BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905936 przez Gąska
nataliaa87 prosilam o skierowanie albo chociaz o wpis do karty ciazy, stwierdzila,ze donosze ciaze do 40 tc jak wroci z urlopu. A jakby sie zaczelo kazala dzwonic,na pewno ktos z lekarzy jej poslucha i mnie tym bardziej. Skoro mam ja donosic do 40tc bez problemu to do jakiej cholery leze od 30 tc i faszerowali mnie lekami i sterydami. Jedno nie idzie w parze z drugim. Nie jestem lekarzem i nie mi osadzac jak powinnam rodzic,sugerowalam sie jej wskazaniami a teraz sama nie wiem co ze soba robic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905937 przez ann-sunshine
Natalia ja z tego powodu nie dzwonię do męża, bo wiem jak by odbierał telefon w strachu :-)

Missy na miasto to idź, tylko samo prześcieradełko wystarczy. Tak normalnie jak masz dziecko ubrane to nie ma szans że ci zasika wózek. A do przebierania zawsze można podkład z ceratką wozić.

Ej no dajcie tej chłodniejszej pogody :-/

Gąska jakoś tak z twojego opisu, to chyba straciła bym wiarę w tę lekarkę, bo albo nie kojarzy cię w ogóle, albo zmienia zeznania. Dla mnie to też dziwne, że leżeć a teraz ci gada że na pewno nie urodzisz przed jej powrotem. A skąd ona to może wiedzieć? Przecież ciąże nie zagrożone wcześniejszym porodem czasem dużo wcześniej się kończą. A torbę spakuj, może już cię wieczorem na oddziale zostawią. Co jej szkodziło to skierowanie dać????

10 lata 8 miesiąc temu #905945 przez nataliaa87
Ann ja do męża też nie dzwonię jak jest w pracy:D Ale mama codziennie się denerwuje i chce meldunku :D

Gąska rzeczywiście to wszystko się kupy nie trzyma. Dokładnie chciałam napisać to, co Ann. Już po naszych sierpniówkach widać, że dzieci rodzą się wcześniej niż w 40 tc mimo że nie było żadnych problemów. Masakra..Ja też coś myślę, że dzisiaj Cię zostawią. Przynajmniej na obserwacji. Obyś trafiła tylko na mądrzejszych ludzi, bo z tym też czasem ciężko..

Inna aż dziwnie się czyta, że gdzieś jest upał jak u nas tak chłodno i od rana leje.. Niebo jest tak zaciągnięte, że raczej przez cały dzień będzie padać.
Dobra, idę się wypuścić w miasto, póki stopy w balerinki wchodzą :D

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905948 przez Gąska
ann-sunshine wlasnie mysle,ze ona nic nie kojarzy poza nazwiskiem ( o dziwo wie jak sie nazywam ) ;) naczarowala mi cc i zniknela bez skierowania, a ja jak kloda w lozku gnije,a moze powinnam sie ruszac i chodzic :) bo bede rodzic naturalnie?
Oby ktos dzis rozwial moje watpliwosci, bo myslenie mnie wykonczy.

Chcialabym miec juz synka przy sobie i nie musiec myslec o tych lekarzach i ich madrosciach ;)

nataliaa87 wole byc w domu,ale jak zostawia to napewno z jakiegos powodu. Skurcze dzis juz czuje coraz wyrazniej. Ciekawe co wyjdzie w ktg. Moja gin nawet nie robila ktg i nie kazala nawet na nie chodzic,a polozna dzis mi mowila zeby przychodzila na ktg.

Ale mam dzis uczucie dziwne w srodku. Czuje moja szyjke normalnie

10 lata 8 miesiąc temu #905952 przez ann-sunshine
Gąska twoje życzenia pewnie się spełnią i już za chwilę będziesz tulić kruszynkę w ramionach, bo te wszystkie objawy to nie bez powodu.

10 lata 8 miesiąc temu #905953 przez missyy
Więc po krótkiej debacie poszukam jakiegoś prześcieradełka albo coś podobnego byle wrzucić do wózka. Mam dwa pieluchy flanelowe z podkładem z ceratki, więc do przewijania myślę jak najbardziej się przydadzą. Burza mózgów się przydaje, więc dzięki za pomoc, bo tak to bym musiała sama się głowić nad tym. ;)

Z tym telefonowaniem to faktycznie tak jest. Mąż co prawda jeszcze się nie stresuje, ale jak dzwonie do siory, to za każdym razem słyszę "myślałam, że już rodzisz" :lol: A jak nie zdąży akurat odebrać to dopiero domysły śle dlaczego dzwonie. :lol: A ja tylko tak sobie chce pogadać heh

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 8 miesiąc temu #905955 przez ann-sunshine
Mam nadzieję, że nie robię wam zamieszania z tymi wszystkimi radami. A prawda jest taka, że same sobie potem już znajdziecie najlepsze dla was rozwiązania. A taka pielucha flanelowa, czy podkład na łóżko przydają się w różnych momentach: w przychodni, na usg bioderek, gdy trzeba w wózku przewinąć, w samochodzie przewinąć na parkingu, w sklepie itp. Ja ten podkład woziłam aż do momentu odpieluchowania Marty, czyli zamieniłam jeden zestaw (podkład+ pieluchy+ chusteczki) na drugi (majtki+ getry) :lol:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905962 przez missyy
Ann-sunshine Twoje rady akurat są bardzo przydatne, tym bardziej że dopiero z czasem tak jak piszesz, sama dojdę do tego co mi wygodniej używać. Dlatego konsultuje co przydatniejsze. :) Bo tak bym musiała się obkupić w różne bajery, a po co, jak ostatecznie będą leżeć :P
Z pogodą masz pecha, bo akurat pólnocna część kraju bez deszczu, a poniżej krajówka i pada non stop :P Ja tam się cieszę, póki mogę, bo w końcu mi lżej :) A już nie mówi, ze u mnie jak po żniwach na ogrodzie, z trawy się siano powoli robi po tej fali upałów ;/

Idę zrobić coś na obiad :) Na mięso nie mogę patrzeć :P Więc skończy się na sosie pomidorowym z makaronem. Trochę doprawię ziołami i gotowe :D
Potem wpadnę sprawdzić czy marsi się nie odezwała :) :)

10 lata 8 miesiąc temu #906003 przez aggi
Dzień dobry :kiss: podobno się tu niezwykłe rzeczy dzieją i worek z sierpniówkami się rozpruł tak słyszałam :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Zaraz biorę się do nadrabiania :whistle: :whistle:

natalia aha czyli nawet jeśli dostałabym jakieś skierowanie na wywołanie czy coś to można wtedy jechać do którego szpitala się chce? fajnie by było. Mnie też trochę ciągnęło w podbrzuszu jak na okres w nocy :whistle: Ja karuzeli nie kupowałam. Moja mama to mówi że już śpi jak królik i z duszą na ramieniu :P Czeka tylko aż zacznę krzyczeć - tak to ujęła. (Mieszkamy z moimi rodzicami)

missyy ciasto z jabłkami , kruszonka aaaaaaaaa :woohoo: mi mama uszyje prześcieradełko do wózka a między niego a materacyk mam zamiar dać podkład nieprzemakalny. Może się sprawdzi bo bałabym się że mi młody wózek zasika czy coś.... ale widzę że Ann dementuje??? hmm co Ty na to Ann??

asienka może spróbuj wymęczyć małego w dzień żeby na noc padał :P czyli jak wody odejdą to chwila w domku i najlepiej do szpitala jechać?

Gąska hmmmmmmm dziwnie kurcze mogła Ci wypisać to skierowanie na cc i ona by sobie spokojnie na urlopie była, a Ty byś wiedziała że napewno to cc będzie... echh lekarze :blink: może tak jak Ann pisze, spróbuj do innego lekarza po skierowanie się dostać?? może jest bardziej ludzki lekarz w Twoim mieście. Bo babka przegięła echh moim zdaniem jak Ty tak panicznie się boisz a ona jeszcze Cię dodatkowo stresuje :pinch:

marsi nono to czyli TY i ANTOŚ jesteście tymi szczęściarzami :woohoo: :kiss: :kiss: :kiss: trzymam kciuki!!

Ann ja też mam zamiar męża dopaść dzisiaj bo on to już kilka dni koło mnie się kręci i wije, no muszę ulec wkońcu - może to coś da :blush:

Wiki GRATULACJE dzielna mamciu :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: poka nam Bartusia :D Trzymam kciuki byście szybko wyszli do domku :kiss: trzymaj się :)

No dziewczyny czyli mamy wyrównane 4:4 - teraz kolej na jakąś dziewczynkę !! Ann? Inna? :whistle:

dziulka a co się dzieje z małą Zuzią???? :ohmy: mów! bo się martwimy :(

U mnie na obiad jarzynowa. Kalafior, fasolka szparagowa, brokuły... taka lekka zupka najlepiej mi wchodzi teraz ;)

Idę pranie wywiesić :blush:
Wrócę za niedługo zobaczyć czy marsi albo dziulka się nie odezwały.

10 lata 8 miesiąc temu #906015 przez nataliaa87
Wróciłam.. Mimo tego, że miałam parasolkę, to nieźle mokra wróciłam. Od razu wskoczyłam w ciepłe skarpety i dzisiaj na pieszo już się nigdzie nie ruszam.
Nie wiem czy widziałyście, ale w 5-10-15 są wyprzedaże. Kupiłam młodemu dwie większe bluzki z długim rękawem, (bo w sumie mam tylko ubranka w rozmiarze 56 i 62) i małe rapersy na za niedługo :D

Kurcze mój mały jak nigdy prawie w ogóle się dzisiaj nie rusza.. Jak nie moje dziecko. Już mnie zaczyna to martwić.

Aggi z moim skierowaniem mogłam jechać tam, gdzie miałam ochotę. Więc myślę, że u Ciebie w razie czego będzie podobnie.

10 lata 8 miesiąc temu #906021 przez aggi
natalia widziałam te wyprzedaże w 5-10-15 ale nic nie kupowałam :) W smyku też wyprzedaże mają, ale niewiele już im zostało asortymentu. Moja mama tam zamówiła kilka większych rzeczy dla małego ;) Więc jako tako ja również nic nie kupiłam :P Mój dzisiaj też leniuszek ale coś tam się rusza trochę. Oby tak było z tym skierowaniem w razie czego :) Nie chcę rodzić w tym szpitalu TUTAJ. Wolę trochę km jechać ale mieć warunki normalne...

10 lata 8 miesiąc temu #906024 przez Inna607
a ja siedze na ławce w parku w cieniu i zachwycam sie lekkim wiaterkiem i mamusiami z wozeczkami które sobie spacerują ahh jeszcze trochę i ja tak będę spacerować :) coś mnie zaczyna rwac w kroku mala plywa w brzuszku od prawej do lewej :)

idac do parku zaszlam do sklepu i ujrzalam piekna letnia sukienkę taka do kostek uwielbiam takie :D no oczywiście musialam kupic :) akurat bede miala na wyjście ze szpitala :)

natalia piszesz o parasolce patrze na swoje słońce i zastanowilam sie o co chodzi :laugh: zapomniałam że u Ciebie pada :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #906025 przez Gąska
nataliaa87 przeslij mi troche chlodu i deszczu,bo u nas upal jak diabli. Ogrzej sie solidnie zeby teraz infekcji nie zlapac.

aggii dzis umowilam sie wlasnie do szpitala,gdzie jest moja polozna. Ma dzis dyzur wiec sprawdza co tam z moimi kosteczkami ;)

Moj syn dzis zrobil taki obrot,ze do tej pory nie wiem co mial na mysli. Wygladalo jakby sie obrocil o 180 stopni. Dalej jestem w szoku co to bylo :blink: spakowalam siebie i malego, teraz leze i czekam :) moja szyjka chyba caly czas pracuje,czy tez macie takie klucie w srodku? A ruchy malego jeszcze to nasilaja,jego ruch i za 5 sekund bol.
Troche czuje sie jak na miesiaczke dzis.

Ciekawe jak marsi,na pewno juz ma dzidzie przy sobie :cheer:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #906026 przez missyy
natalia87 widziałam, że są wyprzedaże, ale kurcze jakoś się staram trzymać w ryzach, bo szafa pełna :P Jeśli już coś kupie z wyprzedaży to w większym rozmiarze :) Taka mądra jestem, a jak byłam w Tesco to upolowałam sukienkę jeansowa z body z długim rekawem za -50%i do tego trampki ;D Ale to tak jednorazowy wybryk :laugh:
Czytałam gdzieś, że niektóre maluszki przed porodem się wyciszają. Ale czy to prawda? wiele można dyskutować o tych objawach porodowych :) Zwłaszcza jak się na nie czeka, to wszystko pasuje :P

Gąska Może jest coś na rzeczy?? O kłuciu to nawet już nie wspominam, bo ile można narzekać. Paru kroków po domu czasami z bólu nie idzie zrobić jak coś wezmie. Patrz opis poniżej:P

Moja królewna dziś jak zwykle aktywna, aż czasami boje się zjeść cokolwiek bo cuda wyprawia z moimi wnętrznościami :silly: A jak potrafi główką zasadzić w czułe miejsca, aż się idzie przekręcić :blush:
Kiedyś słodkie kopniaczki, a teraz jak pacnie to nie ma zmiłuj :whistle:

10 lata 8 miesiąc temu #906040 przez aggi
Inna pokaż nam potem sukienkę :D U mnie też super pogoda ale ja w domku siedzę, jutro czeka mnie jechać do miasta znów na pół dnia :)
Także dzisiaj w domu leniuchuję ;)

Gąska trzymam kciuki :) by wszystko poszło po Twojej myśli :) ja w nocy tak coś jak na okres się czułam. Tzn podbrzusze mnie kuło tak jakby na okres. Ale od rana już nic ;)

missyy ja też STARAM SIĘ nie kupować już nic :P Choć czasem ciężko :whistle: ja tesco staram się omijać szerokim łukiem :D ze wszystkim tak jest że jak się na coś czeka to każdy objaw nagle pasuje :D jak się starało o dzidzię to też przed @ tyyyyyyyle objawów hahaha :P

Idę zupki trochę zjeść jarzynowej. Nie mam mocy na nic innego. Ani na jedzenie ani gotowanie :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka