- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20

Niee stresuj sie biodra i tam co ma sie przygotowac do porodu to sie naszykuje spokojnie

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Dziewczyny czy wy tez tak sie zaczynacie kiepsko czuc?
Ja od tej zgagi mam zolty jezyk i taki kiepski posmak w ustach:/ nie moge duzo zjesc bo czuje sie tak pelna tak mam zoladek scisniety, mala ciagle mnie kopie przewraca sie, jest bardzo ruchliwa, od godziny leze na kanapie chcialam sie przespac ale ciezko mi zasnac w dzien czuje sie jakos tak dziwnie, ciezko mi dusi mnie mala pewnie mi uciska na rzepone ciezko sie oddycha normalnie jak posiedze to czuje jakbym miala na siedzaco zasnac jakos akie dziwne uczucie jakies leki takie mam ze mi slabo zaraz sie zrobi... Moze poleze wezme prysznic i przejdzie bo od rana w pizami jeszce jestem ale juz odkurzylam rano i podlogi umylam pranie zrobilam, niby nie duzo a moze teraz to i tak juz za duzo jak na obciazony organizm..
Mala nasza taka ruchliwa moze zabiera mi tyle energi bo normalnie czuje ja wszedzie i bardzo czesto:)
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Marzenka no ty to jestes mistrz widze, zolna dziołcha z ciebie gratuluje!a co wygralas?
Co do ubezpieczenia to masz kontynuacje wiec nie ma problemu abys nie dostala kasy z ubezpieczenia:)
Bo nie masz zadnego dnia przerwy??? Ja zmienialam ubezpieczenie z indywidualnego na grupowe i mam kontynuacje:)
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Dziewczyny jeśli chodzi o to becikowe to dzwoniłam i jest tylko dla osób których dochód nie przekracza 1922 zł na jednego członka rodziny i że z pitu za 2012 teraz się te dochody bierze , więcej nic nie wiem to strasznie nieprzyjemna babka była chyba nie chciało się tłumaczyć bo zaczęła mi jakieś tam terminy te swoje rzucać co jak się oblicza i co jak do czego nie bardzo wiedziałam o co jej chodzi. A teraz tak sobie myślę że to dochody ogólnie te uzyskane za granica też nie ? Bo mąż pracuje za granicą i tam płaci składki i wszystko a tutaj w Polsce nie ma żadnych dochodów ja zresztą też ehh strasznie to pokręcone sama już nic nie wiem, może któraś z Was wie jak to jest ?
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
milczałam dwa dni,ale jakoś brak sił na wszystko.Nie jestem z tych narzekających,ale mimo wszystko nawet mniie nachodzi jakiś dół. Byłam dzisiaj w pracy,ale tak źle sie poczułam,słabo mi było,zimno,głowa pękała,że po 4 godzinach pojechałam do domu-weszłam pod kołderkę i zasnęłam. Teraz troszkę lepiej.Ale Olek mnie martwi dzisiaj trzeci dzień jak mało go wyczuwam. Próbuję go prowokowac,kładę się na plecach-czego on wcześniej nie lubił,głascze brzuch a on nic. Będąc dzisiaj w naszym sklepie najadłam się troszkę słodyczy,a on nadal nic. Nie chcę panikować,przecież tydzien temu miałam usg a we wtorek słyszałam serduszko,ale nie ukrywam,że zaczynam się martwić,
Lubię być w ciązy,widzę tego uroki,nareszcie minęly te okropne mdłosci,zgagi,bóle pachwin,infekcje,ale nie wiem jak do końca wytrzymam skoro tak martwię się o małego.
Oj zdecydowanie mam dzisiaj gorszy dzień.
Aaaa,ktoś pisał o hemoroidzie-sprawdziłam na sobie KORA DĘBU. Robić nasaidówki albo po prostu zaparzyć jak zioła ,odcedzić i często przemywać wiadome miejsce tym naparem. Naprawdę pomaga.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Marzena, a ten pit to pewnie za 2013 rok tak?

druga sprawa, moj szwagier nie rozlicza sie w Pl, musze siostre dopytac, ale wiem, ze becikowe dostali, bo wliczaly sie tylko jej dochody.
Gabi28, ja tez wczoraj wymieklam, niestety. dzis juz lepiej sie czuje, choc lepiej nie wygladam

tfu tfu nie mam ani rozstepow ani hemoroidow, za to regularnie mam obkopane podbrzusze..i odbyt w srodku

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

Pobrał mi wymazy do badania GBS, wynik ujemny

Ale przeraziło mnie to, że moja szyjka macicy mu sie nie podoba

Za dwa tyg mam kolejna wizyte i znowu bedzie sie przyglądał mojej szyjce.
Mama mi powiedziala ze jesli nie zacznie mi sie skracac czeka mnie cc

ehh nie wiem juz sama, teraz do 13.06 bede w niepewności czekać

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Ciastka i różne słodkości wezmę z naszego sklepu.
a propo rozstępów- pisałam wam,że coś tam mi się pojawiło,ale to chyba nie jest rozstęp,bo dalej male na 2mm,wygląda jakby jakaś maleńka żyłka mi pekła. Nic sie z tym nie dzieje,a i nie widzę,żeby coś więcej a brzuchu się pojawiało.
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
www.gazetawroclawska.pl/artykul/3302758,...i-poradnik,id,t.html
Jeśli chodzi o to obliczanie to chyba tak to sie robi jak napisałaś, dziecko też się wlicza
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gabi, Ty mi nie pisz bo jak ostatnio napisalas o rozstepie, to mi sie snilo, ze i ja dostalam

misiana, ciekawe z ta szyjka, oni nie maja swoich tam lekow na to, by sie skrocila??
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Wiolcia nagrodą by ł zestaw witamin dla dziecka pow. 3 roku życia. Moja Emilka się już z datą ważności nie załapie, ale mm jeszcze siostrzenice;)
A i ja w tym PZU też mam kontynuację, bo w pracy za luty miałam zapłacone, a za marzec już zapłaciłam sama i nadal płacę. Ale może ja rzeczywiście zadzwonię na infolinię i dopytam, bo w sumie to nie wiem co się tam zanosi i kiedy.
gabi28 kochana! Ja każde złe samopoczucie zwalam na hormony! Też je za to wiń, a zrobi Ci się lepiej:*
Dobra, idę pobyć z mężem. Pewnie jutro dopiero napiszę!
Buziaki:*
PS. W sugestiach pisałam tym od bloga, że nie działają zdjęcia i np nie ma priv, a poza tym często znaczek online zasłania mi wasze nicki. Ale nikt się nie interesuje. Mam nadzieję, że się jeszcze to ulepszy! Bo ja po zdjęciach domyślam się kto co pisze!
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ok powinno sie od dochodu odjac podatek, składki społeczne i zdrowotna.a becikowe podobno kazdemu sie nalezy bez wzgledu na ten próg, musza chociaz 100 zł wypłacic ale musza. czekam na dalsze wskazowki

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

No i byłyśmy u naszej trzeciej koleżanki w kawiarni.....i ploteczki skończyły się zjedzeniem oooogromnegooo naleśnika z twarożkiem, rodzynkami, brzoskwiniami i czekoladą

Zaraz muszę jeszcze do sklepu na małe zakupy "dotoczyć się" - bo inaczej moje chodzenie już nie mogę nazwać

Jutro mąż po południu wraca, więc muszę jakiś dobry obiadek zrobić no i jeszcze sernik na zimno z truskawkami będę robić ooo

A jeśli chodzi o becikowe, to jak zaczęłam czytać ile formalności przy tym i ile dokumentów, wniosków, pisemek itd....trzeba złożyć, to chyba podziękuję. Tym bardziej, że my i tak raczej się nie załapiemy.
Ech....BIUROKRACJA