BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #863775 przez tolad662
Asia ale to położne/ pielęgniarki pomagały Ci te podkłady ogarnąć jak leżałaś?

Dam sobie rękę uciać że już mamy małą Zosienkę na świecie :D Co myślicie? :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863779 przez megi23
Hej pindy, my juz prawie spakowani, nogi mnie bola i puchna... oby do jutra do wizyty

milego dnia :)

tez tak mysle Tolad :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #863790 przez Asia K
Tolad - no wlasnie zalezy na jakie polozne/pielegniarki trafisz - ja trafilam na .... hmmm zołzy i mi pomagala poprostu rodzina :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #863855 przez Renata Anna
Witajcie!

Właśnie wymyłam podłogi w całym domu. Na kolanach - porządnie. Teraz popijam herbatę z liści malin.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Postanowiłam, że postaram się jak tylko mogę pomóc naturze.

Asia pytałaś dlaczego nie chcę mieć wywoływanego porodu. Już pisałam kiedyś, że pierwszy poród miałam wywoływany i wspominam tragicznie to co robili ze mną przed samą akcją porodową. Masaże, baloniki w macicy, ręczne rozwieranie szyjki. Ciągle ktoś z łapą w mojej pussy siedział. Ból okropny. Sam poród mnie tak nie bolał. Do tego non stop OXY i przez nią bardzo silne skurcze. Nawet lekarz mi później tłumaczył, że po OXY skurcze są silniejsze niż naturalne. Rodziłam 17 godzin. Kiedy parłam na kolanach to zobaczyłam w oczach mojego męża strach. A to dlatego, że wyglądałam podobno jak umierająca. Z resztą chwilę potem tak się poczułam. Nie miałam już na nic siły, zrobiłam się zielona, ledwo wstrzymałam się żeby nie zwymiotować i prawie upadłam na łóżko. Było mi wszystko jedno... Tak mnie wymęczyli. Położne mnie podtrzymywały i w końcu pozwoliły zmienić pozycję. Nie wiem skąd znalazłam siłę na tych ostatnich 20 min. A ja ogólnie silna baba jestem... Niestety przeliczyłam się...
Dlatego teraz chcę naturalnie i szybko.

10 lata 9 miesiąc temu #863865 przez Asia K
Rozumiem cie , bo mnie tez strasznie meczyli i dlatego nie boje sie do tego przyznac CHCIALABYM CC - ale przede wszystkim dlatego by ochronic Malą bo synka przez mój ciezki poród muszialam 1 rok obserwowac czy sie dobrze rozwija i niewspominam tego dobrze , tego strachu , tych obaw :dry: , ale moze nie zawsze jest atk samo - tak chcialam cie pocieszyc :kiss:
A moze tym razem mąż ci pomoze jak sie obudzi :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #863876 przez GabiSBB
Czarnowidzki i strachliwe prosiaczki słyszalyście o tej akcji?
www.vivatporod.pl/pl,pomocne_materialy,c...opowiesci_porodowych

To już jutro. Poszukajcie swoich miast i może wybierzcie się, aby nakręcić się chociaż odrobinke pozytywnie :) Ja idę z koleżanką, ktora ma termin równo ze mną :) No chyba, że obie dziś w nocy urodzimy ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863880 przez Renata Anna
Asia K napisał:

A moze tym razem mąż ci pomoze jak sie obudzi :lol:

:lol: :woohoo: :laugh: :woohoo: :lol: :blush:

No ja myślę, że stanie na wysokości zadania.

A wracając do tych ciężkich porodów. Mam nadzieję, że tym razem będziemy mieć już szybkie i sprawne. Swoje już przeszłyśmy a co!
Dzięki za pociechę. Kochana jesteś :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863888 przez megi23
Laski mam putanie dzis badania przegladnelam i mam liczne szczawiany wapnia co to oznacza, wie ktoras? Bo moze dlatego nogi.mi puchna..zapomnialan napisac ze chodzi ilo mocz..

10 lata 9 miesiąc temu #863895 przez Asia K
Renata Anna napisał:

[

A wracając do tych ciężkich porodów. Mam nadzieję, że tym razem będziemy mieć już szybkie i sprawne. Swoje już przeszłyśmy a co!
Dzięki za pociechę. Kochana jesteś :kiss:

No wlasnie na to licze - swoje juz wycierpialysmy i teraz bedzie tylko lepiej :)

Megi - nie wiem co to jest to co ci wyszlo w badaniach ale ja tego nie mialam a nogi tez mi puchna. Wogóle to cala puchne - juz nawet obraczki nosic nie moge bo takie mam balerony :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #863896 przez GabiSBB
Ja pamiętam, że miałam szczawiany w moczu jeszcze przed ciążą i może to oznaczać, że nerki gorzej pracują. Ale mysle, ze na tym etapie ciąży to normalne i nic poważnego. Podpytaj swojego gina jesli mozesz do niego zadzwonić.

10 lata 9 miesiąc temu #863914 przez tolad662
Jak szczawiany wapnia to nerki. Pytanie jakie są normy dla ciężarnej a jaki Ty masz wynik.
generalnie prowadzi to do kamicy czy piasku w nerkach ale na to trzeba by lat, może stan zapalny się zrobił po prostu.

10 lata 9 miesiąc temu #863947 przez 100krootka
tolad662 napisał:

Chciałam identyczna komodę kupić :)

polecam, bo fajna :laugh: a prezent śliczniutki :) :) :)
igamon ojoj to zleci szybciutko… oszczędzaj się teraz, ale torbę spakuj!
pomelo może faktycznie z pojemniczkiem było coś nie tak… oj, doczytałam. Ciekawe co lekarz powie…
Renata Anna przykro mi… ale może na indukowany się nie nastawiaj, może się co nieco rozkręci… a ten opis poprzedniego porodu – masakra… ja też chcę sama się rozkręcić…
Margolec trzymaj się!
Italia to możesz rodzić naturalnie! Cieszysz się?
Gabi też bym takiej koleżanki nie polecila, nie lubię takiego luźnego podejścia do spraw, może dla niej to nie jest tak ważne, ale powinna stanąć na wysokości zadania, skoro już się podjęła… mam nadzieję, ze ze zdjęć będziesz chociaż zadowolona

megi23 podobno może się zdarzyć u ciężarnej bo diureza jest inna niż normalnie, mi chyba raz wyszły w ciąży w moczu jak się nie mylę…

Witam sie najedzona i średnio wyspana, bo psinka szczekała w nocy, ehhh kiedy te rolety???
Chcialabym dotrwać do 1.04 do wizyty, a potem mogę rodzić B) gdyby to zależalo ode mnie tak całkiem... ehhh
Jaka pogoda u Was? U mnie deszcz i potrzebuję nadziei na jutro ;)

10 lata 9 miesiąc temu #863949 przez Zuza_204
Megi ja miałam szczawiany wapnia w ciąży bardzo liczne i gin powiedział że po prostu organizm jest w ciąży bardziej zakwaszony i żeby się tym nie martwić bo to nic groźnego. Potem byłam u internisty to samo mi powiedział a po miesiącu w kolejnym badaniu nic nie było.
Ja też myślę że Zosieńka już na świecie tuli się z mamą.
Ja wczoraj byłam w Wa-wie na wizycie i znów usłyszałam tylko że raczej cc ale za 2 tygodnie znów mam przyjechać i wtedy jak coś zapisze mnie na cc 16 lub 17 kwietnia także pewnie święta spędzimy w szpitalu :( Po za tym kazała mi się oszczędzać żeby Hubciowi nie zachciał się wyjść szybciej niech płucka się rozwijają jeszcze.

10 lata 9 miesiąc temu #863951 przez Zuza_204
Tolad ja po cc leżałam 24 h i leżałam w pampersie (fujjjj) i potem położna mi go zmieniła w ciągu dnia

10 lata 9 miesiąc temu #863959 przez Joasia B
Dziewczyny! U mnie na sali koleżanka zaczęła krwawic...chyba się zaczęło. Ja pierdyle,ale emocje!! Usiedziec nie mogę!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka