BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #885375 przez Magdalen
Patrzcie no jaka cwaniara z tej naszej Agnilly :) hueh
A co do bolow to nie mam pojecia a nie twardnieje Ci choc troche?
Ja własnie takie mialam bole przy skurczach ... boolesne ze aasz...;/
Ale moze to byc jeszcze taka opcja kiedys o tym czytałam.. i fakt to była prawda... kiedy zblizał sie dzien kiedy mialabym dostac okres gdyby nie ciaza to pobolewal mnie brzuch własnie w taki sposob i w og zachowywałam sie tak jak przed ciaza przy zblizajacym sie okresie... wredna małpa nieznosna nerwowa:P
Ah z tymi doobroociami .... kurcze az od tego znow mi brzuchol twardnieje ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #885377 przez wiolcia1004
Hejka dziewczyny!
Magda ale zes strachem zasiala normalnie!!
Ja jak narazie nie odczuwam silnej zgagi wiec nie narzekam:)
Ja dzis robie racuszki bo mi Magda wczorajochoty narobiła:):):)

10 lata 11 miesiąc temu #885379 przez Lyanka
No ja już jestem po "biedronkowych" zakupach :-D
Kocyk kupiłam taki jak ty Cania, w żółto-niebiesko-zielone paski z hipopotamami ;)
Oczywiście kupiłam też truskawki i już miseczkę wszamałam....i składniki na leczo, bo mi też smaka narobiłyście hihih ;)
Tylko tak stałam przed półkami i się zastanawiałam co mi się bardziej chce - leczo, czy frytki :)
Ach te nasze zachciewajki ;)

10 lata 11 miesiąc temu #885382 przez Agnilla
Magda, nie wiesz, ze gdzie kucharek sześć...to co się będę do garów pchała :P jak Wy takie dobroci robicie :)
o kurde, musialabym 8 miechow wstecz policzyc okresy, za duzo tego :P mnie ten brzuch zaczyna bolec po jakims ruchu/ wysiłku itp. ogarnelam sypialnie, zebym miala ladnie jak na drzemke pojde :P i znowu odpoczywam...az wstyd :/
kurde....frytek mi się chce :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #885383 przez Cania
haha, leczo czy frytki :P Lyanka no jedno do drugiego nie pasuje :D ale dobrze ze zdecydowalas się na leczo, chyba jednak zdrowsze niż frytki :P :) a kocyk bardzo ladny :D

będzie już tych deszczy? chciałam pranie jakies zrobić...

Mi tez czasami twardnieje brzuch... jak dużo pochodze. Twardnieje i ciagnie. Ale na szczęście zadnych skurczy.

Ale mala mi dziś jeździ nogami po brzuchu, masakra :D :)

10 lata 11 miesiąc temu #885386 przez agnieszka89
Dobrze że weszłam na forum i o kocykach wasze wpisy zobaczyłam :) juz mame wysłałam po Biedry jak z pracy bedzie wracala bo ja niestety bez auta a na nogach daleko :/

A co do forum to na tablecie jeszcze w miare normalnie wszytsko mi wyglada ale na kompie masakra ani nickow nie widac jakies puste pola znaczki no i ta wszech obecna biel. Trzeba jednak przyznac ze forum (do wczoraj) chodzilo lepeij niz wczesniej

Wczoraj cały dzien zachciewajki miałam, to dziś dla odmiany nie mam wogole apetytu

10 lata 11 miesiąc temu #885389 przez rewelka1312
hej dziewczyny, od rana piszecie o smakolykach a ja tylko mysle co zjesc zeby zgagi nie miec... Ewa uwazaj na ogorki ja juz od miesiaca nie jem zadnych mizeri bo pozniej zgaga po ogorkach straszna, to od tych ogorkow u mnie sie zaczelo.
Dzis w nocy 2 runki na dol do lodowki po mleko zjadlam na sniadanie 1 duza bulke z serem i narazie mocnej zgagi nie mam tylko zoladek mnie strasznie bolal i przy tym plecy..jest juz coraz gorzej boje sie o ta zgage zeby mnie zoladek nie zaczal bolec jak przy wrzodach bo nie wytrzymam bolu a nie moge zadnych lekow jescze u nas dzisiaj swieto a wczoraj lekow zapomnialam kupic na zgage;/ chyba kupie reni na zmiane bo gaviscon mi juz nie pomaga w syropie;/
nagotuje jakas zupke i bede jadla teraz tylko takie gotowane i to w malych porcjach bo po tej jednej bulce czuje sie ze mam caly zoladek wypchany i tylko mi sie odbija i czuje jakby juz tam miejsca nie bylo.... oszalec mozna

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #885399 przez MarzenaBZ
Ja nie mogę wytrzymać!!!! Tak mi się chce tych truskawek, lodów, szejków, placków....aaaaaaaa
Ale będę silna, nie będę się obżerać!!!!!

Agni, ja nie wiem czy te bóle miesiączkowe są normalne. Lekarz mi wczoraj powiedział, że tak będzie już boleć, zwłaszcza, że chuda jestem i brzuch mi ciąży, stąd też ból kręgosłupa (taki, że wygramolić się u niego na fotel nigdy nie mogę i musi mi pomagać rozłożyć nogi) ...ale wstyd...

Położna mówiła na szkole rodzenia, że jeśli boli dół brzucha to znaczy, że boli macica. Jeśli jednak będzie boleć od krzyży do brzucha, to już skurcze opasujące czyli porodowe takie z bólami krzyżowymi. No i jeśli już zaczyna boleć cały brzuch, to też skurcze porodowe. Więc chyba na razie nie muszę się martwić tymi "miesiączkowymi" bólami.
W sumie to co pisze Magdalen, ja też czytałam gdzieś. Podobno często boli brzuch, w terminie, gdy mieliśmy miesiączki lub owulacje i to wynika niby z "przyzwyczajenia się" macicy:) Tak czytałam kiedyś...

Ewa i Rewelka ja tę zgagę miałam tylko przez dwa trzy dni i wiecie co zauważyłam - powodem był sok z tymbarka w kartonie. Każdy inny, z Horteksu czy nawet z biedronki (tylko nie sztuczne soki czy napoje, tylko te 100%) nie powoduje zgagi, a po każdym Tymbarku się pojawia. Może jecie lub pijecie coś, co powoduje u Was tę zgagę, a nawet o tym nie wiecie???
Aha, jak się obżeram na noc to też mnie pali i mam nieprzyjemne odbijanie z refluksem - feeee... Dlatego od paru dni, na kolację nie jem za wiele, a jak już, to przynajmniej 3 godz przed pójściem spać. I na razie nie mam problemów już ze zgagą.

PS. "Gdzie kucharek 6, tam 12 cycków" ;)
To tak wtrącę, do tego że Agni nam się uchyla od przygotowania swojej części wyżery na zlot ciężarówek!

10 lata 11 miesiąc temu #885402 przez MarzenaBZ
PS. Agnilla widziałaś że na naszej 1 stronie nie wyświetla się tabelka. Jest tylko pełno załączników, kolejno uzupełnianych przez Ciebie tabelek.
Już było tak wcześniej ( w tym poprzednim "zmienionym" forum. Teraz chyba się nie da tego poprawić, bo na razie nie udaje się plików wstawiać.

10 lata 11 miesiąc temu #885405 przez Magdalen
Agni to lez ni bedzie bolec:D
Mała z gola dupa lata... rozbiera sie cały czas co ja ubiore eeh. juz mam dosyc.. zaraz zasika mi wzytsko albo co gorsza okupka :P
Nooo ja juz zapiekanke zrobiłam. :D blyskawicznie :D teraz czeka zeby sie zapiec w piekarniku .. tylko kurcze ostra mi cos wyszła.. nie mamm wyczucia teraz haha :D ale moj sie bedzie cieszyl a ja tam ostre uwielbiam choc nie teraz bo nie bardzo moge :)
Aaa jaaaki balagan w kuchni :D
Ja to jak cos w kuchni robie to jest taaaki syyf ze szook, heeh . Krzycha to wkurza ale co mu do tego.. nie sprzata przeciez :P
Jakas jestem dzis rozkojarzona sie skupic nie moge na niczym ...:P
Noo to teges tamteges przez teges ide posprzatac :D i z mała porzadek zrobic bo sie mi przeziebi :)
A wlasnie u mnie dalej pogoda do dupy. choc teraz nie pada. :)

10 lata 11 miesiąc temu #885408 przez Ewa1001
Ewelina, no to mnie załamałaś tym ogórkiem. Tak miałam na niego ochotę, ale może faktycznie sobie go daruję.
A co do soków to Marzena masz rację. Ja mam zgagę po każdym a największą po Hortexach. Ale ostatnio pijam tylko wodę i herbatki :)

Mały od wczoraj jakoś tak mi się ułożył, że naciska na pęcherz. Do toalety latam co 5 minut...

Magda, ja też jak coś robię w kuchni to mam taki bałagan, że masakra jakaś. Po gotowaniu potem mam sprzątania co nie mara ;p Myślałam, że tylko ja tak bałaganie ;p

10 lata 11 miesiąc temu #885413 przez Cania
Magda powiem Ci ze ja mam tak popierniczone smaki, ze tez mi wszystko ostre wychodzi. Tzn wszyscy mowia ze ostre, ale ja tego nie czuje :D :) Raz na szybko robiłam dla narzeczonego siostry gulasz, nie było ani mojego meza ani siostry, wiec jedliśmy sami. Ja jadlam bez niczego, a on prawie plakal :D :)

a co do bałaganu, to ja przy gotowaniu tez narobię straszny... ale maz się sobowiazal ze będzie zmywal po kadym obiedzie, zebym ja nie musiala :D niestety moi rodzice nigdy nie sprawili sobie zmywarki, ale ja na swoim już niedługo na pewno będę miała, przynajmniej tyle z glowy będzie :D

10 lata 11 miesiąc temu #885433 przez Magdalen
hEH JA TEZ mam problem z przyprawianiem i to co jest ostre to ja jakos tego taak nie czuje :P
a co do bałaganu to ja własnie myslałam ze nie jestem zorganizowna w kuchni i wszedzi syfie co robie:D hheeh :D az mi lzej :D
Jakis czas temu Krzychu kupil chipsy niby bardzo ostre wzial jednego i powidzial ze leca do smietnika bo nie da sie ich jesc ha. a ja sprobowałam noo byly pyszne :D nie czulam zeby byly ostre pf :) i zjadłam cvala pake:D choc mi zakazał bo stwirdzil ze brzuch mnie bd bolec i w og po takim ostrym i ze mi w ciqazy nie wolno :P

Ja juz ogarnełam troche :)

10 lata 11 miesiąc temu #885440 przez misiana
Szukam czegos na chrzest+nasz slub dla małego i wpadłam na takie cudo ! :)
Jezu sliczne to jest, wyglada jak prawdziwy garnitur a to zwykly rampers jest :)

10 lata 11 miesiąc temu #885441 przez kinngga87
Hej dziewczyny
ale pysznosci robicie u mie domowy kebab z kurczaka i zmiemniaczki smażone na oleju pycha chodz wiem , że nie do końca zdrowe a na deser arbóz więc coś mogę dodać do tej zlotowej uczty, dodała bym placuszki jogurtowe z truskawkami ale zjadłam na śniadanie..
A jeżelui chodzi o brak wody to chyba jet zaraźliwe bo dziś ja jej nie mam a chciałam właśnie po obiedzie pozmywać i zmywanie z wczoraj czeka bo mi się wczoraj nie chciało zmywać

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka