BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840688 przez Paradise1982
Agnieszka - labradory sa wspaniale do dzieci, w zyciu bym go nie oddawala. Nic dziecku nie zrobi :) Ach... wlasnie zaczynam pakowac kuchnie i powiem Ci, ze nie chce mi sie straszliwie...

Kurde, Gosia chyba tez kupie rozmiar M. Nawet nie wiedzialam, ze sa rozmiary, hehe!

Karla - ja tez mialam pudelka, och.... Misiu mial na imie, taki kochany piesek z niego byl! :kiss: Jak to dobrze, ze nie tylko mi hormony odbijaja na mozg hehehe!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840693 przez usia
Witam was po weekendzie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U mnie super pogoda słoneczko świeci a za oknem ptaszki śpiewają. Byłam na zakupach, kupiłam sobie 2 bluzeczki i staniczek (bo już w żaden się nie mieszczę) i mam dobry humorek. Mała jak w sobotę szalała to aż byłam w szoku :) Ja też będę próbowała karmić bez kapturków zobaczymy jak to będzie wychodzić.
Paradise - no to kochana trochę pracy przed toba. Współczuję ja bym teraz nie dała rady. Mogłabym tylko siedzieć i mówić to tam to tu :) hihi
Agnieszka - też poproszę o materiały

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #840698 przez OlgosAmigos

Paradise fajny czas przed Tobą :) nowe mieszkanie, urządzanie meblowanie!niedawno to przerabiałam, a mogłabym znowu ;) ale co racja to racja!nie przemęczaj się!teraz to Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi :)

agnieszka ja w swoim "osobistym" mieszkaniu nie mam zwierzaka, ale mam dwa psy i papugę w domu rodziców gdzie często bywamy...nie wyobrażam sobie się ich pozbywać!jak będzie taka konieczność to nie będzie wyjścia, ale na pewno nie będę tego robić przed narodzinami, tak "profilaktycznie"...Gdzieś czytałam, że bardzo ważne jest pierwsze zapoznanie psa z nowym członkiem rodziny, wyznaczenie mu granic i pokazanie, że to teraz nie on, a maluch będzie najważniejszy :) ale damy radę!wszystko jest do przejścia :)

to słońce jakimś takim optymizmem mnie napawa, że sama jestem zaskoczona :lol: po południu ruszamy na zakupy, może upoluję coś dla Małej ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840700 przez usia
Macie gdzieś może listę co kupić chodzi o wyprawkę dla dziecka??
Albo pomożecie mi i mniej więcej co po ile szt.
Muszę sobie zrobić listę i wyruszę na zakupy a "Reszta" niech sobie gada że za wcześnie...

10 lata 10 miesiąc temu #840727 przez agnieszka_23
Karla- ja też sobie nie wyobrażam żeby nie było mojej kochanej psiny.. tylko jak gubi sierść to będzie jej wszędzie bardzo dużo.. na ubrankach, łóżeczku..

Paradise- ale chyba pakujesz póki co te rzeczy mniej potrzebne? Bo jednak jeszcze trochę tam pomieszkacie, to jednak by się przydało mieć z czego jeść :laugh: :laugh:

Olgos- właśnie czytałam gdzieś, że dobrze jak podczas pobytu matki z dzieckiem w szpitalu, pieskowi ktoś przyniesie pieluszkę dziecka- tak, aby pies oswoił się z zapachem dziecka. Jeszcze czytałam, że najpierw do domu wnosi się dziecko, pies może wejść kilkanaście minut później.

Usia- moja lista jest pokreślona więc ją tu przepiszę ( w całości, bo ja ją zmodyfikowałam pod swoje potrzeby

do spania:
łóżeczko, materac, podkład higieniczny, prześcieradełka 2 szt, kołdra, poduszka, pościel 3 el, pościel 2 el- na zmianę, becik 2 szt, baldachim, moskitiera, wałeczki do spania, poduszka klin, przewijak, pokrowiec na przewijak, spiworek, ciepły kocyk, cieńkie kocyki 2 szt

ubranka- koszulki bawełniane 3-4 szt, kaftaniki 3-4 szt, body dł rekaw 3-4 szt, body krótki rękaw 3-4 szt, śpioszki 3-4 szt, pajacyki 3-4 szt, czapeczki bawełniane 2 szt, ciepła czapeczka, skarpetki 3 szt, niedrapki 2 pary, sweterek, spodenki, kombinezon/ cieply pajacyk- zalezy od daty urodzenia dziecka

dla mamy- koszula do karmienia 2 szt, biustonosz do karmienia 2 szt, wkładki laktacyjne, laktator, krem na brodawki, oslonki piersi, herbatka na laktację, pas poporodowy, podkłady higieniczne 5 szt, podkłady poporodowe 2 opakowania, majtki poporodowe jednorazowe lub wielorazowe, poduszka - oponka/ kółko dmuchane

spacer- wózek, pościel do wózka, ceratka do wózka, fotelik samochodowy, śpiworek/ kocyk do fotelika

kąpiel- wanienka, stelaż do wanienki, gąbkowy materacyk do kąpieli, leżaczek kąpielowy, termometr do wody, myjka/ gabka, okrycie z kapturkiem 2 szt, emulsja do kąpieli, mydełko natłuszczające

pielęgnacja- oliwka, krem na odpparzenia, krem ochronny do buzi, oliwka na ciemieniuszkę, sterylne gaziki, sól fizjologiczna, spray do noska, aspirator/ gruszka, gaziki ze spirytusem, bezpieczne nożyczki, szczotka z miękkim naturalnym włosiem, patyczki higieniczne, proszek do prania bez fosforanów, płyn do płukania, płatki mydlane

akcesoria- termometr, smoczki, klips do smoczka, pojemnik na smoczek, monitor oddechu, niania, nawilżacz powietrza, waga

przewijanie- tetrówki 10 szt, flanelki 5-10 szt, jednorazówki, pieluchoceratki lub podkłady po przewijania

karmienie- butelka ze smoczkiem 2 szt (do mleka i herbatki), śliniaczki 2 szt (wystarczą tetrówki), podgrzewacz do pokarmu, sterylizator, szczotka do butelek, płyn do mycia butelek, termoopakowanie na butelkę, pojemniczki na pokarm, poduszka do karmienia

inne- leżaczek, karuzelka nad łóżeczko, pozytywka, zaiweszka do wózka i fotelika

10 lata 10 miesiąc temu #840736 przez usia
Agnieszka- dziękuję kochana jesteś że tak szybko.
Jakby któraś chciała jeszcze coś dodać od siebie do listy Agnieszki to z chęcią. Niestety nie jestem doświadczona i wszystko dla mnie nowość. Posłucham też rad doświadczonych mam co warto a co nie.

10 lata 10 miesiąc temu #840783 przez beaciaa
Agnieszka_23- Fasolkę robiłam z tego przepisu margarytka.blogspot.com/2012/07/z-serii-...olka-szparagowa.html .
Maila wyślę Ci w pm. Zaskoczyłaś mnie z tymi rozmiarami kapturków :P Kupię m-ki i będę ogarniać czy większe czy mniejsze- innej możliwości nie widzę :D Co do psów widziałam gdzieś kiedyś poradnik z filmikiem jak właśnie kobieta leżała jeszcze w szpitalu, a mąż/partner przyniósł pieluchę dziecka żeby pies zapoznawał się z zapachem. Nie mam pojęcia jak to jest my chcieliśmy kupić też Labradorka, ale początkowo znosiłam nieciekawie ciążę więc nie dałabym rady zajmować się psem żeby go dobrze wychować, więc chcemy kupić jak już mały będzie miał kilka miesięcy :) Co do sierści pewnie boisz się o uczulenie, że to będzie latac wszędzie... Psy trzymane w domach gubią sierśc przez cały rok bo mają zaburzony rytm, a jak maleństwo ma byc uczulone czy zjeść trochę sierści to i tak i tak zje :P Na pocieszenie ja jadłam ze swoim psem z jednej butelki- mama mało zawału dostała, a ja zdrowa :D
Paradise- zazdroszczę przeprowadzki, sami o tym marzymy, ale jeszcze trochę zanim skończy nam się umowa inaczej przepadła by nam kaucja... A właściciele debile nie da rady się z nimi dogadac:(
Usia- Podaj mi maila wyślę Ci 2 listy + ranking kosmetyków.Ja korzystam z tej gdzie masz wszystko wyszczególnione w tabelkach. Jest tego trochę za dużo ilości szczególnie 56 pozapisywanych, ale jak będziesz kupowała będziesz widziała, że w pewnym momencie już starczy :D

U nas słoneczko ładnie świeci, a mi się dziewczyny nie chce wstać z łóżka :D Masakra, ale to przez wczorajsze całodniowe odwiedziny przez rodziców. Są kochani, ale wytrzymać z nimi cały dzień trochę męczy :P Mają tyle energii, że nie jednego 10 latka by zamęczyli :D

10 lata 10 miesiąc temu #840820 przez usia
Beacia- z góry dziękuję. Mam już dwie listy. zbiorę wszystkie i zrobię swoją własną. Tak sobie wymyśliłam. :)

10 lata 10 miesiąc temu #840842 przez Paradise1982
Agnieszka - tak tak, zostawilam sobie dwa garnki i pare talerzy ;-) Wow, niezla ta lista :)

Narazie musialam usiasc, bo po trzech godzinach pakowania zaczely mnie bolec biodra i plecy, a czasu co raz mniej...

Beaciaa - ja z jednej strony tez sobie zazdroszcze, ale pakowanie tego wszystkiego jest jakas totalna masakra, ale mysle, ze najgorsza jest kuchnia, a potem powinno byc lepiej. Mam przynajmniej taka nadzieje, bo jak nie, to chyba mi sie kregoslup w pol zlamie... My musielismy tylko dac miesiac wypowiedzenia, ale mieszkamy tutaj rok.

Usia
- jak zrobisz swoja wlasna liste, to sie podziel hihihi ;-)

Umieram - tyle roboty, a ja nie mam sily sie podniesc, usiadlam na chwile na kanapie i nadal siedze! :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #840843 przez beaciaa
Usia- poszło razem z rankingiem kosmetyków :)
Jakby którejś się nudziło polecam poczytac - www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html Tu akurat o płynach do kąpieli, ale wystarczy wejśc w analizy i są wszystkie kosmetyki dla dziecia :)

Dziewczyny zaczynam się stresowac... Od wczoraj strasznie słabo wyczuwam ruchy :( Słodycze nigdy na niego nie działały i wciąż staram się leżec. Czułam jakieś 2 pojedyncze smyrnięcia i dalej spokój :(

10 lata 10 miesiąc temu #840851 przez usia
Beacia - dzięki. Nieraz jest tak że maluszek się tak ułoży że ruchy są mało wyczuwalne. Też tak nie raz mam. Mnie trochę uspokoiło jak gdzieś na forum przeczytałam że dziecko w brzuszku śpi nawet 20 godzin dziennie. A długo już nie czujesz?

10 lata 10 miesiąc temu #840859 przez beaciaa
Usia- od wczoraj ok.22 do dziś do 14 nic, teraz pare razy poczułam jakieś delikatne rozpychanie i 1 kopniaka. U mnie też inna sprawa, że mam łożysko na przedniej ścianie i mi amortyzuje ruchy przez co słabiej je wyczuwam i nie są bolesne... Trochę się uspokoiłam bo może się przekręcił, że go nie czuje tak mocno... No nic jak coś to wieczorem na IP jak będzie potrzeba :) Ale jestem dobrej myśli, że ma dzień lenia jak mama :P

10 lata 10 miesiąc temu #840899 przez Uśmiechnięta86
beacia- kup sobie detektor tętna i stres z głowy i do końca ciąży możesz podsłuchiwać maleństwo!!!!( a będzie teraz tak że możesz nie czuć i tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy jest ok czy nie... wiesz różne są przypadki -nie będę przytaczać bo każdy pewnie ma rodzinę lub koleżankę ... a przynajmniej ja mam i kupię detektor jak tylko ruchy zaczną słabnąć czyli w kwietniu myślę) Bo inaczej skończyło by się to u mnie płaczem bo ja panikuje jak synka nie czuję:P

allegro.pl/detektor-tetna-plodu-poslucha...cka-i3983986588.html

10 lata 10 miesiąc temu #840911 przez Gosia27

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #840913 przez beaciaa
Uśmiechnięta86 napisał:

beacia- kup sobie detektor tętna i stres z głowy i do końca ciąży możesz podsłuchiwać maleństwo!!!!( a będzie teraz tak że możesz nie czuć i tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy jest ok czy nie... wiesz różne są przypadki -nie będę przytaczać bo każdy pewnie ma rodzinę lub koleżankę ... a przynajmniej ja mam i kupię detektor jak tylko ruchy zaczną słabnąć czyli w kwietniu myślę) Bo inaczej skończyło by się to u mnie płaczem bo ja panikuje jak synka nie czuję:P

allegro.pl/detektor-tetna-plodu-poslucha...cka-i3983986588.html

Myślałam o tym na początku ciąży, ale zrezygnowałam żeby nie panikowac bo tym też trzeba się chwilę naszukać :)
Maćko chyba zmienił swoją dotychczasową pozycję, teraz parę razy się ruszył więc jest ok :)! Detektora nie zamierzam kupować :)

Gosia- Superanckie ciuszki ! Zakupy/kosmetyczka/fryzjer zawszę poprawiają humor :P!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka