BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #905405 przez marsi
Dzień dobry :kiss:
od wczoraj mam dziwne uczucie, a właściwie odczuwam konieczność ciągłego sprzątania i robienia czegoś. Dziwne, ale przynajmniej mam jakieś zajecie. Maly jak by przestal uciskać dol macicy, czy to cisza przed burzą? Hehe :)

Ann ty chudzinko, śliczny jest ten twój brzuszek. Mój to juz jest kolosalnych rozmiarów, wrzucę jak na kompa wsiądę :)

jasminek gratuluje :kiss: i juz po strachu, czekaniu, nerwach i bólu.

Natalia my tez doczekamy sie swoich maluszków :) już tak długo czekamy to tydzień w ta czy w ta nie robi już różnicy. Zawsze już bliżej niż dalej :)

aggi bardzo ładne wieści, to teraz pozostaje cierpliwie czekać

katsi dodała nowy wpis na blogu, jak go czytalam to się wzruszyłam cholerne. Kochana tak pieknie ubierasz wszystkie wasze emocje w słowa które w pelni oddają to co czujecie, że nie sposób czytac to bez wzruszeń. Jestescie bardzoooo dzielnymi Rodzicami :kiss: nie wspomnę juz o dziewczynkach

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #905407 przez nataliaa87
marsi masz rację :) W końcu się doczekamy :) Ja na razie odpuszczam i zaczynam myśleć znowu po 1.08 :D
A co do Katsi, to prawda :) Nie jeden twardziel by zmiękł czytając tego bloga :) Najważniejsze, że dziewczynki ładnie rosną :)

Katsi dziewczynki nie mogły mieć lepszej mamy :):*

Maniula wiem, że to trudne, ale musisz jeszcze troszkę wytrzymać. Do terminu jeszcze chwilka Ci została, więc może zdążycie skończyć w domu i jeszcze się sobą i ciążą nacieszyć :) Najważniejsze żeby wszystko było skończone jak Ewcia się urodzi. A z tym sernikiem, to bardzo fajny gest :)

10 lata 5 miesiąc temu #905423 przez missyy
Jasminek ogromne gratulacje !!!! :kiss: :kiss: Nie stresuj się już więcej mamusiu, bo widzisz jakiego zdrowego Karolka urodzilaś, a i wagowo ładnie wygląda ;)

marsi To taki syndrom gniazdowania, szykowania się. podobno jako oznaka zbliżającego się porodu. :P :P Z jednej strony to logiczne, bo za dużo czasu już nam nie zostało :P

Faktycznie worek się rozwiązał, tylko czekać która będzie następna :woohoo: . Co nie zmienia faktu, że niektórym maluchom chyba za dobrze i cieplutko w brzuszkach mam i nie spieszą się dziabągi z przyjściem na świat :laugh: Uparciuszki :laugh: .

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 5 miesiąc temu #905430 przez ann-sunshine
Maniula rozumiem, może Ewa będzie wyrozumiała i da wam jeszcze kilka dni we dwoje zanim postanowi opuścić maminy brzuszek ;)

Heh Marsi ja już dziś mieszkanie odkurzyłam. Koleżanka akurat dzwoniła i pyta czemu ja taka zasapana, a jak usłyszała co robię, to tylko skomentowała, z takim brzuchem? No tak, bo wychodzę z założenia, że ciąża donoszona, to niech się mała ładnie wstawia w kanał :whistle:

Też tak myślę, że Katsi z B. mają tyle miłości w sobie, że bez problemu obdzielą wszystkie swoje córy :lol:

Jeszcze raz powtórzę, nie znacie ani dnia ani godziny. A to, że nic się nie dzieje, o niczym nie świadczy. Wiecie w jakim szoku była moja koleżanka z którą rozmawiałam o 10 rano mówiąc nic się nie dzieje, czekam, a o 18tej dostała mms ze zdjęciem Marty :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905443 przez nataliaa87
Ann no ja właśnie tego się trzymam :D Wszystko się może zdarzyć w każdej chwili :)
A jak Martusia? Lepiej już? Przyznam szczerze, że pierwszy raz usłyszałam o Bostonce :p Pewnie jak będę mamą, to będę bardziej douczona w sprawach chorobowych ;) ( chociaż oczywiście wolę, żeby moje dziecko nie miało z nimi za dużo do czynienia)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905448 przez aggi
natalia ja nie chcę przenoszenia bo nie chcę wywoływania. Jakoś wolę żeby wszystko samo się potoczyło :pinch: panikara jestem a tak to przynajmniej przed faktem dokonanym będę postawiona...

MAniula chyba każda z nas ma chwile niemocy i poczucie winy.. ale kochana jakoś musimy to przetrwać ! :)

Inna pewnie że one znają swój dzień i TEN moment. szkoda tylko że czasem go taaak przeciągają :D

ha wiecie co mi jeszcze lekarz powiedział :P że mam se na necie sprawdzić fazy księżyca bo najwięcej dzieci się w pełnię rodzi :blink: :P :P :P
edit: eeeeeeee dementuję. pełnia była 12.07 a następna 10.08 . Stanowczo za późno jak dla mnie :P

marsi tak tak teraz pozostaje tylko czekać

missyy od małego sobie nas ustawiają i pokazują kto rządzi :whistle:

no z tym nagłym rozpoczęciem akcji też coś musi być, lekarz mi powiedział że on też tak nie powie na 100% bo ja mogę u niego siedzieć a za godzinę być na porodówce :P /marzenia :pinch: /

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905449 przez nataliaa87
Aggi mało pocieszające z tymi fazami :D
Aktualna:
www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/aktualna-faza-ksiezyca.html :D:D:D

Najbliższa pełnia: 21 sierpnia :D

Edit.
aaa nie.. zły rok mi się wcisnął :) Najbliższa pełnia: 10 sierpnia.

10 lata 5 miesiąc temu #905480 przez aggi
no to natalia właśnie napisałam później edit że dementuję plotki o pełni bo najbliższa 10.08 to za długo czekania jak dla mnie :whistle: :whistle: :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #905484 przez Gąska
Jasminek wielkie gratulacje :) Ja mam termin dzien po Tobie, ciekawe kiedy moj Oskarinio sie wykluje ;)

aggi w takin razie mozesz sie jeszcze nie zalapac na sierpien ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu #905499 przez nataliaa87
Gąska ja miałam już mierzoną miednicę. Pomiary mam wpisane w kartę.
A co do karmienia, to nie mam pojęcia, ale chyba zawsze lepiej żeby dziecku się odbiło.. Tak mi się przynajmniej wydaje.

10 lata 5 miesiąc temu #905501 przez marsi
Aggi o naglej akcji porodowej mój gin tez mi mówil, sam przyklad Ann to dodatkowo potwierdza :) fazy księżyca mnie rozbawiły, a moze i bardziej opinia lekarza.

Natalia zgodnie z fazami i z założeniem że mogę przechodzić ciąże to u mnie ten 10 moze byc bardzo prawdopodobny. Chociaz bardziej 11, bo jeśli do tego czasu nie urodzę mam stawić się o 8.00 na porodówkę- wywołanie.

gąska to się naczekałaś, bidulko. A u ciebie ciężarne nie mają pierwszeństwa ?bo u mnie tak. Miednicy nie mialam mierzonej, slyszalam ze robią to pod czas przyjęcia na porodówkę. Życzę ci dla twojego dobra cc :)

tak jak pisałam, od wczoraj mnie nosi. Wysprzątałam dosłownie cale mieszkanko, wywiesiłam pranie, siadłam i wcale nie jestem padnięta. Dziwne to, naprawdę, nawet kręgosłupa mnie nie boli. Jakiś nagły przypływ energii mam :)

10 lata 5 miesiąc temu #905505 przez Inna607
ja nie moge ... poszłam do sklepu po nektarynki no dobra do hipermarketu ale mam 15 min drogi a musiałam wracać taksówką bo nie miałam sily wrocic :p i dół brzucha zaczac rwac wiec no coz podroze do sklepów juz nie dla mnie :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #905506 przez nataliaa87
Marsi mi lekarka powiedziała, że najpóźniej w razie przenoszenia mam się zgłosić w siódmej dobie po terminie czyli 8go. Widocznie u Ciebie w szpitalu dłużej się chwilę czeka.
Co do sprzątania, to ja już też nie mam co :P Za małe mieszkanie chyba :D
Idę chyba na jakiś spacer, bo pogoda dzisiaj baaardzo sprzyjająca :) Pochmurno i wieje :D

10 lata 5 miesiąc temu #905507 przez Gąska
marsi to co sie z Toba dzieje to jest... WICIE GNIAZDA :) porod tuz tuz :) u nas tylko w aptece dla ciezarnych jest ulga :)

natalia tez wlasnie mialam mierzona w szpitalu,ale nie mam nigdzie wpisanych wymiarow :(

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905511 przez nataliaa87
Gąska może mierzyli Ci tylko na wszelki wypadek, bo leżałaś i było ryzyko porodu przedwczesnego. Ale kurcze nie wydaje mi się. Ja swoich pomiarów też nie mogłam znaleźć, bo moja karta ciąży, to jakaś księga, ale zapytałam położnej i mi pokazała. Raczej powinni coś takiego Ci wpisać..no chyba, że chce im się robić to za każdym razem.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka