BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 5 dni temu #866303 przez Anulka
Ewelkaa napisał:

DZIEŃ DOBRY Mamuśki

mamuteksuper!!! gładko poszło :) Mnie tez macica bardo boli, ale mówią, ze po kolejnych porodach szybciej się obkurcza i ten ból intensywny to dobry objaw.
GRATULUJĘ!!! ŚLICZNA CÓRCIA :laugh:
a WIDOK TATY Z DZIECKIEM - bezcenny:) Małż oszalał na jej punkcie. Nosi ją i uśmiech nie znika mu z twarzy nawet na moment :

Salonka mnie w środę, która okazała się być dniem porodu, jak miałam jechać na ktg strasznie bolały nogi całe :)

Moja mała nadal aktywna całe noce :) ciekawe jak długo dam radę znosić to uśmiechem na ustach :) Ale jeszcze w brzuszku w ciągu dnia była raczej ospała, a zaczynała tance jak ja szlam do łóżka :)

Nie martwcie się dziewczyny, ze nie macie siary, ja nie miałam do narodzin Zosi, a na brak pokarmu ni mogę narzekać. Mam nadzieje, ze tak juz pozostanie.

Dziewczynki, czy piłyście kawę karmiąc piersią??? Ja zabiłabym za filiżankę, ale w szpitalu zabronili :( Z młodym piłam, ale on miał kolki, może to przez to.... Zgłupiałam normalni :(

I Jeszcze jedno, obje moich dzieci urodziło się 10 dni przed terminem :laugh: chyba tylko na tyle jestem zaprogramowana :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja też wiem, że jak się karmi to nie pije kawę, bo dziecko się męczy z brzuszkiem potem i tak jak Tolad piszę że ew. zbożowa, ale ja jej nie znoszę, a kawoszem jestem STRASZNYM, przez niskie ciśnienie, wieć nie wiem jak sobie z tym poradzie. Zobaczymy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 dni temu #866306 przez Atenka85
Mamutek Gratulacje,

Ja właśnie wróciłam z SOR, Mąż leży z reakcją anafilaktyczną od rana. Niby mu podali leki ale ja nie zauważyłam poprawy.

11 lata 5 dni temu #866307 przez pomelo
Asia K no coś Ty, dziewczyno, nie pękaj. Zycie jest piękne i słonko świeci :D Ależ to pocieszające hehehe
A to, że teraz nie leci wcale nie znaczy, że nie będziesz miała pokarmu! Nic się nie martw. Tym razem będzie pokarm, a ja nie będzie to martwić się będziesz dopiero wtedy, teraz nie ma co na zapas :D

mamutku
piękny poród! Gratuluję! Śliczna Śliczna Śliczna!!! Do schrupania! :*
Ewelkaa tak się cieszę, że Mała zdrowa! i taka piękna! Kruszynka kochana!

Kurcze to mamy już 4 dzieci? Dobrze myślę?
W końcu wszystkie dzieci nasze są więc... :D

Gabi bardzo ładny ten wózeczek, w sumie podobny do mojego :P A kolor taki jak na zdjęciu wybrałaś? Jeździłaś już po mieszkaniu w te i we wte jak głupia? :P

Margolec ja myślę, że ten szpital Cię tak uspokoił bo mimo wszystko co się działo byłaś opanowana, posmakowałaś sytuacji itp, i teraz się nie denerwujesz bo znasz temat. Nie wiem czy udało mi się ubrać w odpowiedni słowa moje myśli, mózg ma pewne braki :P
Uważaj na siebie i oczekuj Tosi :D

Tolad współczuję kataru, też tak mam że w nocy płaczę z bezsilności. Żeby człowiek jak człowiek nie mógł się w spokoju przekręcić z boku n bok do cholerki :D
Już niedługo!
100krotka podam Ci to co mi pomagało w każdym przeziębieniu w ciąży - zagotować wodę z kilkoma plasterkami imbiru świeżego, do tego dodać miód, i jak przestygnie z pół cytryny! Nie wolno cytryny do wrzątku bo zabija wit C. Pomaga na 100%

Ja wczoraj skonstruowałam sobie poduszkowca do leżenia na brzuchu. Rany jak było bosko! Poduszkę ciążową ułożyłam w formę koła co dało mi dziurę na brzuch - oczywiście musiałam ją położyć na kilku innych poduszkach żeby brzucholem nie dotykać dna, do tego kilka poduch pod głowę i nogi i tak leżałam w bezruchu zachwycona jak młody pelikan :D Rany jakie to było piękne!!! Nawet Gacek był zadowolony bo w tej pozycji jeszcze nie siedział, machał nóżkami i rączkami tak długo aż zasnął. Za to od rana daje do wiwatu.
Noc też miała paskudną. Wstawanie na siku co półtorej godziny - no kurcze lekka przesada! i ten piekielny ból bioder!! wrrrr

Z dobrych aspektów to mi cycki urosły z b do sporego c a słyszałam, że po porodzie jeszcze urosną! Koleżanka co niedawno rodziła mówiła, że przed porodem nic nie urosły ale za to po to jak arbuzy :d Więc dziewuszki, nic straconego :D A i pogoda się szykuje na dekoldy ;P

Buziaki i miłego dnia, ciekawe czy dziś któraś urodzi ;P

11 lata 5 dni temu #866312 przez tolad662
Wawa tak jak napisałam na żelaznej można a czy gdzieś jeszcze to nie wiem, nie interesowałam się tym. W Bielańskim wiem, że nie ma takiej opcji.

Kurcze Atenka jakich ran?!

Ja tocze bitwę z katarem, inhalacja z sody jakiejś tam dała efekt na 15 min. Maść majerankowa na 1 min. Naszykowałam syrop z cebuli i czosnku ale to na wieczór nada się dopiero do picia a już mi temperatura rośnie :(
Znacie coś poza aptecznymi lekami? Ja z reguły katar olewam i czekam aż sam przejdzie ale to co teraz się w moim nosie dzieje to jakaś masakra :ohmy:

11 lata 5 dni temu #866316 przez Atenka85
Nie od ran tylko od rana, zakropił sobie oczy kroplami nawilżającymi, i musiałam go zawieść na SOR bo nic nie widział, spuchł jak balon.

11 lata 5 dni temu #866322 przez Anulka
DZIEWCZYNY !!!!! CIEKAWE CO TAM U RENATKI !!!! :laugh: :laugh: :laugh: NOSEM CZUJĘ ŻE URODZIŁA LUB WŁAŚNIE RODZI :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

11 lata 5 dni temu #866324 przez Margolec
Ale piękne dziewczyny się rodzą. Cieszę się, że jak do tej pory nie ma żadnych traumatycznyo-dramatycznych porodowych horrorów. Oby tak zostało.
Ja wyszłam z synem na chwilę do sklepu, bo maluch wyrósł ze wszystkiego. I chyba zaraz urodzę ;-) zmachałam się jak głupia. A teraz siedzi od godziny przy jednej kanpace. Zwariuję z tym dzieckiem. Siedzi i się modli nad jedną kanapką od godziny! - liczyłam mu czas, a jak sobie przypomni to zaczyna wyć i stękać....tak wygląda świat 4 lata po porodzie :-)

11 lata 5 dni temu #866330 przez igamon
Ja przy katarze muesiac temu stosowalam Otrivin, Boze co za ulga. Tak to ani oddychać, ani spac w nocy. Pomoglo, polecam

11 lata 5 dni temu #866338 przez [email protected]
Mi piersi z rozmiaru c na dd jak narazie urosły. Ale za to niestety mam mega rozstepy.
Mamutek wielkie gratulacje.
Współczuję przeziębien.

11 lata 5 dni temu #866343 przez megi23
ja na zapelenie zatok tez niedawno otrvin jaka ulga po 1 razie juz oddychalam jak czlowiek

a ja tak usypialam i tulilam tymka ze sie niedawno obudzilam a poslzismy do lozka przed 12, no i co ja bede w nocy robic ?? :P

Eweelka szczypiorek przekochany :kiss:
eee to jak licze jest 2:2 dwoch chopcow i 2 dziewczynki to teraz jakis chlopiec by pasowal nie ?? :P

11 lata 5 dni temu #866351 przez Joasia03.05
Witam i GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ!!!!

Mi na katar w aptece poleciła babka nasiwin dla dzieci (taki dla niemowląt). Pomogło szybciutko więc też polecam.

Jeśli chodzi o choróbska to dziewczyny które mają mieć cc ostrzegam. Kurujcie się szybko bo po porodzie kaszel to najgorsza rzecz na świecie tak samo kichanie. Wiem z własnego doświadczenia że ból przy tych czynnościach to koszmar. Wiec albo do lekarza albo do apteki szybko żeby do cc było już ok.

Dzisiaj mam wizytę u gin. Jestem ciekawa co mi powie i czy coś pomoże na ból. Od wczoraj już nie mogę chodzić. Piekący ból spojenia pachwin i lewa noga nie chce mi działać. Czucie mam ale jak próbuje na niej stanąć to się składa i czuje klubie od tyłka aż do stopy. Najbardziej boje się tego bólu spojenia bo się głupia na czytałam o rozejściu. Może któraś z was też tak ma? Albo wie jakie bóle są przy takim cholerstwie?

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #866358 przez Zuza_204
Mamutek Ewelka dziewczynki macie śliczniutkie. Normalnie jak patrze na te maleństwa kochane to chce już swojego synka tulić. Dobrze że mam starszą córcie strasznie przytulną mam kogo tulić :lol:
Ciekawe czy Renatka nam się dziś rozkręci
Tolad współczuję kataru oby jak najszybciej Cię opuścił

11 lata 5 dni temu #866364 przez megi23
ma ktos do Renatki fona ??

11 lata 5 dni temu #866384 przez wawa011
kaikai napisał:

wawa011 w szpitalu w Miedzylesiu jest mozliwy porod w wodzie :)
www.mssw.pl/1/index.php?option=com_conte...=view&id=58&Itemid=8
i chyba na Zelaznej.

ja rodzilam na ul. Inflanckiej sa tam w pokojach wanny, mozna siedziec w wodzie tylko w I i II fazie.

A jak wspominasz poród na inflanckiej? Najprawdopodobniej tam się wybiorę.

A na katar polecam wam roztwór wody morskiej w sprayu :)

11 lata 5 dni temu #866387 przez tolad662
Joasia własnie tego się obawiam ale do cc 9 dni to powinno przejść. Napisałam już NieMężowi o tym Otrivinie, kochany ugotuje mi pomidorówki jak wróci :kiss: ja mam niby 38 stopni a czuje się jak na 40 ;/ "przekichane" hehe
O te rozejście kiedyś pytałam gin bo też panikowałam to powiedziała że to taki ból że bym się w ogóle ruszyc nie mogła, nic a nic.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka