- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Izi
- Wylogowany
- gaworzenie
Gąska mam podobny brzuszek, jak zmierzyłam dzisiaj to 95cm
Asienka87 Niestety w kwestii kolki nie pomogę, trzymajcie się dzielnie, na pewno sobie poradzisz!
Ann dziękuje za info w sprawie czopu, ciekawa jestem jak to ze mną będzie, coś tam się sączy, ale poza tym cisza i w sumie się uspokoiło.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja się nie stresuję, ale jak jutro mi ginka powie: "Szyjka długa, zamknięta", to pewnie taka spokojna nie będę
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
herbatka kanapeczka i czas do lektury
póki co 23 stopnie u mnie i bez słońca więc znośnie.
I noc przespana - jestem w szoku wstałam tylko o 2 i 5 na siku
Dzisiaj się lipiec kończy a młody nic strasznie mi na noc
brzuch twardniał znów i delikatnie bolało ale baaardzo delikatnie.
Nic konkretnego. Jutro przyjedzie kurier z wózkiem
może to małego ruszy hehehe.
natalia tak tak to mam drzwi w drzwi i z łóżka widzę łóżeczko tyle że jest to osobny pokój jednak.
MAniula może dziecię gdzieś uciska???
serduszko no to szykuj się do porodu a wiesz ile ma szyjka mm ???? oj ale Cię dopadło Zdrowiej! I koniecznie idź do rodzinnego
Inna no mi się też rozchodzi o to żeby mąż się wysypiał lub ja - zależnie kto pójdzie to żeby ta druga osoba mogła jakoś pospać jeszcze
no i nie chcę z wersalką wędrować po pokojach znów jak za miesiąc łóżko kupujemy nowe I tak się zastanawiam czy będę wyrodną matką jeśli mały nie będzie z nami.. mogłaś tej nospy nie brac
Ann no najgorsze chyba te mury takie nagrzane bo jak na zewnątrz się już fajnie robi tak w środku nadal ukrop
ja dziś zmierzyłam brzuchala: 90cm (natalia dobiłam do 9 z przodu! ) na plusie 8,3kg
przed ciążą miałam jak Gąska niecałe 70cm
Izi no nie gadaaaaaaaaj że coś się zaczyna ale czop to może i na 2tyg przed porodem podobno odpadać .. to Cię chyba nie pocieszyłam. A może to nie czop tylko wody Ci się sączą?
Gąska no nieźle się nachodziłaś do wc, ja tak wczoraj 5x szłam masakra
asienka współczuję że nic nie spałaś może rzeczywiście odciągaj i butlą podawaj? a czasem do piersi przystawiaj. Ja też rozważam to że będę tylko butlą podawała moje mleko bo wygodniej i widzisz ile zjada.... takie moje odczucia.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
A co do odciągania, że to wygodniejsze, to moim zdaniem się mylisz kochana. Bo cyca masz zawsze przy sobie i to wygodne, pach, ciach i po sprawie. A tak to po pierwsze musisz się pobawić z 20 minut i odciągnąć laktatorem, wyparzyć butlę i smoczek i podać. Zabawy że ho ho.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Inna tak tylko zapytam: po co ty bierzesz na finiszu nospę? Ona działa rozkurczowo a ciebie skurcze mają brać. Możesz np prysznic wziąć i sprawdzić czy pomaga. Zastanów się, ty weźmiesz nospę, a w szpitalu np podadzą oksytocynę... ale ja tam się nie znam
Kurcze kobity co wy z tymi wyrodnymi matkami wyskakujecie? Każda zrobi jak uważa i nie musi się nikomu tłumaczyć. W naszym społeczeństwie chyba panuje ten mit matki Polki co ze wszystkim sobie musi poradzić od razu. Ale każda z nas się uczy, musi poradzić z innymi problemami, dostosować do swoich możliwości. itd. Myślę, że każda będzie super mamą dla swojego maluszka! Wiem, że jest tysiąc wątpliwości ale głowy do góry damy radę!
To tyle;)
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
W polskiej aptece mozna kupić bobotic, jest w miare, infacolu nie polecam bo nie działa
jezeli chodzi o metody naturalne to : kładziesz dziecko na poduszcze, tak zeby głowa i kark były podpart poduchą i robisz dzieckiem lekkie brzuszki, pupa jest na kanapie a ty ręką robisz mu góra dół ( jakby robił brzuszki) - to powoduje, że jelita pobudzasz do pracy naturalnym ruchem. raz wolniej raz szyciej, mój igorem miał przy tym sporo zabawy
druga opcja to kąpiel, działa praktycznie zawsze nalewasz wody do wanienki i polewasz i masujesz brzuszek
u moich działało, ale byłam leniwa i jak koleżanka z niemiec dała mi sab simplex problemy skonczyly się od razu, dawałam do 7 miesiaca życia.
pozdrawiam
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Kakadu właśnie słyszałam o tym sab simpleks tylko u nas niedostępny w aptekach. Bobotic i właśnie chyba też espumisan też coś takiego wprowadził.
A z naturalnych to jeszcze masaż brzuszka tak na sucho, zgodnie ze wskazówkami zegara.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Planujecie dawać swoim dzieciaczkom szczepionki skojarzone czy te, które oferuje nasz NFZ ?? Znacie jakieś opinie lekarzy?
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas noc dziś bardzo ładnie dwa budzenia na karmienie i potem dopiero nad ranem Ogólnie je tak mniej więcej co trzy godz. Asienka jeśli chodzi o Kolki to niestety Bartuś też ma Ja bardzo pilnuje co jem a i tak są . Czasem już tak po 17.00 się zaczyna jak wczoraj i trwało do 20.00 a symptomy identyczne jak u Ciebie Ja dziś męża wyśle po ten espumisan bo tak mi szkoda małego i jedzenie z piersi też wtedy do niczego bo w kółko się napina Raz nam dawał do 24.00 ale tak to ok 20.00 mu przechodzi i zawsze po kąpieli też mu ściągam pokarm żeby się najadł a tak daje z piersi Dużo tego mam i w nocy patrzę tylko która podchodzi do opróżnienia Różnie to idzie Raz ładnie się przyśsie a czasami walczę z jego rękoma i zniecierpliwieniem Myślę sobie tylko że może im będzie większy tym będzie łatwiej z tym karmieniem
Jak myślicie dziewczynki te doświadczone czy ściąganie pokarmu laktatorem też obkurcza macicę czy dużo gorzej niż ssanie małego?
Wysyłam dziś męża po termometr elektryczny Wczoraj robił rozeznanie żeby jak najlepszy kupić i zobaczmy bo coś tam upatrzył A mamy w domku tylko taki normalny więc trzeba kupić.
Na koniec ciąży też miałam 106 w pasie i niestety 15 kg do przodu i bardzo wolno po cc to schodzi a tu na ćwiczenia za wcześnie a bieżnia w domku tylko czeka Kiedyś biegałam sobie tak po 7 km dziennie i figura była super a potem jak zaczęliśmy się starać to nie chciałam się przemęczać ale teraz jak się już zagoi to bieżnia i 6 Weidera pójdą w ruch
- Izi
- Wylogowany
- gaworzenie
Aggi faktycznie pocieszyłaś mnie z tym czopem No ale słyszałam też o sytuacjach gdy on wypada w ten sam dzień co poród albo dzień przed, także nic straconego. Tylko że u mnie tak dziwnie, jak się obudziłam miałam wrażenie, że to wody, ale strasznie malutko by się ich sączyło, no a potem po godzince to bardziej śluz i taki podbarwiony...Ehhh i bądź tu mądry, pozostaje czekać.
Nataliaa87 ja myślę, że Twój Mały czeka na początek sierpnia, nie obejrzysz się i zaraz będzie
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Moje dzieci nie chorowały praktycznie w ogóle, nigdy nie było problemów z biegunkami i etc.
nie jest to zasługa karmienia piersią, bo żadnego nie karmiłam
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
co do szczepionek ... mam dylemat, sama nie wiem chyba będę szczepić na NFZ tylko te konieczne szczepienia i tyle a zresztą prawdopodobnie będę wracać do Irlandii wiec zupełnie nie wiem jak tam jest z tymi sprawami.
Byłam na zakupkach, jaka miła odmiana pogodowa choć u mnie w nocy nie padało jest o wiele lepiej 23 stopnie i brak słońca troszke duszno ale do wytrzymania
asienka tez uważam że nie ma znaczenia czy karmisz z piersi czy butelka, wazne ze to Twoje mleczko. A do tych objawów ja się zbytnio nie znam tylko tyle co teorii poczytalam troche i to co opisujesz wygląda na kolki. Ja w takim przypadku tak jak ann pisze bede używać espumisan podobno bardzo dobry jest.
Mój brzuszek mierzy sobie 118 cm, przed ciążą było tego okolo 73 cm jakoś więc chyba jestem najwieksza z was. Waga plus 21 kg
Ostatnio tak pisaliscie o zakazanej liscie potraw, wiec i ja dziś spelnie jeszcze jedna zachcianke i na kolacje zjem lasagne potem moge rodzic
Ide odpocząć i doczytać Was
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Inna no na dworze jest super Myślałam, ze sobie dzisiaj pochodzę, ale u nas ciągle pada Więc jak nie urok, to...
Izi ja też sądzę, że mój Szymuś chce być sierpniowym dzidziusiem. Mój tato też był z sierpnia i doszłam do wniosku, że może mały chce godnie zastąpić dziadka w rodzinie. W każdym razie lipcowym dzieckiem już na pewno nie będzie. Chyba już wszystkie nasze forumowe dzieci będą sierpniowe.
Co do Twojego ktg, to tak jak już kiedyś pisałam- brak skurczy nie oznacza, że nic tam się nie zaczyna dziać. Wszystkie musimy czekać.
missyy coś dzisiaj milczy i midnight dawno się nie odzywała..Wszystko ok u Was dziewczyny??