- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Jasminek
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ann myslalam,ze ja mam maly brzuszek tylko;) Twoj jest bardzo zgrabny chyba nic nie przytylas poza brzuszkiem?
aggi czekamy na wiesci z wizyty. Jeny jak ja sie nie moge doczekac mojej jutrzejszej.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- Jasminek
- Wylogowany
- gaworzenie
Ann tak monitorują ale to męczące nawet w nocy idę sprawdzać czy wszystko ok z dzidzią martwię sie o niego...
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Nie mam najlepszego humoru :/
Mogę chyba tylko napisać, że to na pewno nie ja będę następna. Nic się dosłownie nie dzieje :/ Szyjka skróciła się tylko o 2mm przez ostatnie 2 tygodnie :/ Ma całe 33 mm. Ciągle jest dużo wód.
Zrobili mi tez ktg, na którym oczywiście też nic się nie działo. Lekarka powiedziała, że młody na świat się na razie nie szykuje. I tyle w sumie.
Jak nie urodzę do terminu, to mam się zgłosić 1.08 po skierowanie do szpitala.
Aggi mnie też boli noga. Czasami nawet dwie, ale najczęściej właśnie prawa. Ból od uda do kostek. Być może jest to jakiś nacisk. Ciężko powiedzieć. Ja mam wrażenie, że mnie boli już wszystko.
JAsminek dużo sił! Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.
Dobrej nocy dziewczyny..
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
JA jak leżałam w szpitalu to często trafiały dziewczyny którym odeszły wody i były w dużo niższych tygodniach ciaży np 27, 31 i lekarze nie wywoływali porodu tylko dziewczyny miały ciagle badanie CRP w kierunku zakażenia i podawane antybiotyki i udalo się przeciągnąć dziewczywny kilka tyg nawet mimo żę już prawie wód nie miały..
U Ciebie jest to już bezpieczny tydzień, nie martw się Moja Zuzia urodziła się z wagą 820 gr. Dziś ma już 1640 i dla nas jest już dużym bobaskiem. Twoje maleństwo ma dużo więcej niż nasza teraz więc na prawdę nie martw się, wszystko będzie dobrze. W najgorszym przypadku wezmą ci maleństwo na jeden dzień na obserwacje . U nas w szpitalu jest tak że dziecko które ma ponad 2 kg leży już z mamą po urodzeniu
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Dziulka czekałam właśnie na twoje słowa do Jasminki wiedziałam że przytoczysz prawdziwe historie.
Jasminek uciążliwe to wszystko ale to dla waszego bezpieczenstwa. Trzymaj się, będzie dobrze. Ja urodziłam się miesiąc przed terminem z wagą 1990 i nawet nie byłam w inkubatorze. Ba najgłośniej krzyczałam ze wszystkich noworodkow.
Idę dziś do tego mojego gina tylko nie bardzo wiem po co. Połozna jeszcze na urklopie więc nawet ktg mieć nie będę. No nic zobaczymy.
- Jasminek
- Wylogowany
- gaworzenie
Wiecie co pomagali mi cały czas cudowna położna i Lekarz w nie obyło sie bez symulowania szyjki. To było najbardziej bolesne.
Ojjj tyle by pisać ale nie są się ogarnąć wszystkich myśli.
Wiem jedno, że był ze mną Pan Bóg! Słuchajcie to się porostu czuje. Ściskamy Was i jestem z Wami aby każda sie szybciutko i w miarę mizliwosci bezboleśnie " rozpakowała"
- Jasminek
- Wylogowany
- gaworzenie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Ja tu do Was z rana z wieściami z wizyty wpadam Więc z małym wszystko OK, głową ustawił się już do porodu - jest nisko w kanale. Szyjka miękka, ale nadal zamknięta. Nie wiem ile ma mm bo sprawdzał 'ręcznie' tylko. Ale lekarz powiedział że z tydzień jeszcze pochodzę nie więcej. Nie muszę już do niego przychodzić no chyba że jakimś cudem bym nie urodziła do terminu to mam dzwonić. Ale powiedział że urodzę. Oby się nie mylił bo tydzień a dwa to różnica, a mi się już czekać nie chce
Jasminek trzymam kciuki za Was ooooooooo już urodziłaś GRATULACJE KOCHANA No to teraz czekamy na zdjęcie Karolka Mówiłyśmy Ci że jest silny i zdrowy chłopak z niego i w razie czego sobie poradzi !!! odpoczywaj
Gąska to dziś ja trzymam kciuki za Twoją wizytę
natalia oj teraz to chyba każde siedzimy jak na szpilkach by coś zaczęło się wkońcu dziać.. też za dużo się nie dowiedziałam, zobaczymy jak się sprawa potoczy. Mnie właśnie 'chwyta' prawą nogę przy pośladku i w udzie. Okropne uczucie
dziulka chyba takie wieści najbardziej Jasminke podtrzymają na duchu
Ann no to trzymam kciuki żebyś się czegokolwiek dowiedziała
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Natalia, Aggi wiem że ciężko się czeka, ale i na was przyjdzie pora i tę porę wybiera dzidzia nikt inny. Wiem że ciężko czekać. Cierpliwości życzę.
Aggi do terminu urodzisz.
Gaska czekamy na twoje wieści.
Aggi ja na nic nie liczę
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Przede wszystkim Jasminek ogromne gratulacje!! Pisałyśmy, że wszystko będzie dobrze:D Super:) Worek sierpniowych mam rozwiązał się na dobre
Aggi to trochę bardziej optymistyczne wieści usłyszałaś.. Ja miałam lepszy humor przed wizytą, bo teraz wiem, że jest duża szansa, ze przenoszę. Wolałam tego nie wiedzieć i czekać. Niby wiem, że z dnia na dzień wszystko może się zmienić, ale i tak czuję, że to trochę potrwa.
E tam, będę się martwić jak termin minie.
Miłego dnia
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Jaśminek i tyle nerwów zjadłaś a tu takie cudo zdrowiutkie na świat wydałaś, gratulacje!!! Pisz donas a jak ci się uda czekamy na foto.
Dziewczynki powodzenie na wizytach, chociaż teraz to już chcecie rodzić, a nie wizytować się u ginów
A ja mam dziś doła jakiegoś. Kurcze mam wrażenie, że mój mąż się przepracowuje, jak nie w firmie to zaraz jak wraca bierze się za to mieszkanie. A ja taka lebioda jestem... brakuje mi odpoczynku, bliskości i spokoju, że już wszystko gotowe. Wszystko mialo inaczej wygladac..., mialam dwa ostatnie miesiace ciazy lezec brzuchem do gory, zajmowac sie przyjemnosciami, rozwijac hobby, a nie scigac z czasem w sprzataniu mieszkania (choc sorry ja przeciez nie sprzatam...tylko jestem biernym obserwatorem) ;( Bogu dzieki, ze np nie musze lezec w szpitalu, doceniam to! Ale wiadomo, czlowiek chcialby wiecej moc.
Mam dzis plan, ze zaraz wyskocze po jakies owoce i po ser do sklepu i zrobie sernik na zimno dla mojego meza. Niech wie ze go doceniam z calych sil. A tak brakuje mi bliskosci, on ciagle cos robi bo wie, ze mam parcie na czas, i nawet nie mamy czasu usiasc i sie przytulic. Pomyslec o tej ciazy, pogadac do brzuszka. A ja juz nie chce mu motac w glowie i planach, ktore zalozyl na wieczor bo wyjde na taką co nie wie czego chce i marudzi. Uuuuuuuu mam dosc.
Jedyny plus to umyte okna, wczoraj byla babeczka i mi to zrobila a ja dzis chyba siade i zaczne kurz scierac z ksiazek, bo pudel nosic nie moge za ciezkie.
Ok juz nie smece.
Milej srody.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
jasminek aaa jaka super informacja z rana :* GRATULACJE !!!!
dużo zdrówka dla Was odpoczywajcie
ann trzymam kciuki za wizytę, czekam na raport
wiecie co ja już przestałam się nastawawiac ze może dziś urodze, może jutro .... do daty porodu zostało 9 dni ... będzie super jak uda się urodzić do tego terminu ale tak jak ann pisze tylko nasze maleństwa wiedzą kiedy przyjdzie ich czas to wyjdą i juz
uciekam na śniadanie miłego dnia;)