- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
A ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jeszcze 2 tygodnie i będę mamą...ale kosmos!!!!!!!!!!!!
A koleżanka nie przywiozła mi zdjęć i nawet się nie odezwała! Ja tego nie rozumiem. Laska rozkręca swoją firmę, szuka klientów, ma stronę internetową i na razie robi zdjęcia za darmo, żeby mieć portfolio. Mój mąż ma firmę i często potrzebuje fotografa i ona mnie prosiła nie raz, żeby ją polecała, ale jak mam polecać kogoś kto nawet nie potrafi wysłać smsa, ze sorry ale dziś nie dam rady? Ludzie nie zdają sobie sprawy, że w dzisiejszych czasach konkurencja jest tak ogromna, że nawet głupi sms kształtuje opinie o danej osobie i może zdyskwalifikowac jako fachowca. Wiem, że mojego męża nic bardziej nie denerwuje niż niekompetentny podwykonawca, więc na 100% tej koleżanki mu nie polecę, bo będzie mi później głupio jak nie będzie mógl się doczekać na realizacje zlecenia.
Ale off top mi sie zrobił hehe...czasami trzeba o czymś innym pomyślec nie?
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Zawzięłam się i powiedziałam sobie, że dam radę. Teraz nerwy przeszły w strach O Borysa, o Celinę, o siebie... Zajadam stres...
Ech... jak nie urok, to sraczka.
Teraz już wiem, że mam tylko 4 dni (albo i nie) na to by dopiąć wszystko na ostatni guzik. Tylko za co się zabrać najpierw?
Salonka współczuję masażu, wiem co to znaczy i czuję, że też go przejdę niebawem.
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Renata trzymam kciuki żeby wszystko zaczęło się naturalnie, czego i sobie życzę.
1.15 a ja chodzę po chacie bo tak nogi w dupe dają. .
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Renata Anna, widze tez sie zmagasz z bolami spojenia, mi jak brzuch opadl to chodzic nie umialam maz sie ze mnie smial bo jak staruszka chodzilam, do tego bol pachwin teraz jakos spokoj mam
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Renata – ale lekarz z niego no wrrrrr ewidentnie na kase liczy dodtakową.
A tak wogóle to dlaczego tak sie boisz wywoływanego porodu?
Wczoraj rozmawialam z kolezanką , która rodziła rok I 2 lata temu , obie ciaze “przenosila” I miala wywoływane . Obie ciaze około 4 kg I załatwioną sprawe miala w jakies 2 godziny
Margolec – trzymaj sie tam dzielnie I zaciskaj nogi jak długo sie da :*
Salonka – sama napisalas ze nastawienie … Powiem ci ze ja tez “zaczynam panikowac” bo wcale nie zapomnialam co dzialo sie juz prawie 6,5 roku temu ale zaraz sobie mysle ze juz odwrotu nie mam I sama tego chcialam I teraz najwazniejsza jest Aska I DAM RADE – MUSZE DAC RADE DLA NIEJ
Gabi – z kolezanką masz absolutną racje – bo jak polecic kogos kto sie u ciebie nie sprawdzil
Ja wczoraj odebralam wyniki z labo odnosnie GBS I wyszło mi “NIE WYHODOWANO”
Ale tak sie zastanawiam , skoro nie mam tego paciorkowca teraz to poewnie przed porodem juz mi antybiotyku nie dadzą, a co jesli do porodu to jesczze sobie “wyhoduje” a oni beda sie sugerowac – bądz co bądz wynikiem sprzed 4 tygodni (jak dotrwam do terminu) ??????????
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asia myślisz, że tak łatwo wyhodowac paciorkowca? Nie wydaje mi się, ale poczekajmy na Igamon, niech się wypowie.
Ja dziś dzwonię do szpitala czy są moje wyniki paciorkowca i czy muszę je odebrać przed przyjęciem do szpitala czy mogę w dniu przyjęcia. Strasznie nie chce mi się tam jechac wcześniej
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Przyszły mi dwie rzeczy do głowy przed snem wczorajszym
1. Jakim cudem tyle moczu możemy przetrzymywać w naszych bądz co bądz mniejszych pęcherzach?! Wstaje w nocy 2/3 razy i siedze na tym kibelku jakbym cały dzien nie siusiała.
2.Tu już będzie pytanie
Jak jest z "upławami" po cc, czy od razu musze nosić podkłady higieniczne bo będzie ze mnie leciec czy dopiero jak cewnik wyjmą? Pytam bo zastanawia mnie kto mi te podkłady zmieniał będzie skoro leżec zaraz po kazą ładnych pare godzin.
Salonka no tak, waga taka w sam raz z tego co piszesz Już nic nie kumam ale nie zazdroszczę masażu jeśli taki nie przyjemny.
Margolec jak u Ciebie dzisiaj, coś nowego postanowili?
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asia ja nie zapomniałam co przechodziłam 5 lat temu, ale chyba zbyt na luzie podeszłam do tematu bólu porodowego. Wczoraj to do mnie doszło. Wiem ze odwrotu nie ma i swoje przejdę.. ale boję się..
loca wiem o czym piszesz bo 2 lata temu 2 miesiace meczylam się z kolka zolciowa co w efekcie wywołało zoltaczke, załogi kamieni i operacje usunięcia woreczka a teraz niesie to za sobą konsekwencje.. a wszystko zawdzięczam nerwom.. nie mniej jednak mnie ten Masaż przeraża..
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak to mawiają: każdy dźwiga swój krzyż...
Salonka to w takim razie nie wiem po co robią te badania nawet w 37 tyg skoro jeszcze ze 3 razy możnaby go wyhodować do rozwiązania??? Bezsensu...
A ja mialam kiedyś zapalenie miedniczek nerkowych i też bolało! O! A nawet raz mialam wypadek na rowerze w górach, wpadlam w przepaść i GOPR mnie zwoził kładem! A dziś żyje, mam się fajnie i jakoś to wszystko zniosłam. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni - może wyświechtany tekst ale jakze prawdziwy Głowy do góry babeczki, co ma byc to będzie, a jakkolwiek by nie było to za miesiac o tej porze juz będzie PO!
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Solanka, to mnie nastrazylas mam nadzieje ze po ciazy mi przejda te dolegliwisci.
Dzisiaj mialam dla porównania kolke watrobowa, masaz szyjki i bolesne skurcze, poki co w skali bolu kolka wygrywa.
Co do porodu ja sie nie boje bo nie wiem co mnie czeka, ja widze ze juz masz dzieciaczka wiec strach moim zdaniem jest absolutnie zroumialy ale wszystkie damy rade
Ktoras pisala ze nie chce maluszka przenosic... ja juz tego czynu dokonalam... tetraz czekam az cos zacznie sie dziac i licze ze do 31 marca cos ruszy bo wtedy ide na ktg i lekarka mowila ze juz w szpitalu mnie zostawia... tez nie chce wywolywania podobo bole przy okscy sa bolesniejsze jednak co natura to natura
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No wlasnie co do paciorkowca - jak to mozna wyhodowac w tydzien to równie dobrze moge to miec w dniu porodu i co ? Oni zobacza wynik sprzed 4 tygodni , antybiotyku nie podadza i co? A moze powiedziec ze nie mam wyników i beda musieli podac co?
Tolad - organizm sie czysci od razu , nie ma znaczenia czy to jest sn czy cc. Cewnik masz wkladany do cewy moczowe (o ile tak to sie nazywa ) , a czyscic sie bedziesz z pochwy wiec jedno z drugim nie ma nic współnego. Mi paprochy lecaiały od razu , z ta róznica ze jak pierwsza dobe lezysz to leci mniej , jak wstaniesz to grawitacja pomaga