- Otrzymane podziękowania: 32
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- kinngga87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
wczoraj jeszcze jak już mialam wodę to koloru rudego he he, ale dzis juz wszystko normalnie. Ja dziś też mam zgagę ale delikatną jak narazie mi mój specyfik pomaga ale biorę go wtedy gdy już mnie pali, a w nocy też co chwilę się budziłami od 6 nie śpie (a potrafiłam przespać całą noc lub obudzić się raz do toalety). Dziś u mnie słoneczko i szkoła rodzenia popołudniu więc się doczekać nie mogę. Nigdy nie robiłam pierogów z truskawkami dziś chciałam zrobić znacie może jakiś przepis na farsz czy poporostu dajecie kawałki truskawek. Nie wiem co z tego wyjdzie bo mąż mówił,że skoro gotuje sama dla siebie mam kupić w sklepiku gdzie można domowe kupić a nie się męczyć w ciąży.
a garniturek rampers super ja mam body z muszką i zabotem na klacie i czarne spodenki z materiały dla chłopca kupiłam bo się powstrzymac nie mogłam a jeszcze nie wiedziałam jaka bedzie płeć /

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Melduję, że i u mnie noc spokojna. Skurcze wieczorem niestety były, ale o wiele mniej i nieregularne, także mogę zakwalifikować je do tych przepowiadających. Zaszantażowałam małego, jak któraś z Was miała w zwyczaju i obiecałam mu leżaczek z fisher price jak posiedzi w brzuszku u mamy do 15 czerwca co najmniej. Mój G. się śmieje tylko, że jak nie dotrzyma to... i tak mu kupie, ale cii...

Ale się rozpisałam.. ale mam kompa przy łóżku na krześle i mogę w końcu nadrobić. Wczoraj szykowałyście niezłą imprezę, ja też chcęęęęę! Nie róbcie mi smaka, jak ja się ruszać nie mogę! hehe
A i wczoraj podczytywałam Was na telefonie o kocykach z Biedronki. Jaki był mój żal, że ja już biegać po sklepach nie mogę, a nie chciałam innym robić kłopotu, ale w końcu wspomniałam mojemu tacie i mały ma kocyk w hipki

No to miłego dnia Wam życzę, ale pewnie z nudów jeszcze się tutaj pojawię, skoro mam takie świetne stanowisko pracy hehe

buziaki!
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65
Robi sie niewesoło, więc..... Własnie zdjęłam zasłonki i już się piorą, jak odpocznę chwilkę zrobię to samo z firankami. Na szczęście mam tylko trzy okna, małe w dodatku a zasłonki tylko na dwóch także prkatycznie żaden wysiłek. Potem jak znowu odpocznę to takim fajnym "cosiem" umyję sobie okna wewnątrz mieszkania (bo na zewnątrz ładnej pogody jak doczekam, to już pewnie będe unieruchomiona leżeniem na kanapie jak orka wyrzucona na plażę

Może się rzucam z motyką na księżyc, ale jak nie zabraknie mi ochoty to chciałabym w końcu już poprasować wszystko dla synka.... Albo chociaż przygotowane ciuszki na wyjście ze szpitala, żeby już mieć 100% spakowaną dla niego torbę. Moja cąłkiem gotowa od ... dawna

Wiecie co... Wczoraj napisałam maila do allegrowicz u którego ponad tydzień temu zamówiłam dwie pary getrów 3/4 i sukienkę, bo już obecne nie nadaja sie do chodzenia i naprawdę mam problem by się ubrac jak jest za chłodno na sukienki..... Okazało się, że moje zamówienie widniało im jako ZREALIZOWANE za co mnie pani bardzo przeprosiła. Ok, nic się nie stało... I tak bym sobie czekała i czekała az bym urodziła i zaczęła wchodzić we wlasne dawne ciuszki....

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Nooo, Marzenka, ta z kwiatami sukieneczke też szczególnie mi się spodobala

A może dzisiaj lub w pon. wreszcie mi przyjdzie sukienka dla mnie na chrzest synka...

Wyschną mi kudełki to skocze do Biedronki, bo tak jestem ciekawa jak te kocyki wyglądają że aż może zaraz poszukam w grafice google

Jaaaaaaaaaaaa !!!!!!! Słońce wyszło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak Wasze pociechy dzisiaj? Mój synio coś niemrawy bardzo.... Aż sobie ciśnienie zmierzę, bo sama jakaś zdechła jestem, ale walczę z tym twardo

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Ale mnie obudził dziś okropny ból brzucha. Dosłownie całego. Szybko wyskoczyłam z łózka bo to zawsze mi ulgę przynosi. I pozostał tylko przeszywający ból żołądka. Jadłam śniadanie na leżąco prawie bo nie potrafiłam siedzieć normalnie. No ale idzie już ku lepszemu

Kurcze jak Wy już piszecie o spakowanych torbach i skurczach przepowiadających to ja czuję się jak taka młodsza siostra słuchająca i podglądająca te starsze siostry co one robią bo ja przecież jeszcze taka malutka hahahahahahaha. Bo przecież u Was suwaczek już tak daleko w porównaniu do mojego.... Metafora mi się taka nasunęła

Dziś znów kolejny dzień beznadziejnej pogody... Człowiekowi to jednak nie wygodzi

Dziś mam w planach wreszcie! zacząć robić coś z kącikiem dla Tobiego. Może w końcu się zmobilizuję. Miałam nadzieję, że wczoraj gin mnie choć trochę postraszy, że poród się może przyspieszyć nieco niż jest planowane (chciałam na siebie takiego straszaka i mobilizatora) ale powiedziała że jeszcze trochę w tej ciąży pochodzę. Więc muszę liczyć tylko na własne samozaparcie.
MarzenaBZ śliczne te sukieneczki. Gdybym tylko miała dziewczynkę to bym od razu takiej sukieneczki poszukiwała. A co do PZU to też jestem tam ubezpieczona. Moja mam prowadzi ubezpieczenia grupowe. Coś tam wiem ale nie wiem czy akurat będę znała odpowiedź na Twoje pytanie.
Madzia całe szczęście że się odezwałaś i jest już w miarę ok bo się denerwowałam co to się dzieje.
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20

Pozmywałam cholera tyle tego zawsze sie nazbiera choc mam kilka talerzy no kubkow sporo i garkow kilka a zawsze wszytsko w zlewie. a nas tylko dwijka bo mala to malo co brudzi

Ggabi a Ty co z tym bolem masz?
Jeeny przetrzymac jeszcze chociaz 3 tyg i mozemy sie pruć

Ide pomyć podlogi bo juz pozamiatane ja sie ogarne zebym mogla wyjsc z domu i na spacerek poki pogoda.. , ajuz sie zaczyna chmurzyc.

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Kolejna sprawa o ktora sie martwie zeby wzystko bylo ok z mala same wiecie jak to jest z tymi porodami sn moze dojsc do jakiegos niedotlenienia i wogole nieiwem chyba u mnie zaczyna sie panika:(
Wszystko mnie drazni niedlugo mnie zamkna w separatce bo nie da sie ze mna wytrzymac ogolnie masakra czekam na lepsze dni.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wiolcia ja też mam tyle obaw, ale będzie dobrze, wszystkiego się nauczymy i damy radę

Zjadłam 4 ptasie mleczka i mam za swoje, zgaga taka, że aż mi wszystko cofa ehh...
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
A poza tym nie wiem od czego czy to od zgagi od tych kwasów zoladkowych czy dalej mi te papierosy wychodza wstalam rano z takim "kapciem" i posmakiem w buzi i plucach jak kiedys gdy palilam bo odrzucilo mnie od papierosów-naszcescie!! i juz nie cche wracac po ciazy do tego strasznego nalogu mam nadzieje ze dam rade bo nie raz mam ochote zapalic ale mowia ze skutki uboczne palenia nawet do roku czasu wychodza i moze od tego mam taki posmak jak po papierosach
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

wiolcia1004 też mam takie myśli jak ty chociaż nasz kruszynka jest planowana i wyczekiwana ale trzeba to jasno powiedzieć że to na nas kobietach będzie spoczywała większość obowiązków i to my będziemy musiały to ogarniać w większości ale to pewnie większość dziewczyn tutaj ma takie myśli jak my.
Na zgagę narazie nie narzekam chociaż miałam kilka razy ale szybko przechodziła jeszcze tego cholerstwa mi trzeba.
U mnie pogoda beznadziejna ale się ochłodziło przynajmniej bo już żyć nie mogłam , nie mam weny dzisiaj co robić chyba zacznę czytać poradnik który kupiłam i tylko przeglądnęłam.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Ali uważaj na siebie. niech maly wytrzyma jeszcze dluzej niż do 15go czerwca!

Elmirka, naprawdę masz sile na okna?! podziwiam

Wiolcia chyba faktycznie zaczynasz panikować. Wszystkie mamy obawy, zwłaszcza te, które będą rodzic pierwszy raz, czy będziemy dobrymi mamami, czy porod pojdzie dobrze itd. Ale nie możemy się tym myślom dac zwariować

Marzena z tego co mi wiadomo to becikowe faktycznie uzależnione jest od zarobkow. Ale czasami jakies miasto decyduje się na swoje dodatkowe becikowe, które daje wszystkim zainteresowanym. Natomiast to tylko co slyszalam

- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20

No niestety ja teez mam zakaz na co kolwiek jedyne co moge to lezec w łozku i wstawac na siusiu. Ale mam dziecko i musze choc na pol godzinki ja wziac na dwor, spacer zaliczony kwiatki nazrywane

Wiecie co pod koniec ciazy zaczeły mi paznkokcie rosnac jak szalone i twarde sa jak nigdy .

Mała od rana sie nic nie wierciła.. a po spacerku dotleniłam sie i ona tak samo i ja wzielo zaczela sie rozpychac jak by cholera u siebie była;) hehe