BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #885786 przez elmirka_20
Jaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) MarzenkaBZ, GRATULACJE !!! :) Naprawde sympatyczny ten wierszyk ! :) Należała się nagroda !!! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #885787 przez Magdalen
No mnie Przy przyjeciu do szpitala jak mierzyla badala polozna to stwierdzila ze jestem stworzona do rodzenia dzieci a biodra no mam ok :)
Niee stresuj sie biodra i tam co ma sie przygotowac do porodu to sie naszykuje spokojnie :) daasz rade :)

10 lata 10 miesiąc temu #885788 przez ggabii
Marzena to może zadzwoń na infolinię to Ci odpowiedzą na to pytanie najszybciej....

10 lata 10 miesiąc temu #885793 przez rewelka1312
Marzena to chyba wszytskie konkursy zgarnela:) mi sie jescze nic nie dalo wygrac jakos nie wierzylam nigdy w takie konkursy:)
Dziewczyny czy wy tez tak sie zaczynacie kiepsko czuc?
Ja od tej zgagi mam zolty jezyk i taki kiepski posmak w ustach:/ nie moge duzo zjesc bo czuje sie tak pelna tak mam zoladek scisniety, mala ciagle mnie kopie przewraca sie, jest bardzo ruchliwa, od godziny leze na kanapie chcialam sie przespac ale ciezko mi zasnac w dzien czuje sie jakos tak dziwnie, ciezko mi dusi mnie mala pewnie mi uciska na rzepone ciezko sie oddycha normalnie jak posiedze to czuje jakbym miala na siedzaco zasnac jakos akie dziwne uczucie jakies leki takie mam ze mi slabo zaraz sie zrobi... Moze poleze wezme prysznic i przejdzie bo od rana w pizami jeszce jestem ale juz odkurzylam rano i podlogi umylam pranie zrobilam, niby nie duzo a moze teraz to i tak juz za duzo jak na obciazony organizm..
Mala nasza taka ruchliwa moze zabiera mi tyle energi bo normalnie czuje ja wszedzie i bardzo czesto:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #885798 przez wiolcia1004
Ali co do bioder to nie kieruj sie tym moja szwagierka wogole nie miala bioder cienka jak nitka a dwojke dzieci doslownie wyplula z siebie wiec to nie regula to tylko zabobony ja tez bez bioder:P
Marzenka no ty to jestes mistrz widze, zolna dziołcha z ciebie gratuluje!a co wygralas?
Co do ubezpieczenia to masz kontynuacje wiec nie ma problemu abys nie dostala kasy z ubezpieczenia:)
Bo nie masz zadnego dnia przerwy??? Ja zmienialam ubezpieczenie z indywidualnego na grupowe i mam kontynuacje:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885800 przez marzena25
Dziewczyny jakiego dostałam szturchniaka w żebra przed chwilą to aż mi łzy do oczu napłynęły, w nocy tak samo się wierciła strasznie masakra jak bolało aaaale i tak fajnie :) pewnie się cieszyła bo z mężusiem na skypa rozmawiałam i usłyszała tatę .

Dziewczyny jeśli chodzi o to becikowe to dzwoniłam i jest tylko dla osób których dochód nie przekracza 1922 zł na jednego członka rodziny i że z pitu za 2012 teraz się te dochody bierze , więcej nic nie wiem to strasznie nieprzyjemna babka była chyba nie chciało się tłumaczyć bo zaczęła mi jakieś tam terminy te swoje rzucać co jak się oblicza i co jak do czego nie bardzo wiedziałam o co jej chodzi. A teraz tak sobie myślę że to dochody ogólnie te uzyskane za granica też nie ? Bo mąż pracuje za granicą i tam płaci składki i wszystko a tutaj w Polsce nie ma żadnych dochodów ja zresztą też ehh strasznie to pokręcone sama już nic nie wiem, może któraś z Was wie jak to jest ?

10 lata 10 miesiąc temu #885802 przez gabi28
Witajcie

milczałam dwa dni,ale jakoś brak sił na wszystko.Nie jestem z tych narzekających,ale mimo wszystko nawet mniie nachodzi jakiś dół. Byłam dzisiaj w pracy,ale tak źle sie poczułam,słabo mi było,zimno,głowa pękała,że po 4 godzinach pojechałam do domu-weszłam pod kołderkę i zasnęłam. Teraz troszkę lepiej.Ale Olek mnie martwi dzisiaj trzeci dzień jak mało go wyczuwam. Próbuję go prowokowac,kładę się na plecach-czego on wcześniej nie lubił,głascze brzuch a on nic. Będąc dzisiaj w naszym sklepie najadłam się troszkę słodyczy,a on nadal nic. Nie chcę panikować,przecież tydzien temu miałam usg a we wtorek słyszałam serduszko,ale nie ukrywam,że zaczynam się martwić,
Lubię być w ciązy,widzę tego uroki,nareszcie minęly te okropne mdłosci,zgagi,bóle pachwin,infekcje,ale nie wiem jak do końca wytrzymam skoro tak martwię się o małego.

Oj zdecydowanie mam dzisiaj gorszy dzień.

Aaaa,ktoś pisał o hemoroidzie-sprawdziłam na sobie KORA DĘBU. Robić nasaidówki albo po prostu zaparzyć jak zioła ,odcedzić i często przemywać wiadome miejsce tym naparem. Naprawdę pomaga.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885808 przez Agnilla
A ja Was podczytuje chwilami, zmobilizowalam sie i wymylam drzwi i szafke w korytarzu i sprzatnelam w kuchni :) szkoda, bo tak jak ktoras z Was pisala planow do zrobienia mam wiecej, sił mniej :P
Marzena, a ten pit to pewnie za 2013 rok tak? :) z tego co jeszcze mogę dodać od siebie to w przypadku np moim brałoby się pod uwagę 3 osoby, bo nowonarodzone dziecko tez sie juz wlicza. wiec ten 1922zł to juz z malenstwem. ale jak to sie oblicza to sie nawet nie intersowalam. znalazłam cos takiego "Znajdź tabelkę pt. dochód u ciebie i w picie ojca. Zsumuj. Sumę podziel na 12 a potem na 3. I jeśli jest mniej niż podana wyżej suma - becikowe przysługuje". ale czy tak jest nie wiem...nie mamy tu zadnej ksiegowej? :) napisalam do kolezanki, jak mi odpisze dam Wam znac
druga sprawa, moj szwagier nie rozlicza sie w Pl, musze siostre dopytac, ale wiem, ze becikowe dostali, bo wliczaly sie tylko jej dochody.
Gabi28, ja tez wczoraj wymieklam, niestety. dzis juz lepiej sie czuje, choc lepiej nie wygladam :P ale wypije kawke i zanim pojde robic obiad wyskocze z dresu, jakos sie doprowadze do wygladu, zeby meza nie wystraczyc :)
tfu tfu nie mam ani rozstepow ani hemoroidow, za to regularnie mam obkopane podbrzusze..i odbyt w srodku :P dzieki Bogu to nie boli, ale uczucie dziwne :P

10 lata 10 miesiąc temu #885812 przez misiana
Niedawno wróciłam do domku. Byłam dzis u lekarza, niestety USG mi nie zrobił dzisiaj bo sie popsuło :(
Pobrał mi wymazy do badania GBS, wynik ujemny :)
Ale przeraziło mnie to, że moja szyjka macicy mu sie nie podoba :(
Za dwa tyg mam kolejna wizyte i znowu bedzie sie przyglądał mojej szyjce.
Mama mi powiedziala ze jesli nie zacznie mi sie skracac czeka mnie cc :(
ehh nie wiem juz sama, teraz do 13.06 bede w niepewności czekać :(

10 lata 10 miesiąc temu #885816 przez gabi28
Agni no mam nadzieję,że do jutra mi przejdzie. Zwłaszcza,że na jutrzejszy wieczór zaprosiliśmy znajomych na karty i scrable,pasowało by zrobic jakąs sałatkę-abo zwyklą jarzynową,albo coś na szybko-narazie brak pomysłu.
Ciastka i różne słodkości wezmę z naszego sklepu.

a propo rozstępów- pisałam wam,że coś tam mi się pojawiło,ale to chyba nie jest rozstęp,bo dalej male na 2mm,wygląda jakby jakaś maleńka żyłka mi pekła. Nic sie z tym nie dzieje,a i nie widzę,żeby coś więcej a brzuchu się pojawiało.

10 lata 10 miesiąc temu #885817 przez marzena25
Agnilla to zapytaj siostrę będę Ci wdzięczna, jak to jest gdy mąż pracuje za granicą i tam się rozlicza. Jeśli chodzi o ten pit to właśnie ma być za 2012 rok bo jeśli o becikowe staramy się w roku 2014, pod uwagę brane są obecnie dochody za 2012 rok na tej stronie tak pisze i ta babka tez mi tak mówiła
www.gazetawroclawska.pl/artykul/3302758,...i-poradnik,id,t.html

Jeśli chodzi o to obliczanie to chyba tak to sie robi jak napisałaś, dziecko też się wlicza

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #885818 przez Agnilla
ale jaja czytam, ze faktycznie bierze sie dochody na 2012 rok :unsure:
Gabi, Ty mi nie pisz bo jak ostatnio napisalas o rozstepie, to mi sie snilo, ze i ja dostalam :P ja tez mam 2-3 pekniete zylki male na brzuchu, ale to na pewno nie sa rozstepy. mnie jutro odwiedza kolezanka, zrobie na szybko tiramisu w pucharkach z malinami, mezu sie ucieszy :)
misiana, ciekawe z ta szyjka, oni nie maja swoich tam lekow na to, by sie skrocila??

10 lata 10 miesiąc temu #885828 przez MarzenaBZ
Ej w takim razie to becikowe jest bez sensu! Zwłaszcza w moim przypadku, bo w 2012 czy 2013 pracowałam też ja, a po urodzeniu dziecka, tylko mąż będzie miał zarobki (ja będę mieć status bezrobotnej). Jakby nie patrzeć, należałoby się nam becikowe nawet z tymi 1900 na osobę. jednak jeśli wezmą też moje stare dochody, to ja już nie wiem...nie ogarniam już tego...

Wiolcia nagrodą by ł zestaw witamin dla dziecka pow. 3 roku życia. Moja Emilka się już z datą ważności nie załapie, ale mm jeszcze siostrzenice;)
A i ja w tym PZU też mam kontynuację, bo w pracy za luty miałam zapłacone, a za marzec już zapłaciłam sama i nadal płacę. Ale może ja rzeczywiście zadzwonię na infolinię i dopytam, bo w sumie to nie wiem co się tam zanosi i kiedy.

gabi28 kochana! Ja każde złe samopoczucie zwalam na hormony! Też je za to wiń, a zrobi Ci się lepiej:*

Dobra, idę pobyć z mężem. Pewnie jutro dopiero napiszę!
Buziaki:*

PS. W sugestiach pisałam tym od bloga, że nie działają zdjęcia i np nie ma priv, a poza tym często znaczek online zasłania mi wasze nicki. Ale nikt się nie interesuje. Mam nadzieję, że się jeszcze to ulepszy! Bo ja po zdjęciach domyślam się kto co pisze!

10 lata 10 miesiąc temu #885834 przez Agnilla
no wlasnie ja gdzies doczytalam, ze jesli status materialny ulegl znacznej zmiane to nalezy jakies pismo zlozyc, zarowno jesli zalozylas firme i zarabiasz wiecej oraz gdy w miedzyczasie zostalas bezrobotna. to by mialo sens, rodze w 2014 a zarobki ida z 2012 pff :P
ok powinno sie od dochodu odjac podatek, składki społeczne i zdrowotna.a becikowe podobno kazdemu sie nalezy bez wzgledu na ten próg, musza chociaz 100 zł wypłacic ale musza. czekam na dalsze wskazowki :P

10 lata 10 miesiąc temu #885838 przez Lyanka
No ja niedawno wróciłam ze spotkania z koleżanką (też w ciąży, poród na koniec czerwca) :)
No i byłyśmy u naszej trzeciej koleżanki w kawiarni.....i ploteczki skończyły się zjedzeniem oooogromnegooo naleśnika z twarożkiem, rodzynkami, brzoskwiniami i czekoladą :D Ale sobie dogodziłyśmy hihih ;) A mój Kubuś jaki był zadowolony ;)
Zaraz muszę jeszcze do sklepu na małe zakupy "dotoczyć się" - bo inaczej moje chodzenie już nie mogę nazwać :)
Jutro mąż po południu wraca, więc muszę jakiś dobry obiadek zrobić no i jeszcze sernik na zimno z truskawkami będę robić ooo ;)

A jeśli chodzi o becikowe, to jak zaczęłam czytać ile formalności przy tym i ile dokumentów, wniosków, pisemek itd....trzeba złożyć, to chyba podziękuję. Tym bardziej, że my i tak raczej się nie załapiemy.
Ech....BIUROKRACJA

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka