- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- wawa011
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pokarm po cc to rzeczywiście nie lada problem tym bardziej że przed porodem nie miałam oksytocyny żeby przygotować ciało na poród. Ale teraz ściągam Adamowi w domu ok 90ml...mało ale z dnia na dzień jest coraz więcej. Myśle że powoli cycki się rozkręcą ;D W domu będę musiała jednak dokarmiać małego bo wątpię że będzie zjadał z piersi wystarczającą ilość
Wiecie może od kiedy należy kąpać noworodka? Bo w szpitalu jest myty tylko chusteczkami...
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anulka błagam Cię... Ja każdego dnia myślę czy wrócę do domu.. Jeszcze nieboszczyki mi się śnią ostatnio... Masakra...
Salonka przestań, czemu miałabyś nie wrócić, wrócisz z maleństwem, szczęśliwa mamusia . A nieboszczyki gdy śnią się to nic złego, bo śnią na deszcz
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A co do pracy męża to jak na złość urodzisz 10 kwietnie hehe
Anulka cóż za pozytywne podejście do życia ;D Wariatka
Zuza ach te czarne myśli! Wszystko będzie dobrze z maluchem! W świecie istnieje pewnego rodzaju równowaga, ktoś umiera a ktoś się rodzi. U mnie też trzy pogrzeby w rodzinie były w trakcie ciąży. Co znaczy tylko, że Ci tam na górze będa czówać nad Tobą i maleństwem.
Po zjedzeniu makaronu z truskawkami zabieram się w końcu za sprzątanie sypialni. Spakuję też ciuchy zimowe bo raczej się już nie przydadzą.
Zastanawiam się tylko nad rzeczami w które teraz nie wchodzę. Czy po porodzie będę się mieścić? Zostawiać je w szafie i katować się codziennie tym, że w nie nie wchodzę czy znieść do garażu i co chwila rozgrzebywać "a nóż już się mieszczę" ... Ciężki wybór.
ps: powiem Wam, że po raz drugi od kiedy mam widoczny ciążowy brzuch ktoś się zlitował i przepuścił mnie w kolejce w sklepie. I po raz drugi był to mężczyzna ok 50tki. Baby się tylko gapią i nic. Kompletna znieczulica. A to właśnie baby powinny wiedzieć jak ciężkie jest bycie w ciąży, ale nie! U nas w kraju zawsze komuś śpieszy się bardziej i lepiej udać, że się nie widzi! A powiem Wam, że mnie kiedyś baba opierd..iła, że przepuściłam dziewczynę w ciąży i do tego z krzyczącym maluszkiem w wózku, że " Jej się bardzo śpieszy i nie wyraziła zgody, żeby ktoś przed nią wchodził" nosz kurcze!!!! Nie wiem co się tym ludziom w głowie porobiło ale ja zawsze przepuszczam ciężarówki, starszych ludzi i innych co widać, że życie im nie sprzyja. ECH :/
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
Moj na ta chwile to jego 5 doba zjada ok 30 ml, daje mu piers troche possie i pozniej sciagniety pokarm z butelki. Tez mam coraz wiecej pokarmu z dnia na dzien ale latwo nie jest. Tu w szpitalu karmienie odbywa sie co 3 godziny. A w domu jak to w domu bedziemy sie karmic na zawolanie. U nas w piatek jeszcze usg brzuszka i zobaczymy co potem. Teraz zlapal zoltaczke:-/ Agulka a to Ty nie jestes z Adasiem w szpitalu?
Mamutek moje gratulacje...kwietniowe mamy staly sie marcowymi:) sliczna niunia:*
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Odebrałam wyniki badań przed wizytą u gina. Posiew moczu wykazał, że mam jakiegoś gronkowca w moczu: staphylococcus spp 10 do potęgi 2. Wiecie, czy to groźne?
Mila, Tolad dziś w DD TVN mówili, żeby po ciąży najlepiej wybrać się o fizjoterapeuty ustalić ćwiczenia. Nie ćwiczyć na własną rękę, uprawiać fitness, bo można sobie tylko zaszkodzić.
Anulka rozbawiłaś mnie tym tekstem: "Może ja też jestem przed zejściem z tego świata."
Jesteś przed przyjściem na świat cudownej istotki
Pomelo to i tak Cię ktoś przepuścił Ja miałam tylko jedną propozycję i to od znajomej z pracy. Reszta ludzi udaje, że nie widzi. Co więcej ja dwa razy przepuszczałam dwoje ludzi, ponieważ oni tylko z 1 rzeczą, a ja pełen koszyk.
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Adaś cudowny jest taka kruszka malutka
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Ja po wizycie rodziców, ktorzy ogarnęli mi mieszkanie, tzn. prawie ogarnęli bo mój tata należy do tych co to zamiatają pod dywan i już widzę, że jak sama sobie jutro porządnie podłóg nie ogarnę to nie będzie tak jak ma być. Ale fajnie, że wpadli i że moglam sobie poklachać z mamą
Mam przeczucie, ze następnym razem zobacze się z nimi w szpitalu! Czuję się podobnie jak większość z Was czyli ospała, bez sił, spuchnięta, zmęczona, generalnie mega do bani! Do tego jestem strasznie rozdrażniona! Nie wiele mi trzeba, żeby się zdenerwować... No cóż, w końcu to już 40 tydzień heheh
Ja swojemu męzowi zostawiam wszystkie piny i kody do kont, lepiej żeby miał do nich dostęp. Zastanawiam się tez czy napisać testament... Zapisze swoją komórkę mamie, ubrania szwagierce, a książki przyjaciółce... hehehe
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ha ha Gabi rozwaliłaś mnie
Pamiętaj o koleżankach na forum- chodzi o testament oczywiście.
Może masz gdzieś przygotowaną książkę: "Pozytywne myśli Gabi", czy coś w tym rodzaju?
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
margolec ja się zgłaszam na ochotnika! Mogę rodzić nawet dziś
A co do pracy męża to jak na złość urodzisz 10 kwietnie hehe
Anulka cóż za pozytywne podejście do życia ;D Wariatka
Zuza ach te czarne myśli! Wszystko będzie dobrze z maluchem! W świecie istnieje pewnego rodzaju równowaga, ktoś umiera a ktoś się rodzi. U mnie też trzy pogrzeby w rodzinie były w trakcie ciąży. Co znaczy tylko, że Ci tam na górze będa czówać nad Tobą i maleństwem.
Po zjedzeniu makaronu z truskawkami zabieram się w końcu za sprzątanie sypialni. Spakuję też ciuchy zimowe bo raczej się już nie przydadzą.
Zastanawiam się tylko nad rzeczami w które teraz nie wchodzę. Czy po porodzie będę się mieścić? Zostawiać je w szafie i katować się codziennie tym, że w nie nie wchodzę czy znieść do garażu i co chwila rozgrzebywać "a nóż już się mieszczę" ... Ciężki wybór.
ps: powiem Wam, że po raz drugi od kiedy mam widoczny ciążowy brzuch ktoś się zlitował i przepuścił mnie w kolejce w sklepie. I po raz drugi był to mężczyzna ok 50tki. Baby się tylko gapią i nic. Kompletna znieczulica. A to właśnie baby powinny wiedzieć jak ciężkie jest bycie w ciąży, ale nie! U nas w kraju zawsze komuś śpieszy się bardziej i lepiej udać, że się nie widzi! A powiem Wam, że mnie kiedyś baba opierd..iła, że przepuściłam dziewczynę w ciąży i do tego z krzyczącym maluszkiem w wózku, że " Jej się bardzo śpieszy i nie wyraziła zgody, żeby ktoś przed nią wchodził" nosz kurcze!!!! Nie wiem co się tym ludziom w głowie porobiło ale ja zawsze przepuszczam ciężarówki, starszych ludzi i innych co widać, że życie im nie sprzyja. ECH :/
Pamelo, Kochana tak mnie rozbawiłaś tym " co widać, że życie im nie sprzyja" , widać po tym że jesteś pod koniec ciąży . No bo jednak ogólnie to ciężarówkom życie sprzyja . Niiic zaraz już koniec ciąży, urodzisz i odżyjesz Skarbie .
DOŁĄCZ i TESTUJ :