BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #863430 przez Renata Anna
Cześć!

Jestem już po KTG. Szału nie było, tak jak mówiłam. Jeden skurcz ok 50%. Tętno w porządku. Lekarz z poradni w poniedziałek kazał się zgłosić do szpitala, b to już prawie tydzień po terminie będzie.
Poszłam na ginekologię i znalazłam mojego ginka. Powiedziałam mu jak wyszło to KTG i zapytałam o moje zwolnienie i o ten szpital. A on na to, że w poniedziałek mam być w szpitalu i żebym jutro przyszła do niego do gabinetu, to wypisze mi zwolnienie na te 4 dni, zrobi USG, bo trzeba przepływy sprawdzić itd... (robił to w zeszły poniedziałek). No i zaś 150 zł do wywalenia. Nosz k*rrrrrrwa jaka jestem wściekła na niego. W ciągu półtora tyg 300 zł wywale na badania. No bo przecież nie odpuszczę sobie, bo później jakby coś się działo, to będzie na mnie, że olałam wizytę i nie przyszłam i sama jestem sobie winna. Jeszcze wypłaty nie dostałam a już muszę ją wydawać :angry:

I do tego muszę jutro na chama wcisnąć się w kolejkę, bo ma tyyyyle pacjentek. Zadzwoniłam żeby się zarejestrować, a babkami na to, że niestety nie ma już jutro wolnego terminu. To ja jej na to, że rozmawiałam z doktorem dzisiaj i kazał mi przyjść o 19:15 jakby już nie było miejsc. A ona mi na to, że właśnie przed chwilą zapisała pacjentkę na tę godzinę :angry: Więc idę jutro na żywioł i się wpycham.

I tak sobie myślę, że synek mógłby zacząć wychodzić dziś w nocy ( w terminie) i zrobić wszystkim na złość... i nie dać zarobić kasiarzowi jednemu :angry:

Mam ochotę usiąść i płakać, bo czuję w kościach, że skończy się na indukowanym porodzie. :dry: :dry: :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #863431 przez tolad662
No właśnie może już się nam Ewelka rozpakowuje, Renata też na 11 miała KTG...

Loca nasza Igamon jest specjalistka w temacie jak żadna inna :)
Zapraszamy jakby Ci się termin przesunął :D

edit: Renata nie znam się ale naciąga Cię z tym USG? mam wrażenie że tak, w poniedziałek jak pójdziesz to i tak Ci przecież powinni zrobić;/ ale co poradzisz, też bym poszła jak każe ;/
A jakbys poszła jutro rano do rodzinnego po zwolnienie tak jak któraś z dziewczyn mówiła, że ma zrobić po terminie. A do niego zadzwoniła i spytała czy KONIECZNIE musi Ci te USG zrobić czy nie możesz poczekać te 5 dni? Innego pomysłu nie mam.

10 lata 9 miesiąc temu #863460 przez megi23
Hej ja na moment pozniej was poczytam my juz w domu ogarniam pakowanie do mamy to jest hard core hehe

10 lata 9 miesiąc temu #863475 przez tweety
Loca dasz rade, tak czy siak malo ci zostalo

10 lata 9 miesiąc temu #863477 przez Margolec
Hej.jestem.w..szpitalu. szyjki.w.zasadzie.brak.skurczy.dużo.wczoraj.chcieli.hamować.dziś.zmienili.zdanie.może.w piątek wyjdę chyba że urodzę..do tego czasu.

10 lata 9 miesiąc temu #863478 przez tweety
Margolec, to niech sie zdecyduja!!! Masakra

10 lata 9 miesiąc temu #863487 przez Margolec
Nie mam wprawy w pisaniu z tel. Zasadniczo przy przyjęciu miałam szyjke 1,5cm dostałam leki i kazali leżeć plackiem. Dziś po badaniu skróciła się o kolejne 0,5cm, ale uznali że ciąża prawie donoszona więc jutro usg a w piątek wpis.

10 lata 9 miesiąc temu #863501 przez pomelo
Tolad jeśli chcecie to zrobić po porodzie to będziesz potrzebna ale nic więcej nie wiem bo o tym mówiła mi koleżanka, która również uznawała małego przed porodem.
Z dokumentów musisz mieć (na przed porodem) dowód osobisty, swój akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza, że jesteś w ciąży i w którym tygodniu. Tata musi mieć tylko dowód osobisty i dobrą wolę :P U mnie trzeba się umówić na spotkanie, żeby to załatwić więc warto zadzwonić do swojego urzędu stanu cywilnego - w warszawie nie ma rejonizacji, i dowiedzieć się jakie mają procedury, My byliśmy na mokotowie, może inny urząd ma inne zasady. Dostaniesz od nich papierek i już w szpitalu będzie wiadomo co i jak, i dalej przy zgłaszaniu dziecka po narodzinach tez nie będziesz już potrzebna. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam :D

Anulka to babka miała wszystkie firmy i wręcz polecała tańszy co by się jej nie opłacało więc jej uwierzyłam. A z ta rączką to fakt, moja szwagierka w wózku maxi cosi złamała rączkę już po kilku dniach :D Niby taka dobra marka, nie?

a mi wyszła e coli w moczu :/ Chyba moja w takim układzie, zobaczymy co mi jutro powie ginka...

10 lata 9 miesiąc temu #863502 przez Italia
Hej dziewuszki, jeju, za chwilę pierwsze kwietniówki zaczną się rozpakowywać :) Ale to zleciało!
Ja po wczorajszej wizycie mam niespodziankę, młody się obkręcił i jest główką w dół więc cc póki co mieć nie będę. Trochę byłam w szoku, bo byłam pewna, że stwardnienie wyczuwalne z lewej strony to główka, a to pupa. Nawet nie wiem kiedy się przekręcił, zupełnie nic nie czułam!
Tolad, u Ciebie jak jest z wagą malucha? Na jakiej zasadzie oni szacują, że będzie miał powyżej 4 kg? U mnie na połówkowym i w 30 tyg wychodziło, że jest większy o tydzień, ale o wadze nic nie mówili w kontekście porodu :/ Teraz w 38 tyg mam iść znowu na konkretniejsze usg.
Czas goni, muszę się brać za pakowanie torby :( Ile brać koszul do szpitala(oprócz tej do porodu)? No i jaką do porodu?
Gabi, my mamy wózek Jedo Fyn Memo. Pisałam już kiedyś więc w skrócie, nam polecało go wielu znajomych i w sklepie rzeczywiście wygrał w porównaniu z innymi modelami. Zależy czego się szuka. Do niego mamy fotelik Maxi Cosi, dostępność adapterów bezproblemowa.

10 lata 9 miesiąc temu #863512 przez tolad662
Pomelo dzieki :) jutro zadzwonie i dopytam czy sie trzeba umówić. Jakby co obdzwonie dwa najbliższe bo bemowo swojego urzędu nie ma ;/

Italia mój byl miesiąc temu większy o tydzień, teraz nie wiem o ile ale juz wtedy mówili że 4 przekroczy, teraz to już sama to wiem i lekarz do tego mi nie potrzebny :D
Niby masz standard jaki dziecko przybiera na tydzien, 200g na tym etapie chyba, jak od początku jest na conajmniej 50 centylu to kalkulują pewnie ile przytyje- tak ja to widzę a jak jest to nie wiem. Mój miał 90 centyl miesiąc temu, teraz też. Na pewno Ci zmierzą żeby zobaczyc czy dasz radę urodzić.

10 lata 9 miesiąc temu #863515 przez Salonka
Ja tak w skrócie...
Jestem po wizycie, Usg ok, ktg zarejestrowało 1 skurcz ale lekarz kazał za tydz powtórzyć bo słabo ruchy zarejestrowane. Masażu nie miałam robionego bo powiedział że za tydzień chyba że sama zacznę rodzić. Mały waży 3035g w 36tc3dc.
Generalnie - samopoczucie sięgnęło dna... Wiecie co nastawienie robi z człowiekiem...
Dziś mnie badał i lekko rozwierał palcami a ja wyłam z bólu.. Nie wiem jak wytrzymam za tydzień podczas tego masażu bo on powiedział że to co dziś to nic w porównaniu..
Mało tego.. dochodzi do mnie że całkowicie zapomniałam jak boli poród i chyba zaczynam panikować..

Loca jak wytrwałaś 3 masaże???

10 lata 9 miesiąc temu #863536 przez megi23
Ja tez zapomnialam co to porod, w nocy i rano.mialam bole i skurcze, bralam nospe..a wczoraj i dzis mnie czyscilo.. jak lezalam tak w bolach , to mysle to co cie boli to pikus a zobaczysz jak porod sie zacznie, staral sie myslec pozutywnie, i jakos pomoglo Gabi twoje rady o wizualizacji pomogly.. ale to byl maly bol w porownaniu z tym prawdziwym :(

10 lata 9 miesiąc temu #863541 przez Salonka
Megi no właśnie nawet nie jestem w stanie sobie tego uświadomić...

10 lata 9 miesiąc temu #863564 przez GabiSBB
Italia czyli jesteś w 38 tc i mały się przekręcil? I nic nie czułaś? A ile teraz waży, mówili Ci?
Kurde, no to znowu mam myślówe...

Postanowiłam sie teraz skupić na jednej jedynej wizualizacji: ja z małym syneczkiem w objęciach. Nie ważne w jaki sposób przyjdzie na świat, taki jest cel.
Boicie się porodu sn i nie wiecie czy dacie radę, a ja z kolei mam mega mętlik w głowie bo kompletnie nie wiem na co mam się przygotować???!!! Na ból porodowy przy sn czy na ból po cesarce i bliznę do końca życia? Na skurcze, które będą trwać nie wiadomo ile, czy na jechanie na sucho do szpitala i otrzymanie tam informacji, że maly jednak się obrócił, więc proszę wracać do domu i przyjechać jak się zacznie poród. Zaj...iście!

10 lata 9 miesiąc temu #863619 przez tolad662
Gabi nie panikuj, bedzie dobrze :) a Italia w 36 jest wedlug suwaczka, mysle ze u nas juz pozamiatane.

Salonka a ten masaz konieczny?

Popisala bym wiecej ale kurwicy dostaje piszac z tel. a moje nerwy dzis i tak nadszarpniete

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka