- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Gratulacje Porto, naprawde jak juz trafilas na porodowke to szybko ci poszlo

A u mnie cisza co prawda wieczorem nie moglam sobie miejsca znalez i mualam nieregularne skurcze ale jak malutki poszedl spac to i skurcze sie skonczyly.
Rano przed praca jeszcze meza wykorzystalam ale byl taki spanukowany jakby to pierwszy raz robil

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

A co do pogody, to slyszalam że od czwartku ma byc znow wiosna, takze jak teraz popada i w czwartek przyjdzie slonko to szybko zielono i kwieciscie sie zrobi

O kurcze, nie co ponad polowa marca a nas do rozpakowania juz tylko 7 zostalo

- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Loca tez sie nie spodziewałam że w ogóle można aż tak puchnąć

Może jutro Ciebie lekarka tak zbada że na porodówke pojedziesz

Jej podziwiam normalnie

Też ostatnio się stresuje że do kwietnia przyjdzie mi się tak męczyć

Roma no ja już niewyrabiam normalnie z tą opuchlizną :/ Uda dzisiaj to mam aż sine, pojade dziś na wizyte to mu się zapytam czy nie mogą wywołać czy coś no bo juz chodzenie jest dla mnie wyzwaniem

A jak tam córcia? Lepiej juz?
A co do ruchów to się nie martw, pamiętasz jak Moni się martwiła że Lenka się mało co rusza? I urodziła

Iwonka współczuję zmartwień i problemów z Michasiem. Mały jeszcze jest i pewnie tak odreagowuje na zmiany. W końcu przywyknie

Porto gratuluję!! To szybko Ci poszło

Pala to oby udało wam się przespać w dzień

Anita oby się coś ruszyło;)
Moni oby to było jednorazowe, może zjadłaś po prostu coś co malutkiej nie zasmakowało.
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Baska, szczerze mam nadzieje ze wysla Cie do szpitala, u nas dziewczynie w 38 tyg ciazy wywolywali porod wlasnie ze wzgledu na opuchlizne, wiec i u Ciebie jest szansa.
Co do tych skurczy, to ja juz przestalam panikowac

- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

i tak jak piszesz chyba trzeba wyluzować co ma być to będzie to maluchy decydują a nie my

Baśka powodzenia na wizycie, a takiej opuchlizny współczuje, mnie tez zaczeły nogi puchnac az problem załozyc buty ale w porównaniu z tobą to jest nic

moni może to taka jednorazowa akcja była a jak nie to może powiedz o tym położnej jeśli będzie u was na dniach, mi jak się Bartuś prężył to dawałam mu kropelki BioGaja polecone przez położną. a może jest coś co jej nie pasuje w tym co jesz

Iwonka współczuje nocy ja to się czasem boję jak to będzie jak we dwóch nie będą spali

Mamusie które pisały że je mleko zalewa to nie wiem czy dobrze robicie że odciągacie mleko i to całkowicie

- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wróciłam ze sklepu, usiadłam do komputera i zajadam się Hiszpańskimi chemicznymi truskawkami, kurcze taką miałam ochotę, a one smakują jak woda... no nic zjeść trzeba, bo jak mąż zobaczy to zaś dostanę kazanie, na temat tego jaka ze mnie nie odpowiedzialna matka, że po sklepach chodzę i kupuje jakąś chemię

Swoją drogą po tym spacerze trochę mnie brzuch pobolewa, ale póki do kibelka mnie nie pogoni nie dzwonie do niego i nie ściągam go z pracy.
Jeszcze muszę pranie powiesić, pająki pogonić, obiad ugotować...ogólnie ogarnąć ten cały bałagan.
- Kasztanowa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Tak własnie mówią, że chłopaki są leniwe i łatwiej ich "przenosic" niż ciążę z dziewczynkąMamusie zwróćcie uwagę że dziewczynki rozpoczęły rozpakowywanie a na sam koniec zostali nam sami chłopcy którym na dodatek wcale nie jest spieszno na ten świat

Porto, gratulacje

W ogóle z Waszych opisów porodów można się pokrzepic trochę, to jednak nie musi byc rzeźnia jak niektórzy mówią

Baska, jak pisałaś o opuchliźnie, to się nie spodziewałam, że AŻ TAK to wygląda

Moni, pokarm dzieli się na fazy podczas każdego karmienia. Pierwsza jest najmniej treściwa, trzecia najbardziej. Może na noc odciągaj trochę tej pierwszej fazy, żeby Mała po przystawieniu piła tą bardziej treściwą już.
Loca, podziwiam opanowanie

U mnie w zasadzie nic ciekawego. SKurcze się pojawiają, ale znikają. Zmęczona tylko jestem. Jutro na ktg znowu.
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Może fakt ,ze chłopcy sie nie spieszą , twardnieje mi brzuch ale to wszystko
Loca masz rację trzeba nam się uzbroić w cierpliwość w końcu urodzimy
A mala lepiej wprawdzie ma jeszcze temperaturę ale nie taką wysoką pózniej mąż idzie z nią do lekarza ja nie mam jakoś siły
Baśka no moze na te opuchlizny coś poradzi
Kasztanowa może jutro na ktg coś sie dowiesz?
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Anita z tym zalewaniem mlekiem, to mam tylko wtedy, gdy mały obudzi się po więcej niż 3 godzinach. A co do odciągania, to konsultant laktacyjny mi mówił, że tylko odciągnąć do uczucia ulgi, bo reszta jest tak jak piszesz.
A my dziś znów walczymy chlustającymi wymiotami - porażka po prostu... ten mój kochany potworek to jest załapczywy. Jak je z piersi to zyga, a jak mleko swoje z butelki mu dam, to fakt faktem uleje, ale nie w ilości pół szklanki;/ Wczoraj byłam praktycznie cały dzień na suchych waflach czy sucharkach i woda a tu takie akcje...
Roma szkoda, ze nic się nie rusza, ale wprawdzie masz jeszcze troszkę czasu...i te wizyty pozostawiają wiele do życzenia!
- Loca
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wczoraj z mężem sobie troszkę poszaleliśmy, dzisiaj jeszcze byłam na ok 30 min spacerze więc uznaję, że stawianie się brzucha i pobolewanie to jeszcze nie poród, a nie chcę męża ściągać z pracy bez powodu, bo przyjedzie i okaże się że to zaś przepowiadające dziady, a on kolejny urlop w plecy będzie, a jednak chciałabym żeby ten czas spędził z nami, jak już będziemy osobno

Jeszcze idę za radą mojej bratowej, u nas na porodówce jak są regularne skurcze to trzeba chodzić, nie ma za bardzo gdzie tam się położyć,albo usiąść. W prawdzie jest wanna, są prysznice...ale ile można w wodzie siedzieć. Moja bratowa tak chodziła 10 h zanim urodziła mojego chrześniaka i zasugerowała mi żebym jak najdłużej w domu posiedziała, żeby później w szpitalu się nie męczyć

Roma, dobrze że z małą jest już lepiej, kurcze martwiłam się bo taka wysoka temperatura, to albo grypowe dziadostwo, albo angina, albo uszy... Daj znać co złapała, mam nadzieję że już takiego wyskoku temperatury nie będzie miała.
Kasztanowa, Ty masz KTG ja mam ginekolege

- Ani-ta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

ete mam nadzieje ze Igiemu sie jakoś unormuje z tym jedzeniem i nie będzie tak ulewał no bo to straszne co piszesz

roma no niestety pozostaje czekac, ciesze sie ze z mała lepiej.
Ja już po obiadku oglądam kaczora donalda z Bartusiem no i niedługo mąż wraca z pracy

- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- baska007 2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

No te nasze chłopaki coś się nie spieszą na świat, oby tylko do końca marca im się zachciało