyne. A na początku dozylnie antybiotyk na gbs. Kroplowka szybko zadziałała i zaraz było 8 cm rozwarcia. Do 10 szybko zlecialo. Poród do przeżycia. Bóle parte chyba lepiej znioslam. Mialam nacinane krocze. Pierwszy krzyk i Mała leżąca na piersi było najcudowniejsza chwilą. Ja się goje a Hania grzeczna. Zaraz będziemy się karmić.
Zdjęcie wrzuce jak będę w domu.
Dziewczyny trzymam kciuki żeby Was szybko wzięło. Mój plan się udał. Umylam okna i wywołam skurcze. Powoli się siebie uczymy. Hania jest cudowna

Pozdrawiam

- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Igi ma chyba alergie na dom-szaleju się chyba najadł...wieczorna energia go rozpiera... Mleczna kuchnie wykończył, ma dziś mega apetyt aż musiałam mrożone zapasy uruchomić....
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17