- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Wydaje mi sie ze alergia pojawilaby sie szybciej. Z reszta rownie dobrze moze to byc oznaka tego,ze jest spiaca.
Ja na szczescie mam znajomych ktorzy wprost nie powiedza po co nam bylo dziecko. Z reszta Ci bliscy wiedza,jak bardzo chcielismy miec maalucha i jak rozpaczalam ze tyle po slubie jestesmy a sie nie udaje... choc i sa tacy,ktorzy na pewno mysla ze sie niezle wpakowalismy. Np brat mojego meza,mimo ze starszy od niego,to nie zonaty,zapytal mnie raz czy wpadlam czy faktycznie planowalismy. Ahaha dobre to bylo... ja sama czasem mysle,ze moze za malo sie wyszalelismy,ale czekaja nas teraz szalenstwa innego rodzaju,na ktore bardzo czekalismy. Fakt maluch ogranicza i obraca swiat o 180 syopni,ale nadaje zyciu sens. Dopiero teraz czuje ze jestesmy w komplecie i dopiero teraz nasza milosc dziala na najwyzszych obrotach.
A hejterzy sa i beda. Czesto sa to ludzie malo zorganizowani,bez wiekszych wartosci w zyciu.
Ali ksiazka jest dobrej jakosci. Kartki w srodku sa grube cos w stylu papieru fotograficznego. A to czy jest szyta czy klejona odpowiem ci w dzien:)
I dalej nie wiem co napisac mialam.
Chyba tylko tyle ze ciagle nie kupilam chusty. Ale w dzien to juz zrobie,w ostatecznosci kupie bezposredniio w little frog.
Dobra. Zycze milej nocki i udanego weekendu.
Buziaki:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Teraz trzeba się dokształcić, bo nową chustę trzeba "złamać" żeby się dobrze nosiło:)
Zatem biorę się za naukę

A to mój nowy nabytek:
littlefrog.pl/product-pol-2085-LF-Chusta...Amazonit-4-2-m-.html
PS. Ali książka jest chyba klejona, bo raczej szwów tu nie widzę. Ewentualnie może znajdziesz więcej info na ich stronie
www.uwolnijkolory.pl/
Ale jak chcesz zamówić to szukaj na Allegro, bo tam mają promocje:)
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Dobrze, ze do południa jest grzeczna, bo sama bym oszalała. Lece ściągać, choć teraz sciagam 4 razy na dobę, bo się zazynam tylko zamiast się cieszyć z macierzyństwa...chusta leży, staś o lodowce pamiętam

Miłej soboty laski!
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41

Mieliśmy noc jak z bajki

Fajne te chusty

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
My wczoraj bylismy z mala w szpitalu na kontroli z tym mlekiem to dostalismy recepte dalej na 3 meisiace i dostalam masc niestety na sterdydach.. ale z tego co moja mama mowila i czytalam ze to jest lekka masc bo moja siostra(3 latka) to jej tylko te najmocniejsze czasowo pomagaja.. ja mam andzieje ze malej to pomoe i zejda te placki... poza tym musze ja smarowac 3 razy dziennie dostalismy specjalna wazeline specjalny krem i ta masc wiec lacznie 4 razy dziennie musze mala sparowac.. no pieknie heh no ale mam nadzieje ze jej to pomoze a w listopadzie mamy jechac na testy beda sprawdzac jak mala reaguje na mleko inne i czy dalej ma alergie wiec pol dnia przesiedzimy w szpitalu.
Co do spania to kapiemy mala ok 19.40 potem butla i do lozeczka i tak o 21 juz spi a dzis wstala o 3 ale nie chciala spac sobie gadala gugala pozniej przed 4 zaszlam dalam smoczka i poszla spac i spala do 8. ale ejscze wzielam ja na spiocha do siebie i spalysmy do 9:30:)
Poza tym duzo spi w dzien, ma z 3 drzemki od godzinki do 2godz.
widzialm ze pisalyscie o chustach, ale ja to jak najmniej mala nosze na rekach bo kregoslup juz mi szwankuje i nauczona juz jest takz e troche tylko an rekach jak bardzo marudzi a tak to wiekszosc dnia lezy na kanapie na pleckach bez pampersa-tak najbardziej lubi hihi, na brzuszku tez lubi gadac, w bujaku uwielbia ogladac telewizje, tylko ja poloze w lezaczek przed telewizorem i dziecka nie ma

Uciekam cos porobie w domu bo wczoraj caly dzien nas nie bylo wiec troche zaleglosci, obiadu dzis nie msuze robic wiec mam luz, sobie tylko nalesniki nasmaze:) milego weekendu
a propo pogody to u nas dzis 21 stopni, cieplutkoo:)
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- polikaaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2
czy wasze dzieciaczki przekrecaja sie juz z lezenia na brzuchu na plecy i zabkuja juz? czy u mojej to nie jest zbyt wczesnie?
pozdrawiam
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
No takk widac ze weekend i ze ladna pogoda:)
My tez korzystamy i jak tylko slonce zaswieci to wio na spacer!
Polika wlasnie mi uswiadomilas jak duzo znaczy roznica miedzy niemowlakami. Kwestia miesiaca to tak wiele... czasem czuje sie sto lat za murzynami,ale w koncu jestem sierpniowka w teorii:)
Ale dobrze ze pytasz bo tez chcialam zadac to pytanie.
Kiedy dziecko zaczyna zabkowac?
I kiedy ma etap ssania raczki?
Bo moja niunia od dwoch dni pcha sobie raczke do buzi i glosno ssie:)
Na zabki to za wczesnie podobno,choc nieraz slyszalam,ze dzieci czesto rodza sie juz z zabkiem:)
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Co do ząbków to mojemu też już idą bo na dole ma dwie mega białe wielkie kropy i widać że czekają tylko na przebicie no i dziąsełka twarde ale u mnie w rodzinie wszystkie dzieci dostają ząbki jakoś około 4 miesiąca . To jest raczej kwestia indywidualna bo dziecko może dostać bardzo szybko albo około roku nawet
A pcha nie raczek to jakoś miesiąc temu się zaczęło

Boziu jak moje dziecko się ślini strasznie ciągle mu po brodzie leci a jak leżał na moim brzuchu to w dekolcie miałam ocean
A no i tata nauczył robić motorek

- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Czytam was na bieżąco na tel albo.na kompie ale to tak na szybko.bo mój Igus stał się bardzo absorbujący. Leżeć.nie chce sam na łóżku, ciągle tylko by siedział na ręce, ciągle ktoś musi do niego mówić
Jedynym ratunkiem.jest leżaczek ale to też nie na długo

Rączki wciąż pcha.do buzi od.jakiegoś miesiąca.a ząbków nie widzę póki co.
Dodatkowo mały.ma katarek, nie lubi czyszczenia noska kropelek ani aspiratora

Buziaki :*
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Jestem mega wyspana! Mój Andreas spał w nocy ponad 7 godzin bez jedzenia. I pewnie spałby dłużej, ale ja się obudziłam bólem w piersi, bo faktycznie były już pełne, aż się samo wylewało jak tylko dotknęłam. Jak sie zorientowałam która godzina to szybciutko go obudziłam, spodziewając się krzyku, a tu uśmiech, gaworzenie itp. Zjadł i spał dalej

Mój synuś też się ślini i co chwile wkłada rączkę do buzi. Chyba faktycznie zaczyna sie ząbkowanie, bo uwielbia kiedy czyszczę mu języczek i dotykam my dziąsełka

Miłego dnia!
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kubuś mi przysypia, to korzystając z chwili pisze do was. U nas dzisiaj znów 3 pobudki, w tym jedna z godzinnym gaworzeniem, kręceniem i uśmiechami

Ale szczerze mowiac zazdoszcze tym z was, czyje maluchy budzą się raz w nocy. Mam nadzieję, że mój kiedyś też tak się przestawi.
Dzisiaj mamy piękną pogodę, to na pewno spacer zaliczymy, a później idę z synkiem na obiad do teściowej

Polika mój synek też czasami przekreca się jak leży na brzuszku i też już próbuje na boczek przekręcić się, jak leży na pleckach. Jeszcze jak trzymam go na płasko na rękach, to tak ciągnie główkę jakby chciał wstać

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kubuś mi przysypia, to korzystając z chwili pisze do was. U nas dzisiaj znów 3 pobudki, w tym jedna z godzinnym gaworzeniem, kręceniem i uśmiechami

Ale szczerze mowiac zazdoszcze tym z was, czyje maluchy budzą się raz w nocy. Mam nadzieję, że mój kiedyś też tak się przestawi.
Dzisiaj mamy piękną pogodę, to na pewno spacer zaliczymy, a później idę z synkiem na obiad do teściowej

Polika mój synek też czasami przekreca się jak leży na brzuszku i też już próbuje na boczek przekręcić się, jak leży na pleckach. Jeszcze jak trzymam go na płasko na rękach, to tak ciągnie główkę jakby chciał wstać

Piąstki też już od kilku tygodni intensywnie ssie

No to już po spaniu

Miłego dnia kochane :*
A tak śpimy w czapce na spacerku

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-