BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #863271 przez 100krootka
Wooow jak sie fajnie te zdjęcia dodaje, co Wam jeszcze pokazać B) hehe

Mebelki będą, ogólny rzut na pokoik Ksawerka

Jeszcze nie ma efektu... duże czerwone to moja torba do szpitala, ogólny motyw dominujący - żyrafka, mebelki są z tym zwierzem i siedzi na parapecie długa wersja maskotkowa :) Poczatkowo łóżeczko bedzie w sypialni przy nas, ale z czasem wyniesiemy do pokiku, nie ma jeszcze rolet bo ciągle czekamy na ich montaż i łóżeczko nie ubrane, z tym czekamy do porodu, ale wszystko już wniesione i na miejscu :)
Tutaj komoda z przewijakiem i łóżeczko z szafą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #863273 przez 100krootka
I na koniec lampeczka :laugh:

Jak coś chcecie jeszcze zobaczyć to piszcie, chętnie się poobijam przy Was z komputerem :laugh: Głupio mi było, bo już kilka miesięcy brzuch wstawiałam, ale w sumie teraz jest co, bo jest pokaźnych rozmiarów bębenek :P :P :P

10 lata 9 miesiąc temu #863278 przez 100krootka
tolad662 napisał:

100 krotka ja nie wiem jak Ty to robisz ale nic nie ma :D

taka jestem zdolna inaczej B) B) B)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863286 przez tolad662
zaszalałaś :D
Chciałam identyczna komodę kupić :) Klupś czy jak to się zwie? ale u nas miejsca nie ma, fajnie wygląda zestaw cały :)

To ja się pochwale prezentem :D Słodkie jest ale rozkładanie nie na moje nerwy, jeden bok udało mi się usztywnić reszta czeka na NieMęża :)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #863307 przez Atenka85
Witam,
Kolejnego dnia, znowu nie jestem na bierząco, do wieczora Was doczytam.

My zdecydowaliśmy, się na Camarelo. Wózek podobny do X-landera tylko polski, duża gondola, lekki, koła pompowane. Łatwo się wpina: gondola i spacerówka, z adapterami też nie miałam problemów. Jak dla mnie największy problem z ich propozycjami kolorów. Nie mogliśmy z mężem znaleść odpowiedniego zestawienia kolorystycznego. Środek gondolki jest na zamek błyskawiczny można wypiąć i wyprać.
Duży plus w cenie w porównaniu z X-landerem fotelik z Maxi-cosi wychodzi gratis.

10 lata 9 miesiąc temu #863312 przez Anulka
Tolad mi nic nie wiadomo abym miała makrosomię. Bo maluszek rozwija się w miarę terminowo, termin mam w zależności od tego gdzie i kto robił USG 5-8 kwietnia. Więc normalnie. Być może jak już będę w szpitalu to ....chociaż, wiesz w tym szpitalu w którym będę rodziła, raczej stawiają na SN do ostatniej chwili. Pożyjemy zobaczymy. Wiem, że tylko jeden lekarz ze wszystkich bardziej jest na TAK na CC nastawiony. Ale to tylko gdy on ma dyżur. Modle się aby wszystko było dobrze, reszta zależy nie ode mnie.

10 lata 9 miesiąc temu #863325 przez mila
100krotka śliczny pokoik komoda i wszystko cudne... a ten cudny piesio uwielbiam psiaki :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #863346 przez igamon
No moje Drogie Ciezaroweczki :)
wyglada na to ze moge niejedna wyprzedzic...
dzisiejsza wizyta:
-1skurcz w zapisie ktg (nieistotne, nie czulam go nawet)
-dobre 1,5cm rozwarcia
-szyjka prawie zgladzona
gin powiedziala ze do terminu nie dotrwam, moze uda sie spotkać na nastepnej wizycie 4.04
trzeba sie wreszcie spakowac, naszykiwac posciel maluszkowi, wozek odswiezyc...
licze ze te 1,5tyg jeszcze wytrzymamy w 2packu, ale moze byc roznie :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #863354 przez pomelo
Cześć Dziewuszki!
Gabi moja koleżanka ma jedo i jest bardzo z niego zadowolona. Najlepiej to wybierz się do jakiegoś sklepu i poprzymierzaj się, który model Ci najbardziej odpowiada, jak się zdejmuje i zakłada gondolę itp a potem poszukaj w necie. Ten co ja kupiłam to jest model z tego roku więc może być ciężko z używanym ale firma robi bardzo dobre wózki więc może inny model po prostu. To co mi jeszcze przyszło do głowy to fakt o którym powiedziała mi babeczka w sklepie, że polskie firmy robią wózki na polskie chodniki - czyli przystosowane do wertepów, dziur, błota itp a np holenderskie czy angielskie wózki przystosowane się do równiótkich chodniczków i jak pójdziesz na spacer u nas to wytelepiesz dzieciaka za wszystkie czasy :) Coś w tym jest :P

AsiaK ja jutro mam wizytę u gin i mam nadzieję, że zrobi mi usg i dowiem się czy Mały jest mały czy już duży :) Bo nie zawsze mi robi bo ma kiepski sprzęt i prywatnie chodzę na usg - co mi przypomina, że należy się umówić :) ... Umówione, na 7.04 dopiero więc zmuszę moją gin żeby mi zrobiła bo chcę wiedzieć jak rośnie brzdąc jeden :D

Salonka ależ Ty masz piłeczkę, aż niewiarygony :D Do tego chyba dużo nie utyłaś bo nie widać tłuszczyku na tyłeczku :P Wszystko w brzucha poszło! U mnie rozłożyło się cholera równomiernie po udach i pośladkach - niestety :/

My dziś byliśmy w urzędzie stanu cywilnego uznać małego, w sensie tata chciał uznać bo nie jesteśmy małżeństwem. Ale okazało się, że to nie taka prosta sprawa a na stronie nie napisali albo mój nie doczytał. Trzeba umówić się na spotkanie i papierkologię przytnieść. Najbardziej rozbawiło mnie, że trzeba donieść zaświadczenie, że jestem w ciąży :) Kurcze bo nie widać :D
Bo ogólnie to ja myślałam, że jak tata jest na porodówce i mówi, że jego a mama też to nazwisko automatycznie dają taty - a tu nie! Wtedy zapisują nazwisko mamy i trzeba potem odkręcać sprawę. A tak to można przed urodzeniem załatwić papierek i od razu wpiszą nazwisko taty. Zamotałam trochę tę wypowiedź :P

Kurcze dzwoniła do mnie wczoraj lekarka z luxmedu gdzie robię badania, że mam jakiś bakter w posiewie moczu i mam się pilnie zgłosić do lekarza. A ja teraz mam zagwostkę czy to oby mój bakter bo pojemniczek chyba nie był sterylny. Pytała się mnie pielęgniarka czy sterylny a ja bez zastanowienia odparłam, że tak. Ale nie był zapakowany w folię więc mógł nie być sterylny. I teraz czy bakter mój czy nie mój?! Muszę się jutro przyznać gince, że okłamałam pielęgniarkę :P

10 lata 9 miesiąc temu #863362 przez Asia K
Pomelo to bedziesz sie spowiadac przed swoja gin :lol:

Ciekawe co tam u Margolec :S

Igamon trzymam kciuki bys dala 1,5 tyg jeszcze :)

Atenka czytaj czytaj :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #863380 przez tweety
Ja 1,5 cm rozwarcia nosilam mieisiac :(

10 lata 9 miesiąc temu #863381 przez tolad662
pomelo a opisz co tam dokładnie trzeba itd. Myślałam, że wystarczy jak ojciec idąc "rejestrować" dziecko w USC podaje się jako ojciec i wtedy mały dostaje jego nazwisko itd ;/ ja będę potrzebna jeśli będziemy chcieli zalatwić to po porodzie? Pisz wszystko co wiesz :D
Igamon dotrwaj te 2 tygodnia :) odpoczywaj jeśli mozesz.

10 lata 9 miesiąc temu #863391 przez Loca
Witam :)

Ja tu przybywam z marcówek :silly: czasem was podczytuję i postanowiłam napisać co nie co, odnośnie tych szyjek, rozwarć i skurczy :) tak od siebie.

Igamon, myślę że spokojnie przetrwasz te 1,5 tyg i maluszek urodzi się o czasie, czego życzę z całego serduszka :)

Ja z utrzymaniem mojego maluszka mam problem od 25 tyg ciąży, bąbel spieszył mi się i od tego czasu byłam na luteinie i magnezie. Drugi raz do szpitala trafiłam w 34 tyg, bo zaś coś się małemu ubzdurało, że na świat będzie się pchał.
Dzisiaj mam pełen 40 tydz. a młody jak siedział tak siedzi, zgładzona szyjka i rozwarcie na 2 cm ;)a nic się nie dzieje, nawet 3 razy masaż szyjki był robiony... i nic.

Maluchy to lubią robić psikusy :silly: jeszcze się okaże, że do kwietniówek dołączę ;)

Pozdrawiam.

10 lata 9 miesiąc temu #863409 przez Anulka
pomelo napisał:

Cześć Dziewuszki!
Gabi moja koleżanka ma jedo i jest bardzo z niego zadowolona. Najlepiej to wybierz się do jakiegoś sklepu i poprzymierzaj się, który model Ci najbardziej odpowiada, jak się zdejmuje i zakłada gondolę itp a potem poszukaj w necie. Ten co ja kupiłam to jest model z tego roku więc może być ciężko z używanym ale firma robi bardzo dobre wózki więc może inny model po prostu. To co mi jeszcze przyszło do głowy to fakt o którym powiedziała mi babeczka w sklepie, że polskie firmy robią wózki na polskie chodniki - czyli przystosowane do wertepów, dziur, błota itp a np holenderskie czy angielskie wózki przystosowane się do równiótkich chodniczków i jak pójdziesz na spacer u nas to wytelepiesz dzieciaka za wszystkie czasy :) Coś w tym jest :P

AsiaK ja jutro mam wizytę u gin i mam nadzieję, że zrobi mi usg i dowiem się czy Mały jest mały czy już duży :) Bo nie zawsze mi robi bo ma kiepski sprzęt i prywatnie chodzę na usg - co mi przypomina, że należy się umówić :) ... Umówione, na 7.04 dopiero więc zmuszę moją gin żeby mi zrobiła bo chcę wiedzieć jak rośnie brzdąc jeden :D

Salonka ależ Ty masz piłeczkę, aż niewiarygony :D Do tego chyba dużo nie utyłaś bo nie widać tłuszczyku na tyłeczku :P Wszystko w brzucha poszło! U mnie rozłożyło się cholera równomiernie po udach i pośladkach - niestety :/

My dziś byliśmy w urzędzie stanu cywilnego uznać małego, w sensie tata chciał uznać bo nie jesteśmy małżeństwem. Ale okazało się, że to nie taka prosta sprawa a na stronie nie napisali albo mój nie doczytał. Trzeba umówić się na spotkanie i papierkologię przytnieść. Najbardziej rozbawiło mnie, że trzeba donieść zaświadczenie, że jestem w ciąży :) Kurcze bo nie widać :D
Bo ogólnie to ja myślałam, że jak tata jest na porodówce i mówi, że jego a mama też to nazwisko automatycznie dają taty - a tu nie! Wtedy zapisują nazwisko mamy i trzeba potem odkręcać sprawę. A tak to można przed urodzeniem załatwić papierek i od razu wpiszą nazwisko taty. Zamotałam trochę tę wypowiedź :P

Kurcze dzwoniła do mnie wczoraj lekarka z luxmedu gdzie robię badania, że mam jakiś bakter w posiewie moczu i mam się pilnie zgłosić do lekarza. A ja teraz mam zagwostkę czy to oby mój bakter bo pojemniczek chyba nie był sterylny. Pytała się mnie pielęgniarka czy sterylny a ja bez zastanowienia odparłam, że tak. Ale nie był zapakowany w folię więc mógł nie być sterylny. I teraz czy bakter mój czy nie mój?! Muszę się jutro przyznać gince, że okłamałam pielęgniarkę :P

Pomelo ja gdy byłam u rodziców to pożyczyli od znajomych wózek, aby my swojego wieźć nie musieli. Był to wózek jakiejś polskiej firmy, nie pamiętam jakiej. Głowie chodzi mi o to, że miał taką rączkę składaną i dla mnie to była totalna porażka, bo bardzo nie wygodnie się go prowadziło, gdy chciałam pochylić go do siebie aby wjechać wyżej na chodnik, wydawało mi się, że wózek zaraz rozleci się i w cholerę cała rączka odleci. Bardzo namęczyłam się jeżdżąc tym wózkiem. Wtedy zresztą miałam możliwość porównania go z Roanem Maritą, którego mamy i to było niebo i ziemia. Co prawda jak mówiłam, nie pamiętam co to była za firma, ale ja raczej nie sugerowałabym się tym co mówią sprzedawczynie w sklepie. Bo musiałaby być totalną kretynką gdyby powiedziała, że wózki które ona sprzedaje są złe :laugh: . Każdej zależy aby sprzedać i zarobić. Najlepsze opinie są użytkowników od znajomych lub z internetowych forum lub opiniotwórczych stron np. bangla.pl

10 lata 9 miesiąc temu #863428 przez Joasia B
Ciekawe jak Ewelka :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka