- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nataliaa87 postaram sie Ciebie nie wyprzedzac ja powoli do przyszlego tyg musze dotrwac. Poleguje sobie dalej,nic nie podnosze itd.
Mam nadzieje,ze jeszcze wytrzymam 2w1
aggi Jeszcze godzina i mozesz rodzic
Milej nocy dziewczyny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Wczoraj burza i nad ranem lało, ale teraz już się rozpogadza.
Nogi mam spuchnięte i mnie bolą bo więcej chodzę i mniej leżę
jak tam dziewczynki u Was?
Edit: koleżanka mi wczoraj mówiła że mam duży brzuch, to się zmierzyłam: 106 cm
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
ja dalej dwa w jednym ehh ...
choć myślałam ze w nocy cos się zacznie to niestety wzięłam nospe bo pobolewal mnie brzuch i wszystko minęło
więc miałam nocke taka sobie :/
pogoda do bani deszczu doczekać się nie możemy
jest duszno, parno i ponuro
jutro termin a tu nic się nie dzieje ehh ...
trochę mi smutno bo doczekać się nie mogę tego skarbu ... czuje sie jakaś wyssana
No mam wyjątkowo uparta córkę nic na nią nie działa
- Izi
- Wylogowany
- gaworzenie
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Inna nie patrz na kalendarz, Nadia ma swój własny. Jutro masz znów zgłosić się do szpitala?
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
u mnie w domu to chyba wszyscy mieli ciężką noc , nawet moja nastoletnia siostra która zwykle śpi do południa jest juz na nogach
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pozniej za goraco,za zimno.. Od 4 co chwile jezdzily pociagi,tiry,a od 5 tramwaje. Tylko tej burzy nie bylo,na ktora czekalam
Jestem dzis jak zombie
Jak udalo mi sie zasnac to snil mi sie Synek, mial takie biedne oczko pozniej mu to zeszlo i mial takie dziwne oczy,do polowy niebieskie do polowy zolte. Pytam go po kim on ma takie oczy - odpowiedzial,ze po tacie tylko w snach kilkugodzinne noworodki mowia
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja potwierdzam to co pisałam wczoraj, że u mnie nic się nie będzie działo.
Wróciłam już z laboratorium (bo jutro wizyta), zrobiłam zakupy i kończę śniadanko.
W nocy lało, przeszły burze.. Teraz jest ciemno, chłodno, pochmurno i przyjemnie. Oby tak było cały dzień, to może trochę dzisiaj pochodzę
Gąska 7 razy?! Masakra.. Ja mam tak, że jak nic nie jem przez parę godzin, to mam spokój.. W nocy nie biegałam na szczęście.
Ja też miałam dzisiaj sen z miesięcznym dzieciątkiem, które już mówiło i używało takich słów, że z szoku nie mogłam wyjść Głupoty się śnią
Ann To mój brzuch też ma dzisiaj 106 cm. To chyba normalne na taki wiek ciąży. A ja się dzisiaj zdziwilam, bo od ostatniej wizyty zamiast przytyć, to schudłam..Mam dzisiaj 11,5 kg na plusie.
Izi no to może coś się zaczyna. W końcu do terminu bliziutko. Tylko teraz chłopak miał być do wyrównania statystyk
Inna cierpliwości. Popatrz wstecz ile wytrzymałaś i pociesz się myślą, że już tylko kilka (może nawet mniej) dni dzieli Cię od spotkania z Nadią Damy radę Bo jak nie my to kto?
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ogolnie mam 15 kg na plusie nie wiem gdzie to sie odlozylo,brzuszek malutki,tylko udka i dupka sie powiekszyly
Oskarek caly dzien wczoraj tak kopal,ze nie wiedzialam co ze soba zrobic za to w nocy spal jak aniolek,nawet wycieczki do wc go nie budzily,dzis po 7 tylko sie przeciagnal i teraz przed 10 lekko kopnal
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do wagi, to i krwi jest więcej i woda się zatrzymuje, więc się nie martw. Po porodzie żadnych nadprogramowych kg nie będzie.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Gaska nie mam pojęcia ile miałam przed ciążą ale dość sporo bo jak sobie pozwalam to po ciąży brzuszek szybko mi wywalalo. W każdym razie wygladalam jak w ciąży ;-p
U mnie też pochmurno
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Mój synek chyba jednak ma kolki... cała noc nie spałam, bo ciągle marudził i płakał... napina się, ma twardy brzuszek, podkurcza nóżki, robi się purpurowy i jeczy, jakby chciał zrobić kupke, a nie mógł... czy to kolka ? nie jestem w stanie go uspokoić do tego ma temperature 37,7 stopnia a po paru chwilach spada mu do 37,1, po paru chwilach znów wzrasta do 37,7 i ten wzrost nastepuje własnie w momencie ataku.. chyba kolki...
Oprócz tego niestety nie radze sobie z jego karmieniem.. jest nadal taki wrzask , tak mi sie Kacperek zanosi , napina, nie chce złapać piersi, że w końcu zaczęłam regularnie odciągaćlaktatorem, nawet w nocy i podaje mu z butelki , myslicie, że dobrze zrobiłam ?
położna mi powiedziała, że nie ma znaczenia , jaka drogą dziecko dostaje mleko matki, czy bezpośrednio z piersi, czy z butelki, ważne że matki...
ehhh, ciężkie początki macierzyństwa czasem chce mi sie płakać, bo nie wiem, co robić...
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja tam jakaś niecierpliwa nie jestem, tylko pewnie będę musiała od 2.08 przejść już na macierzyński no i w sumie nie chciałabym żeby wywoływali mi ten poród.
Tłumaczę sobie ciągle, że mój synuś czeka na sierpień, więc może zacznie się już powoli zbierać na świat po drugiej stronie brzuszka
Asienka ja jak wiesz, nie znam się na kolkach jeszcze, ale musisz zapytać położnej, co mu podawać na ten brzuszek żeby mu ulżyło. Są jakieś herbatki. Wiem, że rumianek też się podaje odpowiednio rozcieńczony.
Co do karmienia, to też wydaje mi się, że najważniejsze, że dostaje Twoje mleczko. Po co macie się obydwoje stresować i męczyć. Jeśli bardzo Ci zależy na karmieniu piersią, to są też poradnie laktacyjne. Słyszałam, że nie jednej kobiecie taka pomoc się przydała.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość