BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #862889 przez Ewelkaa
igamon moze az tak Cie ta praca nie zalatwi :) miejmy taka nadzieje, ale szczerze mowiac chyba nie chcialabym trafic do porodu do poloznej w wieku 67 lat :laugh:

Zuza to dobrze, ze jeszcze pozamykana jestes :) a Hubcio rosnie :)

Gabi ja Ci nie poradze odnosnie wozka, bo mam stary po mlodym moim :)

Dobranoc odezwe sie jutro :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #862893 przez pomelo
Gabi ja się zdecydowałam na polską firmę Baby Design model lupo comfort 2 w 1.
Dlaczego?
-łatwy i szybki montaż gondoli bądź z adapterem fotelika (porównywałam z jedo - też polska firma ale już gorzej się montowało gondolkę na stelażu, trudniej i dłużej)
- odpięcie gondolki jedną ręką
- skrętne, duże koła, pompowane
- w zestawie pompka - nie każdy ma
- w zestawie torba
- w zestawie folia do gondoli i do spacerówki
- lekki i zgrabnie się składa, nawet koła możesz zdjąć, na dłuższą podróż zajmuje jeszcze mniej miejsca
- z gondolą waży bodajże 11kg więc nie dużo
- cena - wraz z fotelikiem maxi cosi dałam 2000
- duża, zapinana na suwak torba na zakupy (ta pod spodem)
- w zestawie mini przewijak :)
- w spacerówce miękka wkładka ale sztywne plecy - ponoć ważne żeby kręgosłup się nie krzywił
- osłonka ka nóżki do spacerówki
nic więcej mi do głowy nie przychodzi, jak by co to pytaj.
Buźki i dobranocka Dziewuszki :D

edit: chciałam dodać zdjęcie ale jakoś się nie załącza mimo dobrego rozmiaru :/

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #862906 przez Asia K
Igamon – ale jazda :D
Ale ja to wogóle chcialabym dozyc do 67 lat z moją nerwówką w pracy ;)

Gabi – są nikłe szanse na to ze dzidzia sie obróci wiec ja juz bym na twoim miejscu sie nastawila.

100krotka bo pewnie zdjecia masz za duze – spróbuj je zmniejszyc

Zuza – super ze po wizycie wsio oki – niech tam bedzie jeszcze pozamykane I bramy sie niech nieotwieraja bo na ciebie jeszcze nie czas :)

Ostatnio wam nie mówilam , ale mój ginek mi powiedzial ze jak bede rodzic I rzeczywiscie okaze sie ze Mała ma około 4 kg to moge na porodówce powiedziec , że pierwszy poród zakonczył sie 7 cm rozwarcia , ze nie dalam rady urodzic syna o wadze 4050 I teraz tez nie czuje sie na silach by urodzic naturalnie. Dodał ze ordynator musi sie do tego ustosunkowac I zrobic cc.
Wydaje mi sie ze on sie miga by wypisac mi skierowanie, a z drugiej strony przeciez cc na zyczenie nie ma , wiec troche mnie to zdołowało.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:lol:
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #862911 przez igamon
Dzien dobry Kochane, za oknem coś jakby mgla, ale przynajmniej nie pada :)

Tolad my mamy wozek Roan Marita, po pierwszym synku. Bardzo dobrze sie go prowadzi, nawet na sniegu i piasku, bylismy z nim nad morzem. Minus to waga, bo stelaz troche ciezki, ale generalnie jestesmy, zwlaszcza ja, zadowoleni :) calosc 15kg

dzis mnie obudzilo "mama, posikalem sie" SUUUUPER a dopiero malego chwalilam ze nam wcale nie sikal odkad mu pampersa zdjelismy czyli od roku. No i maszwykrakalam. Na szczescie materac "dorosłego"lozka okazal sie beznadziejnie chlonny :laugh: i straty nie byly tak duze. Za to pizama i przescieradlo plywaly. Niewiarygodne ile taki maly pecherz moze pomiescic :)

A dzis czeka mnie ginek, spotkanie z kolezanka ktora jest 2 tyg dalej w ciąży i jakies zakupy kosmetyczne do torby, zebym pozniej po lazience sie szukala, a i meza bez pasty mp nie zostawila :laugh:

Asia K jak tak wyglada wieloryb, to zapraszam do oceanarium na rekonesans, bo masz zle dane :laugh:

EWELKA sama tez bym nie chciala trafic na taka polozna, to jest zupelne nieporozumienie zeby w wieku 60+ pracowac np na porodowce..., ale to juz na inna historie.

11 lata 1 tydzień temu #862912 przez igamon

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #862919 przez Renata Anna
Witam się!

U mnie cisza... Nawet jednego skurczyku. No chyba, że nie czuję. Idę na 11:00 na KTG i w sumie nie wiem po co. Znowu lekarz powie, że bardzo ładny wykres bez czynności skurczowej :(
Tydzień od zeszłego KTG zleciał mi migiem. Myślałam,że coś się ruszy, a tu nic i nic.
Płakać mi się chce, bo czuję w kościach, że będę mieć indukowany poród. Nie chcę się tak męczyć. Kilka dni w szpitalu przed porodem i potem po porodzie też... A co z Celinką? Nie chce jej zostawiać bez mamy na tak długi czas. Nosz ku*wa ja to całe życie mam pod górkę. Renata bym się nie nazywała gdyby było inaczej...

Idę, nie smęcę :(
Pa!

11 lata 1 tydzień temu #862926 przez Asia K
Renata - głowa do góry , cyc do przodu :D
Co ma byc to bedzie - nie stresuj sie na zapas, ale generalnie tak jest ze my matki jestesmy bardziej stesknione za dziecmi które zostaja w takich przypadkach w domkach niz same dzieci za nami. One jakos to znosza - to nam jest trudniej .
Pomysl ze to wszystko dla niej i dla Boryska - ich usmiechy ci wynagrodzą wszystko :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #862932 przez tolad662
Słonko, piękne słonko mam dziś za oknem :D i jedzie do mnie paka z prezentem od moim Olsztynskich dziewczyn :D troche mnie to uziemia w domu ale cóż :)
Wczoraj oglądałam już 2 raz nowy program na polsac cafe- porody. Nie wiem czy słyszałyscie o nim ale ja się mile zaskoczyłam. Fajnie pokazane od przyjazdu na porodówke do samego porodu polskie "rodziny" no i co dla mnie teraz istotne pokazuja cc :D. W każdym odcinku po dwie ciężarne, jak na razie w obydwu odcinkach było po jednym cc i po jednym sn. A dla rodzących w Warszawie polecam bo pokazuja różne szpitale. W odcinku z zeszłego tygodnia był szpital na Madalińskiego- pomelo to dla Ciebie chyba :) A wczoraj był mój :D i nawet poród prowadził ginek do którego mialam okazje trafić 3 razy.

Gabi no to widać tu sie lekarze zgadzają. Mi mówiła jeszcze, że sens by miało mierzenie dokladniutkie gdybym miala sn rodzić, aby sprawdzić czy oby nie jest za duży itd.
Wózek mam x-lander xa- jakieś 14kg waży jak dobrze pamiętam, adaptery do gondoli i fotelika więc wpina sie sprawnie. Za używany zestaw 3w1 ze wszystkimi pierdolami poza moskitierą dalismy 800zł- stan idealny.
Ooo Asia dała fotkę :D Ładnie wyglądasz :)

Dziewczyny dajcie znać jak te Wasze KTG wyszly :)

11 lata 1 tydzień temu #862933 przez igamon
smykuj.pl/sposoby-na-wywolanie-porodu

Renata, duzo seksu (sperma konieczna :) ), sciskaj brodawki, olej rycynowy z sokiem pomaranczowym (przepisy w necie)
I glowa do gory :)

11 lata 1 tydzień temu #862963 przez GabiSBB
Witam się słonecznie!

Dzięki za odp odnośnie wózków. Jak na razie Pomelo wózek przypadł mi do gustu, ale ciężko znaleźć używany z tego co widzę.
X-landera oglądałam, ale jak dla mnie jest za ciężki, zwlaszcza po cc gdy nie będę mogła dźwigać to nie wiem jakbym go wtaszczyła po schodach.
A czy ktoraś z Was zdecydowala się na Camarelo lub Jedo? Słyszałyście jakies opinie o tych wózkach?

11 lata 1 tydzień temu #862969 przez tolad662
Gabi popatrz sobie na wymiary, nie koniecznie tych 2 modeli ale w ogóle. Wagowo te są akurat podobne ale może coś lżejszego znajdziesz no i wielkość gondoli :) Ja zakładam że w moim młody pojeździ do pół roku max i na zimę spacerówka więc patrzyłam żeby była mocno zabudowana. Gondola już nie musiała być mega zabudowana bo będzie w niej jeździł w lato. Wszystkie bajery, które wymieniła Pomelo sa i tak w praktycznie każdym modelu więc jak dla mnie najważniejszym kryterium były by teraz wymiary, koła, wygląd :P i konkretnie spacerówka/ ewentualnie duża gondola jak ma w niej jeździć dłużej.

11 lata 1 tydzień temu #862970 przez Ewelkaa
Hej dziewczynki,
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Asia całkiem podobna :) ale nie zaraz wieloryb.

igamon takie siuśkowe niespodzianki będą się zdarzały. Mój posikiwał jak był chry.

Renata Anna moja koleżanka urodziła w pon. i też nie miała skurczy żadnych, które na ktg by wyszły, bo miała jakieś bóle od krzyża. Nie nastawiaj się na najgorsze, bo się za bardzo zdołujesz :kiss:
Ja też sobie nie wyobrażam jak ja tam będę leżała, a młody w domu bez mamusi :( Wiem, że Małż się nim zajmie i są jeszcze rodzice, ale i tak się martwię.

11 lata 1 tydzień temu #862976 przez tweety
Ewelka, daj komus na priva nr tel to choc tak dasz nam znac
Powodzenia

11 lata 1 tydzień temu #862994 przez Joasia B
My kupiliśmy Camarelo Carera. Bardzo dużo osób nam polecalo, ze względu na to,że jest lekki, podobno nowa firma więc nie oszczędzają na jakości i jak na razie nie było osoby,która by była z niego niezadowolona (w naszym otoczeniu). Cena też godna polecenia.

11 lata 1 tydzień temu #863040 przez GabiSBB
Z mojej szkoły rodzenia właśnie rozpakowuje się ostatnia sztuka :) Tzn. oprócz mnie :) Przed wczoraj urodzily równocześnie 2 dziewczyny, są nawet teraz razem na sali i dziś dołączyla do nich trzecia :) Ale dziwnie patrzeć na te zdjęcia tych maluszków, wcale nie takich okruszków! Nie mogę jakoś tego ogarnąć, że w tym moim brzuchu też siedzi taki czlowiek z głową, nogami, rękami, brzuchem...Hehehe Za 2 tygodnie przyjdzie na świat i wszystko się zmieni...Nic już nie będzie takie samo...Też macie takie rozkminki?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka