- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Kurde, Gosia chyba tez kupie rozmiar M. Nawet nie wiedzialam, ze sa rozmiary, hehe!
Karla - ja tez mialam pudelka, och.... Misiu mial na imie, taki kochany piesek z niego byl! Jak to dobrze, ze nie tylko mi hormony odbijaja na mozg hehehe!!!!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U mnie super pogoda słoneczko świeci a za oknem ptaszki śpiewają. Byłam na zakupach, kupiłam sobie 2 bluzeczki i staniczek (bo już w żaden się nie mieszczę) i mam dobry humorek. Mała jak w sobotę szalała to aż byłam w szoku Ja też będę próbowała karmić bez kapturków zobaczymy jak to będzie wychodzić.
Paradise - no to kochana trochę pracy przed toba. Współczuję ja bym teraz nie dała rady. Mogłabym tylko siedzieć i mówić to tam to tu hihi
Agnieszka - też poproszę o materiały
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- OlgosAmigos
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Paradise fajny czas przed Tobą nowe mieszkanie, urządzanie meblowanie!niedawno to przerabiałam, a mogłabym znowu ale co racja to racja!nie przemęczaj się!teraz to Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi
agnieszka ja w swoim "osobistym" mieszkaniu nie mam zwierzaka, ale mam dwa psy i papugę w domu rodziców gdzie często bywamy...nie wyobrażam sobie się ich pozbywać!jak będzie taka konieczność to nie będzie wyjścia, ale na pewno nie będę tego robić przed narodzinami, tak "profilaktycznie"...Gdzieś czytałam, że bardzo ważne jest pierwsze zapoznanie psa z nowym członkiem rodziny, wyznaczenie mu granic i pokazanie, że to teraz nie on, a maluch będzie najważniejszy ale damy radę!wszystko jest do przejścia
to słońce jakimś takim optymizmem mnie napawa, że sama jestem zaskoczona po południu ruszamy na zakupy, może upoluję coś dla Małej
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Albo pomożecie mi i mniej więcej co po ile szt.
Muszę sobie zrobić listę i wyruszę na zakupy a "Reszta" niech sobie gada że za wcześnie...
- agnieszka_23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Paradise- ale chyba pakujesz póki co te rzeczy mniej potrzebne? Bo jednak jeszcze trochę tam pomieszkacie, to jednak by się przydało mieć z czego jeść
Olgos- właśnie czytałam gdzieś, że dobrze jak podczas pobytu matki z dzieckiem w szpitalu, pieskowi ktoś przyniesie pieluszkę dziecka- tak, aby pies oswoił się z zapachem dziecka. Jeszcze czytałam, że najpierw do domu wnosi się dziecko, pies może wejść kilkanaście minut później.
Usia- moja lista jest pokreślona więc ją tu przepiszę ( w całości, bo ja ją zmodyfikowałam pod swoje potrzeby
do spania:
łóżeczko, materac, podkład higieniczny, prześcieradełka 2 szt, kołdra, poduszka, pościel 3 el, pościel 2 el- na zmianę, becik 2 szt, baldachim, moskitiera, wałeczki do spania, poduszka klin, przewijak, pokrowiec na przewijak, spiworek, ciepły kocyk, cieńkie kocyki 2 szt
ubranka- koszulki bawełniane 3-4 szt, kaftaniki 3-4 szt, body dł rekaw 3-4 szt, body krótki rękaw 3-4 szt, śpioszki 3-4 szt, pajacyki 3-4 szt, czapeczki bawełniane 2 szt, ciepła czapeczka, skarpetki 3 szt, niedrapki 2 pary, sweterek, spodenki, kombinezon/ cieply pajacyk- zalezy od daty urodzenia dziecka
dla mamy- koszula do karmienia 2 szt, biustonosz do karmienia 2 szt, wkładki laktacyjne, laktator, krem na brodawki, oslonki piersi, herbatka na laktację, pas poporodowy, podkłady higieniczne 5 szt, podkłady poporodowe 2 opakowania, majtki poporodowe jednorazowe lub wielorazowe, poduszka - oponka/ kółko dmuchane
spacer- wózek, pościel do wózka, ceratka do wózka, fotelik samochodowy, śpiworek/ kocyk do fotelika
kąpiel- wanienka, stelaż do wanienki, gąbkowy materacyk do kąpieli, leżaczek kąpielowy, termometr do wody, myjka/ gabka, okrycie z kapturkiem 2 szt, emulsja do kąpieli, mydełko natłuszczające
pielęgnacja- oliwka, krem na odpparzenia, krem ochronny do buzi, oliwka na ciemieniuszkę, sterylne gaziki, sól fizjologiczna, spray do noska, aspirator/ gruszka, gaziki ze spirytusem, bezpieczne nożyczki, szczotka z miękkim naturalnym włosiem, patyczki higieniczne, proszek do prania bez fosforanów, płyn do płukania, płatki mydlane
akcesoria- termometr, smoczki, klips do smoczka, pojemnik na smoczek, monitor oddechu, niania, nawilżacz powietrza, waga
przewijanie- tetrówki 10 szt, flanelki 5-10 szt, jednorazówki, pieluchoceratki lub podkłady po przewijania
karmienie- butelka ze smoczkiem 2 szt (do mleka i herbatki), śliniaczki 2 szt (wystarczą tetrówki), podgrzewacz do pokarmu, sterylizator, szczotka do butelek, płyn do mycia butelek, termoopakowanie na butelkę, pojemniczki na pokarm, poduszka do karmienia
inne- leżaczek, karuzelka nad łóżeczko, pozytywka, zaiweszka do wózka i fotelika
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jakby któraś chciała jeszcze coś dodać od siebie do listy Agnieszki to z chęcią. Niestety nie jestem doświadczona i wszystko dla mnie nowość. Posłucham też rad doświadczonych mam co warto a co nie.
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Maila wyślę Ci w pm. Zaskoczyłaś mnie z tymi rozmiarami kapturków Kupię m-ki i będę ogarniać czy większe czy mniejsze- innej możliwości nie widzę Co do psów widziałam gdzieś kiedyś poradnik z filmikiem jak właśnie kobieta leżała jeszcze w szpitalu, a mąż/partner przyniósł pieluchę dziecka żeby pies zapoznawał się z zapachem. Nie mam pojęcia jak to jest my chcieliśmy kupić też Labradorka, ale początkowo znosiłam nieciekawie ciążę więc nie dałabym rady zajmować się psem żeby go dobrze wychować, więc chcemy kupić jak już mały będzie miał kilka miesięcy Co do sierści pewnie boisz się o uczulenie, że to będzie latac wszędzie... Psy trzymane w domach gubią sierśc przez cały rok bo mają zaburzony rytm, a jak maleństwo ma byc uczulone czy zjeść trochę sierści to i tak i tak zje Na pocieszenie ja jadłam ze swoim psem z jednej butelki- mama mało zawału dostała, a ja zdrowa
Paradise- zazdroszczę przeprowadzki, sami o tym marzymy, ale jeszcze trochę zanim skończy nam się umowa inaczej przepadła by nam kaucja... A właściciele debile nie da rady się z nimi dogadac:(
Usia- Podaj mi maila wyślę Ci 2 listy + ranking kosmetyków.Ja korzystam z tej gdzie masz wszystko wyszczególnione w tabelkach. Jest tego trochę za dużo ilości szczególnie 56 pozapisywanych, ale jak będziesz kupowała będziesz widziała, że w pewnym momencie już starczy
U nas słoneczko ładnie świeci, a mi się dziewczyny nie chce wstać z łóżka Masakra, ale to przez wczorajsze całodniowe odwiedziny przez rodziców. Są kochani, ale wytrzymać z nimi cały dzień trochę męczy Mają tyle energii, że nie jednego 10 latka by zamęczyli
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Narazie musialam usiasc, bo po trzech godzinach pakowania zaczely mnie bolec biodra i plecy, a czasu co raz mniej...
Beaciaa - ja z jednej strony tez sobie zazdroszcze, ale pakowanie tego wszystkiego jest jakas totalna masakra, ale mysle, ze najgorsza jest kuchnia, a potem powinno byc lepiej. Mam przynajmniej taka nadzieje, bo jak nie, to chyba mi sie kregoslup w pol zlamie... My musielismy tylko dac miesiac wypowiedzenia, ale mieszkamy tutaj rok.
Usia - jak zrobisz swoja wlasna liste, to sie podziel hihihi
Umieram - tyle roboty, a ja nie mam sily sie podniesc, usiadlam na chwile na kanapie i nadal siedze!
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jakby którejś się nudziło polecam poczytac - www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html Tu akurat o płynach do kąpieli, ale wystarczy wejśc w analizy i są wszystkie kosmetyki dla dziecia
Dziewczyny zaczynam się stresowac... Od wczoraj strasznie słabo wyczuwam ruchy Słodycze nigdy na niego nie działały i wciąż staram się leżec. Czułam jakieś 2 pojedyncze smyrnięcia i dalej spokój
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
allegro.pl/detektor-tetna-plodu-poslucha...cka-i3983986588.html
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Myślałam o tym na początku ciąży, ale zrezygnowałam żeby nie panikowac bo tym też trzeba się chwilę naszukaćbeacia- kup sobie detektor tętna i stres z głowy i do końca ciąży możesz podsłuchiwać maleństwo!!!!( a będzie teraz tak że możesz nie czuć i tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy jest ok czy nie... wiesz różne są przypadki -nie będę przytaczać bo każdy pewnie ma rodzinę lub koleżankę ... a przynajmniej ja mam i kupię detektor jak tylko ruchy zaczną słabnąć czyli w kwietniu myślę) Bo inaczej skończyło by się to u mnie płaczem bo ja panikuje jak synka nie czuję
allegro.pl/detektor-tetna-plodu-poslucha...cka-i3983986588.html
Maćko chyba zmienił swoją dotychczasową pozycję, teraz parę razy się ruszył więc jest ok ! Detektora nie zamierzam kupować
Gosia- Superanckie ciuszki ! Zakupy/kosmetyczka/fryzjer zawszę poprawiają humor !