- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- MAniula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5

A ja po wizytach, u endo ok, tsh 1,1. Mam brać do końca Eutyrox 88, a po porodzie pół tabletki, potem po trzech miesiącach do kontroli.
U ginekologa też oki, pomacała szyjkę jest lepiej, ale ten tydz mam brać 2x2 luteiny, po tygodniu 2x1 no i magnez. No i leżeć dużo, odpoczywać (a gdzie poremontowe sprzątanie?)
No ale najważniejsza wiadomość Ewuchna zanurkowała i głową w dół pływa

Inna czereśnie to sama rozkosz:) a arbuza jadłam raz tego lata muszę nadgonić...

Natomiast dziś zrobiłam leczo z kabaczkiem mniam. To smaki lata.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Trzymamy kciuki za bezpieczne rozwiazanie

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Maniula super, że malutka już główką w dół

Skoro musisz wypoczywać, to nie masz wyjścia..W końcu jeszcze troszkę czasu Ewunia musi w brzuszku posiedzieć

Ja przez kilka dni miałam spokój z nogami, a dzisiaj cały dzień pochmurno (chociaż gorąco i duszno) i nogi mi tak puchną, że nic im nie pomaga..
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość

Objadlam sie gotowanej kukurydzy i zdycham
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

no i cholera jasna powiedzcie mi gdzie tu jest sprawiedliwość ?? biedna jasminka leży już w szpitalu chociaż nie chce i boi się a i maluszek jeszcze nie donoszony a ja która by skakała do góry z radości że coś zaczyna się dziać musze nudzić się w domu

wiem jestem straszna

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Od 6 tyg. Maly byl juz ulozony nisko do wyjscia, jednak lezenie pomoglo i jeszcze sie trzymamy.
Dzis mialam juz bolesne skurcze,ale minely po zmianie pozycji lezenia,wiec macica sie juz szykuje. Byle wytrwac do wizyty i miec pewnosc co do cc.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Pojechałam rano na KTG, odleżałam swoje, bez skurczów, z dzieckiem, które już trzeci raz z kolei na hasło KTG zasypia i nie chce się ruszać

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Potem pojechałam do innego szpitala, który ma klinikę dermatologi i przyjęła mnie młoda lekarka., mówię, że dostałam zalecenie picia wapna, a ona popatrzyła na mnie i zapytała czy kazali mi też odmawiać zdrowaśki za wyleczenie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ale się rozwinęłam - wybaczcie

Jeszcze Wam opowiem jjak dzisiaj mnie moje starsze dziecko ubawiło - na stronie internetowej pojawiły się zdjęcia z obozu i widzę moją córę, która wystąpiła w białej zwiewnej sukience (strój z atlantydy

ann- teraz bostonka szaleje, u mnie kilkoro znajomych to złapało, na szczęście to nic poważnego, tylko żebyś Ty nie złapała...
Inna - moja mama zaczęła rodzić po przesunięciu szafy na drugi koniec pokoju, może przemeblowanie zrób

Ja kilogram czereśni łykam na raz

dziulka - jak oglądałam Zuzinka to mi się mój krasnalek przypomniał, szkoda, że ja nie mam żadnych filmów - zdjęcia nie oddają tych gabarytów

natalia - pokoik śliczny, strasznie mi się żyrafka podoba

Dziś mam na noc tabletkę przeciwświądową, może się wyśpię w końcu

Miłego wieczoru

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Była dziś u mnie położna, sprawdziła moje szycie, wszystko pięknie się goi, powiedziała, że ładnie zaszyte i nie będzie trzeba wyciągac szwów

Z synkiem wszystko w porządku

Natalia dlatego nie warto słuchać tych strasznych opowieści o porodach

a mnie to dopiero nogi spuchły, ale po porodzie... normalnie byłam w szoku .. kostek nie było widać, a stopy to tak spuchły, ze w kapcie nie mogłam wlożyć...;/ całe szczęście po paru dniach przeszło...

Inna ja tez obawiałam się , że nie rozpoznam... jak dostalym skurczy, to tak na prawde nie wiedziałam, czy to to .. ale pojechałam do szpitala, żeby sprawdzić.. i oazało sie, że skurcze sa, w miare regularne, tylko jeszcze nie tak mocne, jak te porodowe (choć mnie dość mocno bolało) jednak podczas porodu dowiedziałam sie , jak naprawdę bolą skurcze porodowe

Aha, jeszcze coś odnośnie skurczy.. wyobraźcie sobie, że jak trafiłam do szpitala w sobote rano, to skurcze były widoczne, choć jeszcze nie tak mocne... zostawili mnie na obserwacje z zaleceniem 2 razy dziennie KTG... i tak w sobote wieczorem, w nocy z sobote na niedziele, w niedziele rano i nawet w niedziele wieczorem KTG nie wykazało zadnych skurczy

i wiecie co sie okazało ? (według jednej z Pań położnych) KTG mierzy skurcze idące z góry brzucha... a ja przed porodem miałam skurcze ale brzu\szno- krzyżowe, czyli bolał mnie dół brzucha oraz krzyże... KTG tego nie wyłapało... było to dopiero widoczne podczas porodu, po odejściu wód płodowych...
i tak przy okazji jeszcze jedno... nawet nie wiecie, jak super sie teraz funkcjonuje bez brzucha

caluje

- Jasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Jasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-