- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Danusia pokoi pełen uroku
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Gosiu bardzo dziękuję zawsze marzyłam o takim pokoju dla Olivii i jej rodzeństwa bedzie ladniej jak juz wszystko będzie na 100% zakończone
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nati chodzi Cio żel Prepidil??? Są to dosyć kosztowne żele,zawierające prostoglandyny,mające na celu przygotowanie szyjki do porodu. Ja ciężarna sobie zakupi to jej się go zakłada,do tej pory nie miałam z nim styczności
O tym nie słyszałam. Kuzynka mi mowila o żelu Natalis. Zastanawiala sie nad kupnem ale w koncu nie kupila.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
danusia87 napisał:
Gosiu bardzo dziękuję zawsze marzyłam o takim pokoju dla Olivii i jej rodzeństwa bedzie ladniej jak juz wszystko będzie na 100% zakończone
Dziewczyny, ja dopiero pare dni temu zaczęłam myśleć o odświeżeniu pokoju dla Maluchów. Jakos mi to umknęło i dziś mnie olśniło, że trzeba się z tym sprężyc bo potem może sił zabraknąć.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Gosia27 napisał:
Nati chodzi Cio żel Prepidil??? Są to dosyć kosztowne żele,zawierające prostoglandyny,mające na celu przygotowanie szyjki do porodu. Ja ciężarna sobie zakupi to jej się go zakłada,do tej pory nie miałam z nim styczności
O tym nie słyszałam. Kuzynka mi mowila o żelu Natalis. Zastanawiala sie nad kupnem ale w koncu nie kupila.
ma to samo działanie
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nati.olsztyn napisał:
Gosia27 napisał:
ma to samo działanie
U mnie w trakcie porodu był taki problem że szyjka się słabo rozwierała. Położna w trakcie niektórych skurczy mi ją jakoś tam rozciągała. Myślisz, że to może się powtórzyc w czasie kolejnego porodu? Czy taki żel mógłby pomóc?
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Gosia27 napisał:
nati.olsztyn napisał:
Gosia27 napisał:
ma to samo działanie
U mnie w trakcie porodu był taki problem że szyjka się słabo rozwierała. Położna w trakcie niektórych skurczy mi ją jakoś tam rozciągała. Myślisz, że to może się powtórzyc w czasie kolejnego porodu? Czy taki żel mógłby pomóc?
tzw masaż szyjki wykonała,Nati ja wiem, że może Cię to zbytnio nie przekonać, ale z tego co miałam okazję doświadczyć i odebrać porody u wieloródek, to te kolejne porody bardzo szybko postępowały,praktycznie się samo rodziło,więc uważam, że wydanie 300zł to zbędny wydatek bo po tyle te żele kosztują
- iwonan12
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem w trzeciej ciąży a po raz pierwszy się spotkałam z taką miłą panią ekspediętką
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
i zamiennie z pieluchami typu pampers używać będę.
Po połogu najlepeij bo siły i ochoty więcej będzie.
Zamierzam od 2 miesiąca ich używać lub od upałów pierwszych, i przez całe lato aż do końca macierzyńskiego.
Trzeba jednak je prać w temp 30 stopni max, bo będą przeciekać.
Dokłądnie trzeba sie metki stosować bo stracą chłonność.
I ponoć dopiero po kilku-kilkunastu użyciach zyskują pełną chłonność i nieprzemalkalność.
Ale warto Siostra ich używała bo dzieci miała alergiczne ze skórą atopową...mówiłą tylko żebym nie kupowała na rzepy tylko napsy (bo rzepy się zużywają i czepiają innych ubrań) i mówiłą że na napsy z dwoma rzędami minimum aby dobrze dopasować do ciałka dziecka.
danusia- och jakbym chciała taki osobny pokoik dla synka... my w jednym wszyscy będziemy.
nati-mój brzuch się pręży mocno ale bezboleśnie. za to młody kopie i się rozpycha i to mnie ewidentnie boliii... czasem mocno kłóje-ale na kopniaki nie ma tabsa ;/
Jem ogromne ilości magnezu w tabletkach ( 4 razy asmag forte + w witaminach) i wszystkie pokarmy z magnezem i potasem jakie tylko znam Dbam bardzo o dietę minimum 2kg warzyw i owoców dziennie . i skurczów juz nie mam a miałam okrutne nocne.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale w sklepie to ostatnio stałam chyba 10 -ta..i wystawiam ten bęben i robie miny że nogi bolą...zmęczona byłam po pracy a młody kopał jak szalony... i ZNIECZULICA;/ Wszyscy udawali że nie widzą... jeszcze mąż podchodzi i mówi jak tam a ja: "ah kopie mnie zmęczYŁ MNIE TEN DZIEŃ W PRACY" I...ZNIECZULICA...
(a kurcze chciałam tylko jedną laskę kabanoska, a babki kupowały po 0,5KG wędlin kilka rodzajó mięcha jak na wesele...)
w AUTOBUSACH IM SIĘ NIE SPIESZY NAJWIDOCZNIEJ
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
u mnie nic takiego. Dalej pakowalam nasze mieszkanie na przeprowadzke.
Poza tym wszystko ok. Jutro mam badanie glukozy i jestem przerazona, hehe. Mam nadzieje, ze nie mam cukrzycy ciezarnych...
iwonan12 - ja unikam smazonego i slodyczy, chociaz i tak i tak mam zgage. Ale biore co wieczor Gaviscon i pomaga mi zasnac.
Nati - sliczne skarpetki Tak, to ten fioletowy Oj nie wiem, czy sprobuje bez nakladek, mnie to przeraza...
Gosia - mam nadzieje, ze juz Ci przeszlo to pobolewanie w brzuchu? Oj tak, pakowanko idzie pelna para, daje rade
Fajna ta koszula! O jakich zelach mowicie? Nigdy o niczym takim nie slyszalam.
Nesia84 - witaj Juz Cie dopisuje do naszej tabelki.
Danusia - kurcze, moje sutki sa wciaz takie same, raczej male... Wow, ale sliczny pokoik, cudowny!!!
Beaciaa - ja tez bede uzywac pieluch jednorazowych...
Iwonan12 - jak to milo, ze sa jeszcze mili ludzie na tym swiecie!
Usmiechnieta - niestety, nie zawwsze ludzie sa mili, w Anglii to w ogole nie ma, ze poza kolejka, wiec zawsze sie wszedzie nastoje...