BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #863159 przez Joasia B
Tolad dieta tu jest mniej rystrykcyjna niż ta,która trzymalam w domu. Dostalam tu np.na obiad makaron (biały!rozgotowany!) z sosem (zaprawionym mąką,że hej!) i z kawałkami wędliny wieprzowej. Na śniadania i kolacje też nie zawsze drobiowa wedlina. Wczoraj dostalam salatke jarzynowa z majonezem!!! I paste z wędliny, na bank wieprzowej. W szoku jestem,że tak słabo trzymana jest dieta. Ale zachowane jest przynajmniej to,że jest 6 posiłków, nabiału nie dają na pierwszy i ostatni posiłek, no i nie łączą go z owocami. Wczoraj nawet jadlam jabłko! Boże, jak smakowalo!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #863161 przez Salonka
No a to mój maleńki :P
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #863167 przez 100krootka
GabiSBB co do wózka ja zdecydowałam się na Jedo model Bartatina Alu Plus, gondola classic, kolor dokładnie 260, choć to mniej istotne. Możesz go zobaczyć tutaj jedo.pl/pl/#/bartatina/alu%20plus/classic/ Ale czy Ci pomogę to nie wiem, bo mi zależało na wygodzie dziecka, więc gondolka do małych nie należy, no i chcieliśmy koniecznie na paskach, żeby była opcja „bujania”, wg mnie sprawdza się no i będzie znosić nierówności terenu. Bałam się, że będzie prowadził się nie za wygodnie, bo nie ma skrętnych kół przednich, ale próbowałam z obciążeniem i póki co jest super. Kółka wzięliśmy większe niż standardowo, ale nie największe. Wózek do najlżejszych nie należy, ale pół kg w tą czy tamtą dużej różnicy mi nie zrobi, a skalda się łatwo. To polska firma, jest więc w rozsądnej grupie cenowej. Można do stelaża dokupić adaptery Maxi Cosi za ok. 50 zł i wpiąć nosidełko firmy Maxi Cosi, pasuje tez Recaro oraz Cybex, na który my się zdecydowaliśmy. Choć za „przetrzymywaniem” dziecka przez czas dłuższy niż 2h w nosidle to ja nie jestem, ale jako ewentualna opcja do wyjazdu do lekarza bez pomocy męża –myślę że zda egzamin
Asia K zmniejszyłam, ale nic to nie daje, a jak Wydodajecie fotki, tak krok po kroku, bo szukam na forum jakichś wskazówek i nie widzę… ????????????????????
A Ty nie wieloryb tylko laseczka wdwupaku!

tolad662 a można te porody w Internecie obejrzeć, b o ja ciągle bez TV… zapodasz link???
Salonka ale Ty masz fajny ten brzusiu, taki do przodu, jak dzidziuś leży?
dzień dobry :laugh: Ja w dwupaku, dzidziuś bryka :P
Idę obiadek zrobić! :)

10 lata 9 miesiąc temu #863191 przez Salonka
100krootka główką w dół.. Brzuch mam ogromny i może na zdjęciu tak tego nie widać ale wisi już w dół..
Co do tego programu to właśnie sprawdzałam na ipla ale nie ma. Dziś powtórka o 15 ale będę w drodze do lekarza :(

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863195 przez tolad662
Kur** napisałam jak z tymi zdjęciami i mi sie skasowało!!! :angry:
dodajesz plik w polu "dołącz obraz" tylko wielkość odpowiednia musi być. Ja osobiscie zmniejszam zdjęcia w zwykłym paincie.

A program nie wiem, nie znalazłam nic w necie ;/ co wtorki leci o 21 w tv i tyle wiem :)

edit: No to Joasia podjesz sobie przed porodem :D sądziłam że dają kromke razowego i chudy twaróg tylko :D

10 lata 9 miesiąc temu #863245 przez Anulka
No ja byłam w ten poniedziałek u gina na wizycie kontrolnej i powiedział, że maluszek może być nawet większy od Julianka gdy się urodzi. Julek miał 3800 przy narodzinach. Główką jest w dół, więc o CC nic nie mówił. Ale nie podał mi dokładnej teraz wagi. W szpitalu jak będę już to podadzą wagę, zawsze podawali. Ale jak pisała kiedyś Igamon trzeba brać pod uwagę +/- 500 gr. bo wiadomo, że lekarz może zaznaczyć mniej lub więcej na USG i wtedy błąd w wadze może być dużo większy niż jest w rzeczywistości.
Mój mąż mnie zapytał, czy lekarz nie zalecał CC, jeśli przypuszcza że dziecko może być większe. I zdziwił się, gdy powiedziałam, że nic na ten temat nie mówił. No może dlatego, bo ja nie jestem aż tak wązka w biodrach, normalna. Ale teraz trochę czuję stres z tego powodu, bo nic nie wiadomo w takich sytuacjach, gdy dziecko większe rodzi się SN. Ehhhh.... :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #863247 przez majeczka22
hej dziewczynki :) Marcóweczki są już na finiszu - dwie mamcie jeszcze czekają na swoje maluszki :) wczoraj się dwa chłopaki urodziły Szymonek i Marcel :)

Dzisiaj byłam na wizycie u endokrynologa - hurra wszystkie wyniki badań idealne po 4 miesiącach zażywania lekarstw, ale przyczyny dalej nie ma w 100% od czego to wszystko zależy.
Nie muszę już jeść leków i tylko jeszcze zrobić mam badania za 4 miesiące i będzie porównanie czy coś się zmieniło.i w lipcu kolejna kontrola tym razem już z wynikiem rezonansu magnetycznego.

A po drodze w maju mnie czeka wesele a kilka dni po nim obrona pracy inż bo jednak zrobiłam sobie dwa miesiące wolnego i pójdę na drugi termin obrony

Słoneczko ładnie u mnie świeci a ja pod kocem z mega katarem wrrr :/

10 lata 9 miesiąc temu #863255 przez Asia K
Majeczka no wlasnie ja chcialam pytac jak tam przygotowania do obrony , a ty tutaj juz mi wszystko wyjasnilas :blush:

10 lata 9 miesiąc temu #863258 przez majeczka22
Asia jak na razie odpoczywam na całej linii i od czasu do czasu pojadę do miasta bo teraz zbytnio nie ma po co tam jeździć jak się studia skończyły. A poza tym zabrałam się za robienie ozdób wielkanocnych i robię jajeczka metodą karczochową :)

Ostatnio mój łobuz skończył trzy latka i dostała od rodziców królika miniaturkę i musiała się przyjechać cioci się pochwalić co to za zwierzątko ma w domu :) ale dzięki temu jest trochę ciszy jak siedzi wpatrzona w klatkę

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863259 przez 100krootka
Próba wklejenia zdjęcia

10 lata 9 miesiąc temu #863260 przez Asia K
100 krotka nie zapomnij dodac "img" po zalogowaniu zdjecia

10 lata 9 miesiąc temu #863264 przez 100krootka
OMG udało się!!!!!!!! sposobem tolad nie poszło, ale majeczki już tak :P chyba mam pół mózgu, a dzięki Wam drugie pół hehe :laugh: Powyżej jestem z psiakiem moim, zdjecie i brzuszek na nim chyba grudniowe
Tutaj brzuszek marcowy wrzucam

10 lata 9 miesiąc temu #863267 przez majeczka22
100krootka - zawsze do usług :)

10 lata 9 miesiąc temu #863268 przez tolad662
Anulka a idziesz jeszcze na jakąś wizytę? Może już w szpitalu zadecydują. Mi wpisała w skierowanie poza ułożeniem makrosomie w razie gdyby sie odwrocił i stwierdzili że cc nie potrzebne. Ale nie przekłamała bo skoro ma mieć powyżej 4 to się kwalifikuje, a dodam że ja jak najbardziej wyglądam na taka która tak duże dziecko jest w stanie urodzić. Od zawsze mi mówili że biodra/miednice mam w sam raz do rodzenia.
Majeczka to ja już powodzenia życze na obronie bo potem za dużo na głowie będzie :D
100 krotka ja nie wiem jak Ty to robisz ale nic nie ma :D

10 lata 9 miesiąc temu #863269 przez tolad662
o jest jednak :) Super psina :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka