BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #904660 przez aggi
Wiki nie martw się mi ostatnio wyszły takie cuda w moczu że szok, po kilku dniach zrobiłam jeszcze raz i wyniki idealne. Albo coś pomylić musieli albo nie wiem. Ale sam lekarz był w szoku :) trzymam kciuki byś wytrwała do czwartkowej wizyty :kiss:

natalia chyba te hormony i psychiczne wykończenie tak mi dają popalić że mnie już wszystko denerwuje i dołuje :pinch:

Gąska to trzymam kciuki za wizytę :)

Inna heh dzięki za pocieszenie :kiss: :kiss: mnie to już chyba to wykończenie psychiczne tak dołuje .. wszystko mi przeszkadza :unsure: ja 27.07 mam rocznicę :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #904661 przez asienka87
Witam:)
dzisiejsza noc tragiczna, jeżeli chodzi o sen... ale trzeba się przyzwyczajać pomału ;) mały niestety nie może się w nocy nastawić na pierś.. musiałam mu podać butle... ale od rana już sobie radze i pije z cyca :) troszkę nam czasu to zajmuje i wspólnej walki niestety..., ale jakoś dajemy rade :) teraz malutki śpi, a ja czekam na pierwsza wizytę położnej..

Aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #904667 przez Wiki
Inna widzę że do czereśni to masz taki spust jak ja Normalnie kupuje już po 25 dkg i jeszcze synowi daje żeby mi pomógł bo nie mam umiaru :laugh: a w brzuszku miejsca brak :blush: Stawiajajcie Stawiajajcie kto następny :) ja myślę że Natalia albo Gąska :) nic zobaczmy A dlaczego nie chcesz rodzic 27?

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #904670 przez nataliaa87
Asienka i takie opisy o porodach i połogach mogę czytać :) Najlepiej tylko takie :D Od razu człowiek się mniej stresuje.

Gąska dobrze, że napisałaś o wyjęciu tego materaca, bo ja trzymałam go tak żeby się nie zakurzył, a on ma taki dziwny, fabryczny zapach.. Też wietrzę i może rzeczywiście przydałoby się go wyprać, mimo że będzie prześcieradło.

10 lata 8 miesiąc temu #904699 przez Inna607
Wiki oj tak czereśnie, arbuza i teraz nektarynki mogę jeść bez opamiętania ile nie mam tyle zjem :laugh:
co do tego 27 lipca to

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aggi mnie też już psychicznie wszystko denerwuje itd jeszcze martwie sie czy rozpoznam moment czy bede wiedzieć co zrobic itd oszalec idzie i najbardziej sie boje ze przenoszę ale na to juz mam patent tylko nie wiem czy wypali :blink:
ale to okaze sie w praniu :)

10 lata 8 miesiąc temu #904700 przez Wiki
Ja Bartusia materac też wietrze a pokrowiec zdjęłam i uprałam :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #904705 przez kakadu
inna a co to za patent? bo jezeli przytulanki albo schody to powiem ci, ze są takie uparciuchy na które nic nie działa :P

siedze z tej pracy i jest mega nudno.... ;/ najchetniej juz bym stad poszła, dzisiaj mój starszy, bo wczoraj wrócił, poszedł na półkolonie w Aquaparku, ciekawe jak mu się tam spodoba, :)

noce są fatlne nie moge sie przeewrocic z boku na bok...

10 lata 8 miesiąc temu #904714 przez ann-sunshine
Ale naprodukowałyście.

Poszłam z Martą do przychodni i wymiękam. Marta ma jakiś wirus bostoński, te plamy może mieć jeszcze tydzień, przemieszczają się i to jest dobre, dopóki nie wrócą tam gdzie już były to nie ma się co martwić. Tylko lekarstwo muszę podawać jeszcze do niedzieli. Wciskanie dziecku okropnego leku to zawsze stres dla mnie. Ale wyjścia nie ma.

Szkoda że przyśniło mi się o której urodziłam, ale nie kiedy. A mąż tylko, eee w nocy???

Dziś zamówiłam łóżeczko. Powinno przyjść w tym tygodniu i mąż z córą złożą i jeszcze tylko muszę rozmrozić zamrażarkę i umyć lodówkę, ale czekam na chłodniejszy dzień i wybrać pediatrę, ale to chyba jutro załatwię. No i może jeszcze fryzjer. A i wysłać paczkę z prezentem dla brata.

Ja też w środę idę na wizytę, bo kazał mi teraz co tydzień przychodzić.

Kakadu gratuluję spakowania torby :-)

Aggi no lato nas nie rozpieszcza, trzeba przyznać. Aggi nie mam sposobu na ten problem. Dziś sobie colę kupiłam, taka ostatnia zachcianka i kukurydzę do ugotowania, raczej nie pomoże a pewnie zaszkodzi.

Wiki trzymam kciuki za wyniki moczu. Wiki wróżka naładowała cię pozytywną energią co? A cc dzień później to chyba tylko w sytuacji kiedy zamiast ty, to jakiś nagły przypadek pójdzie na stół, a ty będziesz mogła poczekać.

Ja obstawiam Natalię albo Marsi :-)

Inna ale cię wyrolowali z tym laboratorium. Inna wypluj te słowa, nic na odwrót, chcę łatwo i bezproblemowo :P

Asieńka tylko cierpliwość cię uratuje. Oby położna posłużyła radą.

Dziewczyny nie bójcie się tak tego przenoszenia. Poród w 41 tygodniu jest w normie!!! Dla waszego dobra psychicznego, przestańcie tak o tym myśleć. Dzidzie same zdecydują kiedy wyjść. A to, że nic się nie dzieje, to nic nie znaczy. U mnie nic się nie działo od rana, a dwie godziny później jechałam do porodu. A o 17tej tuliłam Martę.

10 lata 8 miesiąc temu #904770 przez Jasminek
Dziewczyny wody mi odeszły częściowo. jestem teraz w Szpitalu i czekam. Miałam już KTG wyszło ok no i CZEKAM ... :(:(:( boję się co będzie ... Ech 3 majcie za nas kciuki.

10 lata 8 miesiąc temu #904781 przez ann-sunshine
Jasminek odwagi. Dobrze będzie. Urodzisz i przywitasz wyczekiwane dzieciątko trochę wcześniej. Bądź dzielna i trzymaj się. A dzidzia szybciutko nadrobi te dwa tygodnie.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #904787 przez Wiki
Jasminek- powodzenia Wszystko będzie dobrze Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Maluszka :kiss: Daj znać jak już będziesz mogła co tam u Was

Ann- masz rację z tym naładowaniem pozytywnym u wróżki Oby się tylko wszystko sprawdziło :)

10 lata 8 miesiąc temu #904789 przez nataliaa87
Jasminek wszystko będzie dobrze! Maluszek jest już duży, więc sobie poradzi! Bądź silna. Jesteśmy z Tobą i czekamy na dobre wieści!

10 lata 8 miesiąc temu #904791 przez Inna607
ann tfu tfu ... już wypluwam :) aby bylo szybko, gładko i przyjemnie :silly:

jasminek nie bój się :) więcej wiary i wszystko będzie dobrze :) daj nam znać jak będziesz mogła czy masz już swój skarb ;) czekamy z niecierpliwością :*

kakadu na mnie nic nie działa ani przytulanki ani sprzatanie ani schody no nic dziś jeszcze kupiłam herbatke z liści maliny może to coś da ... chociaż wątpię .. a patent jest taki że jak do dnia porodu nic sie nie wydarzy chcem jechać do szpitala i powiedzieć o bólach tych wieczornych itd może uda mi sie jakos urodzic szybciej :p

10 lata 8 miesiąc temu #904797 przez midnight
Jasminek kochana, nic się nie bój, to już 37 tydzień w końcu:-) mnóstwo dzieci się tak rodzi i wszystko jest ok:-) poza tym tyle ciotek trzyma kciuki że nie masz szans na problemy - katsi i dziulka Ci mogą zaświadczyć ;-)

10 lata 8 miesiąc temu #904802 przez Jasminek
Dobrze, że mam internet w tel. I mam z Wami kontakt. Wody odeszły częściowo położyli mnie w szpitalu na obserwacji. Mam pobraną krew i czekam na wyniki. W sumie chodzi o jakiś jeden wskaźnik jeśli będzie podwyższony to wywołają poród a jeśli nie to nie mam pojęcia co dalej... Przyszło teraz mi czekać ... Ja chce do domu:( lekarz sugeruje aby nic nie przyspieszać bo każdy dzień dla małego to większe szanse na dojrzałe płuca. Waga Karolka to 2300. Cieszcie się, że jesteście w domku ceńcie ten czas...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka