BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #904527 przez nataliaa87
Dzięki dziewczyny :)
Jeszcze nam zostało kilka rzeczy do zrobienia, ale coś tam już jest :)

Marsi ja też bym już chętnie wszystko założyła, ale ogarnięcie łóżeczka zostawiłam mężowi. Baldachim założyliśmy tylko wczoraj żeby zobaczyć gdzie sięga i wiedzieć jak te naklejki rozplanować.

Ann oby sen o bezproblemowym porodzie się spełnił. Mi to się śni, że albo dziecko głodzę i cały dzień jest bez jedzenia albo ledwo je urodzę, a ono jest już duże i chodzi i mam żal, że tak szybko urosło i nie zdążyłam się nacieszyć czasem niemowlęcym :D Czyli głupoty.. Ale sen o niekarmieniu małego powtarza mi się strasznie często.. Nie cierpię go..
A ja wizytę mam dopiero jutro na 18. Jakoś trzeba się doczekać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #904539 przez dziulka
natalia pokoik prześliczny :) Syneczek może już się urodzić bo wszystko na niego czeka :)

10 lata 8 miesiąc temu #904553 przez kakadu
Boże jak dużo pisane przez weekend było kto by się spodziewał, zawsze taka sobotnio-niedzielna cisza.

przede wszystkim gratulacje dla asienki:) wszystkiego dobrego dla Ciebie i Kacperka :) Fajnie, ze tak wspominasz poród, życzę zeby wszystkie kobiety miały takie wspomnienia.

dziulka malutka już całkiem spora, pewnie odliczasz dni kiedy wyjdziecie do domu? Może w dniu terminu?

natalia87 gdzie zamówiłaś taką komodę z żyrafą, bo taka by mi idealnie pasowała :)

ja zrobiłam postęp spakowałam torbę do szpitala, zrobiłam zakupy, kupiłam trzy tuniki do chodzenia w te upały mam nadzieje ze wystarczą, bo nie chce już wiecej kupować na ten brzuch, bo co ja z nimi później zrobię, chyba ze Natali87 oddam, w sumie mam blisko, a ona na drugie się pewnie będzie decydować, bo ja na 4 już nie :):):)

10 lata 8 miesiąc temu #904557 przez aggi
Dzień dobry :kiss: dzisiaj znów totalnie apetytu nie mam :dry: póki co jest fajna pogoda bo wiaterek wieje i temperatura jest znośna. Ale jak usłyszałam wczoraj w TV że do końca tygodnia ponad 30 stopni to..... chyba się wyprowadzam :( jak tu wytrzymać i nie narzekać?? no jak?? Brzuch mam twardy cały czas, pępek mnie tak kłuje że chyba zwariuję.... a młody ani myśli wychodzić. Ma czas do niedzieli się zdecydować bo chciałam 27.07 ;) ale chcieć to sobie można :P Kurczę już mnie to wszystko dołuje. A jutro wizyta u ginka mnie czeka. Która jeszcze ma wizytę w tym tygodniu?????
Miłego dnia :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #904559 przez marsi
wczoraj słyszałam, że zapowiadają ochłodzenie a tu słonko grzeje pełna parą hehe :cheer:

Aggi ja mam wizytę dzisiaj na 16, już nie mogę się jej doczekać, ciekawi mnie co tam słychać w brzuszku. No i mam pierwsze KTG, jestem ciekawa czy jakieś skurcze będą. Ty chciałabyś aby mały zdecydował się wyjść na świat 27 a ja mam jakieś przeczucie, że u nas to będzie 26. Ciekawe czy się uda :)

kakadu najważniejsze że torba już gotowa czeka :) gratuluje. Ja z zakupem ciuszków dla siebie już dawno przystopowałam. I tak naprawdę tez mało ich kupiłam, może dlatego że w większość tunik jakie miałam były bardzo zwiewne i szerokie. Więc bez problemu w nie powchodziłam. Chociaż teraz mam już ograniczony wybór do 6 sukienek hehe ale do terminu pozostało raptem 11 dni więc spoko dam rade

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #904560 przez nataliaa87
Kakadu ja zamawiałam meble na allegro.( konkretnie u tego sprzedawcy
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
, bo miał w zestawie najtaniej.
Ale ogólnie mebli klupsiowych jest dużo na allegro, więc sobie możesz poszukać..może ktoś będzie miał taniej.
Co do tunik, to miło, że o mnie pomyślałaś:) Możesz też zawsze je sprzedać :) Ja pewnie po porodzie się zdecyduję czy będzie drugie dziecko. Mam ogromną nadzieję, że nie będzie on dla mnie jakąś traumą, bo bardzo bym chciała mieć drugiego maluszka :) Ja też mało co ubrań kupiłam, tylko coś tam żeby przetrwać te upały..Już w sumie nie mogę się doczekać aż wejdę w moje sukienki :D

Właśnie sobie uświadomiłam, że jak ostatnio pytaliśmy małego za ile dni się poznamy, to wykopał mi, że właśnie jutro :D Chyba nic z tego, bo matka czuje się jakby nigdy nic :)

Marsi 6 sukienek, to i tak dużo :D Ja mam jedną i dwie spódnice :D Dobrze, że w koszulki jakieś 4 wchodzę, to przynajmniej nie wyglądam codziennie tak samo :D Ale tak jak mówisz, zostało kilka dni i nie ma co szaleć. Ja i tak większość tych upalnych dni spędzam w domu, a wtedy sama bielizna wystarcza :)

10 lata 8 miesiąc temu #904566 przez aggi
asienka zazdroszczę że z takim entuzjazmem o tym wszystkim opowiadasz :) Miałaś podawaną oxytocynę?? albo znieczulenie jakieś?? Nacinali Cię? Wybacz za milion pytań :)

Ann masz jakiś sposób na ten 'problem'..... ? ja już mam dość męczenia się :unsure: może to se proroczy miałaś? :P

MAniula masz rację powoli do przodu :D dacie raaaaaaadę

marsi na takie wieści czekamy ! :D Ja też jutro bym chciała takie coś usłyszeć :( Ale młody raczej nie szykuje się jeszcze.... to czekamy na wieści :kiss: no ja na piersiach, udach to już mam stare białe rozstępy z czasów dojrzewania... myślałam że brzuch mi oszczędzi a tu dupa :( jednak jest. a tak się już cieszyłam bo to już końcówka przecież. No ja o ochłodzeniu dopiero w piątek słyszałam. Czyli cały tydzień upałów znów ble :(

natalia echhh mimo wszystko zazdroszczę że cokolwiek się u Ciebie dzieje, serio! super naklejki gąsieniczka wymiata :D będzie mieć maluch wesoło w pokoju :)

midnight kurczę zazdroszczę podejścia ja mam póki co trzy kropki które na bank się połączą w kreskę :S i nie potrafię się do tego przekonać, tak bardzo ich nie chciałam echhh :pinch: echhh oby wysypka przechodzić zaczęła, współczuje :( :kiss: :kiss: :kiss:

dziulka no no ale Zuzia będzie miała furę ! :woohoo: a filmik super aż się wzruszyłam szok :) śliczna jest !

kakadu ja się prażę w spodenkach i bluzkach na ramiączkach.. ale nic nie kupowałam całą ciążę bo stwierdziłam że nie ma sensu.. a jak są upały to i tak nie wychodzę z domu za bardzo ;)

10 lata 8 miesiąc temu #904576 przez Wiki
Cześć Mamusie :)

Ja też dziś od rana na nogach Zawiozłam rano mocz do powtórki Łudzę się jeszcze że może ta luteina mi wtedy wpadła i stąd te wyniki :( Nic wieczorem się okaże. Do tego jeszcze mamę zapisałam do laryngologa bo coś słabo słyszy na jedno ucho i popołudniu mam z nią jechać. A tak najważniejsze że jestem już w domku Karol też już przywieziony i nigdzie już się nie ruszam :) Kurcze codziennie mam te bóle okresowe i w dole pleców i boję się że do tej cc w końcu nie wytrzymam :( Do tego codzienne rano pierwszy wyrzut nocnej luteiny jest lekko brązowy a potem już cały dzień czysto Więc nie wiem może jestem już tak ukrwiona w tym miejscu że samo wkładanie luteiny wieczorem i w nocy tak robi :( a wizytę mam dopiero w czwartek.

Ann- i życzę Ci żeby sen się spełnił :) Mi nogi puchły jakieś 2 tyg temu a teraz jakoś spokój hm.. Nawet brzuszek wogóle mnie nie swędzi a wcześniej czasami się zdarzało.

Dziulka- Jaka Zuzia jest grzeczna. I jaka silna :) Cudowna jest ! A te rękawice to każą Wam zakładać do mycia,bo to chyba średnio wygodne? A wózeczek bardzo ładny :)

Natalia- piękne zrobiliscie ten pokoik Super naklejki i mebelki :) Mnie już korci żeby pościel założyć i pewnie w końcu nie wytrzymam ale najwyżej przykryję żeby się nie kurzyło :)

Midnight- ale się namęczysz z tym swędzeniem :( Szczerze współczuję. Koniecznie daj znać po dzisiejszych wizytach.

10 lata 8 miesiąc temu #904578 przez nataliaa87
Aggi jednym rozstępkiem sie przejmujesz? Kochana nie martw się. Tego naprawdę nie będzie widać..Ja mam kilka, które też mnie na początku zdołowały, ale prawda jest taka, że są dziewczyny, którym niestety cały brzuch obrzuciło i ja jestem szczęśliwa, że mnie to ominęło:) Poza tym ciągle słyszę od Ł., że brzuszek ma śliczny i że on tam prawie nic nie widzi :)
Myślałaś żeby czymś to smarować? Wiem, że całą ciążę nie używałaś na brzuch kosmetyków, ale teraz możesz sobie kupić małą buteleczkę boi oil, bo u mnie albo on albo krem z tołpy bardzo ładnie działają :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #904579 przez Wiki
Aggi- widzę że takie same pytania masz do Asienki bo ja o tym samym dziś myślałam :)

Marsi- u wróżki wyszły mi takie dobre karty że powiedziała że już dawno nikomu takie nie wyszły Miłość radość szczęście i pieniądze wychodziły non stop :) poród dalej cc albo z samego rana albo późnym popołudniem ale powiedziała że może być nawet 1-2 dni po tym terminie co mam wyznaczony hmm.. I to mi się już najmniej podobało A tak wszystko ma być w jak najlepszym porządku :) No nic życie pokaże :)

Dziewczynki czekam na Wasze relacje z wizyt i odpoczywajcie ile się da bo już niedługo rytm dnia będą nam dyktować nasze Maluszki :)

10 lata 8 miesiąc temu #904581 przez nataliaa87
Wiki dzięki za miłe słowa odnośnie Szymusiowego pokoju :D
Rzeczywiście dziwne z tym terminem, o którym powiedziała Ci wróżka. W końcu cesarka już umówiona i raczej może stać się to tylko wcześniej niż później.
Miło usłyszeć, że samo szczęście Cię czeka. Ja tam wróżkom nie ufam, ale takie informacje zawsze jakoś tam pozytywnie na człowieka wpływają :)

10 lata 8 miesiąc temu #904583 przez Gąska
Witajcie dziewczyny :)

Dziulka Zuzia jest cudowna i jaka glosna ;) ostatnio snilo mi sie,ze nie umiem ubrac swojego oseska,ale jak widze jak polozna ubiera Zuzie to mysle,ze przy naszym smyku tez dam rade,bo podobno ma byc chudy ;)

natalia zazdroszcze urzadzenia pokoju :) lozeczko mam takie same tzn model,tyle,ze cale biale :) materac wyciagnelam juz z worka zeby sie wywietrzyl. Mysle,czy prac ten pokrowiec?

kakadu duzo lozeczek jest na Allegro,ja swoje tez zamawialam. Jak sie pozniej okazalo w tej samej cenie bylo na miejscu,wiec czasami warto sprawdzic w sklepie "po sasiedzku". Tak samo z wozkiem,na miejscu okazal sie o 200zl tanszy niz na Allegro :)

aggi akurat jak urodzimy i bedziemy chcialy wyjsc na spacer to bedzie zimno i deszczowo ;) ja mam wizyte w tym tyg. w srode. Jutro musze leciec zrobic badania :whistle:

ann teraz ciazowe sny to normalka ;) poki sa przyjemne to tylko sie cieszyc ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #904620 przez kakadu
co do pytań do naszej swieżo upieczonej mamusi to asienka napisała, ze ciezko się siedzi, wiec podejrzewam ze raczęj necięta, a po drugie to pierwszy dzidzius, no chyba ze sama pękła.

natalia87 jedno dziecko to mało, takie samiutkie, bez rodzeństwa, a jak poród Ci się nie spodoba to zrobisz sobie cc :)

ps. ciekawe która z Was następna ja obstawiam natalia87

10 lata 8 miesiąc temu #904651 przez nataliaa87
Kakadu ja też sobie nie wyobrażam mieć jedynaka :) Sama mam trójkę rodzeństwa i uwielbiam jak się wszyscy zgromadzimy u mamy :) W sumie masz rację- w razie czego zawsze można zrobić cc:)
Ciekawe czy Twoje przypuszczenia co do tego, że będę następna się sprawdzą :) Możecie na mnie stawiać. Może się uda tak jak z Asienką :D Już teraz nie mam nic przeciwko. Musiałabym tylko urodzić do 28.07 żeby być przed Wiki :)
Kurcze właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień tez bym miała cesarkę już..

10 lata 8 miesiąc temu #904658 przez Inna607
ehh no to się wkurzylam ... upał jak nie wiem jade specjalnie po wyniki, a tam pozamykane wszystko na cztery spusty, karteczkę wywiesili że lekarz ma urlop to laboratorium tez zamknięte ehhh :( co za głupota, kurde jutro znowu muszę jechać ....

podczytujac Was zjadłam cała miskę czereśni (ponad pół kg) a mój mąż mówił że nie dam rady :laugh: :silly:

dziulka śliczny wózek bardzo mi sie podoba :) filmik z Zuzia cudowny jaka ona już duża :) Dzielna i glosna :) Buziaczek dla niej :*

natalia piekne naklejki a te meble klupusiowe są super sama bym chciała takie tylko u mnie brak miejsca :/

ann te sny fajne ale mama mi zawsze mi mówi że jak śni się coś to zawsze jest na odwrót :blink:

aggi czy ja mam Ci porobić zdjecia moich rozstępów na pocieszenie ??? mam je wszedzie uda, brzuch, teraz nawet na ramionach :blink: i to nie jakieś trzy kropki tylko całe placki w pregach :)

ja bardzo nie chce urodzić 27.07 ta data źle mi się kojarzy ale niestety coś czuje że wtedy przyjdzie moja kolej, jeżeli chodzi o następną do rozpakowania stawiam na natalie ann lub wiki :whistle: :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka