BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 4 miesiąc temu #908088 przez Inna607
Nie no bomba :)
Spać od powiedzmy bo dokładnie nie pamiętam :) 21:30 do 6:00 z mala pomoca wiatraczka i dwiema pobudkami super :))

Więc dzień dobry kochane :) Dziś podaj że środa tak jakoś by było :p chyba że znowu żyje innym dniem :laugh:
kurcze ale humorek :) cudnie jest być wyspanym :)

ajaj upały nie minęły, już znowu robi się nie znośnie gorąco ale damy radę :)

Plany na dziś ?? U mnie to chyba iść na zakupki jakoś później, jakaś lekka zupka na obiad i tyle :p

Mam pytanie do dziewczyn które już urodziły czy zanim odeszły wam wody mieliście znaka że to zaraz się wydarzy czy poprostu np spicie czy tak siedzicie i to tak nagle przyszlo ?

Miłego ranka :) aby humorek był z rana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #908089 przez Ewcia87
Obiecuję odpowiedziedz na wszystkie pytania jak tylko wrócę do domu

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908096 przez nataliaa87
Dzień dobry,
wychodzi na to, że ktoś musi nie spać, żeby spać mógł ktoś :p
Oj kiepską noc miałam (tzn, te całe 3 godz. :P) i to nie dlatego, że gorąco czy coś, bo całkiem przyjemnie jest w mieszkaniu, ale dlatego, że chyba coś zaczyna się dziać.. Od wczoraj

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Może zaraz się położę i spróbuję zasnąć, żeby sobie odbić..
Mam tez jakieś silniejsze skurcze, ale spokojnie do przeżycia i od czasu do czasu, więc nie wiem czy to TO.
Pozostaje czekać.. Ale szczerze powiem, że wpadłam w jakąś histerię.. Pierwszy raz boję się być sama w domu. Czekamy na rozwój wydarzeń :P Może to tylko takie organizmowe ćwiczenia :D

Aggi do tego mojego stwierdzenia faktu z siarą, nie trzeba było laktatora :D Swoją drogą mam ogromną nadzieję, że to nie ma wpływu na pokarm, bo chyba będę musiała moje dziecko sąsiadkom z sali podrzucać :P

Inna jak niewiele wystarczy żeby humor wrócił :) Mąż się nie pogniewał, że na wiatrak go zamieniłaś ? :D

P.S Miś mi zaraz z suwaczka wyjdzie!! :blink: :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #908098 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

wszyscy w domu śpią, tylko ja nie.

Ewcia przeniosłam cię na liście do mamusiek. Gratulacje.

Inna mnie się wody sączyć zaczęły i kompletnie nie miałam żadnego znaka, że to się wydarzy. Wstałam z fotela i w drodze do kuchni poczułam że trochę mi mokro, wymieniłam wkładkę, a za chwilę to samo i tak co chwilę. Zobaczymy jak będzie teraz. PS cieszę się, że humorek dopisuje :-)

Aggi bo to nie on musi urodzić, tylko ty, to co ma się stresować.

Jaśminek cieszę się, że już w domku, zorganizujcie się, odpocznijcie i wpadaj do nas z relacjami.

A jak nie macie sterylizatora, to niestety te zupki z dzieciowych rzeczy to standard na początku. Byleby bez przesady i nie do roku czasu.

Jaśminek ale masz ślicznego krasnoludka :-)

Gąska, Inna, Natalia bardzo się cieszę, że wam humory przed porodem dopisują, tak powinno być, bo stresy jeszcze przyjdą, a teraz spokój zen :-)

Edit: Natalia jesteś kolejna na porodówkę i pewnie coś się zaczyna dziać, ja ci to już wczoraj pisałam. Dziś, jutro, pojutrze zostaniesz mamą. Bądź dzielna i silna, maluszek wszystko wynagrodzi.

10 lata 4 miesiąc temu #908101 przez Inna607
tez mi się wydaję że następna mamusią będzie natalia :)
Tak nie do końca go zamienilam, ba sam mi włączył ten wiatraczek a jak zasypialam to wyłączył :) czasami potrafi być kochany :)

ann dziękuję za odpowiedź, dobrze wiedzieć :)

10 lata 4 miesiąc temu #908102 przez nataliaa87
Ann, Inna poczekamy zobaczymy. Na razie nic się za bardzo nie dzieje, więc jakaś spokojniejsza się zrobiłam.

10 lata 4 miesiąc temu #908104 przez missyy
Dzień dobry,

uhuhu.... jak tu gwarno z rańca. To i ja dorzucę swoje i pomarudzę :P

Nocka z głowy, o 1 chodziłam po domu i błagałam młodą by przestała się tyle wiercić. Takich figlów to nie miałam od dawna, myślałam, że mi zaraz przez brzuch wyjdzie :ohmy: Ponad godzinę dostawałam baty wiadomo gdzie ;/ Tragedia, ani się położyć ani nic. Skąd dostała takie turbodoładowanie to ja nie wiem. :side:
Mąż spał jak zabity, aż mu zazdrościłam tego snu, bo ja siedziałam z zamkniętymi oczami na łóżku i wyczekiwałam kiedy się spokojna zrobi.
A teraz już spać się nie chce, wypije trochę kawy, po śniadaniu pewnie i tak padne i zasnę :P

Ewcia87 Gratulacje !! :))

nataliaa87 Też widzę, że nocka była kiepska :( Ale może coś jest faktycznie na rzeczy, zegar tyka, a Młody zbiera się do wylotu :) Także trzymam kciuki :D

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 4 miesiąc temu #908105 przez dziulka
natalia na pewno jesteś następna :) trzymam mocno kciuki żeby poszło łatwo i żebyś już za kilkanaście-kilkadziesiąt godzin tuliła swoje maleństwo :)

10 lata 4 miesiąc temu #908111 przez Ewcia87
Ann dokładnie 29.07 a na imię ma Lenka

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #908119 przez Izi
Ewcia serdeczne gratulacje!! Jeśli miałaś termin na 7-mego to może u Aggi i u mnie też się coś ruszy, hehe :silly: Ja chyba dzisiaj zabiorę się za jakieś porządki czy coś, żeby więcej się poruszać, zająć sobie czas i może się coś rozwinie? Upały naprawdę mogłyby już dać sobie spokój, miało coś padać w nocy, ale niestety nic...Miłego dnia!

10 lata 4 miesiąc temu #908127 przez Ewcia87
Izi ja tak wlaśnie zrobiłam umyłam 2 okna zawiesiłam 2 firanki a następnego dnia byłam na porodówce

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #908130 przez MAniula
Hej, wow i dwie nowe mamy są ;)
Ewcia, Jaśminek GRATULACJE. Tu debaty kto kolejny, a wy pach i z dzieciaczkami wyskakujecie hihihi

U mnie po wczorajszej ulewie bardzo przyjemnie, ochłodziło się znacznie, choć wczoraj rano też tak było, a potem skwar i znów ulewa.

Ja dziś sobie popiorę moje piżamki. Wyciągniemy z któregoś pudła torbę i ją zapełnie;) niech leży bo jak czytam, o tych wcześniejszych porodach to mam gęsią skórkę. Bardziej podoba mi się opcja Innej i Natalii, życzę wam terminowych bobasków :)

10 lata 4 miesiąc temu #908131 przez Wiki
Cześć dziewczynki :)

Ale tu gwarno :) ja dziś byłam rano w szpitalu na zdjęciu szwów i to faktycznie nic nie boli rach ciach i już było po :) Teraz wizyta kontrolna za 6 tyg. Małemu ściągnęłam pokarm na wszelki wypadek jakby się mężowi obudził :) ale słodko śpią :)

Natalia- oj to już możesz odliczać czas do porodu :) nie bój się już lada chwila będziesz miała synka przy sobie :)

Aggi- te wody to tak jak pisała Ann nagle zaczynają się sączyć u mnie przy pierwszym też tak było nie żeby jakoś mocno ale tak powoli leciały i trzeba było podkład wymieniać :)

Inna - widzisz to mąż dba o Ciebie Nie jest tak źle Zresztą masz prawo mieć humory w końcu ciąża i hormony robią swoje :)

Dziś o 14.00 przychodzi położna bo wczoraj dzwoniła żeby się umówić :) muszę sobie jakieś pytania naszykować bo potem zapomnę o co miałam pytać :)

10 lata 4 miesiąc temu #908132 przez Ewcia87
Inna mi wody zarówno przy pierwszym jak i przy drugim porodzie odeszły dopiero jak miałam pełne rozwarcie i skurcze parte

[/url]

10 lata 4 miesiąc temu #908152 przez Gąska
nataliaa87 trzymam kciuki zeby to bylo juz to :D

Wiki tydzien po cc i w takiej dobrej formie,pozazdroscic. Przede wszystkim organizacji dnia i dobrego humoru :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka