BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842974 przez moniaW
ale macie zachcianki :laugh: mi też ostatnio dopisuje apetyt ,teraz najbardziej mam ochotę na banany takie dojrzałe.wczoraj kupiłam sobie duży kawał ciasta bananowego i zjadłam całe na raz :blush:
najgorsze że po wszystkim męczy mnie zgaga :(

moja córeczka nie jest taka ruchliwa przez cały dzień prawie w ogóle jej nie czuje.daje o sobie znać zazwyczaj rano i wieczorem ale to są tylko takie lekkie kopniaczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #843017 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

U mnie ok. Wszystkie wyniki badań krwi i moczu w normie. Cukrzycy tez nie mam. Hurra!
Wczoraj sie z moim pokłóciłam o jakas bzdure, i dzis wciąż mam za wysokie ciśnienie. Brzuszek mam trochę wiekszy jak na 28 tydzień, ale położna powiedziała, ze to nic zlego.
Ogolnie sie ciesze, ale nie mam humoru. Najlepiej bym spala.

MoniaW - moja tez tylko rano i wieczorem jest bardziej aktywna, a tak to duzo odpoczywa :)

10 lata 10 miesiąc temu #843075 przez nesia84
Jestem już w domku, dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wg lekarza wszystko jest w porządku i dziudziuś rozwija się prawidłowo. Kolejne badanie będzie na cukier.

beaciaa - jak po rozmowie Twojego męża? Mnie też to będzie czekać ale dopiero gdzies za półtora roku, ponieważ umowę mam przedłużoną do czasu rozwiązania.

A nie pochwaliłam się, wczoraj byłam na pierwszym masażu kregoslupa i było całkiem nieźle, masażysta dał z siebie wszystko :D

Życzę Dobrego wieczoru :)

10 lata 10 miesiąc temu #843253 przez Iwona2014
Tak czytam dziewczyny jak piszecie o swoich maluszkach, jak Was kopią...koło żeber?
Hm kurcze, moja mała strasznie nisko mnie kopie bo powyżej pępka jeszcze jej nie było.
A teraz kopie mnie poniżej jajników-ale to dziś tak pierwszy raz.
Myślicie że pójdzie jeszcze do góry??? A może tak już zostanie...

10 lata 10 miesiąc temu #843276 przez beaciaa
Hej kochane :) wczoraj od 19 stwardnial mi brzuch wzielam nospe i nic nie pomagalo. Wyslalam meza po magnez do apteki, poszlam do lazienki i co? Krew w sluzie, moze nie czerwona krwista, ale krew:( No to siup torba i do szpitala. Brzuszek mnie nie bolal, krwawienie delikatne, ale wiadomo w ciazy trzeba miec na to oko... Polezalam od 21.30-1.30 na polozniczym porobili ktgw miedzyczasie ktoras zaczela rodzic. Dostalam zastrzyk ze sterydow na plucka malego w razie gdyby zachcialo mu sie przywedrowac szybciej na swiat:) Na ktg tetno alego w granicach 120-160, przez chwile ok.180 ale podejrzewam ze przez to ze zaczal sie strasznie ruszac:) skorczy przy pierwszym pomiarze nie bylo, przy drugim zaczely sie jakies delilatne falowania do 30, 1/2 ok 40. Dzis rano juz maly spokojny bo tetno wciaz w granicach 130-140 i skorcze wciaz na poziomie 15% . Trzymajcie kciuki za nas :)Bede pisac jak tylko czegos sie dowiem bo dzis usg za niedlugo

10 lata 10 miesiąc temu #843309 przez agula1987
Beacia trzymam za Was kciuki baardzo mocno. Na pewno wszystko będzie ok z Tobą i z Maleńkim. Daj znać jak będziesz coś wiedziała!!!

10 lata 10 miesiąc temu #843318 przez Kasiunia88
beaciaa ja też trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku i żeby małemu nie chciało się jeszcze wyjść :)

10 lata 10 miesiąc temu #843321 przez marta.dds
Hej,
beaciaa- 3maj się!!! Wszystko będzie dobrze!
Iwona2014- co do kopniaków ja też często mam na dole pytałam mojej gin czy wszystko okej bo na serio bardzo nisko czułam, powiedziała że wszystko w porządku :) teraz gdzieś od tygodnia już jest bardziej pod żebrami hehe chyba się kręci jak mu tam pasuje bo na dole też jeszcze są kopniaczki :)
Paradise1982- fajnie że wyniki okej i zdrowie dopisuje :) u mnie podobnie niby jestem szczęśliwa a humoru nie mam...
Później coś więcej napiszę co u mnie, zaraz idę załatwiać sprawę w Urzędzie Skarbowym- oddać PIT, później ogarniam chatę bo teściowa na herbatę ma wpaść... no i mimo wszystko trzeba dobrze wypaść heh :P

Do później :)

10 lata 10 miesiąc temu #843329 przez Paradise1982
Beaciaa - trzymaj sie! Trzymam za was kciuki!!!

Dziewczyny pomocy, jestem przeziębiona. Powiedzcie, macie jakies przepisy na bole gardla i zaktsny nos i ogolne rozbicie? W Anglii nie maja syropu Prenalen, wiec tylko domowe sposoby mozliwe.

10 lata 10 miesiąc temu #843349 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #843356 przez Paradise1982

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843371 przez usia
Beacia - ja też trzymam za was kciuki. Pisz kochana co z wami.
paradise - ciebie też dopadło. Nie daj się grypie. Wygrzewaj sie.
Witam nową mamusię.
Humorki mnie też dopadają. Przeważnie wieczorami. Ostatnio tak naskoczylam na Rafała że woli z kumplami wypić piwko niż ze mną być. No i płacz.

10 lata 10 miesiąc temu #843372 przez nati.olsztyn
beaciaa Kochana, trzymam za Was kciuki, żeby Macius nie chciał jednak jeszcze wychodzić! Daj znać koniecznie jak po usg!

10 lata 10 miesiąc temu #843388 przez usia
Dziewczyny właśnie do mnie dotarło że już bliżej jak dalej. Ogarnął mnie strach i panika. I łzy w oczach. A ja głupia słuchałam się żeby za wcześnie nic nie kupować. I co ja bym zrobiła na miejscu beaty. Nie miałabym bardzo czego pakować. Idę dzisiaj na zakupy. Nie wyobrażam sobie jakby mi przyszło jechać na porodówke bez niczego.
I zdałam sobie sprawę że bardzo się boję porodu :(

10 lata 10 miesiąc temu #843395 przez beaciaa
Przed chwilka mialam usg. Szyjka zamknieta 27 mm- nie wiem czy duzo czy malo bo nic tego nie skomentowal. Lozysko w 1 fazie dojrzalosci. Malemu nic nie odpadlo :) Cos mowil o morfologii plodu ze w normie. Waga 1600g, wiek 31t1d. Pepowina trojdzielna. Ogolnie stwierdzil ze jest dobrze wiec jestem przy dobrej nadziei:)
Dziekuje dziewczyny za.wsparcie;)!
Usia ja torbe dla siebie mialam spakowana od trzech miesiecy kiedy pierwszy raz wyladowalam w szpitalu i maz nie mogl znalezc koszul nocnych ... tydzien temu dopakowalam sie w razie porodu tzn. Podklady poporodowe majtki jednorazowe itp. Wszystko co dla mnie. Dla malucha maz wie ze wszystko w jednym miejscu lezy wiec by znalazl :) wracam ze szpitala.i zaczynam wszystko prac i prasowac zeby miec;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka