BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905844 przez nataliaa87
Kurcze ile emocji z rana!!
Gratuluję Marsi i Wiki :D
Wiedziałam, że dwóch chłopaków się urodzi :) Kolejna będzie Inna i czuję, że to już naprawdę niedługo :)
Mi też wczoraj odbiło i sprzątałam wszystko i wszędzie :D Myłam wszystkie drzwi nawet i fugi szorowalam na kolanach!! Ale u mnie na nic to nie podziałało :/

Dziulka co się dzieje z Zuzią?? Przecież wiesz, ze z nami można się dzielić wszystkimi informacjami (nie tylko tymi dobrymi)..Zawsze będzie Ci trochę lepiej..Masz w nas wsparcie od początku. Mam tylko nadzieję, że nie dzieje się nic poważnego naszej kruszynce.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #905849 przez missyy
Oooo ja... U Nas to już porodówka się robi :woohoo: :woohoo:

marsi No widzisz, jak się sprawdziło. To gniazdowanie, nagły przypływ sił, książkowe objawy ;P

Wiki Gratulacje mamusiu :** Czekam na zdjęcia Bartusia ;) Wiadomo, też bym chciała jak najkrócej być w szpitalu, w domu zawsze łatwiej :)

ann-sunshine hihihi, widzę też już przyspieszasz bieg wydarzeń. :evil: Ciekawe czy podziała :P Chyba też się niedługo zmuszę :laugh: :laugh:

dziulka Kochana napisz co się dzieje. Coś nie tak z Zuzią? Nic nie smęcisz, od tego tu jesteśmy :kiss: :kiss:

Jakby co to Inna jest następna :P :P Wczoraj przed spaniem tak jeszcze sobie myślałam która będzie następna, wyśniłam natalie87 heh.
Po części się sprawdziło, tylko nie ta osoba :P

U mnie nareszcie ochłodzenie, 20stopni, jaka ulga. W końcu w stopy lżej, bo nie puchną :side: wykorzystam pogodę i chyba pojadę do sklepu, bo chce znaleźć jakieś prześcieradło z ceratką, albo samą ceratkę do wózka i kołyski. Chłodno jest, to może jakoś z tym brzucholem dojdę do sklepu, z przystankami oczywiście :lol:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 8 miesiąc temu #905851 przez nataliaa87
missyy widzisz jak to jest, przeczucia, sny, a mój mały ma to gdzieś :P Nie wiem po kim to takie uparte! Ja wczoraj właśnie mówiłam do Ł., że ja nie wiem skąd mam tyle sił. Przez ostatnie dni padałam na twarz nic nie robiąc, a wczoraj naprawdę wymyłam i wysprzątałam wszystko i jak usiadłam o 20, to powiedziałam mu, że chętnie bym coś jeszcze porobiła :P Dzisiaj też jestem jakaś pełna energii, ale to chyba właśnie przez tę zmianę pogody :) Całą noc padało, teraz też pada. Jest przyjemnie i chłodno. Aż miło by się rodziło :D

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905853 przez missyy
natalia87 Jeszcze może coś z tego się "wkluje" :P Nie znasz dnia ani godziny :evil: Tym bardziej, że zaczęłaś 40 tydzień. Widzisz jak było z marsi. Dostała turbodoładowanie, a teraz już na porodówce. Jak już nie tuli maluszka :D
Mąż od początku sierpnia ma już urlop, tak jakoś przypadł, więc też już tak planuje, żeby coś porobić, póki jeszcze jesteśmy sami. Gdzieś wyjść, pospacerować itd. Może coś się wtedy ruszy;P Niektóre z tych sierpniowych maluszków to uparciuszki :D Oby po porodzie im to nie zostało, bo pokażą mamą swoje ja ;) hihihi

10 lata 8 miesiąc temu #905857 przez Gąska
Wikk gratulacje :) czekamy na dalsze wiesci i zdjecie Bartusia :)

marsi pewnie masz juz swoja kruszynke przy sobie :) ale dzien sie zaczal ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #905862 przez ann-sunshine
Dziulka pisz co się dzieje, bo my się o was wszystkie martwimy i troszczymy :kiss: :kiss: :kiss:

Ja też obstawiam, że teraz Inna w kolejce :-) :laugh:

Natalia a ty masz też już dziś 39 na suwaczku :silly:

Missy to może uda wam się z mężem trochę wolnego razem spędzić zanim zapanuje chaos? A ceratka przy takich upałach przy takim maluszku to rzecz zbędna, takie moje zdanie.

Gąska, mądre posunięcie, oby się tobą zajęli jak trzeba. Trzymamy kciuki i teraz się nie denerwuj tylko spokojnie czekaj do 19tej

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905865 przez nataliaa87
Ann no mam, mam :D Zaraz moje kompanki z 1 sierpnia się rozpakują, a ja będę czekać z Wami :D Tak czy tak to już kwestia co najwyżej kilkunastu dni :D
Moja mama zawału biedna dostaje z każdym moim telefonem :D Stresuje się chyba bardziej niż ja :)

Gąska bardzo dobrze zrobiłaś. Lepiej żeby ktoś inny jeszcze Cię zbadał. Trzymam kciuki oby wszystko było dobrze:)

P.S Chętnie coś komuś dzisiaj wysprzątam! :D:D:D

10 lata 8 miesiąc temu #905866 przez missyy
ann-sunshine mówisz, że zbędna? Jesteś bardziej obyta w temacie, więc musze się nad tym zastanowić. Chodzi mi o to by mi młoda nie osikała wózka:P W każdym razie coś muszę kupić, choćby jakieś zwykle prześcieradło albo coś.

10 lata 8 miesiąc temu #905880 przez nataliaa87
Ann missyy tu chciała się w miasto wypuścić, a Ty jej tu ceratkę z głowy wybiłaś :D

missyy ja też w sumie do wózka nic nie mam. Mam tylko jeden podkład do łóżeczka..(nawet nie pamiętałam, że go kupiłam :P)

Wiecie, że u mnie dzisiaj 18 stopni i śmiem stwierdzić, że normalnie zmarzłam przy otwartych oknach :D Sama radość :D

10 lata 8 miesiąc temu #905888 przez missyy
natalia87 buahahahahah ;D Dokładnie, jedyny powód, żeby ruszyć w końcu tyłek z domu. :P Bo już każdą plamkę na ścianie i suficie znam :P
Nie no i tak chyba bym pojechała, bo do apteki muszę się kopsnąć po pojemniczek na mocz. KAŻDY powód jest dobry B) hihi

U mnie też tak przyjemnie leje, w końcu mogłam się gorącej kawy napić, bo przez te upały zapomniałam jak smakuje :lol: Wczoraj wieczorem posiedziałam sobie w końcu na dworze, w sweterku bo mi zimno było, w końcu :lol: . :D Tylko w domu mury wygrzane jeszcze, więc o chłód trudno.
Co z tego jak na sobotę i niedziele 30 stopni zapowiadają?? :angry:

10 lata 8 miesiąc temu #905893 przez Gąska
ann-sunshine mysle,ze pojscie do drugiego szpitala zeby sprawdzili co ze mna jest bedzie najrozsadniejsze.
nataliaa87 trzymaj mocno kciuki ;) moze Tobie od tego gdzie indziej sie cos poluzuje ;) i zacznie sie porod ;)

Kopniaki mego syna dzis bola bardziej,z kazdym jego ruchem czuje moja szyjke jak kluje.
Zastanawia mnie jeszcze podejscie mojej dr. Skoro od 30tc musialam lezec,zeby szybciej nie rodzic i dostalam sterydy na plucka to jakim cudem mam jeszcze nie rozpakowywac sie przez 3 tyg. ze skrocona szyjka i rozwarciem? Ja nie wiem czy ona w ogole kojarzy co mowi na kazdej wizycie :unsure:
Moze to lezenie bylo na wyrost. Tak samo z cc,mowila ze z bolem spojenia nikt mi nie kaze rodzic naturalnie,a poszla na urlop nie zostawiajac mi skierowania :/ moze nie kwalifikuje sie do cc jednak? I powinnam rodzic naturalnie,wtedy mimo bolu bede musiala cwiczyc i isc na basen zeby sie jakos przygotowac do naturalnego porodu,bo na chwile obecna przez to lezenie jestem kaleka :/ i tyle marudzenia ;)
Zaraz bede pakowac torbe do szpitala,bo mam dziwne przeczucia ;)

10 lata 8 miesiąc temu #905902 przez nataliaa87
missyy ja też właśnie znalazłam sobie kilka rzeczy, które koniecznie muszę załatwić, żeby się gdzieś wypuścić, tylko problem jest w tym, że pada, a ja mieszczę moje stopy tylko w sandałki :P Niby nie wydają mi się spuchnięte, ale normalne buty cisną :P

Gąska coś mi się wydaje, że u Ciebie też już jest bardzo blisko. Przy takich silnych bólach nie chce mi się wierzyć, że możesz wytrzymać jeszcze parę dni, a co dopiero 3 tygodnie! Może lekarka chciała mieć po prostu spokój i olała temat, ale skierowanie powinna Ci jednak zostawić. Ja na swoją cesarkę dostałam już w 35 tygodniu, bo lekarka bała się, że może zacznę rodzić wcześniej..

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905913 przez Gąska
nataliaa87 faktycznie pozbyla sie problemu,zostawiajac go ciezarnej. Nastepnej ciazy jej juz nie oddam ;) a jakie mialas wskazanie do cc jesli moge wiedziec.
Mnie moja straszyla,ze jak peknie spojenie to kaplica,kazala lezec,a teraz zniknela bez slow ;) czuje sie porzucona na samo rozwiazanie. A myslalam,ze juz nikt mnie nie porzuci ;)

10 lata 8 miesiąc temu #905918 przez nataliaa87
Gąska u mnie młody był do 36 tyg. ułożony pośladkowo i miał się już nie obrócić :P Pokazał jednak na co go stać i cesarki już nie ma w planach.. Ale kurcze chodzi właśnie o to, jaka jest różnica miedzy lekarzami. Moja nie chciała mnie zostawić bez skierowania mimo, że wizytę miałam w 37 tyg., a Twoja sobie to olała. A pytałaś ją w ogóle o to skierowanie??

10 lata 8 miesiąc temu #905926 przez Inna607
wydaje mi się jednak że to jeszcze nie będę ja ... moja córka robi po złości i czeka na niedziele więc któraś mnie wyprzedzi :)

a u mnie upał ale ide sie wynurzyc do parku bo w domu nic mi sie nie chce :p totalny len ...
o 16 kosmetyczka :)

ciekawe jak tam marsi czy tuli już swojego skarba ??? :) :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka