BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #885839 przez Agnilla
ozłocę tę osobe, ktora mi pomogla ;) i wypas, mi tam pasi, ze to za 2012 rok ;)
jak otworzycie sobie pit 37 za rok 2012 to odejmujecie poz. 103-108-114. potem dzielicie prze 12, a potem przez 3 czy tam jak Magdalen przez 4 i mozecie sobie wyliczyc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #885843 przez wiolcia1004
Marzenka to jak cos sie dowiesz to daj znac:)
Tak to jest jak cos dac Państwu to bez problemu ale zeby Państwo cos od siebie dało to tyle biurokracji że niektorzy rezygnuja masakra tu u nas z tym wszystkim.
Co do kocykow to od wczoraj w Polo markecie sa fajne kocyki po 19,99 fajne podobaja mi sie.

10 lata 10 miesiąc temu #885854 przez elmirka_20
Ale ze mnie zdechlak... :)

Umyłam okna tylko od strony mieszkania i tylko w dużym pokoju, zmieniłam firankę na czystą, zdjęłam, wyprałam w pralce, wyprasowałam i powiesiłam zasłonki, pochowałam na niższy poziom łóżeczka rzeczy synka, które będą potrzebne dopiero w późniejszym okresie, jak leżaczek-bujaczek czy śpiworek do wózka, zamiotlam podłogę (tylko w dużym pokoju) i wyprasowałam ciuszki na wyjście ze szpitala dla synka... Niewiele... I zdycham :) Nogi mi chyba odpadną zaraz i spać się chce niemiłosiernie! ;) Acha! I rybkę wypanierowałam i usmażyłam z frytkami ...
Oczywiście zjadłam :) A tu taka zdechlizna .. A gdzie pójście na dwór na spacerek i do sklepu ??!! Skąd sił ?!!?? ....

A, jeszcze mi olej z frytek strzelił na brzuch - przez koszulkę i tak przeszło na skórę (mała kropelka oleju) a już drugi bąbel mi się zrobił od oparzenia :/ Niefajnie..... Fujara ....

Dobra, wyżaliłam się i już mi lepiej ;) Tylko sił nadal brak.... ;)

A propos ubezpieczeń: gdyby moje dziecko przeczekało do 2 sierpnia (a to nieco więcej niż +2 tygodnie, więc i niemożliwe), to dostałabym z ubezpieczenia 1200 zł. Fajnie by było, ale wolę tak nie ryzykować i mieć synka wcześniej niż tak późno.... :/

10 lata 10 miesiąc temu #885865 przez malgorzatawalak
Hej dziewczyny :-)
Ale nam to forum promieniali. Jeszcze pisze z telefonu i wogóle nie mogę się połapać :-(
Ja już na nowym m choć jeszcze wiele zostało do zrobienia ...padam choć i tak mało co robię. Mój nie dość że pada na twarz przez ta przeprowadzkę to jeszcze choroba go wzięła :-(
Dziewczyny nie straszcie z tymi skurczami i bólami bo to nie czas...

Miłego dnia dziewczyny :-)

10 lata 10 miesiąc temu #885867 przez misiana
Agnilla jezeli nic do kolejnej wizyty sie nie zmieni to bedzie probowal farmakologicznie.
Mama mnie nastraszyła z ta cesarką..

Nie chce mi sie dzisiaj juz nic .. :(
ide na kolacyjke bo mój M jajka ugotował mmm :) i potem może spedzimy trochę czasu razem bo ost nam go brakuje.

Miłego wieczorku :*

10 lata 10 miesiąc temu #885869 przez marzena25
elmirka_20 szalejesz kobieto, skąd ty masz na to wszystko siłę, też dzisiaj zrobiłam rybkę tylko że z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z kapusty kiszonej :)

Teraz leżymy nic mi się nie chce zresztą jak cały dzień dzisiaj, dostałam w prezencie od mamy sukienkę z szperaczka typowo ciążowa na lato jak wyschnie to wam wstawię zdjęcie. :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #885870 przez MarzenaBZ
Ej dziewczyny, a czy to na pewno pit z 2012 roku nie 2013??? Czemu tak dziwnie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885873 przez marzena25
MarzenaBZ jeżeli składamy wniosek do 31 października to będzie to PIT sprzed dwóch lat, a jeśli później to z roku poprzedniego. Przykładowo, składając wniosek w lipcu, sierpniu 2014 roku bierzemy PIT za 2012 rok, a w listopadzie już PIT za 2013 rok.
Na złożenie wniosku jest w zasadzie 12 mieś od urodzenia dziecka więc możesz łożyć w listopadzie i będziesz mieć już z pitu za 2013 rok ale tak czy siak musisz wskazać jeśli zmniejszyły lub zwiększyły ci się dochody także pewnie na jedno wychodzi, zresztą tutaj to jest fajnie opisane www.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-...kuly,177331,1,2.html

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #885874 przez Magdalen
Marta zazdroszcze Ci gotowej kolacyjki :D ooh Doobrzee Ci. :)
A ja zdycham w łozku ... znaczy teraz chwile siadlam ale zaraz znow sie klade... Naa noc całkiem mnie bierze , brzuch boli i taka jestem nijaka... :(
Ale wiecie siadłam zrobic siusiu i jak mnie złapał skurcz tak juz myslalam ze koniec czulam jakby mi cos wychodzlio, znaczy nie cos tylko mala... dziwne to było... eh chyba nie bede juz siku roobic. Zawał byl prawie murowany... Ostatnio taak samo własnie bylo.. a to tylko bylo zwykle siusiu. yyh .;/

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885875 przez MarzenaBZ
Musiałam posprawdzać i znalazłam portal internetowy, gdzie wszystko jest opisane.
www.gdzierodzic.info/artykul/43?gclid=Cj...nmxBvH67uTolY0vD_BwE

:)
Marzena, dzięki za info, wszystko przeczytam;)

10 lata 10 miesiąc temu #885876 przez Magdalen
Trzymajcie sie kochaane !! Doobrej nocki :*
A wczesniej wieczoorku :)

( gdyby sie cos działo to pewnie jeszcze tu wpadne )
Pa:*
Podziękowania: wiolcia1004

10 lata 10 miesiąc temu #885884 przez Lyanka
Magda, ty nas tam nie strasz!!!!
Kładź się i odpoczywaj...oddychaj głęboko i powiedz córci, niech siedzi w brzuszku jeszcze!!!

A ja właśnie wysprzątałam łazienkę...i aż sama jestem z siebie dumna, bo takiego miałam lenia :) ale się zmobilizowałam i jutro już będę miała mniej rzeczy do ogarnięcia ;)
A jeszcze wymyśliłam sobie pierogi ruskie robić jutro, ale tak mi się zachciało :D mąż też chętnie zje, więc trochę się nastoję i nalepię ;)

10 lata 10 miesiąc temu #885904 przez misiana
Lyanka ja jutro tez mam w planach robic pierogi ale z truskawkami ale zobaczymy jak bedzie z chęciami :)

10 lata 10 miesiąc temu #885909 przez wiolcia1004
Podziwiamwas dziewczyny ze wam sie tak chce pichcic.

10 lata 10 miesiąc temu #885912 przez Lyanka
Wiolcia, jak si ma zachciewajki tak jak my, to trzeba sobie jakoś radzić ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka